2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Andy, a teljes értékű Android PC-re

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Sokszor játszottam a gondolattal, hogy mi lenne, ha feltelepítenék egy Androidot a Windows-om mellé...

[ ÚJ TESZT ]

Milyen jó lenne PC-n is használni azokat az appokat, melyek csak a telefonomra/tabletemre érhetők el?
Nagyon!

Próbálkoztam Android SDK telepítésével, kevesebb sikerrel.
Bonyolult a telepítése, lassú az Android és még sorolhatnám, hogy miért nem felelt meg az elvárásoknak.

BlueStacks volt a másik lehetőség, de szintén nem volt az igazi.

Másik lehetőség x86-os Android telepítése, mint 2. operációs rendszer. Erről sajnos le kellett mondanom, mert nincs rá módom, hogy újraparticionáljam a winchesterem.

Ezen felbuzdulva építettem egy gyenge 1 magos PC-t erre a célra, amit sikerült egy rosszul behelyezett RAM-nak köszönhetően leégetnem. Ekkor elfelejtődött az egész fellángolás.

Azonban a hetekben belebotlottam egy rövid kis cikkbe egy Androiddal foglalkozó portálon. Két fiatalember megoldotta a problémámat.

Andy, a teljes értékű Android-emulátor

Andy kiötlője nagy Clash of Clans rajongó, és felmerült benne az ötlet, hogy milyen lenne nagy képernyőn játszani. A válasz pedig: jó.

Andy beüzemelése nem bonyolultabb, mint bármilyen program telepítése Windows-ra. Telepítőfájl letölt, majd dupla kattintással elindítjuk és szépen végigmegyünk a telepítőn. Nem is térnék ki rá külön.

Első indítás előtt érdemes a gépet újraindítani, mert nálam nem volt hajlandó elindulni addig.
Ha ezekkel végeztünk, fogjunk is bele és állítsuk be Andyt.

Aki használt már androidos eszközt, azt nem fogja meglepetés érni. Pontosan ugyanúgy kell eljárni, mint bármilyen telefonnál vagy tabletnél. Kiválasztjuk a nyelvet, megadjuk a Google-fiókunkat és használhatjuk is.

Jelenleg egy 4.2.2-es Android rendszerről beszélünk (frissítés várható), ami egy GT-P5200-as készüléknek hiszi magát. Ez egy Galaxy Tab 3 - 10.1" (3G), hátha így ismerősebb mindenkinek.

Alapjáraton egy teljesen csupasz, stock Androidot kapunk. Appokat pedig a Play áruházból szerezhetünk be, pont mint bármilyen más eszközön. Amit érdemes megemlíteni, hogy kezeli a PC winchestereit, így akár apk fájlokat is képesek vagyunk telepíteni.

Magát a rendszert billentyűzettel és egérrel irányíthatjuk, azonban ez néha sajnos nem elég. Egyes appok megkövetelik az érintőkijelző meglétét, de ezt egy ügyes kis app-pal meg is oldotta a fejlesztő nekünk.
Használhatjuk a telefon/tablet érintőkijelzőjét, hogy irányítsuk Andyt.

Egyszerűbb programok, mint a Maps, Facebook, irodai szoftverek futtatása nem akadály, de játékokkal is boldogul.

Bár a fejlesztők állítása szerint akár a Deus Ex: The Fall-t is játszhatjuk. A személyes tapasztalatom más képet mutat. Feltelepítettem pár megvásárolt játékot, mint például a Carmageddont, de nem indul el. Real Racing 3 elindul, de csak áll. Azonban a Cut The Rope, Angry Birds tökéletesen játszható ilyen formában.

Nem vagyok nagy játékos, próbálja ki mindenki, hogy mi megy és mi nem.

Ami nagyon szimpatikus, hogy teljes értékű értesítést kapunk bármiről. Megkapjuk a GMail leveleinket, Facebook üzeneteinket stb. A multitasking tökéletesen működik, bármikor átléphetünk egy másik alkalmazásba, majd vissza az előzőbe anélkül, hogy elveszne bármi is.

Végszóként csak azt tudom javasolni, hogy próbálja ki mindenki, aki hasonlón gondolkozott, mint én. Nem fog csalódni.

Andy ingyenesen letölthető innen.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.