2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

aTAB 5 - duplán meglepő mobil

Ha nem is kimagasló, de bőven használható a telefon tudása, tartalma, ami 40-50.000-ért elég jó.

[ ÚJ TESZT ]

Hardver,szoftver

Hardver,szoftver

A készülékben két SIM-, és egy microSD foglalatot találunk. Ezekhez csak a hátlap eltávolításakor férünk hozzá.
Nagyon örülök annak, hogy az eltávolítása nem jár köröm elvesztésével, illetve nem kell semmilyen segédeszközt ehhez igénybe venni, könnyedén eltávolítható, kellemes lágy plasztik.

A készülékben egy kétmagos 1 GHz-es MTK 6577 processzor csücsül. A grafikus gyorsításért az MX531 GPU felel. Sajnos csak 512 MB DDR3 memóriával szerelték a készüléket, ami nem túl sok, de elég az Android ICS 4.0.4 futtatásához.
A belső tárhely 4 GB, amiből 2 GB-ot kapunk szabad felhasználásra. Majdnem nyersen kapjuk az oprendszert, egy előre telepített Go Launcher, és pár kiegészítő leledzik rajta (amit nem értek, minek kellett, mert leszedni ezeket csak rootolás után lehet). Szóval nem egy gyárilag átdolgozott kezelőfelülettel van dolgunk, hanem a Google Play áruházból ingyenesen letölthető dolgokról.

A szoftvert a készülék röccenésmentesen futtatja. A sebességre panasz nem lehet (a 720p. mkv kiterjesztésű filmet is gond nélkül játssza le), maximum az elfogyó memória miatt kell több alkalmazás futtatásakor várnunk egy picit.

A külső hangszóró nem kiemelkedő, de nem is használhatatlan: a hangereje megfelelő, a minősége elég a csengéshez vagy a kihangosított állapothoz, de zenéhez vagy filmhez azért nem éppen a legalkalmasabb.

A készüléken két kamera található, a hátlapi 5, míg az első mindössze 0,3 MP felbontással bír. Ezzel sem kell Pulitzer-díjas fotókat készíteni, de jó hír, hogy a kamera autófókuszos. A motorja kissé hangos, de elfogadható sebességgel fókuszál. Kapunk hozzá kameraszoftvert, ami az ICS kamera kezelője, viszont fizikai exponálógomb nincs.

A két SIM-kártya kezelése itt sem teljes. Sajnos azt a kártyát lekapcsolja, amin éppen nem zajlik beszélgetés, ilyenkor a hívott szám pillanatnyilag nem elérhető lesz.

A címlista jól kezelhető, a telefonszámok adott kártyához rendelhetőek, így nem kell minden híváskor kártyát választani.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.