2019. július 17., szerda

Gyorskeresés

A Dual Core halott? - Intel i3 8100 (Reggeli elmélkedés)

Írta: | Kulcsszavak: i3-8100 . dual core . két mag . ryzen . processzor . cpu

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Az AMD Ryzen széria eléggé elnyerte a tetszésemet. Ár/Érték arányban igen erős processzorok kerültek a piacra, így elérhető szintre került a 4 magos processzorok. Erre lépett az Intel, és a 8. generációs Intel Coffee Lake i3 processzor 2 mag/4 szál helyett fizikai 4 magot kapott.A teljesítménye megegyezik a 7. generációs i5 7400 processzorral, viszont az ára jóval kedvezőbb, mint az i5 variáns.
Van egy olyan érzésem, hogy a 2 mag már csak a budget számítógépekbe orientálódnak, így csak a Pentium és Celeron processzorokban lesz megtalálható a 2 mag (Minek is több, ha az ember internetezésre és irodai alkalmazásokra használja manapság a számítógépét, nem? :D ).
Mit akartam ebből kihozni? Nem kell használt, régi processzort venni ahhoz, hogy az ember egy középkategóriás számítógépet építsen össze.

Terveim közt szerepel 2 magos számítógépek tesztelése alapszinten, az eredményeimet Blog formájában meg fogom osztani.

Hozzászólások

(#1) Pécsi gyerek


Pécsi gyerek
(őstag)

Várjuk :)

Gigabyte b250m-ds3h lap+pentium g4560+2×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+ +Gigabyte rx 460 oc 4 gb+zalman z1 neo házikó :)

(#2) tghwinner válasza Pécsi gyerek (#1) üzenetére


tghwinner
(újonc)

Nem kell kemény játék és benchmark tesztelést várni, csupán csak átlag felhasználói élményeket.

(#3) total90


total90
(PH! kedvence)

2 mag szerintem kb. semmire nem elég.

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#4) tescodr


tescodr
(fanatikus tag)

Ez szép és jó, de az igazság az hogy tok jól el lehet lenni ma egy g4560-al is. Egyenlőre a játékok sem igényelnek sok magot. Persze ez később változhat akkor viszon jöhet a jóárasított i5-i7 az apróról. R6s, gta5, és az új játékokkal sem volt soha semmi gondom 2 mag 4szállal.

[ Szerkesztve ]

(#5) Mi5u válasza total90 (#3) üzenetére


Mi5u
(kvázi-tag)

Netezős, filmezős laptopba/PC-be még mindig bőven elég. Ez nagyjából a felhasználók kb. 70%-a.
A másik, hogy ilyen hardverárak mellett egyre többen mennek át PC-ről konzolra.

[ Szerkesztve ]

(#6) Garrick


Garrick
(lelkes újonc)

Minden nézőpont kérdése. Böngészni, filmet nézni, szöveget szerkeszteni elég, erőigényesebb feladatokhoz pedig sok a kompromisszum, kivéve ha valakinek birka türelme van. i3-6100 tulajaként próbálgattam anno a játékokat simán két maggal és plusz két szállal is, de azt kell mondjam kell a HT. Még talán egy-két évig elég lesz ez is játszadozásra, de a négy mag erős minimum már most is. Dolgozni biztos nem dolgoznék két magos procival, HT ide vagy oda. Legutóbb amikor feliratot égettem egy videóra, mit ne mondjak, volt időm bőven kávézgatni. Így kiegészítve az első mondatomat, nézőpont és igény kérdése a dolog.

(#7) zarayg


zarayg
(fanatikus tag)

általános felhasználásra még egy 1gen i3 is elég, fullHD-ra 1gen i5. Innentől fogva akármelyik jó átlag felhasználásra :)

Telefonszámom: 36-30/935-51-87! || Szépen kérlek! Ha írok PM-et, akkor legyél hajlandó válaszolni rá! Köszönöm. || Üzletszabályzatomat itt olvashatod el: https://bit.ly/2Mr3ARe

(#8) janeszgol válasza Mi5u (#5) üzenetére


janeszgol
(PH! nagyúr)

Bőven? Én notikat nézegetek, akarok majd venni és alap a 4 mag ott is. Persze nem Celeron és nem Pentium a fejemben lévő igény.

[ Szerkesztve ]

A női nemnél csak a női igent szeretem jobban.

(#9) Medocsabi válasza tghwinner (#2) üzenetére


Medocsabi
(PH! addikt)

Az Nekem pl bőven elég is lenne! :K
Már egy ideje tervezem a régi q9400+hd7770 kombót leváltani egy dvga nélküli gépre,mert már nem játszom az asztalival(ha igen akkor max warcraft3 meg régi heroes),csak konzolon meg laptopon. Ahhoz meg hogy párom filmeket töltsön le nem kell ilyen áramzabáló gép. Egy itx konfigban gondolkodom(akár thin itx-ban is) használt alkatrészekből,mert 50 körül majd meg szeretném úszni.(meg később intézek hozzá valami külső vinyó rackot,mert asszony ncore fan, a 2 TB WD Green folyamatosan fullon van:D )

[ Szerkesztve ]

Ami nem öl meg az megerősít.Kivéve a Medve.... ...A Medve az megöl!

(#10) Pécsi gyerek


Pécsi gyerek
(őstag)

Nekem az a véleményem amúgy,hogy nem halott a dualcore.Ha belegondolok 2 éve milyen jól eljátszottam egy E8400,Hd 4850 1 gb,és 2×2 gb ddr2 vel.Szerintem ez kinek mi az igénye/pénze kérdés volt mindig is.Van haver (lóvés nem csóró) aki p4 es gépen tolta pár hónapja és megfelelt neki :Y Nagynehezen rábeszéltem egy c2d 4 gb ramos gépre 8 ezerért,annál többet ki sem használna,még az is sok neki néha :C Ezek az új 2 magosok, (ht nélkűliek)egy Rx 550 el pl meg megint egy rakás embert simán kiszolgál.Engem pl a g4560 a 2 mag/4 szállal simán kiszolgál játékra is.Szóval kinek mi.

Gigabyte b250m-ds3h lap+pentium g4560+2×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+ +Gigabyte rx 460 oc 4 gb+zalman z1 neo házikó :)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.