2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

CM Storm Sentinel Advance II egér

A Cooler Master legújabb csúcsjátékos egere nagy érzékenységgel és testre szabhatósággal bír.

[ ÚJ TESZT ]

A program

A program tartalmaz pár kisebb teszt programot, melyben meg tudjuk nézni, hogy az érzékelő milyen gyorsulást érzékel vagy éppen milyen mintavételezéssel dolgozik. Végeredményben le tudjuk ellenőrizni, hogy az egér megfelelően működik-e. Maga a beállításra szolgáló felületen hét darab fül található.

Ez sorban:

- Fő beállítások (Main Control):

Itt tudjuk a különböző érzékenységi szinteket beállítani. Tehát a négy programozható DPI profilon milyen érzékenység legyen.
Az érzékenységet 200-as léptékben tudjuk növelni. 200 a legkisebb, 8200 pedig a legnagyobb, amit be tudunk állítani. Mind a két tengelyen.
Ebben a pontban lehetőségünk van az egér gombok programozására is, ha azt szeretnénk, hogy az alaptulajdonságoktól eltérő funkciót kezeljen.
További extra, hogy akár a Windows saját beállításait is megváltoztathatjuk innen. Erre a menüpont jobb alsó sarkában található rész nyújt lehetőséget.

A középen lévő kép egyben egy videó, melynek lejátszására a jobb felső sarkában található VIDEO OFF feliratra kattintva lehetséges. A videó bemutatja az összes gomb helyét, és annak számát, hogy könnyebben tudjuk melyik gombot is állítjuk be. A gombok bal oldalán lévő számra kattintva a videó arra a gombra ugrik. Itt van lehetőségünk a profilokhoz érzékenységet beállítani, amire 4 hely áll rendelkezésünkre.
És itt jön még egy érdekesség. Lehetőségünk van az egér X és Y tengelyének érzékenységét egymástól függetlenül beállítani. Ha ezt a lehetőséget szeretnénk használni az érzékenységi csúszka jobb oldalán látható kis lakatra kell rányomni. Ezzel a fejlesztők egy újabb lehetőséget biztosítanak a teljes testreszabásra. Ezt a kijelző is automatikusan visszajelzi, ahogy elfogadást nyomunk a beállításra.

A feltelepített szoftverek között van egy update program is, ez az egér Firmware frissítésére szolgál. Én ezt a tegnapi napon ki is próbáltam. Frissítette az egeret, és így már lehetőségünk van az érzékenységet 100-as értékkel változtatni. A minimum érzékenység ezért nem 200, hanem 100 lett.

Az érzékelőt nem tudtam megzavarni, vagy rábírni hogy picit hibázzon, pedig próbáltam minden otthon fellelhető felületen. A szőnyegtől kezdve a parkettán át egészen a durva faburkolatig, de mindenhol remekül szerepelt.

Az aranyozott USB csatlakozón keresztül a maximális mintavételezési frekvencia 1000Hz a legkisebb pedig 125Hz lehetséges. Ez egy fontos beállítási pont, hiszen így az input lag esélyét a lehető legminimálisabbra tudjuk csökkenteni.

- Szín beállítás (Color Control):

Itt tudjuk beállítani, hogy melyik profil milyen színben világítson. Ahogy korábban írtam két részre bontották a világítást. A bal oldali részen az egér elejében lévőt, míg a jobb oldalon az egér hátuljában lévő világítás színét tudjuk megváltoztatni. A szín választó ablaktól jobbra a világítás stílusát tudjuk megváltoztatni.
Három lehetőség áll rendelkezésünkre: folyamatosan világit, pulzál, vagy gomb nyomásra villan. A negyedik pont, ami igazából nem nevezhető stílusnak pedig kikapcsolja az összes fényt.
A kattintásra villan funkció szerintem a legérdekesebb, hiszen ilyenkor minden gombnyomáskor az egér elejében lévő ledek fehéren kezdenek világítani. Egészen addig míg nyomjuk a gombot. Én ezt használtam, tetszik :)

A színválasztó rész alatt egy kis sávban tudjuk az egérre felölteni saját logónkat. Itt csak BMP képet tudunk használni. Pontos paraméterekkel a képhez viszont sajnos nem tudok szolgálni, hagytam a gyárit. Ennek értelmét nem látom, hiszen a tenyerünk eltakarja az OLED kijelzőt, így azt nem nagyon nézegetjük. De mindenképpen kellemes kedveskedés a profi játékosoknak, akik az egerüket is a klán logójában szeretnék látni.

- Storm TX:

Az egér oldalán található, alapértelmezettben IE back gomb használható ezen funkciónál. A CM Storm profil kivételével mindegyiknél be lehet kapcsolni. Lényegében itt tudjuk meghatározni, hogy melyik egér gomb, milyen virtuális gombnak feleljen meg ha a TX gombot lenyomjuk. Én sokat próbálkoztam vele, de egy Rapid Fire-n kívül nem tudtam mást kiharcolni belőle, több idő kell a kiismerésére.

- Makrók (Macros):

Itt tudjuk az egeret makrózni. Minden profilban maximum 3 gombhoz tudjuk hozzá rendelni őket, egészen addig míg az engedélyezett 125 lépést el nem érjük. Erre egy kis piros csík is figyelmeztet. Amint elérjük a maximális helyet nem tudunk több makrót beállítani. Ha viszont nem állítjuk meg időben, a piros csík kiszalad a sávból telítettség miatt hibaüzenetet dob.
Több makró beállítást is létre tudunk hozni, amiket elmentve játékoknak megfelelően akár cserélgethetjük egy profilon belül, vagy másik profilhoz rendelhetjük. A képernyő bal felső sarkában a PROFIL 1 felirat alatt tudjuk kiválasztani a profilokat, de itt is kivétel a CM Storm.

- Scripts:

Maga a felület tekinthető azonosnak a makró felülettel, de itt a betáplálható 125 lehetőség helyett már 512 áll rendelkezésünkre. Ez a maximális méret amit script tárolásra használhatunk. Itt is megtalálható a több változat elmentése, és bármikor beállíthatjuk a kívánt profilunkhoz.

A Firmware frissítés a scripts részre is kihatott. Az eddig 512 bit tárhelyből már csak 256 bit felhasználható.

- Library:

Itt tudjuk a makrók és a szkripteket exportálni a programból, vagy egy erre az egérre készült beállítást importálni. A szkriptek és a makrók is külön láthatók.

- Support:

Ebben a pontban pedig online kérhetünk terméktámogatást, ha valami problémánk akadna az egérrel.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.