2018. január 22., hétfő

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Rammstein balkán módra

  zone 3 hónapja 15

 • Viofo A119S autós kamera

  Sokszor eszembe jutott, hogy nekem is jó lenne egy autós kamera, de nem igazán éreztem a szükségét...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 7 hónapja 28

 • Palma aquarium

  Már régebben meg akartam írni, halogattam, aztán elfelejtettem és most a YouTube fiókom nézegetve újra eszembe jutott.

  Tavaly novemberben úgy éreztem, hogy szükségem van egy kis levegőváltozásra, még ha csak rövid időre is... és persze a lehető legkevesebb pénzből. Elkezdtem keresgélni, hátha találok olcsó repülőjegyet, ami sikerült is: 20 font oda-vissza, Mallorca szigetére. Kézipoggyász elég, csak öt napra megyek, helyjegyért sem fizetek, jó lesz a random. Parkolást is lefoglaltam 25 fontért, vicces, hogy drágább, mint kétszer 6000 km-t repülni. Hotel: dupla ágyas szoba, 5 éjszaka, reggelivel 160 font. Költőpénz 200 euro (179 font), amiből megmaradt kb. 40.

  Sok mindent megnéztem, a Bellver kastélyt, a katedrálist, a királyi palotát, múzeumokat, de a legnagyobb élmény a Palma aquarium volt. 23 euro a belepő, amit elsőre kicsit sokalltam, de fél napos kikapcsolódást nyújtott. Kacskaringós útvezetése miatt nagy területű, két szabadtéri résszel. A leglátványosabb a 8,5 méter mély, 3,5 millió literes cápákkal és rengeteg hallal teli akvárium, a nagy üvegfalak melletti nagy párnákon sokan lazítottak. Minden akváriumnál érintőkijelzős információs monitorok, angol, nemet, spanyol és katalán nyelven. Így utószezonban mar a turisták tömegei miatt sem kellett aggódni.

  Folytatás...

  zone 11 hónapja 0

 • Ilyet is már régen csináltam...

  A legutóbbi gépem is használtan vettem, de most rászántam magam egy saját építésre.

  MSI Z170A KRAIT GAMING 3X
  Intel Core i5-6500
  Arctic Liquid Freezer 120
  Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 2400MHz
  Samsung 850 EVO 250GB
  WD Red 1TB 5400rpm 64MB cache d.o.a., vissza a feladónak
  WD Black 7200rpm 64MB cache
  Fractal Design Define S Black Window Edition

  A táp és VGA a jelenlegi gépből fog átköltözni:
  EVGA 650 GQ 650W
  MSI AMD Radeon R9 380 2GB

  Naná, jobb lett volna egy Kaby Lake, de az drágább lett volna. Meg persze várhattam volna a Ryzen megjelenéséig, de már ezt is halogattam egy ideje, és a hardverek világában mindig jön valami új, várhatnék a végtelenségig.

  A legtöbb alkatrész új, csak az alaplap és HDD használt (kereskedőhöz visszaküldött termék).
  Az összeszerelés után kiderült, a WD Red döglötten érkezett, helyette rendeltem egy új Blacket.
  Árat nem írtam, mert Angliában vettem, de szóljon, ha valakit érdekel.

  Folytatás...

  zone 1 éve 3

 • Válaszoltam egy spam üzenetre

  És választ is kaptam!

  UPDATE 1:

  UPDATE 2:

  UPDATE 3:

  Folytatás...

  zone 1 éve 22

 • Itt az első Ghost in the Shell trailer

  Úgy tűnik, hogy az első filmből lesz benne pár jelenet.

  zone 1 éve 10

 • Pénzt gyűjtenek az önfeltöltő kulacsra

  Egy hónappal ezelőtt indították el a közösségi finanszírozást a Fontus nevű önfeltöltő kulacsra az indiegogo oldalán, amely a levegő nedvességtartalmát és napenergiát felhasználva állít elő ivóvizet. A 250 dolláros Airo kivitel ventilátor segítségével áramoltatja a levegőt, ennek és a Peltier modul energiaellátásáról egy napelem gondoskodik. Az olcsóbb ($165) Ryde verzió biciklire szerelhető, ahol a légáramlat a menetszélből keletkezik, az oldalára kisebb méretű napelem cellákat helyeztek. A flaska aljába ásványi anyagokkal és vitaminokkal töltött kapszulákat terveznek, melyek tartalma kioldódik az összegyűjtött vízben.

  A reklámszöveg szerint nem kell többet a kiszáradástól tartani, vagy amiatt aggódni, hogy elég vizet viszünk magunkkal egy túrára, nem fontos vízlelőhelyek közelébe tervezni az útvonalat.
  A kitűzött $30.000 célt néhány nap alatt elérték, jelenleg már $330.000 feletti összeget dobott össze az 1389 támogató.

  Folytatás...

  zone 1 éve 7

 • Szomorú irónia

  Az imázsvideó két hónapja készült, a tavaly novemberi párizsi terrortámadások kapcsán előtörő, Brüsszelről és Belgiumról szóló negatív hangú médiát szerették volna ezzel a kezdeményezéssel ellensúlyozni.

  zone 1 éve 3

 • Agymosás: level 9001

  Kérem ka'ccsolja ki.

  zone 2 éve 20

 • Teljes holdfogyatkozás

  Ritka látványban lehet részük azoknak, akik 27-én vasárnap este sokáig ébren maradnak, ugyanis 28-án, 2 és 3 óra között teljes holdfogyatkozás lesz, ami azért is különleges, mert egybeesik azzal az eseménnyel, amikor a Hold az eliptikus pályáján legközelebb kerül a Földhöz. Ennek köszönhetően 14%-kal nagyobbnak fog látszódni és 30%-kal fényesebb lesz. Legutóbb 1982-ben történt ilyen egybeesés és legközelebb csak 2033-ban láthatjuk újra ezt. A holdfogyatkozás alatt a Hold színe vörösesre változik, mert a Föld atmoszférája megtöri a fényt. A mostani alkalom a tetrád utolsó, negyedik eseménye. Tetrád: kb. hat havonta egymást követő, négy teljes holdfogyatkozás. A holdfogyatkozás éjféltől kb. fél hatig tart, az egy órás időintervallumban lesz a teljes fogyatkozás.

  zone 2 éve 15

 • Lefényképezett Derren Brown

  Na jó, nem csak engem, hanem több száz másik nézőt is. :) [link]
  Egy évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy ma lesz lehetőségem élőben megnézni a műsorát. Egész lenyűgöző, hogy egyetlen ember képes így fenntartani a kétezer fős közönség figyelmét több, mint két órán át.

  zone 2 éve 2

 • Ilyen az én szerencsém...

  ...amikor freeroll versenyen azt hiszem, hogy van esélyem.

  Hand:

  Flop...

  ...és a poén kedvéért a River:

  J9s tolt egy 1/3 pot tétet, én erre 3bet, erre a 78 offsuit all-in :W

  zone 2 éve 3

 • Uwe Boll csalódott

  zone 2 éve 9

 • Ez vajon mi?

  Szerinted ez mi lehet, mi okozta ezt, mi lehet a története? Google képkeresőt lehet használni, de előtte egy kommentben tippelj valamit a játék kedvéért!

  zone 2 éve 12

 • Lenovo YOGA Tablet 2-1050F

  Egyedi formával és hosszú üzemidővel tűnik ki a piac egyhangúságából

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 2 éve 34

 • Formula E, ez valami vicc?

  Egy ideje már nem igazán követem a Formula 1 világát, és meglepve láttam, hogy hétvégén elindult a Formula E, teljesen elektromos versenyautókkal, Pekingben. A versenyeket nem valódi versenypályán, hanem elkerített utcákon rendezik. A pekingi futam 25 körös volt, ahol 13-14 kör után már kiálltak a boxutcába, ahol kiszáll a sofőr és átül egy másik, feltöltött autóba! :DD A gépek végsebessége 220 km/h és kb. olyan hangjuk van, mint egy rossz távirányítós autónak, lassításkor pedig villamosra hasonlít. :DDD
  Az egész összhatás olyan, mintha az F1 karikatúrája lenne, viszont valakik ebbe pénzt ölnek és komolyan gondolják. Nem tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek... egyelőre csak nevetek.

  A teljes futam: [link]

  zone 3 éve 41

 • A mindenség elmélete - előzetes

  Magyarországi bemutató: 2015. január 22.

  zone 3 éve 0

 • Szabad kultúra

  Összegyűjtöttem néhány ingyenes oktatást nyújtó weboldalt :)

  hangoskönyv, ebook, film, bizonyítványt is adó online tanfolyam, nyelvlecke
  Open Culture, edX, FutureLearn, MIT OCW, Stanford, Coursera, Khan Academy, iversity, Udacity, Gibbon, Saylor Foundation

  Folytatás...

  zone 3 éve 4

 • Erkölcs? Oktatás?

  Erkölcstan, mint kötelező tananyag? A 60 órás gyorstalpalón felkészített tanárok által tartott órák hasznossága és szükségessége megkérdőjelezhető. Sajnos azonban vannak olyan családok, ahol a tanároktól várjak el, hogy megneveljék a gyereket, vagy ahol nem várható megfelelő morális útmutatás.

  Választható alternatívája a hit- és erkölcstan, amit kifejezetten aggályosnak és károsnak tartok. Miért kell az államilag fenntartott iskolákba több évtized után visszaengedni, visszakényszeríteni a vallási nézeteket?
  Hogy engedhető, hogy vallási alapon tanítsanak fiatal gyerekeket az erkölcsre és etikára? A berögzült vallásos erkölccsel szemben az idők során a társadalom erkölcsi tudata folyamatosan alakul, fejlődik. Elég csupán 100-200 évre visszatekinteni, hogy lássuk, mi minden változott. Ma már az emberiség nagy része elítéli a rabszolgaságot, a rasszizmust, a nők elnyomását, sőt az állatok jogaival is egyre inkább törődünk.

  A szentírások morálja több száz éve elavult, nem egyértelmű. Persze mint minden mesében, lehet bennük találni ma is érvényes tételeket, de ha a hitoktató elkezd válogatni (és ugye az még a jobbik eset, ha válogat), mi alapján teszi? Leginkább modern kori, világi erkölcs alapján, de akkor miért kell ráhúzni egy plusz teológiai réteget? Főleg olyat, - legyen az bármely vallásé - ami önmaga állítása szerint tévedhetetlen és megkérdőjelezhetetlen?

  Folytatás...

  zone 3 éve 149

 • StopXam

  A StopXam (Стопхам) egy orosz polgári egyesület, az autósok nemtörődömsége, udvariatlansága ellen küzd. A 2010-ben alakult ifjúsági szövetség (Наши-2.0/Nashi-2.0) 2012 óta közhasznú egyesületként, új néven harcol a kisebb-nagyobb, de mindenképpen bosszantó közlekedési szabálytalanságok ellen. Népszerűségük egyre jobban terjed, mára Oroszországon kívül Ukrajnában és Moldáviában is akadnak követőik.

  A polgári nemtetszésnek adnak hangot, amikor azt látják, ha valaki tiltott helyen parkolva feltartja a forgalmat, a járdán parkol vagy durvább esetben a járdán közlekedik, hogy kikerülje a dugót. Tevékenységük egyszerű: a szabálytalankodók figyelmét udvariasan felhívják a tettükre (ha jelen vannak), ezek után ha az nem hallgat a szép szóra, kap egy óriási matricát a szélvédőjére.


  A feliraton nagy betűkkel ez olvasható: "Nem érdekel egyáltalán, ott parkolok, ahol akarok".

  Folytatás...

  zone 3 éve 8

 • Közel 18 év

  Ennyit töltött a világ legjobb macsekja a családunkkal. Szia Teo!

  zone 3 éve

 • Eszed, nem eszed: Google+

  Jó egy évvel ezelőtt született meg az a lehetőség, hogy a Google+ felhasználók a valódi nevüket is használhatják a YouTube videókhoz való hozzászóláshoz. Ez ekkor még opcionális volt és lehetett nicknévvel is kommentelni, azonban mára odáig fajult, hogy minden egyes YouTube felhasználónak kötelező Google+ fiókot létrehoznia, ha hozzá akar szólni egy videóhoz.

  Első alkalommal komment írásakor felugrik egy ablak, hogy melyik nevünket szeretnénk használni. Az első lehetőség, hogy az email fiókunkban szereplő nevet választjuk, ekkor automatikusan kapunk egy G+ fiókot és minden YouTube tevékenység az igazi néven fog megjelenni.
  Akinek ez nem tetszene, továbbra is használhatja a megszokott YouTube nevét, ilyenkor újabb két választásunk lehet: minden más Google szolgáltatásban is a nicknevünket használjuk (Gmail, Calendar, Drive) vagy megtartjuk mindkét nevet, tehát maradunk a megszokott beállításnál. Viszont bármelyiket is választjuk, új Google+ oldalunk is lesz egyben.
  Ha mégsem tudnánk a dönteni, csak zárjuk be a megjelent ablakot. Természetesen kommentelni így nem fogunk, és kis zöld sávban tájékoztatnak bennünket, hogy "jól van, majd megkérdezünk később". A harmadik ilyen kör után már kezd fenyegetővé válni ez a rövid üzenet. Jól van, jól van, várj csak, egyszer úgyis lesz G+ fiókod!

  A YouTube az alábbi videóban magyarázza az új rendszer nagyszerűségét:

  Folytatás...

  zone 4 éve 0

 • MS Surface + Ghost in the Shell?

  Néhányan már talán tudjátok, új négyrészes Ghost in the Shell sorozat készült Arise alcímmel, ami az eddigi filmek és sorozatok előtti eseményeket dolgozza fel. A Microsoft is felfigyelt a sikeresnek ígérkező reboot-ra és készíttetett egy 3 perces Surface reklámot:

  Csak halkan kérdezem, hogy a kiborgok és kiberagyak korában mi szükség lenne egy tabletre? :)

  zone 4 éve 2

 • Ha a hülyeség fájna...

  ...milyen jó is lenne. Sokszor meglep az emberek ostobasága. Most éppen egy cikkbe botlottam a Mashable weblapján, miszerint letámadták a Mass Effect Facebook oldalát, mert a december 14-i newtoni lövöldözés elkövetőjének korábban tévesen megvádolt testvére "kedvelte" a játék Facebook lapját.

  Ha valaki az elmúlt héten egy chilei bányában rekedt volna és most szabadult ki, annak röviden:
  Egy bekattant fiatal megölte az anyját és mészárlást rendezett egy általános iskolában, majd öngyilkos lett. A szenzációhajhász média nyilvánosságra hozta a vélt elkövető teljes nevét és fotóját, mint nemsokára kiderült, tévesen, mert valójában az öccse volt a tettes. Az illetőnek szerencsétlenségére volt Facebook oldala, amit sokan megtaláltak és egyből ráharaptak, hogy a kedvencei között volt egy videojáték, történetesen a Mass Effect.

  Ezután ilyen hozzászólások árasztották el az oldal legfrissebb bejegyzését (angolról fordítva):
  "Úgy látom az egyik rajongótok kb. 30 gyereket ölt meg Connecticut-ban."
  "Ez olyasmi oldal, ahonnan az őrült ötletet vehette, a világ egyre betegebb!"
  "Agymosottak lesznek az ilyen játékoktól."
  "Ideje visszahívni az összes ilyen játékot és betiltani. Szörnyetegeket teremtenek."

  Folytatás...

  zone 5 éve 2

 • Kötelező az iPad két belga iskolában

  Két belga középiskola, a Blankenberge városában található Sint-Jozef Kereskedelmi Iskola és a Sint-Pieter Középiskola vezetői döntöttek úgy, hogy minden tanuló számára kötelezővé teszik az iPad használatát.

  A tavaly márciusban bejelentett, idei tanévben induló, 710 diákot érintő program ellen néhány szülő panaszt nyújtott be. Habár a szülők mellé állt a Flamand Oktatási Bizottság, az iskola vezetője azt mondta, hogy mérlegelték a bevezetés idejének módosítását, de végül úgy találták, ez több kárt okozna, mint hasznot. Állítása szerint a 700 érintett szülőből csak 10 tiltakozott az előkészületekkel és konzultációval kapcsolatban, a pedagógia értékét nem vonták kétségbe. A belga sajtó arról számolt be, hogy néhány szülő már át is íratta a gyermekét más iskolába.

  A legolcsóbb iPad jelenleg 499 dollár, de az iskola tanulói 150 dolláros éves díj fejében egy évre kibérelhetik, három év után pedig a tulajdonukba kerül az eszköz. Ha figyelembe vesszük a tankönyvek egyre magasabb árát, hosszú távon ez gazdaságos is lehet.

  Folytatás...

  zone 5 éve 31

 • A rendszeres "rendszergazda" III. - The End

  Aki az előzményekre kíváncsi, olvassa el az első és második részt. A lustábbaknak röviden: informatikusként egy szakmai szempontból rettentően idegesítő ember a kollégám, aki "rendszergazdának" nevezte ki magát.

  Akik már ismerik a főhősünket, biztosan kíváncsiak, hogy miért szerepel a címben a film végét jelző The End. Nos, két lehetőség merülhet fel.
  Az egyik, hogy e sorokat már a túlvilágról írom, mert végül csak elpattant az az ér az agyamban, a másik, hogy szeretett kollégám többé már nem a kollégám.
  Szerencsére az utóbbira tippelőknek volt igazuk. Igen, megszabadultam az idegrendszeremet pusztító két lábon járó átoktól, beköszöntött az Ultimate Peace of Mind, a tökéletes lelki béke! Mi történt? Hogy szabadultam meg tőle? A miértre a válasz ugyanannyira megdöbbentő, mint maga az ember. F e l m o n d o t t. Alacsony fizetését nem tartotta reálisnak a a magas rendszergazdai tudásához képest. Így szinte egyik napról a másikra lelépett, a hír hallatán szomorú arcot vágva gondolatban pezsgőt bontottam.

  Folytatás...

  zone 5 éve 16

 • Albacomp Classmate PC

  Nézzük meg mit tud az Albacomp iskolákba szánt notebookja!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 5 éve 109

 • A rendszeres "rendszergazda" II.

  Azt hiszem, hogy aki olvasta az első részt, annak nem kell bemutatnom a címszereplőt. Aki viszont lemaradt volna róla, az ide kattintva megismerheti imádnivaló kollégámat, aki miatt a háttérképemet lecseréltem, hogy legyen a közvetlen közelemben valaki, aki együttérez velem.


  A háttérképem

  Legutóbb nem említettem, hogy megkérdőjelezhető szakértelméhez rendkívüli buzgóság is társul, így szinte minden egyes apróságot bejelent a főnökségnek. Már várom a napot, hogy mikor rohan el elújságolni, hogyan és milyen nehézségek árán tudott egy csavart becsavarni. Így természetesen joggal panaszkodik minden szembejövőnek, hogy ő mennyit dolgozik. Miközben fáradságot nem kímélve sikerül feltelepítenie egy Office-t, addig én a logout blogon tudósítok a "rendszergazdáról", ezúttal a verbális megnyilvánulásai helyett a munkája gyümölcseire koncentrálva.

  Folytatás...

  zone 6 éve 17

 • A rendszeres "rendszergazda" I.

  A címben szereplő "rendszergazda" azért kapta a rendszeres jelzőt, mert minden héten sikerül rendszeresen feltornáznia a vérnyomásom. Az idézőjel pedig nem véletlen, a titulust ugyanis saját magától kapta, néha szívem szerint posthumus ítélném neki, lehetőleg egy héten belül. A legrosszabb, hogy kollégaként naponta kell szembesülnöm eme címzetes balfék aranyköpéseivel és ténykedésével. Talán heti egy alkalom még kibírható lenne és szívgyógyszert sem kellene szednem.

  A kedves olvasó felteheti a kérdést: mi célja ennek az írásnak? Mivel nem vagyok túlfizetve és így a pszichiáter luxusát sem engedhetem meg magamnak, azt gondoltam ez talán segít a már nem létező lelki békém megőrzésében, esetleg megoszthatom azt az élményt, amikor rajzfilmfiguraként képzelem el magamat és a kipirosodott fejemből a füleimen át távozik a gőz. Íme néhány átlagos szösszenet a "rendszergazdától" (általam kommentálva), amitől a fejemben lévő időzített bomba számlálója egyre gyorsabban pörög a nulla felé:

  - Hogy tudtál rendszergazdaként bejelentkezni? Nem is volt az üdvözlőképernyőn, csak egy felhasználó!
  (Win XP, újdonság volt számára a dupla Ctrl+Alt+Del után megjelenő klasszikus login 2011-ben)

  - Az baj, hogy úgy kapcsoltam ki a projektort, hogy kihúztam az áramkábelt?
  (áá, dehogy, lehűl az majd magától, a ventilátor csak azért van benne, hogy drágábban tudják eladni)

  Folytatás...

  zone 6 éve 13

Hi​r​de​t​és

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.