2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Cooler Master Elite 110 ház

Az Elite 100-as széria legújabb és egyben majdnem legkisebb tagja, amely szépen helytállt a tesztjeimben.

[ ÚJ TESZT ]

Belbecs

A négy darab kézzel is kitekerhető csavar, és a ház borításának eltávolítása után szemrevételezhetjük a ház belsejét. Ha még frissen - Out Of Box - nyúlunk bele a házba, akkor találhatunk egy zacskót tele csavarokkal, néhány kábelkötözőt és az alaplap rögzítéséhez szükséges távtartókat, gumi alátéteket, egy zümmert és egy okos szerszámot, aminek a segítségével csavarhúzóval is a helyére tekerhetjük a távtartókat.

Az előlap mögött megbújik egy előre beszerelt 120 mm-es légkavaró, amit, ha nem lennénk vele megelégedve, kicserélhetünk egy 140 mm-es darabra.
Továbbá még ha szükséges, és nem tartunk igényt az ház oldalában lévő HDD helyekre, akkor beszerelhető két darab 80 mm-es ventilátor is.

A ház maximum Mini-ITX (170x170 mm-es) méretű deszkákkal birkózik meg, tápegységből maximum 180 mm hosszú (moduláris) fér el. Processzorhűtő maximális magassága 76 mm-ben lett meghatározva, ami léghűtéses rendszernél probléma lehet, de egy kompakt vízhűtés minden probléma nélkül beszerelhető, akár még egy 140 mm-es radiátorral ellátott CM Nepton 140XL is.

Videokártyából maximum egy 210 mm hosszú példányt képes elnyelni, ami a komolyabb játékra vágyóknak probléma lehet. De mostanában egyre gyakoribbak a combosabb VGA-k között is a "mini" kiadások. Az én 7790-em pont 210 mm hosszú, szóval volt lehetőségem kipróbálni, hogy tényleg megbirkózik-e a feladattal. Az ennél rövidebb kártyák beszerelése nem jelenthet gondot, de nekem azért akadtak kisebb problémák.

Amint látható, éppen befért a videókártya. De van egy trükkje, hogy a ház határait feszegető darabokat is be lehessen építeni: a beszerelést a problémás darabbal, a videókártyával kell kezdeni (!), óvatosan be kell forgatni a helyére, befeszítjük a gépházba, és egy picit magasabbra tesszük, mint a majdani pozíciója, egész pontosan addig, amíg a ház hátulján lévő kivágás engedi.
Majd betoljuk alá az alaplapot, amiben ugyebár már benne csücsülnek a RAM-ok, mert ha elfelejtettük betenni a RAM-okat és már bent van a videókártya, az kevésbé szalonképes mondatok szájon át történő távozását eredményezheti, és az előlapi hang is be legyen kötve.
Becsavarozzuk az alaplapot, majd becsúsztatjuk a helyére a kártyát. Innentől a többi gyerekjáték. :)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.