2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

aTAB 5 - duplán meglepő mobil

Ha nem is kimagasló, de bőven használható a telefon tudása, tartalma, ami 40-50.000-ért elég jó.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

Évek óta használok két SIM-kártyás telefonokat. Az első telefon óta várok egy használható, kellemes megjelenésű és tudású, árban versenyképes készülékre.
Remélem, ez a vágyam most teljesült: az aTAB 5 típusú készüléket fogom most bemutatni.

A fotókért előre is elnézést kérek, ebben nem vagyok rutinos.

Csomagolás, tartalom:

A készülék egy fehér-fekete dobozban érkezik. Tulajdonképpen a dizájn egyszerű, lényegretörő, és a fő adatokat közli is a leendő vásárlóval.

A telefonhoz kapunk hálózati töltőt, ami fehér színű, és a kimeneti oldalon USB csatlakozású. Természetesen vele jár az USB kábel is, ami szintén fehér. A töltő nekem nagyon teszik, a kialakításnak köszönhetően nem foglal el másik konnektor helyet. Nem lennék meglepve, ha egy másik gyártó töltőjét másolták volna le.
A teljesítménye a feltüntetett adatok alapján szerintem rendben van, a hozzá kapott akkumulátort teljes lemerülés esetén kb. 2,5 óra alatt tölti fel.

Az akkumulátor 2500 mAh, amiből mindjárt kettő is kapunk, a jól megszokott kínai módon. Érkeztek olyan verziók is, amiben 2800 mAh akkumulátor található. Szerencsére a hátlap könnyen levehető, így az akksicsere is könnyedén működik, de erről később még írni fogok.

A dobozban kapunk még egy sztereó headsetet ami felvevőgombos, agybadugós kialakítású. A szemnek jobban tetszene, ha ez is fehér lenne, de csak a szemnek. Sajnos a hangminősége, hát finoman is szólva gyenge, mint a kígyó lába. A mikrofon még csak-csak, de a hangszórók nagyon torzan szólnak. Zenére alkalmatlan, telefonálásra is csak szükség esetén, ha nincs más megoldás. Szerencsére 3,5 mm Jack csatlakozóval szerelt a készülék, így könnyedén lecserélhetjük. A doboz alján lapul a felhasználói kézikönyv, ami magyar nyelvű.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.