Hirdetés

2021. április 23., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Honda Accord 7 Gen (2003-2008) 2.0 Nagyszerviz 360 000+ km

  Az írás célja, egy kis tapasztalat megosztás, hátha más a jövőben ezt fel tudja használni a saját javára.

  2003 Honda Accord VII.G, sedan, 2.0 benzin, motorkód: K20A6, Comfort 360 000+ km

  A nagyszervizből maradt

  A sztorit azzal kezdeném, hogy volt egy szerelő srác, akihez hordtam az autóimat. A számomra tökéletes szerelő volt, nem részletezném. Sajnos eltávozott közülünk, szívinfarktus, 38 éves volt. 2018, tavaszán járunk. Már azt hiszem korábban írtam az autós topicban erről. Egy check lámpás projekttel félbe maradtunk, kerestem szerelőt, végül valaki jelentkezett, hogy ő megcsinálja. Leellenőrizte a gyújtó trafókat, gyertyákat első körben. 50 000 Ft-omba került, hogy beszerelt egy Jakoparts utángyártott kopogásérzékelőt a kocsiba, meg injektorokat poharazott (ami nem tudom mit jelent) a gond nem oldódott meg, de azt nem akartam, hogy még nekiálljon bármi másnak is, szóval ezt buktam.

  Folytatás...

  z123456789 2 éve 16

 • Honda Accord 7 Gen (2003-2008) 2.0 K&N Levegőszűrő Tisztítás

  Korábban írt bejegyzésemhez hasonlóan ez is specifikusan a hetedik generációs Honda Accordról fog szólni, de a leírt tapasztalatokat felhasználhatjátok más típusokhoz is. A cím tisztítást ír, de ha valaki cserélni akarja, akkor a tisztítást szépen hagyja ki, és helyezze el az újonnan vásárolt szűrőt. Ennyivel rövidebb a művelet.
  Nekem egy, a már fent említett márkájú K&N "sport" légszűrő van az autóban. Nem én vettem, jött az autóval. Valaki ajánlja, valaki pedig abszolút nem ajánlja. Nem is szeretnék erről vitázni. Nekem maradt, és még marad is egy darabig. Viszont mivel itt nem cserélve van az elem, így a takarítási intervallum is ajánlatosabb mondjuk nem tíz, hanem ötezer kilométerenként. Van egy nagyon jó videó fent a Youtube-on, de az angolul van. A bejegyzést azoknak szánom, akik szűz kézzel állnának ilyen dolognak, vagy azoknak, akik kicsit hadilábon állnak az angollal, és biztosra szeretnének menni. Na persze annyira én sem vagyok nyelvészguru, de megpróbáltam a szintemhez mérten jól fordítani. Lássuk!

  K&N

  Folytatás...

  z123456789 3 éve 0

 • Honda Accord 7 Gen (2003-2008) 2.0 Polenszűrő Csere

  Hasonlóan a korábban írt bejegyzésemhez, ez is egy otthon, könnyen elvégezhető műveletről fog szólni.
  A polenszűrőnk, ahogy a nevében is van, a kintről érkező káros levegőt hívatott megszűrni, illetve általában felelős azért is, hogy a benti levegő párásodását megszűntesse. Na de én nem fogom elmagyarázni, mi a szerepe, mik vonatkoznak rá. Született már róla elég cikk. Én csak próbálom rávezetni az olvasókat, hogy hogyan cseréljük ki fent említett típusban. Azonban talán nem mondok hülyeséget, ha azt állítom, hogy az olajcserével ellentétben, ez még jobban hasonlít több autóban is, mely típusokat nagy átlagban használnak az emberek.

  Működési elv

  A szervízkönyvünk leírja pontosan, hogy milyen időközönként cseréljük. Ha nincs könyv, akkor érdemes legalább évente, vagy kb 8-10 000 km-enként megejteni. Ne feledjük, hogy ez az alkatrész az egészségünket szolgálja. Kedvünkre válogathatunk a különböző gyártók termékei közül, sőt még típus szerint is vásárolhatunk. Az én választásom általában valamilyen aktív szenesre esik.

  Aktívszenes pollenszűrő

  Folytatás...

  z123456789 4 éve 0

 • Honda Accord 7 Gen (2003-2008) 2.0 Olajcsere

  Úgy gondolom nem egy nehéz művelet, és egy pár képes útmutatóval bárki elvégezheti otthon, havernál, árok fölé járva, vagy más egyéb módon. Természetesen a munkavégzésre vonatkozó biztonsági előírásokat betartva!
  Felhívom továbbá a figyelmét mindenkinek, hogy én nem autószerelő vagyok, csak hobbi szinten bütykölöm a vasat, és az olajcserét is a tizenkilenc éves unokatesóm tanította meg nekem, kb 1 év szakmai gyakorlattal. Szóval a profizmustól messze áll az itt leírt meló.

  Csak akarni kell

  A munka elvégzését a legkényelmesebben egy szerelőaknában, vagy autóemelő alatt tudjuk véghez vinni. A legtöbb autóban hasonlóan néz ki a művelet, szóval más márkatípus tulajdonosai is meríthetnek a metódus leírásából.
  Előnyként hoznám fel a szerelési díj megspórolását, az autónkkal kialakított bensőséges kapcsolat erősítését, és azt, hogyha a boltban nem vágnak át, akkor legalább biztosak lehetünk abban, hogy mi került az autónkba.

  Amire szükségünk lesz:

  Olaj

  Folytatás...

  z123456789 4 éve 36

 • Házimozi pechesen

  Szerény történetem házimozi projektorokról és vásznakról, kedves és gonosz emberekről.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 6 éve 89

 • Nexus4 Wireless Charging Orb replika

  Egy csonkolt gömb alakú indukciós töltő, ami a népszerű Google telefon dizájnos kiegészítőjét koppintja.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 7 éve 73

 • LuguLake vezeték nélküli töltő

  Vezeték nélkül a kényelem felé, avagy egy vezeték nélküli vezetéknélküli töltő természetesen Kínából.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 8 éve 53

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.