2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

AMD HD 6870 vs. HD 7870 vs. GTX 1060

A Riva 128 óta nem volt NVIDIA kártyám - avagy alapórajeles teszt házilag két különböző gépben.

[ ÚJ TESZT ]

Teljesítmény, összegzés

Először a szokásos egymáshoz viszonyított teljesítmény, csak a játékok számítottak bele az összesítésbe.

A következő összesítés egy teljesítmény-eloszlást mutat a különböző mérések alatt, egy kiválasztott kártya eredményeihez képest.

Jelenleg a veterán családi gépben a 6870-et leváltotta a 7870-es kártya, ezzel közel duplájára nőtt annak grafikus teljesítménye. Az is látható, hogy a 7870-es kártya által nyújtott teljesítmény mindössze átlag 7%-kal csökkent azzal, hogy gyengébb gépben üzemel, ez részemről teljesen elfogadható.
Az általam használt gépben GTX 1060 használatával közel duplájára nőtt a grafikus teljesítmény, ráadásul több kijelzős rendszer okán a kártya sokkal energia-hatékonyabban működik, mint a 7870 tette, az üresjárati több kijelzős üzemmód az AMD kártyáknak még mindig gyenge pontja. Ez is olyan, ami az évek alatt csak nem akart megoldódni, és zavarónak találtam.

Illetve az AMD driverek időnként előforduló hibái, mint azt egy youtube videóval szemléltettem annak idején, amit a következő driver szerencsére javított. Ez is olyan, amit évek alatt megfigyeltem, hogy a régebbi játékok támogatása akadozik. Egyébként jelenleg is küszködik ezzel a játékkal 7870-es kártya, mostanában a játékból történő kilépés okoz fekete képernyőt.

Egyelőre új kártyámmal nem tapasztalok semmi problémát, elégedett vagyok vele. Amint említettem, a Riva128 után így újra nVidia kártyám van.

Köszönöm a figyelmet, kellemes ünnepeket kívánok!

Szabolcs

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.