2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hogyan repüljünk 737-800-as repülőgéppel szimulátorban és otthon

Írásomban bemutatok egy teljesen élethű szimulátort, illetve azt is, hogy nem is olyan bonyolult egy utasszállító géppel repülni.

[ ÚJ TESZT ]

Szimulátor

2014. július 10-én lehetőségünk nyílt arra, hogy ellátogathassunk egy Boeing 737 szimulátorba.
Körülbelül 12:15 perckor érkeztünk. Mivel már elég régóta repültünk PMDG 737-tel, ezért a technikus nem ült le a másodtiszt helyére, hanem úgymond együtt repültünk 2 órán keresztül, ő meg hátul foglalt helyet.

Egy hosszú út helyett inkább több kisebbet repültünk. Én a kapitány helyén ültem, cimborám pedig a másodtiszt helyén. A repülés elején a műszerek teljesen áramtalanítva voltak. Megjegyzem, a való életben leszállás után csak akkor áramtalanítják a gépet, ha már aznap nem repül többet.

Az utazási magasságunk 30.000 láb volt Párizs-Amsterdam között. Ez átlagosnak számít ezen az útvonalon. Minél távolabbra megyünk, annál magasabban kell lenni. Ez a gép maximum 41.000 láb magasra tud felmenni, ami 12.500 méter. Itt már nagyon hideg és ritka a levegő, -50 fok körül van.
Szépen lassan elkezdtünk süllyedni, illetve felkészültünk a landolásra.

A megközelítést, illetve a landolást ezen a videón keresztül szeretném megmutatni:

A pilótafülke pedig így néz ki:

Ahhoz képest, hogy az első próbálkozásom volt, egész jól sikerült. Sokan el sem találják segítség nélkül a pályát, vagy ha el is találják, visszapattannak.

Ez lenne tehát a szimulátor. Most nézzük meg, hogy mi minden kell ahhoz, hogy otthoni számítógépünkön csináljunk egy komplett repülést.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.