2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Corsair Obsidian 800D és a többiek

A gagyitól a minőségik, avagy hogy jutottam a Obsidian 800D-ig....

[ ÚJ TESZT ]

Kevésbé márkás háztörténetek...

És akkor a történelem, hogy hogyan jut el az ember arra a pontra, hogy ilyen drága házat vegyen.

A legrégebbi gép, amiről fotót találtam, ez a piszkos fehér valami. Igazából sokat nem tudok róla elmondani, valószínűleg elég noname ház, a belseje pedig ... Ki tudja, de az szinte biztos, ma már hulladék... (akkor bezzeg...)
A tetején lévő hősugárzó, nem a gép tartozéka...

Ezután történt az első tudatos ház választásom (addig ami éppen volt raktáron, abból egyet, azt jóccakát). Ezt már interneten néztem ki, egy Codagen 6061.

Tetszett a rejtett CD-drive megoldás, a csavar mentes szerelés, a szín, a benne lévő ventik száma, és a viszonylag letisztult forma. Nem utolsó szempont, hogy olcsó volt. A tápot 300-ról 350W-re cseréltettem, erre emlékszem. Persze a codegen akkor sem volt hú de nagy név. Enyhén szólva... Főleg a tápjainak volt rossz híre - nyilván mint most is -, de akkor erre futotta. (később kicseréltem egy Q-tech tápra, 400 W, dupla venti, aranyszínű ház. Namost trágya volt a táp, lekapcsolgatta gépet csak úgy, gariba cserélték, de hogy mire, arra már nem emlékszem).

A házzal nagyjából meg volt elégedve, egyedül a csatlakozó kártyák csavar nélkül rögzíthető megoldása volt kuka megoldás, de le lehetett szerelni, és jó öreg csavarral kiváltani...

Hogy milyen konfigok fordultak meg a házban arra nem nagyon emlékszem, a képen vmi MSI lap van benne, és amit még felismerek az ASUS Ti4200 VGA kari, ami anno elég jó cucc volt (felső közép kategória talán). És közben megtaláltam... A pontos adatokat: XP 1700+ Tbredes proci (természetesen kicsit meghúztam :), WhisperRockIII hűtő, Msi kt4v-l lap.

Optikai tuning volt, hogy a winyotartó racket szürkére megfújtam :). Sajnos vmivel világosabb szürke festéket találtam csak, így az összhetás hagyott némi kívánnivalót maga után, de az eredmény a piszkos fehérnél jobb lett.
A ház hűtése állt egy hátsó 8 cm-es ventiből, egy első 8 cm-esből, és fent is volt egy 8-as. Azt hiszem alap tartozék csak egy volt , a többit külön vettem.
Későbbi fejlesztés, hogy az egyik winyóra egy kimondottan e célra fejlesztett winyo hűtőt szereltem. (a rackben is volt egy venti hátul, pici és hangos)
Ez a winyohűtő látható a másik képen. Meg az , hogy milyen poros minden.

Ez a porosodás nem hosszú évek terméke - mint általában - hanem akkoriban volt lakás felújítás, 0-ra lerombolás és felépítés, gyakorlatilag egy asztal egy szék meg a gép volt a lakásban - a gép az ADSL miatt miatt - aludni is máshol aludtam. Így aztán szállt a por, azért is készült a fotó, hogy mi gyűlt össze ez alatt a kb 1 hónap alatt)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.