2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Android alkalmazásfejlesztés 2. rész: alapozunk

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Az 1. résztől fellelkesedve ideje vágni egy féket, lefordulni a box utcába és megismerkedni az építőelemekkel!

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

Első rész itt található: Android alkalmazásfejlesztés 1. rész: számológép

Kicsi visszakacsintás:
Az első részben kedvcsinálónak elkészítettünk egy alap számológép alkalmazást. Ezen keresztül megismerkedtünk az Android Studio-ban történő projekt létrehozással, alapszinten a View-k szerepével és kitekintettünk az Activity-k fogalmára is.

Az előző pörgősebb hangvételű cikk után most kicsit lassítunk, és időt szánunk az alapokra. Természetesen nem lesz idő mindent mélyrehatóan ismertetni, így csak a fontosabb dolgokról fogunk beszélni. Itt le is szögezném, hogy ezt a cikksorozatot nem azért hoztam létre, hogy valaki nulla programozás tudással nekiüljön és a végére profi legyen. Bizonyos alapszintű ismeretekre szükség van, hogy valaki értse a cikket. Ahhoz, hogy valaki Androidra fejlesszen, erős Java tudás is szükséges, amit ebben a sorozatban nem fogok mélyen ismertetni. Próbálom a kódot egyszerűsíteni és csak egyszerű vagy elhagyhatatlan dolgok, vezérlési elemek használatán keresztül ismerjük meg a témakört.

Ebben a részben nem lesz külön teljes alkalmazás, de megismerkedünk több fontos dologgal is, ami elengedhetetlen az Android fejlesztéshez. Három részre tagoljuk ezt a részt.
Az első egy egyszerűbb bemutatása lesz az Android Studio-nak. Projekt létrehozása, alkalmazástesztelés, APK generálás és hasonlók.
A második részben mélyebb ismereteket szerzünk a View-król, megnézzük, mi a különbség a View és a ViewGroup között, kicsit kitérünk a gyakori attribútumokra is.
A harmadik részben pedig átvándorlunk Java oldalra, és pár fontos témakört érintünk. Az Activity-k a Fragment-ek és az Intent és Intent Filterek az alap építőelemei egy alkalmazásnak, róluk fogunk beszélni.

Mindegyik téma, amit felsoroltam nagyon mély, és nagyon sokat lehetne róluk beszélni. A teljesség igénye nélkül fogjuk átnézni őket, ha bárhol van olyan dolog, ami nem érthető, vagy pont hozzá tudnál fűzni valamit, amit fontosnak érzel és kihagytam, akkor ezekre mind lehetőség van komment formájában.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.