Hirdetés

20 éve a PH!-n

Majdnem 10 éve írtam egy bejegyzést annak apropóján, hogy megemlékezzek a 10 éves regisztrációmról a Prohardveren. Újabb 10 év telt el és napra pontosan 20 éve vagyok jelen az oldalon kisebb-nagyobb aktivitással. Azóta 4 címlapos írásom is megjelent, javában dolgozom és nagycsaládos ember lettem. :)

Ahogy 10 éve is írtam: Legközelebb 10 év múlva ugyanitt, újabb nyomot hagyok a bitek világában.

10 éve a PH!-n

Elég hihetetlennek tűnik, de február végén múlt 10 éve, hogy regisztráltam a Prohardver! oldalra, amit azóta is napi rendszerességgel böngészek. Akkor még csak a 15. életévem felé közelítettem, de már akkor érdekeltek a PC-s hardverek és játékok. Az időtájt ha jól emlékszem egy Athlon XP 2000+-al és GeForce 4 Ti 4200-al csappattam 512 DDR társaságában. Szép idők is voltak azok.... Legközelebb 10 év múlva ugyanitt, újabb nyomot hagyok a bitek világában.

PNY Verto 7600 GT PCIe

Kis hazánkban nem túl ismert márkának tekinthető a PNY, mely már jó ideje elsősorban professzionális és asztali NVIDIA videokártyák gyártására specializálódott – utóbbiak Verto néven futnak. Ezen kívül ma már FLASH és RAM memóriák gyártásával is foglalkozik a cég, főként nagy OEM szállítóknak, mint az Apple, DELL és HP, hogy csak a legnagyobbakat említsem. Annak ellenére, hogy itthon nem túl gyakran emlegetett márkáról van szó, a tengerentúlon mégis viszonylag nagy és elismert, mondhatni jól csengő névnek számít, ami nem is csoda, hiszen 1985 óta jelen van a piacon.

Jelen esetben a Verto család egyik, nem éppen legfrissebb tagját, a GeForce 7600 GT-t mutatnám be. A kártya egy éve vált tulajdonommá, egy budapesti kiskereskedelemben vásároltam. Első nagy pozitívumként említendő, hogy a videokártyára 3 év garancia jár, ami általában olyan nagy márkáknál szokás, mint például az ASUS. Ebből már szinte egyenesen következik, hogy nem egy másodosztályú termékről van szó – ezt a túlhajtási eredmények is igazolják.