2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Utazás rovat

Első igazi nyaralásom...

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Ilyen nyaralásom még sohasem volt...

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

A csomagolás…

Nem kapkodtam el a dolgot, két nappal az utazás előtt kezdtem összeszedegetni a holmikat, aztán utána még párszor kipakoltam-bepakoltam, hogy mi is az amire ténylegesen szükségem, szükségünk lehet.

Nem voltam még külföldön nyaralni /itthon sem igazán, anno még az átkosban /Most már elgondolkodom, hogy az volt e az átkos?/ a szakszervezeti önellátós üdülés volt az utolsó nyaralós élményem, kb. 25 éve/, így bajban voltam, hogy mit vigyek magammal.

Az ismerősöm, aki Sartin dolgozik, írta facebook-on, hogy két nap nagyon szar idő volt, a tenger háborgott, de gondoltam, hogy majd csak lenyugszik.
Mindenesetre pakoltam hidegre, melegre, hideget, meleget, szóval kajából is tésztaleveseket, maggi porokat, amihez csak tészta kell, meg egy kis tej, sajt. Vittem egy egész trapistát, mert ott drága, vittem száraz szalámit, 3 az egybe kávét, mert azt szeretem, de azt egy az egyben!:D A Lidl-ben vettünk 3 nagy csomag kétszersültet, gondoltuk kenyér gyanánt megteszi, a párom úgyis azt szokta enni.


Segítség mindig akad (illusztráció:))

Gyógyszercsomagot készítettem, kenőcsöket csípésre, calcimusc ampullákat, fájdalomcsillapítót, fertőtlenítőt, tapaszokat, hogy ne legyünk tapasztalanok, ha szükség lesz rája, mert megbök a rája:D!

Kalandra fel! – gondoltam én, de valamiért rossz érzés vett erőt rajtam. Nem tudom, hogy a hosszú utazás miatt, vagy valami megérzés, de félelemérzetem volt.

Ki-bepakolások megvoltak, mindent rendben találtunk, útlevelek oké, lóvé rendben, igaz rohadt drága lett az euró, miért is ne! A kisebb lányom nyáron Balcsin dolgozott, ahol 260-ba számították át az eurót, szidtam is magam, hogy miért is nem jutott eszünkbe, hogy gyűjtögessünk „télire”!

Hármunknak, mert a fiam is jött velünk, /a lányom is, de Ő már önálló, sőt a barátja is az apukájával (Sőt! Ők is önállóak!:D)/ szóval nem volt rossz az arány, mert három bőröndbe belefértünk és egy kisebb utazótáskába az ottanra szánt kaják. A bőrönd, az olyan volt mint a kávé, csak cukor nélkül. Kettő az egyben, ha szétszedtük, akkor három, de már nem az egyben. :D
Aztán voltak a buszra felvinni szánt holmik, szendvicsek, innivalók, éjszakára melegebb holmi, iratok, nyakpárna, stb.

11.10-re kellett a Tesco parkolóba mennünk, ahová beérkezett a buszunk, ami Kaposvárról indult, tele egyetemistákkal, mert ott lett szervezve az utazás, Lilla lányom már két éve volt velük Sartin.
Ő ajándékozott meg bennünket ezzel az úttal. Köszönet érte ezúton is!

Az otthon maradt két lányunktól érzékeny búcsút véve, nekivágtunk a nagyvilágnak!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.