2024. május 31., péntek

Gyorskeresés

Agilent / Keysight 34461A Truevolt Digitális Multiméter teszt, "teardown".

Az Agilent (Keysight) 34461A Digitális Multiméter tulajdonságainak és alkalmazásának bemutatása saját tapasztalatokkal, tesztekkel.

[ ÚJ TESZT ]

A kijelző minősége

A kijelző miatt, amit az Agilent a DMM-be épített, senkinek nem kell aggódnia. Sok fórumon a megjelenésekor felütötte a fejét egy olyan “ijedelem”, hogy a betekintési szög biztos rosszabb, mint a klasszikus VFD-s társai (pl. 34401) és emiatt kényelmetlenebb használni és a láthatóságról is rengeteg téves elképzelés kering.

Ezeket a képzelgéseket illik elfelejteni, mert a kijelző nagyon kontrasztos és tökéletes betekintési szöget biztosít. Nem sikerült jó képet csinálnom a kijelzőről sajnos. Teljesen jól olvasható képe van és a világítás homogenitása is jó, nem olyan, mint ahogy a képen látszik.

Megítélésem szerint a kijelző jobb, mint a VFD-s társaik, mert azoknak a kijelzői sokkal mélyebben helyezkednek el, mint a jelenlegi LCD kijelző. A hatalmas számok leolvasása is könnyebb. Két különböző háttérszín közül lehet választani, én a kék háttérrel ellentétben a feketét favorizálom, mert sokkal kontrasztosabb. Ez viszont tényleg csak ízlés kérdése.

A kijelző élettartamával kapcsolatban megoszlanak a vélemények. De ezt csak 10 év múlva lehet majd biztosan megválaszolni. Érzésem szerint nem kell tartani komolyabban az LCD-től és a VFD kijelzőkkel is akadt bőven probléma. Gondolok itt kimondottan az Agilent 34401-re, napi 10-12 óra üzem után.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.