2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

CM Storm Sentinel Advance II egér

A Cooler Master legújabb csúcsjátékos egere nagy érzékenységgel és testre szabhatósággal bír.

[ ÚJ TESZT ]

Doboz tartalma

Kibontás után az egér egy műanyag tárolóban látta meg a napvilágot. A műanyag tartó közé csomagolt egeret könnyű volt kivenni a helyéről, nem okozott semmi problémát. A burkolat mellőzi ezt a pattintós füleket, így ezzel se kellett szenvedni.

További tartalom a dobozban egy egylapos tájékoztató füzet, egy kétlapos garancia ismertető, és tartalék csúszó talpak.
Nem kapunk viszont CD-t. Ez nem újdonság, hiszen más gyártók is folyamatosan felhagynak ezzel a megoldással.

Gyártói Specifikáció, külső:

- Jobb kezes kialakítás
- Harisnyázott kábel
- Aranyozott csatlakozó
- Avago ADNS-9800 lézer szenzor
- 200 - 8200DPI terjedő érzékenység
- Gombról vezérlhető érzékenység állítás (+/- 200DPI)
- LOD: "Lift-Off Distance" 1.5mm-es emelés érzékenység
- 150 IPS - 3.8m/s gyorsulás érzékenység
- 125Hz-től 1000Hz-ig terjedő mintavételezés
- 128Kb Sentinel-X belső memória a profiloknak és macroknak
- 5 profil, 4 választható érzékenységi szint
- 8 programozható gomb
- 9 virtuális gomba (gombkombinációk segítségével)
- testreszabható fehér OLED logo
- testreszabható LED világítás (több színben)
- súlyozható (5 x 4.5g)

Ahogy a specifikáció is írja, jobb kezeseknek lett kialakítva. Szerintem ez egy picit hiba, hiszen jó egér, sok hasznos tulajdonsággal.

A burkolat két fő színből áll. A gombok, görgő és a rács mind fekete, míg a többi burkolati elem szürke. A tenyér rész jobb oldalán egy ízlésesen elhelyezett CM Storm felirat látható. A rács egyébként csak dísz, alatta egy vékony plexi burkolat található. Az egér bal oldalán a hüvelykujj támasztó található, mely meglehetősen kényelmes. Rövid felfekvésű terület, de mélyen hátranyúlik a tenyér irányába így kényelmesen elfér az ujjunk.
Jobb oldalon viszont már nem találunk támasztót. Sőt, inkább könnyed egyszerűséggel lekerekítették ezt a részt így a gyűrűs ujjam a kisujjamon pihen. A kisujjam pedig az egérpadon. Egy pici kis támasz elfért volna.

Hosszúra sikerült a Sentinel Advance kettő. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a jobb, és bal egér gomb. Hosszúak. Nem lógnak le előre az ujjaim.

Fizikai mérete az egérnek: 135L x 83W x 40H (mm).

A gombok finom, de érezhetően durvább felületet kaptak mint az egér többi része. Ennek lényege, hogy több óra játék esetén is stabilan tudjuk megnyomni őket. A görgő oldalra nem mozdítható csak lefele. Így egy hagyományos gomb található alatta.

A görgő előtt, az egér elejében található a Profil választó gomb, bár ez nem egy szerencsés elhelyezés, nekem egyáltalán nem esik kézre. A megnyomásával választhatunk az 5 db profil közül.

A görgő mögött a két darab érzékenység állításra szolgáló gomb található. A bal oldali melyen egy kis bütyök is található az érzékenység fel (DPI+), míg a jobb oldali az érzékenység (DPI-) levételére szolgál.

Legvégül az egér közepén a fehéren világító OLED kijelző található. Ezen a kijelzőn olvashatjuk le, hogy éppen milyen érzékenységen használjuk egerünket, valamint az általunk beállított logót is. Különlegessége, hogy a kijelző az X és Y tengelyen használt érzékenységet egyszerre mutatja. Igen, külön be lehet állítani a két tengely érzékenységét, de erről kicsit később.

A kijelzőt körbe öleli a dísz rács, mely alatt 3 db RGB led kapott helyett. Ezek a díszvilágítást valamint az egér elejében elhelyezett másik két leddel párban biztosítják a profilokhoz rendelt színeket is.

Bal oldalt található az IE előre és hátra léptető gomb. Utóbbi egy TX ( Storm Tactical) feliratot is kapott, de erről szintén kicsit később. Itt jegyezném meg, hogy az egér formája és magassága miatt nekem egy picit szokatlan volt, hogy a két gomb egy törésen kapott helyet, így a visszaléptető gombhoz kis idő kellett míg megszoktam. Lényegében hátrább van mint saját egeremnél.

Az egér alján, azon belül is egész pontosan az egér végében található a súlyozó rekesz. Megvásárláskor az 5db súly már az egérben van. Súlya üresen 139g, a súlyokkal pedig egészen 184g-ig növelhető.

Szerintem a 139g pont jó súly, így én ki is vettem a súlyokat. Itt viszont egy kellemetlen csalódás ért, hiszen nem kaptunk a gyártótól semmit, amelyben a kivett súlyokat tarthatnák. Elég picik szóval könnyű elkeverni őket.

A teflontalpak egy átlagos egérhez képest vastagabbak/magasabbak. Ennek nagy előnye, hogy irodában, vagy durvább felületű asztalokon is kényelmes siklást biztosít. Nem érezzük a barázdákat. Az egér elején, két oldalon, a végén és még a lézer érzékelő körül is találunk csúszótalpat.
A sok talpnak köszönhetően nagyon jól csúszik. Használtam konyha pulton, dohányzó asztalon (nem üveg), és egérpadon is. Mindegyik felületen tökéletesen csúszott, egyszer nem volt gond vele.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.