2018. január 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Ide vele! :)

  Szép autó, jó autó, ide vele, MOST! :)

  Aston Martin Rapide S

  tkazmer 6 éve 13

 • Orvosi bérek - talán végre valami

  A napokban jelentette be [link] a Magyar Rezidens Szövetség, hogy várhatóan tömegesen mondanak majd fel orvosok jövő év január elején, ha nem emelik meg a fizetésüket legalább háromszorosára az átlagbérnek.

  Elméletben nem gondolom, hogy egy orvos órabérének alacsonyabbnak kellene lennie mint mondjuk egy ügyvéd órabérének. A gyakorlatban ezt persze sok más tényező is befolyásolja, mint például hogy az ügyvédek önmagukat foglalkoztatják legtöbbször, vállalva ennek minden kockázatát, az orvosokat pedig az állam, ami komoly bizonyosságot jelent a munkahely létét illetően, de még így is elvárhatjuk, hogy az orvosokról is el lehessen mondani: jól keresnek.
  A probléma most talán az, hogy a hálapénz rendszere miatt az illetékesek úgy gondolták: az egy orvosra jutó jövedelem rendben van (vélhetően ezért nem gyakoriak az orvosok elleni vagyonosodási vizsgálatok), az eloszlással meg nem foglalkoznak.

  Erkölcsi és gazdasági kötelesség viszont az, hogy ha triplázzák a béreket, akkor ezzel párhuzamosan ugyanilyen drasztikus módszerekkel feltétlenül lépjenek fel a hálapénz ellen is. Hatalmas bírságok, álbeteges ellenőrzések, vagyonosodási vizsgálatok; gyakorlatilag minden létező és jogállami keretek között alkalmazható eszköz bevetésére szükség lenne.

  Folytatás...

  tkazmer 6 éve 105

 • Líbiai történések

  Végre úgy tűnik, hogy az a drágalátós Nyugat elhatározta magát és hajlandó elküldeni a búsba Kadhafi urat.
  Ami szerintem nem oké, hogy mi, mint az EU soros elnöke, akik 1956-ban a nyugat nemsegítése miatt szívtunk egy hatalmasat, miért nem tudjuk azt mondani, hogy igen, tudjuk mi van ott, küldünk oda pár dolgozót (katonát) hogy rendet tegyen? ([link])
  Itt vannak a remek Gripen repülőink, amiknél az extralistán kipipáltuk a "légi utántöltésre alkalmas" funkciót is, gondolván hogy majd egy jóféle NATO kötelékben lehet velük össze-vissza bombázni a világot.
  Na kérem! Itt a remek alkalom! Mi vagyunk az EU soros elnöke, az mnyp-k államosításából van egy valag pénzünk, tessék szépen odaküldeni 3 remek Gripen repülőt. Azért hármat, mert tiszteljük a nagyokat, akik 6ot küldenek. Vagy legalább felajánlani vagy valami. Harcolniuk jóeséllyel úgysem kell, Kadhafi bá' előbb mond le mint hogy megvárja amíg néhány század jól képzett és felszerelt nyugati repülő megtámadja, azt a kis kerozint, amivel odarepkednek a fiúk Szicíliába meg megérné a buli. Már csak a 3 kiválasztott pilóta ilyen módon megszerzett NATO-s tapasztalata, tudása stb.-je miatt is.

  Folytatás...

  tkazmer 6 éve 57

 • biztonsági öv

  A következőkben egyes képek a "nyugalom megzavarására alkalmasak" vagy mi

  Néha felnézek a Lánglovagok.hu-ra, csak hogy szörnyülködjek egy kicsit, mi az, ami remélem velem sosem történik meg.
  Amit viszont ma este feltűnt, hogy több balesetnél is teljesen olyannak tűnik a helyzet, ami - az én abszolút avatatlan és nem szakértői szemem szerint - bőven túlélhető lett volna biztonsági öv használatával, illetve fordítva: nem értem, hogy ha használt biztonsági övet az áldozat, akkor hogy sérülhetett meg olyan rettentően súlyosan?
  A balesetek leírásánál nem találtam sajnos erre vonatkozó információt (használt-e az illető vagy sem).
  De vegyük az eseteket:
  1: "Kisteherautó hajtott személygépkocsi oldalába a 26-os főúton"
  A személygépkocsi sofőrje meghalt. Ezen a képen [link] viszont nekem teljesen olyannak tűnik a helyzet, hogy a vezetőülés nem deformálódott, kicsit talán balra tolódott. Ilyen körülmények között hogyan lehet, hogy meghalt a sofőr?

  Folytatás...

  tkazmer 6 éve 12

 • Ügyintézés

  Lejárt az útlevelem úgyhogy kértem ma másikat, majd volt egy kis dolgom egy bankban. Szerintetek melyik volt a gyorsabb?
  Éljen az V. kerületi okmányiroda és haljon a BudapestBank Lipótvárosi fiók! A bankban többet vártam, mint a teljes okmányirodai várakozás-ügyintézés stb....

  tkazmer 7 éve 2

 • na ne...

  Olvasom a sportgézán, hogy "Schmidt Pál a parlamentben fogadta a [Forma1-es] pilótákat[link]". ez idáig rendben is van, úgy nagyjából.
  Na de az, hogy perpill ő a házelnök, a megválasztott köztársasági elnök, a MOB elnöke, de rangjával mit sem törődve "megköszönte Ecclestone-nak a lehetőséget, hogy a győztesnek ő adhatja át a díjat." egy vicc komolyan. főleg azért, mert nem kölcsönös udvariasságról van szó, Ecclestone mindössze annyit mondott, hogy "Boldog vagyok, hogy már 25-ödször lehetek itt Magyarországon. Nem volt könnyű idehozni a versenyt, de sikerült, remélem, most is érdekes futamot láthatnak majd a nézők.".
  tényleg itt tartunk, hogy egy "jöttment"* üzletember előtt a legfelsőbb szintek alázkodnak meg, míg ő csak odavet valamit, hogy azért mégis megszólaljon? hihetetlen...

  *nagy rajongója vagyok a Forma 1 sorozatnak, semmi bajom személyesen Ecclestone úrral, sőt bizonyos szempontból jómagamat is a "jöttment" üzletemberek közé sorolom, de a Schmidt Pál által betöltött pozíciókból nézve szerintem egy üzletember legfeljebb egy a sok másik üzletember közül.

  tkazmer 7 éve 8

 • BKV sztrájk - miért?

  A mai napon írtam már erről. Az a bejegyzés talán nem is sajnálatos módon eltávozott az örök bitmezőkre; ennek így kellett lennie, akkor a düh beszélt belőlem, szerencsére még időben "le lettem állítva", köszönöm annak, aki ebben segített.
  A mostani bejegyzésemben inkább arról írok, miért is lettem dühös, holott már nem is tudom mikor voltam utoljára az.
  Ami érzelmeket váltott ki belőlem az ez az indexes bejegyzés volt. Persze, mint minden indexes cikknek ennek is lehet vitatni a valóságtartalmát - bár azért szakállamtitkárok szájába adni olyat, amit nem mondtak, kérdéses, hogy mennyire éri meg - de a lényeg akkor is átjött:
  a bkv dolgozói (az őket képviselő szakszervezetek) nem érik be 13%-os béremeléssel!
  Ez az, amin elindulva a korábbi bejegyzésemben tényleg porba gyaláztam mindenkit, most helyre tenném a dolgokat: _nem_ a buszsofőrködéssel van bajom, mint szakmával. Sőt, nem is a sztrájkkal van bajom. (legalábbis a most nem erről van szó)
  Ami viszont súlyos problémát jelent szerintem, az a dolgozók felelőtlen és szűk látókörű álláspontja a béreiket illetően.

  Folytatás...

  tkazmer 8 éve 182

 • Valutagyűjtemény

  Kicsit furcsán hangzik, de igaz: van aki bélyeget gyűjt, van aki a különleges bogarakat, van aki több ezer éves pénzérméket... - én pedig az utóbbi pár évben külföldi pénzeket.
  A gyűjtés szabálya számomra, hogy csak azokból az országokból teszek a gyűjteménybe pénzt, amelyekben valóban járok is, nem jöhet tehát szóba egy bevásárlás a helyi pénzváltónál. Az euró pedig "nem ér", hiszen az előbb-utóbb hazánkban is hivatalos pénzzé válik - akkor majd forintot teszek félre.

  A gyűjtemény persze nem nagy még, hiszen nehéz bővíteni pont az euró miatt. Lássuk tehát, mit tartalmaz:
  Angol font: 5, 10, 20(régi), 20 (új)
  Cseh korona: 50, 100, 200
  Török líra (régi): 50.000, 100.000, 250.000, 1.000.000
  Szlovák korona: 20, 50, 100, 200
  Román lej (új): 1, 5, 10, 50
  Horvát kuna: 20, 50
  Szlovén tolár: 100

  (természetesen sok pénzből van több darab is "raktáron", hiszen a látogatások folyamán mindig marad, ennek ellenére csak a fentiek képzik a gyűjtemény részét)

  A gyűjteménynek része továbbá számos aprópénz mindegyik pénznemhez, ezek többnyire teljes sorozatok, kivéve a török lírát, ahhoz csak pár darab van.

  Folytatás...

  tkazmer 8 éve 10

 • Na EZ extrém sport!

  Tudja valaki esetleg a nevét? Ugyan a TB nem fizeti, ha kitöröm a nyakam, de egyszer kipróbálnám mindenképp...

  tkazmer 8 éve 9

 • Becstelen Brigantyk

  Tegnap ez is megvolt.
  ha neked még nem, akkor javaslom, hogy ne olvasd tovább!
  Nyár elején, a Public Enemies előtt láttam a bemutatóját, megtetszett. Nagyon jó II. vh. paródiának tűnt.
  Közben kaptam az értesüléseket, melyek szerint ez talán mégsem paródia. Főleg nem az, amikor egy marha nagy fickó előjön egy barlangból, és szétveri egy baseball ütővel egy német tiszt fejét.
  Ezen kicsit elcsodálkoztam, de nem akadályozott meg, hogy megnézzem. A következő meglepetés a 18-as korhatár volt. Ezen szintén meglepődtem.
  Aztán barátokkal elmentünk megnézni, (ekkor is még többen paródiának hittük, csak egyikünk bizonygatta, hogy ez nem lesz az) az előkelő második sorba kaptunk is jegyet.
  Elkezdődött a film. Kis francia tejtermelő, meglátogatják a németek, Christoph Waltz(Hans Landaként) bemutatja, hogy milyen egy zseniális színész, majd jön a feketeleves: röhögve szétlövetik a padlót, és az alatta bújtatott zsidókat. Na innentől kezdve világossá vált, hogy ez nem biztos, hogy paródia.

  Hans Landa

  Folytatás...

  tkazmer 8 éve 3

 • Maffia

  Ma este levezettem, hogy nagyon valószínű: a héten sikerült belefutnom a nápolyi maffia maradékának magas rangú képviselőibe.
  Történt, hogy Szicíliából hazafelé jövet megálltunk Pompeii-ben. Este beszaladtunk egy Agip benzinkúthoz, mert még Szicíliában egy automata benzinkútjuk elnyelt 40 eurót, és gondoltuk, megpróbáljuk visszaszerezni.
  Az első "maffia élmény" ekkor ért: a benzinkút vezetője - egy laza olasz, aki a klimatizált, európai stílusban berendezett, de olasz módra rendetlen irodájában ült - amikor elszívta a cigarettáját, csak intett Marco-nak, az alkalmazottnak, hogy jöjjön, és nyomja el, ő ugyan ilyen alantas tevékenységet nem végez.
  Valahogy az egész hangulat akkor este olyan volt ezzel a szemüveges, borostás kicsit őszülő olasszal a benzinkút irodájában, hogy rögtön levontam magamnak a következtetést: ez a fickó bizonyosan benne van a maffiában, mégpedig olyan emberként, akitől sok "szívességet" kérnek, mivel egy benzinkutat vezet, és valahol a maffiának is tankolnia kell.
  Persze ezt akkor még nem gondoltam teljesen komolyan, habár a "maffia feelinget" erősítette, hogy mikor másnap délelőtt végignéztük Pompeii romjait majd egy közeli étteremben némi narancslevet fogyasztottunk, akkor arra járt két napszemüveges fickó, beszéltek valamit a tulajjal, aki hozott rögtön egy adag papírt, amit mindhárman átnéztek, írogattak, a tulaj fizetett, majd a fickók elmentek.

  Folytatás...

  tkazmer 8 éve 14

 • Vince

  Március 2.-án este került hozzánk Vince. Vince egy kis, élénk, részben havanese részben pedig pincsi és tacskó keverék kutya.
  Vince március 2.-án este félt, nagyon félt. Félelme miatt az állatok elől addig elzárt házban kapott egy lakhelyet. Vince tehát bent lehet a házban, és ez nagy szó, nagyon nagy szó. Vincét mindenki szereti. Ez az oka annak is, hogy bent lehet a házban. Vince félelme elmúlt, és Vince kíváncsi lett.
  Vince számára a ház háromnegyede tiltott terület. Vince ezért, jó kutyához méltóan, szeret felfedező utakra indulni. A tiltott területek közé tartoznak a hálószobák, kellemes süppedős szőnyegekkel. Vince számára a kellemes süppedős szőnyeg az életterén kívül kényelmes ürítési területté változott. Vince területét ezért zárt ajtókkal és rácsokkal kell jelezni.
  Vince elkezdte felfedezni a kertet. A kert szép nagy, Vince ezért máig nem lakta be teljesen. Szereti figyelni a szomszéd telken folyó építkezést. Mindig kitörő örömmel fogadja a hazatérőket. Szeret két lábon simogatásért könyörögni, és lábhozdörgölőzni.
  Vince kicsit vak. Nem annyira, mint elődje, Gombóc, aki a fáknak is nekiszaladt. Vince csak kicsit vak, azt is a nagy szőre miatt.
  Vince nagyon szeret játszani Cicával. Cica egy szürke, többnyire nagyon lusta házimacska. Cicát nem szerették a környék madarai, amíg léteztek.

  Folytatás...

  tkazmer 8 éve 5

 • Mi történt veled '89-ben?

  Információkat szeretnék gyűjteni egy ismerősöm számára, aki hasonló témában várja azon emberek beszámolóit, akik élményeiről nem írt az újság, de mégis, ők megélték, megtörtént, és valahogy emlékeznek rá.
  Kérlek, ha '89-'90 körül már elmúltál 18 éves, vagy legalábbis nem voltál sokkal alatta, akkor írd meg néhány mondatban, hogy hogyan élted meg a rendszerváltást.
  Update: közkívánatra írjon mindenki, akinek bármi jó vagy rossz emléke van a témáról. Az összegyűlt beszámolókat pedig kiteszem.

  Tudom, hogy épp most lett az aktuálpolitika kitiltva a logout-ról, azonban remélem, ez már inkább történelemnek minősül. Ha valaki aktuálpolitikai irányba terelné a beszélgetést, azt a hozzászólást biztosan linkelem töröltetési szándékkal a moderátoroknak.

  tkazmer 8 éve 46

 • Olcsó SMS

  http://www.origo.hu/uzletinegyed/vilaggazdasag/20080904-harmadara-csokkenhet-az-unios-sms-ara.html
  A cikk azt írja, egy sms ára 30-32 forintra csökkenthet. Ma a Pannonnál egy praktikum kártyás csomaggal küldött SMS bármely belföldi irányba ha jól emlékszem 37 forint, és dinamikusan növekszik:)
  Lehetséges, hogy az az igencsak abszurd helyzet jönne létre, hogy olcsóbban lehetne külföldre SMS-t küldeni, mint belföldre, akár saját hálózatba? Nem lennék egy ilyen esetben a Pannon ügyfélszolgálatos dolgozók helyében...

  tkazmer 9 éve 1

 • Hozzáférés megoldva

  Meghalt a laptopom töltője, és amíg szereznek másikat, egy másik laptopon folytatom a munkáimat. Az egyszerűség kedvéért egy wamp szervert telepítettem. Neki is álltam testreszabni a mysqladministratorral. Ezen tevékenységem közben megdöbbentő dologra bukkantam azonban:

  jól látszik, hogy a nevenincs usernek van joga a production.mysql.com-ról csatlakozni. Ugyanez volt a root felhasznóval is (csak azt már kitöröltem, mielőtt a képet csináltam...)
  Nem kicsit lepődtem meg a dolgon, nem számítottam ilyen hátsó kapukra :))

  tkazmer 9 éve 0

 • Jóléti társadalom

  Ezek után [link] senki ne mondja többet, hogy a magyar nép rosszul él

  tkazmer 9 éve 7

 • Egy májat legyen szíves!

  he? tudtam, hogy a technika csodákra képes, de erre nem számítottam volna. Már látom előre a további reklámokat:

  Rossz a szíve? Fáj a veséje? Nálunk 5szörös gyorsasággal kaphat új szerveket, akár 24 havi kamatmentes részletre is. Részletekért érdeklődjön a boltokban.
  THM 15.74%

  tkazmer 9 éve 0

 • One vagy nincs?

  Egy egész napos síelés, és egy kevésbé finom vacsora utáni fáradt töppedés közepette sikerült kiötlenem egy különös szókapcsolatot:
  Adott az angol 'one' szó. Magyarul kiejtve annyit jelent: van. Németül viszont inkább az 'ohne' szóhoz hasonlít, amely, ha nem tévedek, 'nélkül'-t jelent, ami hasonló a 'van'-al ellentétes 'nincs' szóhoz magyar jelentése szempontjából.
  Aki esetleg kíváncsi, hogy hogy lehetek ennyire pihentagyú: az osztrák 'one' mobilhálózat adta az ihletet

  2008-02-11

  tkazmer 9 éve 0

 • Felvételi feladatsor jogi egyetemek számára

  Felvételi feladatsor jogi egyetemek számára

  Kedves pályázó! Ez a feladatsor azok számára készült, akik az égadta világon semmiféle protekcióval nem rendelkeznek, de mégis szeretnénenk jogászok lenni, mert azt hiszik, hogy ez egy tipikusan olyan pálya, ahol kevés munkával sok pénzt lehet keresni. Ez mondjuk igaz is, de csak akkor, ha szakmánkat megkíméljük a konkurrenciaharctól és a saját gyermekeinken, illetve rokonaink és ismerőseink gyermekein kívül senki mást nem veszünk fel egyetemünkre. Gondoljon bele, mennyi rengeteg jogász van manapság és például milyen kevés pék. Sok szerencsét kívánunk a teszt kitöltéséhez és reméljük, közben ön is rádöbben, milyen sok más szép szakma van még a világon!

  1. Jól figyelje meg az alább látható képet! A kép között tizenkét apró eltérés található. Keresse meg őket! (1 pont)

  2. Az alábbi 7 mondat egy nagy író életpályáját öleli fel. Olvassa el a mondatokat és válaszoljon az alattuk található kérdésekre! (0,1 pont)
  Születésekor még egészen kis író volt.
  Még nem volt három éves, amikor már nagyon szerette az édesanyját.
  Fiatalkorában mindenféle hatások érték, melyek több művében is visszaköszönnek.
  Egy nőt vett feleségül, de még akkor sem volt az a tyű, de nagy iró.
  Nem volt ott az Anjou-ház kihalásánál és nem találkozott Mátyás királlyal.
  Beköszöntött a tél. Ekkor már sokat dolgozott.

  Folytatás...

  tkazmer 10 éve 29

 • Hazaszerető google

  Google keresés közben a következőre bukkantam:

  Magyar Légierő - Harrierek Kecskeméten
  Az oldal káros lehet a számítógéped számára

  [link]

  tkazmer 10 éve 0

 • [szemöldök felhúzós smile]

  Takarítás közben lettem figyelmes arra, hogy egy The North Face nadrágomhoz adott felsőruházati kezelési útmutató milyen jól leírja, hogy az általam vásárolt lábbeli kiváló minőségű anyagokból készült.

  tkazmer 10 éve 0

 • Éjszakai biciklizés - másképp

  Tudom, éjszakai biciklizés címmel születtek már írások, ezúttal elnézést is szeretnék...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 10 éve 4

 • Dell Inspiron 6400 tapasztalatok

  Dell Inpsiron 6400 2006 októbere óta használom a gépet, az első magyaroszági Delles core...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 10 éve 78

 • Betörni otthonra..

  Tehát történt, hogy ma, ahogy hazaértem, tudatosult bennem, hogy nincs otthon senki, így...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 10 éve 17

 • Az éjjeliőr...

  Valaki kimászik a kerítésen...furcsa, elég különös kinézete van. A kerítés mögött egy...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 10 éve 2

 • Első PH-s emlékem...

  Szóval az első PH-s emlékem: várnarancs (akkor még más nickje volt) mutatta nekem ezt...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 11 éve 36

 • Megszorítások, avagy hadgyakorlat a köbön!?

  Nem is tudom, hogy miért írom ezt, csak úgy kikívánkozott belőlem.... Szóval az a helyzet,...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 11 éve 37

Hi​rde​tés

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.