2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

A.P.R.P.M. mod

Asus csúcshardverekből megépült egyedi számítógép, ami a Bit-tech.net oldalon a hónap módjai frissítésében 1. lett.

[ ÚJ TESZT ]

A dizájn

A kinézet, mint előző oldalon utaltam is rá, kellő hangsúlyt fog kapni, próbálom a ROG brand vonalat átvinni a gép teljes megjelenésére. Ehhez már az alaplapi tálca kialakítása is hozzájárult, ezt fogom több helyen is folytatni. Az oldallemezek kaptak habosított PVC lemezből dekorelemeket, amik a szürke és narancs színeket kapták meg.

A tetőrészt sem akartam kihagyni, aztán ahogy készítettem, úgy terveztem tovább az egészet. Először egy egyszerű plexi takaró lemezt akartam készíteni, de aztán ez módosult felhajtható tetővé. Készült hozzá 10 mm-es plexiből merevítő, amiken átvezettem egy 6 mm-es alucsövet. Ebbe M5-ös menetet fúrtam, ezáltal a méretre vágott csövet fakötésű alátéttel biztosítva fixálni tudtam.

Hőlégfúvó és megfelelő sablonokkal a kívánt szögben meghajtottam a plexit, majd ehhez az ívhez készítettem konzolt, amihez menetelve rögzítettem a lemezt. Az így elkészült elemet a videókártya formájához igazítva a hosszanti élénél elvágtam, illetve kapott egy élvilágító plexielemet ugyan ebben a formában, távtartókkal rögzítve.

A hátoldali rész is kapott egy picit letisztultabb kialakítást. Ehhez szintén habosított PVC lemez+ plexi lemez szendvics megoldást alkalmaztam. A ventilátor-nyílásokat pedig a piros élvilágító plexicsíkokkal egészítettem ki.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Tempered Glass Project

    Egyre gyakrabban jött az érzés, hogy valamit kellene mókolni a géppel. Gondolom, ez sokaknak ismerős!

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.