2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Jogi segítséget szeretnék kérni

    Nem tudom mennyire egyedi az eset, de azért megosztom, illetve segítséget szeretnék kérni olyan személytől, aki ért hozzá.
    Apám 3 évvel ezelőtt elhunyt, és testvéremmel megörököltünk utána egy lakást (is), azt 1/2-1/2 tulajdoni hányadban. Sikerült eladnunk, aminek nagyon örültünk, mert nem bírtuk volna hosszú távon fenntartani, ráadásul nagyon lelakott volt, tovább kellett lépnünk. Viszont apám testvére amióta tudja, hogy eladtuk a lakást (kb. 3 hete), pokollá teszi az életünket. Felmerül a kérdés: mire fel teszi ezt? Jogilag soha sem volt köze az ingatlanhoz, ennek ellenére folyamatosan szemétkedik. Fejünkre olvassa, hogy neki nem jutott a lakásból, állítása szerint kidobtam holmijait (raktárnak kezelte és kezeli a lakást..), bútorokkal ha csinálunk valamit akkor következményei lesznek, random időben megjelenik a lakásban (főképp amikor nincs ott senki) meg hasonlók. Ami a legundorítóbb, hogy amik a lakásban voltak festmények, jelentős részét (ami mozgatható volt) fogta és elvitte magával, amire elvileg nem is tarthatna igényt, mert nem tudja bizonyítani, hogy bármi is az övé lenne belőle függetlenül attól, ha korábban örökölt is valamit. Ezt a cselekvést pár nappal később tudtam meg, amiről persze telefonban nekem hazudott szembesítéskor, hogy nem tud róluk hol vannak, de öcsém tanú rá, hogy ő vitte el, mert mellette állt, amikor a szekrényben megnézte (lomtalanítás előtt beraktuk oda, hogy ne sérüljenek).

    Folytatás...

    Vic87 1 hónapja 38

  • S.O.S. tintapatron töltéssel kapcsolatban - Hol töltessük?

    Adott egy HP DeskJet 3545-ös tintasugaras nyomtató, és töltetni kéne a fekete patront (hp 650), mert nagyon gyorsan kifogy belőle a festék, venni meg kicsit húzós, mondhatni heti szinten. Volt egy hely, ahova elvittük töltetni (Kálvin téri aluljáró), de másfél hétbe telt, mire elhozhattuk. A hozzáállás is fura volt, pl. ígérték, hogy telefonálnak ha kész van, de nekünk kellett mindig telefonálni. Úgyhogy ezt a lehetőséget kilőttük. Véletlenül valaki nem tud a belvárosban tintapatron töltő helyet? Előre is köszönöm. :R

    Vic87 9 éve 5

  • Most már aztán felháborító!

    Személyesen nem engem érint, de akkor is mélységesen felháborít az, ami a posta körül forog. Röviden a történet: munkából jövet haza-mint mindig-, megnéztem a postaládát, hátha tartalmaz valami érdekeset, mondjuk a számlákon kivül. Volt is benne két levél, egyik villanyos, másik munkaügyis, utóbbi tesómnak címezve. Kibontottam, és láttam, hogy öcsémet csop.tájékoztatóra hívják, július 13-ára, 1 órára, az az mára. Önmagában ezzel semmi gond nem lett volna, ha ad1 nem negyed 6-kor olvasom el (családból apámnak és nekem van kulcsom a ládához, és nappal egyikünk sem volt itthon), ad2 nem ma került volna be a ládába. Vagyis erről a dologról lecsúszott öcsém, viszont ennek következménye lesz, vagy már meg is történt: azonnali törlést jelent a regelt álláskeresők rendszeréből, plusz FHT megvonást.
    A levélen július 7 van megadva feladásnak, de 10-éig se érkezett meg, legalább is én, aki minden nap megnézi a ládát, nem láttam. Miként lehetne kideríteni, hogy ezt a levelet mikor dobták be a postaládába? Csak mert öcsém el fog menni a munkaügyibe, hogy elmondhassa, aznap kapta meg a levelet, amikor menni kellett volna. Azonban bizonyítani nem fogja tudni, hogy valóban a mai nap folyamán dobták be a levelet. Mivel tömeges levélfeladással adták fel, így se térti, se ajánlott, se elsőbbségi nem volt rajta. Ha esetleg tud valaki okos dolgot írni, megköszönöm.

    Vic87 9 éve 13

  • 105

    Nem biztos, hogy bárkit is érdekel ezen bejegyzésem, de leírom, amit szeretnék.

    Ma lenne apai nagyanyám 105 éves. Kicsit el vagyok szomorodva, mert hiányzik. 2011-ben hunyt el, 101 évesen, úgyhogy talán nem olyan sok ideje, de mégis nagyon hosszúnak érzem.
    Mindenesetre megy fel neki az égbe: Boldog Születésnapot Mama!

    Vic87 9 éve 3

  • Valamiért nem jó tesóm eBay-e

    A cím kicsit bután hangzik, de az a probléma merült fel tesómnál, hogy vásárolna Ebay-ről, és mire odajutna, hogy a kártyán keresztül levonódjon az adott összeg, abszolút nem hajtódik végre a dolog, ergo nem tud semmit vásárolni (legalább is ilyesmit mondott ő nekem). Kártyájával semmi gond, jövő évig érvényes. Nem tudom fogja-e érteni valaki ezt a problémát, de szeretném rá tudni a választ, mitől lehet ez. Úgyhogy ha tud valaki ebben segíteni, megköszönöm.

    Vic87 9 éve 17

  • Elképesztő..

    Miért van az, hogy az ember sokadik telefonálgatás után se tudja elérni azt, hogy egy telibeszabott felhasználói felületen azt lássa, amit megbeszélt az ügyintézővel?
    Eltelt pár hét, mióta a telefonokat megejtettem egy nagy magentaszínű T betűs cég felé, hogy a szolgáltatások árai és hűségideje rendben fel legyen tüntetve, erre mai napig azt látom, hogy hűségidő nélküli árral fut az egyik szolgáltatás (egyébként mindhárom egyaránt 1 évesen fut).. Gyakorlatilag minden rendben van (amit ők látnak rendszerben, ott minden oké), és mondták is, hogy 1-2 hét, mire átáll a rendszer, hogy én is azt lássam, ami a valós, de rohadtul nem így van, és az az 1-2 hét is eltelt már bőven. Cseppet bosszant ez.. Szoktam volt mondani, T, úgy imádlak.. :W

    Vic87 10 éve 2

  • Érdekelne

    Lehet butaságot fogok kérdezni, de szeretném tudni a következőt:

    Dolgozom egy helyen, ahol a munkába lépés első napján, az előző munkahelyről kapott papírokat le kellett adnom egy másik szervnek, akivel a munkáltatóm kapcsolatban van bérszámfejtés és egyéb ügyekben. Na most, azokból a papírokból az eredeti példányokat adtam le, mert fogalmam nem volt, hogy jó-e a másolat vagy sem. OEP kiskönyv miatt nem aggodalmaskodom, mert azt biztosan visszakapom, de hogy a másik 3 papíromat, amikből nincs másik példányom (Munkáltatói igazolás a jogviszony megszűnésekor; Igazolás a kifizetett egyéni járulék alapot képező kifizetésekről és levont járulékokról; Jövedelem igazolás az egészségbiztosítási pénzbeli ellátás megállapításához) visszaszolgáltatják-e nekem, nem tudom. Úgy tudom azokat is meg kell tartani pár évig, szóval gázosnak érezném, ha mégse kapnám vissza. Jelenlegi munkahelyemen amikor megszűnik a munkaviszonyom, arról megkapom a kilépő papírokat, de én az előző munkahelyről kapottakat is visszaigényelném. Bárki szerint, visszakapom én a régi papírjaimat is? Ha tud valaki válaszolni, örvendenék, mert ez a kérdés motoszkál a fejemben. :R

    Vic87 10 éve 11

  • Kérdésem lenne, ha tudtok, segítsetek!

    Önkéntes munkánál hány órának felel meg egy nap? Elsőre lehet furán hangzik a kérdés, de kifejtem: van egy támogatásom, aminél éves felülvizsgálat van, és annak érdekében, hogy tovább kapjam (addig kellene, amíg nem találok valami munkát, elvégre nem akarok életem végéig azon tengődni, sőt, nem sokáig), 30 napot le kell dolgozni. Na most, találtam egy önkéntes munkát (kutyasétáltatás -> minden nap lehet menni 10-től 5-ig), de azt nem tudom, hogy ezen időintervallum között végig ott kell lenni és letölteni a 7 órát, vagy van erre valami szabály, hogy minimum x órát kell lenni, és azzal megvan az egy nap. Ez engem tulajdonképp azért érdekel, mert rendkivül megerőltető a sétáltatás, lábaim kicsit nehezen bírják, 7 óra nehézkes volna.

    Ha tud valaki erről valamit, ossza meg velem, köszönöm.

    Vic87 11 éve 11

  • Jó lenne néha máshol élni..

    Talán nem is csak néha, annál többször érzem.

    Belvárosban lakom, pont egy nagyon forgalmas részen, az V. kerületben. Rengeteg turista, és hazai ember jár erre, ilyenkor nyáron különösen. Esténként a bazilika nem elkerített lépcsőjén mint a verebek, annyi fiatal üldögél. Elmúlt 1-2 évben kezdtem azt érezni, nem olyan jó itt élni, mert akárhányszor kilépek a kapun, első amibe belebotlom az egy kávézó, és ahogy sétálok jobbra vagy balra, emberek sokasága és még több kávézó, étterem, cukrászda van. Kipakolják a sétáló utca fél szélességében az asztalokat és a hozzájuk tartozó napernyőket, többi területen meg fotózkodnak, aztán sasszézni kell ahhoz, hogy el lehessen jutni A-ból B-be. Az esti zajokról nem beszélve, amikor aludna az ember.. Nem akarok zsémbes öregasszonynak tűnni (nagyon messze vagyok az öregségtől), de van, hogy sok ez nekem. Tömegközlekedés szempontjából jó, mert sok helyre eljutok viszonylag hamar, gyalog meg 20-25 perc alatt (vagy még kevesebb, a tempómból adódóan), de ez nem minden. Bizonyára vannak, akik sok mindent megadnának azért, hogy egy hasonló területen élhessenek Budapesten, én szívem szerint egy kevésbé forgalmasabb helyre mennék. Sajnos ez egy jó darabig még ábránd marad, de ki tudja mit hoz a jövő.

    Vic87 11 éve 12

  • CM, király volt!

    Örülök, hogy részt tudtam venni a tegnapi Critical Mass-en. :)) Hét elején még kérdéses volt, mert egy kicsit szétzúztam a lábujjam, de szerencsére szombatra nagyjából rendbe jött. Egy élmény volt az egész felvonulás. Sosem voltam CM-en előtte, de legalább az utolsóra sikerült eljutni.

    Vic87 11 éve 13

  • Egy jó tok (szerintem)

    Kitaláltam, hogy a 7"-os kis tabletemnek tokot kéne valahonnan előálmodni, de nem nagyon ragaszkodtam a vételhez. Szerettem volna magam csinálni neki egyet, de csak ennyi ötletem volt, a részletek nem alakultak ki (anyagból legyen, vagy kemény fedeles stb.). Pár nap után beírtam keresőbe, hogy tablet tok házilag, és mit ad ég, kidobott egy oldalt, ahol részletesen volt képekkel, hogy is lehet csinálni. Na ennek én nagyon megörültem, mert olyat szerettem volna, ahogy megláttam. Összegyűjtöttem hozzá a dolgokat, és nekiveselkedtem. Egész jól sikerült, mutatom a képeket:

    Folytatás...

    Vic87 11 éve 13

  • Eltűntek! :(

    Csomó könyvjelzőm eltűnt Operából, és nem tudom hogyan, miért. Pedig nem babráltam vele semmit. :( Nem lehet valahogy visszahozni őket?

    Vic87 12 éve 12

  • Miért mindig nekem kell..?

    Talán nem egy érdekfeszítő szösszenet, de ki akarom írni magamból, és hogy egy kivülálló mit is gondol erről.
    Hárman vagyunk, apu, tesóm, én. Házimunkát nem lehet három felé osztani rendesen, mert tesóm nem hajlandó csinálni, apu főzni főz, meg tesómra mos és magára is, de azon kivül mást nem nagyon tesz itthon (jó, őt még valahogy megértem, már nem fiatal, 60 is elmúlt, plusz cukorbeteg). Állandóan rám vár a kád és a wc pucolása, a nem kicsi helységek takarítása, mosogatás. Mosást ide nem sorolom, azt magamnak csinálom, azzal nincs problémám. Szóval, mint azt írtam is, apámat még csak-csak megértem, évek múlásával lassúbb, nehezebben mennek a dolgok neki, de tesóm.. :U :W Soha nem tudom megkérni, hogy legalább egy alkalommal pucoljon ki wc-t, ő nem, nem nyúl hozzá. Porszívózásra is azt mondja, az könnyű, ne jőjjek vele. Bazz, ha oly' könnyű, miért nem csinálja?! Neeeeem, attól a karikagyűrű leesne az ujjáról.. Ha nem csinálom a házimunkát, a szennyes tányérokból tornyot lehet építeni, a porba rajzolni lehet ésatöbbi ésatöbbi. Miért mindig rám maradnak ezek? Ez nem fair!

    Vic87 12 éve 57

  • Sürgős lenne

    Meghatalmazásnál lehet az tanú, akit meghatalmaznak? Erről fogalmam sincs. Csak egy T-ügyintézéssel kapcsolatban kéne tudnom a választ erre. Pillanatnyilag nem tudok elővakarni két tanút, 3 tagú a családom, és abból egyik a meghatalmazó lenne, másik meg én, mint meghatalmazott. Kösz, ha valaki tudná a választ. :R

    Vic87 12 éve 7

  • Fentre megy neked Mama

    Tavaly még mondhattam személyesen neked, de most már csak küldhetem gondolatban fentre:
    Boldog Születésnapot Mama!

    Vic87 12 éve

  • De jó, hogy megvan

    9 évvel ezelőtt odáig voltam a deszkás dolgokért, kaptam is ajándékba egy cipőt, amit 2 évig hordtam napi rendszerességgel. Aztán változott a stílusom, de a cipőt megtartottam, mert nagyon szerettem. És most ritkamód örülök, hogy megvan, az nem fontos miért.

    Ő az:

    Vic87 13 éve 14

  • Megzabálnak, grrr!!

    Vérszívó némber szúnyogok felzabálnak élve! Nem tudom honnan jönnek elő, de már idegesítő, hogy éjszaka is táplálkoznak belőlem. Igaz írtó be van dugva éjszakára, de mire hatna, pöttyös vagyok tőlük, este fele úgyszint, azt vakarózhatok. Grrr!

    Vic87 13 éve 21

  • 24

    Vic87 13 éve 5

  • Mi a fene, hogy nem jelenik meg..

    Csapból is a Facebook folyik, de akkor is erről kell írnom. Nem jelenik meg az adatlapom, helyette csak ez:

    Tegnap nem volt vele gond, most meg csak ezt látni. Minden más jó, adatokat tudok szerkeszteni, üzenőfalon mások dolgait látom, alkalmazások mennek, üzenetet tudok küldeni, akkor meg mi lehet a gond..?

    Vic87 13 éve 3

  • Kis help

    Nem akarok erről egy olyan bejegyzést írni, aminek van helye, de muszáj vagyok, mert ahova írtam, onnan nem jött semmi, és valahogy tudni szeretném a választ erre, ugyanis ha nem lehet tiszta keretek között csinálni, hozzá se fogok.

    Vic87 13 éve 2

  • Rendkivül fel vagyok háborodva!!!!!!

    Rohadjon le a keze annak a tolvajnak, aki a mai napon megkárosította a családomat!

    Vic87 13 éve 22

  • Kérnék egy kis segítséget

    25-én ha minden igaz, lesz gimis osztálytalálkozóm, és kellene valami hely, ahova be lehetne ülni beszélgetni, nem mellesleg kajálni is valamit, nem horribilis összegekért. Budapesten belül lenne jó, csak személy szerint nem tudok kiötölni semmit, mert nem nagyon járok el, így aki jártas ilyen fajta ügyben, az kérem segítsen. Köszi.

    Vic87 13 éve 9

  • Régi darab

    Pár hete elhunyt nagyanyám holmijai között keresgéltem, találtam egy régi megvilágítási táblázatot, amit fotózáshoz használt valaki a családból. Gondolom ilyet már nem használnak, nem tudom, de ahogy az útmutatója alapján kipróbáltam, érdekes lehetett ilyet alkalmazni, ha jó képet akart az ember lőni.

    Vajon hány éves lehet ez a táblázat..? Költői kérdés.

    Vic87 13 éve 9

  • Pokolba a liftekkel, különösen az ittenivel!!

    Ezt most ki kell írnom magamból.

    Az a retek lift, ami a házban van, ma (is) leállt két emelet között, benne emberekkel. Futottam orvosolni a problémát, mert faterom megmutatta mit kell vele csinálni a gépházban, ha leáll, és ha ő nincs itt. No de, először a pince kulcsát nem tudtam hol van, hogy lejussak a gépházhoz, mérgezett patkányként rohangáltam fel-le a lépcsőn, hogy megtaláljam. Fatert hívtam, megmondta hol van, visszamentem a pincéhez, eljutottam gépházhoz, megfelelő tekerentyűt eltekertem, de semmi nem történt, lift ugyanúgy állt. Többszöri próbálkozás után se volt eredmény, naná hogy kiakadtam, gyomrom az üresség mellett remegett is. Telóztam faternak, mit csináljak, azt mondta vissza jön (épp rokonhoz ment volna fontos dologban). Liftbe ragadtakkal beszéltem, mondtam nemsoká jön apám, megoldani a helyzetet. El tudom képzelni hogy érezték magukat több mint fél órán át a liftben. Egyébként ez a lift nem olyan, mint a legtöbb, ami mondjuk panelban van, ez az udvarban vagyon, három oldaláról üvegezett, szóval élmény beragadni oda. Fater megjött, leeresztette a beragadtakat. Mint kiderült, valószínűleg túllépték a lift teherbírását, ami 300 kg. Az okosok.. Pedig ki is van írva.. :W

    Folytatás...

    Vic87 13 éve 15

  • Végre kész lett a Havoc ruha, yeah! (képpel)

    Örülős kedvben vagyok, ugyanis tegnap befejeztem egy cp-s ruhát, konkrétan egy komplett együttest, kabát, naci, szoknyaszerű rész. Ez volt a legnehezebb eddig, mellékelek is képet róla:

    Kicsit kimázoltam, de a lényeg látható.

    Sokat agyaltam, hogy lehetne megcsinálni, de csak össze jött. :) A tulajdonosa (képen) egyenesen oda volt érte , amit jó volt látni. Úgyhogy elégedett vagyok. :))

    Vic87 13 éve 15

  • Mitévő legyek..?

    Megtanultam tervezni, modellezni, varrni, eddig stimmt. Ezzel az a bibi, hogy baromira nem tudom kamatoztatni, mert nincs munkám (nem találok), holott nagyon fontos lenne ha befolyna belőle pénz, főleg most. Az egy dolog, hogy magamban elvarrogatok, meg ajándékba csinálok valamit (pl. párnát), de lófittyet se hoz (ajándékot persze örömmel alkotok annak, akiket szeretek). Ha van olyan, aki épkézláb gondolattal tudna segíteni, mit tudnék tenni eme probléma kapcsán, azt "meghallgatom". :R

    Vic87 13 éve 11

  • Sikerélmény: életem első rakott kelje

    Neki álltam főzni, 3 órán át tartott, mert full egyedül csináltam mindent, de nem is lényeg az idő. Az itt a nagy dolog, hogy életem első rakott keljét sikerült megcsinálnom, s írtó finom lett. Kevés hússal szeretem, így személyemre lett szabva benne a mennyisége.

    Na, úgyhogy marha elégedett vagyok, kibeszabottul. :)) :DD

    Vic87 13 éve 25

  • Megtaláltaaaaaaam!

    Nem túl érdekfeszítő bejegyzés, de az enyém, blee. :P

    Van egy kedvenc, régi olasz film (Oké, Néró), amit gyerekkoromban szüleim felvettek vhs-re, de a szalag biztosan megsérült, mert próbáltam megnézni, élvezhetetlen, sok vízszintes piros csík jelenik meg a filmen. Korábban kerestem neten, de istennek se találtam sehol, viszont ma, már ha nem is csúcsminőségben, de megtaláltam, és úgy örülök neki, hogy csak na. :))
    Juppi!!! :DD

    Vic87 13 éve 2

  • Miért ilyen magas az otthon?

    Ajj de utálom néha, hogy 4m 20cm-es belmagasságú a lakás, mert az ablak is van vagy 3 m, ha nem több, függönyt meg nem tudom magam felrakni, mert leszédülnék a létráról, s apám se fiatal már, hogy felmászkáljon a karnisért, azt levegye-feltegye.. bár kénytelen volt nem rég. Háááááát, ez van.

    Vic87 13 éve 44

  • 101 év

    101 éve, 1910-ben, ezen a napon született apám anyja, a nagyanyám. Boldogot neki! :C
    Ez nem olyan fontos, de 23,5 éves vagyok ma, ikertesómmal együtt. :D

    Vic87 13 éve 14

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.