Hirdetés

2020. szeptember 26., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Bud Spencer múzeum

  A nápolyi királyi palota (Palazzo Reale) egyik szárnyában ideiglenes multimédiás kiállítást nyitottak meg szeptember 13-án, mely december 8-ig látogatható.

  A budapesti reptérről indulva kb. másfél óra alatt Nápolyban lehetünk, ahonnan tömegközlekedéssel és egy rövid sétával egy órán belül a Palazzo Reale előtt állhatunk. Ha már ott vagyunk, érdemes a palotába is benézni, 6 euro a jegy ára, és így a Bud Spencer kiállítás belépőjét is kedvezményesen lehet megvenni újabb 6 euróért 10 helyett.

  Szerencsére nem csak olaszul olvashatók az információs táblák, hanem angolul is. A bejárat után egyből egy hatalmas vertikális vászon fogad, amire fényképeket vetítenek a filmjeiből. A kiállítás átgondolt szekciókra van osztva. Először a születési anyakönyvi kivonata, különböző igazolványai és oklevelei láthatók.

  Folytatás...

  zone 11 hónapja 1

 • Két játék ingyen

  Még nem láttam, hogy ki lenne írva Gamepodra:

  Guacamelee! Super Turbo Championship Edition - Humble Bundle (Steam)
  [link]

  Steep - Uplay [link]

  zone 1 éve 3

 • Tom Cruise a mozgássimítás ellen

  Közérdekű közlemény

  Tom Cruise: - Kérem kaccsolja ki!

  https://twitter.com/TomCruise/status/1070071781757616128/video/1

  zone 2 éve 26

 • AmbiBox hangulatvilágítás monitorokhoz

  Megfizethető, remek látványt nyújtó, egyszerű beüzemelhetőségű "ambilight" megoldás monitorokhoz.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 2 éve 41

 • Outlook signature deployment

  Azt a feladatot kaptam, oldjam meg, hogy minden felhasználónak egységes aláírása legyen Outlookban. Természetesen léteznek fizetős megoldások, mint a CodeTwo és Exclaimer, de a cél az ingyenesség volt.
  Az adatokat az AD fiókokból nyeri ki. Nem találtam sehol normális leírást, így több helyről összeszedett részletekből állítottam össze a megoldásom.
  És ha már egyszer működik, gondoltam közzéteszem, hátha más is hasznát veszi.

  Az aláírás felépítése:

  Üdvözlet

  Név
  Beosztás

  Tel.: 000000 (színes pötty) Mobile: 000000 (színes pötty) Em@il.com
  Logo
  (kép, weboldal hivatkozással)
  Follow us on: Linkedin, Twitter, YouTube (képek, hivatkozással)

  Első lépésként kell egy .vbs script, ami generál egy htm fájlt az aláíráshoz, a főbb cserélhető részek ***-al vannak jelölve. Ez egy login scrip lesz (User Configuration > Policies > Windows Settings > Scripts > Logon), de természetesen ajánlott lokálisan tesztelni.

  Folytatás...

  zone 2 éve 12

 • A Quiet Place - ne nézd meg

  Magyar címe: Hang nélkül. Nem ajánlom ezt a filmet senkinek. Ha érdekel miért, és meg akarsz spórolni másfél órát az életéből, amit akár egy jobb filmre is felhasználhatsz, az alábbi összefoglalót kb. 5 perc alatt elolvashatod.

  *** Ha mégis megnéznéd ezt a filmet, akkor ne olvasd el ezt a bejegyzést, mert erősen spoiler tartalmú. ***

  Kifejezetten szeretem a kevés szereplős filmeket. Nem kell hozzá nagy költségvetés, vagy sok helyszín, csak pár tűrhető színész és egy jó sztori. Az ilyen alkotásnál lényeges, hogy ne legyen túl egyszerű, adjon egy kis munkát a nézőnek és fenn tudja tartani az érdeklődést. Az már eleve nem jó jel, ha egy thriller(?) azzal indít, hogy már az első 10 percben röhögnöm kell a szereplők ostobaságán és már a kezdeti kevés információ ellenére is megkérdőjelezhetők a tetteik. Mit tudtam az elején? Annyit olvastam megelőzően, hogy poszt-apokaliptikus környezetben játszódik és valami idegen lények miatt csendben kell lenni. Magas értékelések mindenütt. Emily Blunt, jó színésznő. Ígéretesen hangzik, nézzük.

  Folytatás...

  zone 2 éve 17

 • Két játék ingyen, hétvégére

  Az egyik egy frissen megjelent, korai hozzáférésű battle royal stílusú játék: Cuisine Royale, aminek a magyar Gaijin Distribution KFT a kiadója. Június 25-ig ingyenesen letölthető, és utána véglegesen a fiókunkon marad. Valószínűleg egy induló játékosbázist akarnak összeterelni ezzel az akcióval, lehet, hogy később fizetős lesz.

  A másik egy régebbi, körökre osztott szerepjáték, Shadowrun Returns Deluxe, ezt szombat kora estig (19:00) lehet ingyen beszerezni a Humble Bundle boltjából. Steamen aktiválható kódot kapunk.

  zone 2 éve 9

 • Ingyenes a Swords and Soldiers HD

  A Romino Games az új Kickstarter projektje alkalmából rövid ideig ingyenesen ajánlja a játékát. Az alábbi Stem linkről még kb. 23 órán át a fiókunkhoz adható: [link]

  zone 2 éve 0

 • Quake Champions újra ingyen

  Beszerezhető a Steamről: [link]
  Június 18 hajnal 3-ig él a lehetőség.

  zone 2 éve 4

 • Ingyenesen beszerezhető Battle Royale játék

  A Totally Accurate Battlegrounds a megjelenéstől számított első 100 órájában ingyenesen letölthető (kb vasárnapig), később $5 lesz az ára.
  A biztonság kedvéért érdemes az akció lejártáig a gépen tartani, egyesek jelezték, hogy a játék törlése után nem maradt a Steam fiókon a játék.
  Az április elsejére tervezett paródia játékkal az elmúlt napokban átlagosan 16 ezren játszottak egy időben.

  Trailer:

  zone 2 éve 2

 • Viofo A119S autós kamera

  Sokszor eszembe jutott, hogy nekem is jó lenne egy autós kamera, de nem igazán éreztem a szükségét...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 3 éve 28

 • Palma aquarium

  Már régebben meg akartam írni, halogattam, aztán elfelejtettem és most a YouTube fiókom nézegetve újra eszembe jutott.

  Tavaly novemberben úgy éreztem, hogy szükségem van egy kis levegőváltozásra, még ha csak rövid időre is... és persze a lehető legkevesebb pénzből. Elkezdtem keresgélni, hátha találok olcsó repülőjegyet, ami sikerült is: 20 font oda-vissza, Mallorca szigetére. Kézipoggyász elég, csak öt napra megyek, helyjegyért sem fizetek, jó lesz a random. Parkolást is lefoglaltam 25 fontért, vicces, hogy drágább, mint kétszer 6000 km-t repülni. Hotel: dupla ágyas szoba, 5 éjszaka, reggelivel 160 font. Költőpénz 200 euro (179 font), amiből megmaradt kb. 40.

  Sok mindent megnéztem, a Bellver kastélyt, a katedrálist, a királyi palotát, múzeumokat, de a legnagyobb élmény a Palma aquarium volt. 23 euro a belepő, amit elsőre kicsit sokalltam, de fél napos kikapcsolódást nyújtott. Kacskaringós útvezetése miatt nagy területű, két szabadtéri résszel. A leglátványosabb a 8,5 méter mély, 3,5 millió literes cápákkal és rengeteg hallal teli akvárium, a nagy üvegfalak melletti nagy párnákon sokan lazítottak. Minden akváriumnál érintőkijelzős információs monitorok, angol, nemet, spanyol és katalán nyelven. Így utószezonban mar a turisták tömegei miatt sem kellett aggódni.

  Folytatás...

  zone 4 éve 0

 • Ilyet is már régen csináltam...

  A legutóbbi gépem is használtan vettem, de most rászántam magam egy saját építésre.

  MSI Z170A KRAIT GAMING 3X
  Intel Core i5-6500
  Arctic Liquid Freezer 120
  Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 2400MHz
  Samsung 850 EVO 250GB
  WD Red 1TB 5400rpm 64MB cache d.o.a., vissza a feladónak
  WD Black 7200rpm 64MB cache
  Fractal Design Define S Black Window Edition

  A táp és VGA a jelenlegi gépből fog átköltözni:
  EVGA 650 GQ 650W
  MSI AMD Radeon R9 380 2GB

  Naná, jobb lett volna egy Kaby Lake, de az drágább lett volna. Meg persze várhattam volna a Ryzen megjelenéséig, de már ezt is halogattam egy ideje, és a hardverek világában mindig jön valami új, várhatnék a végtelenségig.

  A legtöbb alkatrész új, csak az alaplap és HDD használt (kereskedőhöz visszaküldött termék).
  Az összeszerelés után kiderült, a WD Red döglötten érkezett, helyette rendeltem egy új Blacket.
  Árat nem írtam, mert Angliában vettem, de szóljon, ha valakit érdekel.

  Folytatás...

  zone 4 éve 3

 • Válaszoltam egy spam üzenetre

  És választ is kaptam!

  UPDATE 1:

  UPDATE 2:

  UPDATE 3:

  Folytatás...

  zone 4 éve 22

 • Itt az első Ghost in the Shell trailer

  Úgy tűnik, hogy az első filmből lesz benne pár jelenet.

  zone 4 éve 10

 • Pénzt gyűjtenek az önfeltöltő kulacsra

  Egy hónappal ezelőtt indították el a közösségi finanszírozást a Fontus nevű önfeltöltő kulacsra az indiegogo oldalán, amely a levegő nedvességtartalmát és napenergiát felhasználva állít elő ivóvizet. A 250 dolláros Airo kivitel ventilátor segítségével áramoltatja a levegőt, ennek és a Peltier modul energiaellátásáról egy napelem gondoskodik. Az olcsóbb ($165) Ryde verzió biciklire szerelhető, ahol a légáramlat a menetszélből keletkezik, az oldalára kisebb méretű napelem cellákat helyeztek. A flaska aljába ásványi anyagokkal és vitaminokkal töltött kapszulákat terveznek, melyek tartalma kioldódik az összegyűjtött vízben.

  A reklámszöveg szerint nem kell többet a kiszáradástól tartani, vagy amiatt aggódni, hogy elég vizet viszünk magunkkal egy túrára, nem fontos vízlelőhelyek közelébe tervezni az útvonalat.
  A kitűzött $30.000 célt néhány nap alatt elérték, jelenleg már $330.000 feletti összeget dobott össze az 1389 támogató.

  Folytatás...

  zone 4 éve 7

 • Szomorú irónia

  Az imázsvideó két hónapja készült, a tavaly novemberi párizsi terrortámadások kapcsán előtörő, Brüsszelről és Belgiumról szóló negatív hangú médiát szerették volna ezzel a kezdeményezéssel ellensúlyozni.

  zone 5 éve 3

 • Agymosás: level 9001

  Kérem ka'ccsolja ki.

  zone 5 éve 20

 • Teljes holdfogyatkozás

  Ritka látványban lehet részük azoknak, akik 27-én vasárnap este sokáig ébren maradnak, ugyanis 28-án, 2 és 3 óra között teljes holdfogyatkozás lesz, ami azért is különleges, mert egybeesik azzal az eseménnyel, amikor a Hold az eliptikus pályáján legközelebb kerül a Földhöz. Ennek köszönhetően 14%-kal nagyobbnak fog látszódni és 30%-kal fényesebb lesz. Legutóbb 1982-ben történt ilyen egybeesés és legközelebb csak 2033-ban láthatjuk újra ezt. A holdfogyatkozás alatt a Hold színe vörösesre változik, mert a Föld atmoszférája megtöri a fényt. A mostani alkalom a tetrád utolsó, negyedik eseménye. Tetrád: kb. hat havonta egymást követő, négy teljes holdfogyatkozás. A holdfogyatkozás éjféltől kb. fél hatig tart, az egy órás időintervallumban lesz a teljes fogyatkozás.

  zone 5 éve 15

 • Lefényképezett Derren Brown

  Na jó, nem csak engem, hanem több száz másik nézőt is. :) [link]
  Egy évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy ma lesz lehetőségem élőben megnézni a műsorát. Egész lenyűgöző, hogy egyetlen ember képes így fenntartani a kétezer fős közönség figyelmét több, mint két órán át.

  zone 5 éve 2

 • Ilyen az én szerencsém...

  ...amikor freeroll versenyen azt hiszem, hogy van esélyem.

  Hand:

  Flop...

  ...és a poén kedvéért a River:

  J9s tolt egy 1/3 pot tétet, én erre 3bet, erre a 78 offsuit all-in :W

  zone 5 éve 3

 • Uwe Boll csalódott

  zone 5 éve 9

 • Ez vajon mi?

  Szerinted ez mi lehet, mi okozta ezt, mi lehet a története? Google képkeresőt lehet használni, de előtte egy kommentben tippelj valamit a játék kedvéért!

  zone 5 éve 12

 • Lenovo YOGA Tablet 2-1050F

  Egyedi formával és hosszú üzemidővel tűnik ki a piac egyhangúságából

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 5 éve 34

 • Formula E, ez valami vicc?

  Egy ideje már nem igazán követem a Formula 1 világát, és meglepve láttam, hogy hétvégén elindult a Formula E, teljesen elektromos versenyautókkal, Pekingben. A versenyeket nem valódi versenypályán, hanem elkerített utcákon rendezik. A pekingi futam 25 körös volt, ahol 13-14 kör után már kiálltak a boxutcába, ahol kiszáll a sofőr és átül egy másik, feltöltött autóba! :DD A gépek végsebessége 220 km/h és kb. olyan hangjuk van, mint egy rossz távirányítós autónak, lassításkor pedig villamosra hasonlít. :DDD
  Az egész összhatás olyan, mintha az F1 karikatúrája lenne, viszont valakik ebbe pénzt ölnek és komolyan gondolják. Nem tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek... egyelőre csak nevetek.

  A teljes futam: [link]

  zone 6 éve 41

 • A mindenség elmélete - előzetes

  Magyarországi bemutató: 2015. január 22.

  zone 6 éve 0

 • Szabad kultúra

  Összegyűjtöttem néhány ingyenes oktatást nyújtó weboldalt :)

  hangoskönyv, ebook, film, bizonyítványt is adó online tanfolyam, nyelvlecke
  Open Culture, edX, FutureLearn, MIT OCW, Stanford, Coursera, Khan Academy, iversity, Udacity, Gibbon, Saylor Foundation

  Folytatás...

  zone 6 éve 4

 • Erkölcs? Oktatás?

  Erkölcstan, mint kötelező tananyag? A 60 órás gyorstalpalón felkészített tanárok által tartott órák hasznossága és szükségessége megkérdőjelezhető. Sajnos azonban vannak olyan családok, ahol a tanároktól várjak el, hogy megneveljék a gyereket, vagy ahol nem várható megfelelő morális útmutatás.

  Választható alternatívája a hit- és erkölcstan, amit kifejezetten aggályosnak és károsnak tartok. Miért kell az államilag fenntartott iskolákba több évtized után visszaengedni, visszakényszeríteni a vallási nézeteket?
  Hogy engedhető, hogy vallási alapon tanítsanak fiatal gyerekeket az erkölcsre és etikára? A berögzült vallásos erkölccsel szemben az idők során a társadalom erkölcsi tudata folyamatosan alakul, fejlődik. Elég csupán 100-200 évre visszatekinteni, hogy lássuk, mi minden változott. Ma már az emberiség nagy része elítéli a rabszolgaságot, a rasszizmust, a nők elnyomását, sőt az állatok jogaival is egyre inkább törődünk.

  A szentírások morálja több száz éve elavult, nem egyértelmű. Persze mint minden mesében, lehet bennük találni ma is érvényes tételeket, de ha a hitoktató elkezd válogatni (és ugye az még a jobbik eset, ha válogat), mi alapján teszi? Leginkább modern kori, világi erkölcs alapján, de akkor miért kell ráhúzni egy plusz teológiai réteget? Főleg olyat, - legyen az bármely vallásé - ami önmaga állítása szerint tévedhetetlen és megkérdőjelezhetetlen?

  Folytatás...

  zone 6 éve 149

 • StopXam

  A StopXam (Стопхам) egy orosz polgári egyesület, az autósok nemtörődömsége, udvariatlansága ellen küzd. A 2010-ben alakult ifjúsági szövetség (Наши-2.0/Nashi-2.0) 2012 óta közhasznú egyesületként, új néven harcol a kisebb-nagyobb, de mindenképpen bosszantó közlekedési szabálytalanságok ellen. Népszerűségük egyre jobban terjed, mára Oroszországon kívül Ukrajnában és Moldáviában is akadnak követőik.

  A polgári nemtetszésnek adnak hangot, amikor azt látják, ha valaki tiltott helyen parkolva feltartja a forgalmat, a járdán parkol vagy durvább esetben a járdán közlekedik, hogy kikerülje a dugót. Tevékenységük egyszerű: a szabálytalankodók figyelmét udvariasan felhívják a tettükre (ha jelen vannak), ezek után ha az nem hallgat a szép szóra, kap egy óriási matricát a szélvédőjére.


  A feliraton nagy betűkkel ez olvasható: "Nem érdekel egyáltalán, ott parkolok, ahol akarok".

  Folytatás...

  zone 6 éve 8

 • Közel 18 év

  Ennyit töltött a világ legjobb macsekja a családunkkal. Szia Teo!

  zone 6 éve

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.