2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Régi számítógép javítása, karbantartása

    Bevezető
    Mostanában egyre többször fordul elő, hogy régi számítógépeket hoznak javítás céljából. Ezeken a gépeken legtöbbször Windows XP operációs rendszer található. Milyen lehetséges megoldások lehetnek erre a problémára? Szubjektív írás következik.

    1. Hardver átvizsgálás
    Amint meghozzák a számítógépet, az első feladatom megnézni, hogy milyen komponensekből van össze állítva a számítógép. Alaplap típus, memória foglalat, processzor tokozás, videokártya foglalat, merevlemez csatolófelület...
    Ezek után megnézem, hogy az alaplap támogat-e olyan processzort, amiben 2 mag található. Ha csak 1 magos processzort támogat, azzal a számítógéppel már nehézkesen tudunk videót nézni interneten. Szövegszerkesztésre, weboldal olvasásra, offline SD filmnézésre még tökéletes lehet.
    A memória tokozás is segít eldönteni azt, hogy érdemes-e rákölteni a számítógépre. Az újabb operációs rendszerek (Windows Vista, Windows 7...) minimum 2 GB memóriát igényelnek úgy, hogy ebbe bele tartozik az egyéb programok futtatása is. Jó, lehet hogy 1 GB memóriával is elfut a rendszer, de az egyéb feladatok elvégzéséhez kevés marad ebből. Szerencsére van olyan Linux operációs rendszer, aminek az a célja, hogy kevés erőforrásból is megelégedjen, ezek kitolhatják a számítógép élettartamát (Puppy Linux, Lubuntu, Q4OS...)

    Folytatás...

    tghwinner 9 éve 23

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.