2024. február 23., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • BME nyelvvizsga-tapasztalatok

  Most januárban voltam BME-nyelvvizsgán, gondoltam leírom tapasztalataimat.

  A szóbeli egy szerdai napon volt, 14:00-kor. Fél órával hamarabb értem oda, végül 14:15-kor került rám sor. Két idősebb hölgy volt bent, az egyik beszélgetett, másik pedig pontozott.
  A beszélgetés személyes dolgokkal indult: ki vagyok, hol lakok, milyen a házunk, hova járok suliba... Ezután következett a témakifejtés. A témalista megtalálható a honlapjukon, ha jól emlékszem 25 témát kellett tanulni. Ezeket a vizsga előtti napon tanultam meg. Vannak egyszerűbb témák pl.: család, ünnepek, stb., de vannak nehezebbek pl.: environment, english-speaking countries, stb. Én a shopping for clothes témát mondtam el, a másik a traveling volt. Beszéd közben jöttem rá, hogy mégis a traveling lett volna a jobb választás.
  A harmadik rész szituációs feladat volt: a vizsgáztatónak fáj a feje, és azt kellett tanácsolni neki, hogy menjen el doktorhoz.
  Én 22 percig voltam bent, míg a két előttem lévő 15-15 percig kb.. A lényeg, hogy ne válaszoljunk soha pár szóval, hanem legalább egy mondattal, vagy többel. Ha megakadsz, akkor segítenek. Nekem szerencsére nem volt rá szükség.

  Folytatás...

  Simivok 9 éve 20

 • Billentyűzettakarítás

  Ez a bejegyzés nem lesz olyan színvonalas, mint ez a címlapos írásom, nem is annak szánom.

  Adott egy HP multimédiás billentyűzet, amit anno egy dx2420 géphez kaptam. Semmi extra nincs benne. USB-vel kapcsolódik a géphez, és ami a legjobb: van rajta hangerőszabályzó, és alvó gomb.
  Szóval a billentyűzet már az 5. évét tapossa. Eddig nem volt tisztítva, maximum egy kicsit néha meg lett törölgetve. A dzsuva gyűlt-gyűlt szépen, amíg ilyen nem lett:

  Szép ugye?[/L]

  Szép ugye? Nem.

  Ez volt az a pont, amikor azt mondtam, hogy szedjük szét. Ehhez nem kellett mást tenni, csak eltávolítani 8 csavart a többi magától jön.
  Megtöltöttem a mosdót vízzel, a gombokat egyesével ütögettem ki.

  Figyelem! A következő képet csak erős idegzetűeknek javasolt megtekinteni!

  Folytatás...

  Simivok 10 éve 25

 • Hogyan repüljünk 737-800-as repülőgéppel szimulátorban és otthon

  Írásomban bemutatok egy teljesen élethű szimulátort, illetve azt is, hogy nem is olyan bonyolult egy utasszállító géppel repülni.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 10 éve 54

 • Boeing 737-800 szimulátor

  2014.július 10.-én lehetőségünk nyílt arra, hogy ellátogathassunk egy Boeing 737 szimulátorba.
  Körülbelül 12:15 perckor érkeztünk. Mivel már elég régóta repültünk PMDG 737-tel, ezért a technikus nem ült le a másodtiszt helyére, hanem úgymond együtt repültünk 2 órán keresztül, ő meg hátul foglalt helyet.

  Egy hosszú út helyett inkább több kisebbet repültünk. Én a kapitány helyén ültem, ismerősöm pedig az "anyósülésen". A repülés elején cold and dark állapotba raktuk a gépet. Ez azt jelenti, hogy teljesen áramtalanítottuk. Megjegyzem, a való életben leszállás után csak akkor áramtalanítják a gépet, ha már aznap nem repül többet. Nos, battery on, stby power on, APU start, IRS init...inkább nem írom le pontról pontra, hogy mit kell csinálni ahhoz, hogy egyáltalán ki tudjunk gurulni a runwayre. Sok mindenre kell figyelni. Nem az van, hogy itt egy sluszkulcs, és fordítsd el. Ha valakit érdekel, itt egy "alap" ellenőrzőlista (checklist), amivel ellenőrizzük, hogy minden rendben van-e: [link]

  Folytatás...

  Simivok 10 éve 6

 • Írjak?

  Acer Aspire One 722 tartósteszt. Erről szeretnék írni, ha van rá igény. Mivel az első írásom lenne, ezért csak személyes bejegyzésként tenném közzé.
  Belevágjak?

  Simivok 10 éve 7

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.