2022. október 2., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Elvarázsol...

  Még egy hete sincs meg, de ahogy megszólal így Beyer DT770 pro után is wow érzésem van tőle! És még be sincs járatva. :Y

  Recon666 5 éve 10

 • Az első autóm

  2 hete sikerült megvásárolnom az első autómat, igaz nem előretervezett vásárlás volt, csak adott volt a lehetőség.

  Szóval ő a szerencsés:

  Recon666 8 éve 26

 • Horgászat - bevált csalik

  A Tegnapi nap folyamán nézzük, melyek azok a csalik amik engem kimentettek egy eseménytelen naptól, vagy épp csak beváltak.

  Nos a csali kiválasztása csak egy jó lépés a sikeres horgászat felé, nagy jelentőségű, de önmagában nem sokat ér. A megfelelő etetőanyag és helyismeret vagy helyválasztás legalább annyira fontos egy sikeres horgászatnál, mint a megfelelően kiválasztott csali. Most pár csalit sorolok fel, amik számomra beváltak

  Élő:

  A hideg vízben a horgászok és az én észrevételem alapján is jobban működik az élőcsali. Nem csak amiatt hogy mozog, hanem a hideg vízben óvatosan kapó ponty hamarabb felhörpinti, mint egy nagyobb pelletet. Ilyen időszakban nem csak csaliként, d önállóan is alkalmazható etetés céljából. Távolabbi etetésnél segítségünkre lehet a csonti ragasztó, melynek alkalmazásával gombócokat képezhetünk az élő anyagból, mely vízbe éréskor bont. ( már ha nem ragasztottunk túl erősre)

  Csonti

  - Ez a sokak számára undorító kukacot szinte az összes békés hal szereti, nem is igazán jut olyan eszembe mikor ne fogtam volna vele valamilyen halat, még ha csak keszeget is vagy küszt. De számos ponty, amur, kárász "vesztét" okozta már, akik gyanútlanul felvették a csonti "csokrot".

  Folytatás...

  Recon666 9 éve 8

 • Horgászat - etetőanyagokról / bevált etetőanyagjaim

  Recon666

  Egy jó pár éve horgászom, és lassan 1-1,5 éve rendszeresen írok ki horgászik? topikban. Egy ideje gondolkodom, hogy közzé kellene tenni az utóbbi időben általam használt etetőanyagok "hatásfokát", jobban mondva a beváltakat. :)

  Először is mikor, milyet szeretnek a halak? Ez egy nehéz kérdés, de általánosságban időszakosan bevált ízvilágokról lehet beszélni.

  Hidegebb vízben az édesebb, gyümölcsös aromájú etetőanyagok a beváltabbak + elő csali hozzáadása tovább fokozza fogósságukat. ( csonti, giliszta..stb)

  Meleg vízben, nyáron a büdösebbek - ( erjesztett, halas...stb) + csemegekukorica vagy erjesztett (főzött) kukorica valamint pellet vagy bojli hozzáadásával tovább növelhetjük az etetőanyag fogósságát.

  Nállam bevált időszakfüggetlen adalék a liftező angolmorzsa, aminek használata csak tavon ajánlott. Süllyedő változata már folyókon is használható.

  Kezdjuk az olcsóbakkal:

  Folytatás...

  Recon666 9 éve 13

 • Detroit a haldokló város II.

  Volt már egy bejegyzésem róla, most egy videóval szeretném kiegészíteni, íme;

  Recon666 9 éve 0

 • Hajóroncsok

  Hajóroncsok minden mennyiségben, leírással... (katt a képre)

  Recon666 10 éve 0

 • Képek II

  Recon666 10 éve 4

 • Képek

  Recon666 10 éve 0

 • RMS Titanic

  Az eddigi legjobb minőségű fotó róla, amit találtam:

  Recon666 10 éve 4

 • Sebes - körösi horgászat 3. rész finomszerelékkel békés halra

  Árkok, gödrök:


  A láthatatlan veszély, bal oldalt a bokor előtt egy 10-15 méter hosszan lévő ~4 méter mély árok található.

  Meg kell említenem egy pár apróságot, ami lehet nem is olyan apróság. Az egyik ilyen a folyómederre vonatkozik. Ha úgy döntünk hogy bele akarunk menni a vízbe, lehűteni magunkat, vagy esetleg pergetni vagy legyezni mindig legyünk nagyon körülepintők. Ugyanis a főleg agyagos mederszakaszoknál mederszakadások vannak, ami az jelenti, hogy hirtelen egy lépésnyomon belül nőhet a vízmélység 30cm-ről akár 3-4 méteresre is.


  Az ilyen mederszakadások akár 3-6 méter mélyek is lehetnek!

  Folytatás...

  Recon666 10 éve 0

 • Sebes - körösi horgászat 2. rész finomszerelékkel békés halra

  ...


  Szebb helyet nem is kívánhatnék!

  Tegnap az előkehosszal fejeztem be az írást, ma a horoggal folytatom. Én a 8 - 16 méret közötti horgokat ajánlom. Azonos márkájú horgoknál is lehet eltérő méretű típusuk, hiába azonos mért szám van rájuk feltüntetve. Számomra az Owner horgai váltak be, ezeket tudom ajánlani.

  Csali, etetőanyag;

  a tavalyi év során azt vettem észre, hogy nem feltétlenül kell bevásárolnunk 800-1500ft körüli kilós etetőanyagból. Én egész évben megelégedve használtam a Tímár Match Plus Dévér Mix etetőanyagot, aminek a dévérek, kárászok és szilvaorrúkeszegek sem tudtak ellenálni a diós/édes aromának. Ára olyan 400ft/kg. Esetenként egy ponyt vagy bagyolykeszeg is becsúszott, de volt hogy küszt vagy fenékjárót is horogra akadt. Személy szerint csontival szoktam összekeverni az anyagot, de esetenként kerül bele csemegekukorica, azzal jobban szűrhetők a küszfélék.

  Folytatás...

  Recon666 10 éve 9

 • Sebes - körösi horgászat 1. rész finomszerelékkel békés halra

  A horgászvíz;


  Nyáron, a Komádi hídról


  A sebes- körös ősszel

  Bővebben itt olvashatsz róla.

  Előkészületek, mit vegyünk?

  Elsőnek is napijegyet, mivel a körös engedélyköteles horgászhely. A napijegy megközelítőleg 1500-2000ft körül van. A körösre az éves engedély 21.800ft (2013). Fontos, hogy a napijegy vagy az engedély hátulján feltüntetett méretkorlátozásokat valamint tilalmi időszakokat tartsuk be.


  Az egyik legtisztább vizű hazai folyó

  Ha lerendeztük az engedélyünket, kezdő folyóvízi horgászként a következő dolgokat érdemes beszereznünk;

  Folytatás...

  Recon666 10 éve 10

 • Egy éve történt a Costa Concordia katasztrófája....

  Már egy éve volt, viszont a hajóroncsot még most sem sikerült kimenteni és elszállítani. Ha sikerül stabilizálni a hajótestet, akkor az elszállítás 400 millió dollárt fog felemészteni.
  A luxushajón tartózkodó 4229 emberből 32 veszítette életét a tavaly bekövetkezett szerencsétlenségben.

  Recon666 10 éve 6

 • Spin tires

  Esetleg akik szeretik az off-road játékokat, azok ingyen letölthetik a Spin tires demóját. Talán az egyik legjobb mai ilyen jellegű játék.

  Itt tudjátok letölteni.

  Itt egy moddolást segítő videó.

  Valamint itt találhatóak moddok a demóhoz.

  Recon666 10 éve 16

 • Mi lesz a Queen Elizabeth 2 sorsa?

  A híres tengerjárót egy kínai cég veheti meg, miután mégsem alakítják át úszó szállodává. Így 20 millió fontot kaphatnak érte.

  A Queen Elizabeth 2-t (népszerű nevén QE2) 1969-ben bocsátották tengerre, első útja az angliai Southamptonból New Yorkba vezetett. A korábban a luxushajókat üzemeltető Cunard Cruise Line társaság flottájába tartozott óceánjáró jelenleg Dubai kikötőjében vesztegel, miután 2007-ben eladták az emírség Istithmar nevű cégének 64 millió fontért (23 milliárd forint).

  Kezdetben a tulajdonosok azt remélték, hogy a hajót egy 1000 szobás luxusszállodává alakítják át, júliusban azonban új tervekkel álltak elő. Eszerint meghagyták volna a QE2 eredeti berendezésének nagy részét, és csak egy 300 szobás hotelt hoztak volna létre benne. A múlt hónapban viszont egy brit konzorcium, a QE2 London azt javasolta, hogy vigyék a hajót Londonba, és alakítsák át úszó szállodává az O2 Arena mellett.

  A Daily Mail most azt jelentette, hogy egy 20 fős kínai legénység váltotta fel azt a 40 fős csapatot, amely a hajó fenntartásáért felelt. Ez felerősítette azokat a félelmeket, hogy a QE2-t végül ócskavasként fogják értékesíteni. A hajó állapotának fenntartása önmagában havi 650 ezer fontot (233 millió forintot) emészt fel.

  Folytatás...

  Recon666 10 éve 0

 • Téli autóbalesetek

  Recon666 10 éve 0

 • Város a víz "alatt"

  25 év után ismét szárazra került egy város, amelyet egy tó nyelt el.
  Argentina, Epecuen-tó, mintegy 600 kilométerre délnyugatra Buenos Airestől. Érdekesség, hogy a körülbelül negyed Balaton méretű tónak sós a vize.

  A tó a múlt század században rendkívül népszerű lett az argentinok között. Sokan vásároltak itt telket, és építettek egy házat. A huszas években a semmiből egy kis település nőtt ki, amely a Villa Epecuen nevet kapta. Főút és vasútvonal is vezetett a településhez. A városka lélekszáma a hetvenes évekre elérte az ötezer főt, a lakosok elsősorban a turizmusból éltek meg. Jellemző, hogy közel háromszáz üzlet volt a városban.

  A problémák a nyolcvanas években jelentkeztek. A környék időjárása megváltozott, és egyre több eső esett a környékbeli hegyekben. A tó vízszintje emelkedni kezdett és egyre nagyobb területet kezdett el bekebelezni. A város lakói eleinte földgáttal védekeztek a tó ellen, de 1985-ben a gát átszakadt, és a várost ellepte a víz.

  Folytatás...

  Recon666 10 éve 0

 • Már megint

  Végre 2 napja, majd fél év után visszakaptam az erősítőm haver bátyjától. Kilőtte a biztosítékot, ezért elküldtem neki. Végfok tranzisztor csere volt az egyik oldalon, erre ma kicsit nagyobb hangerőnél megint elszállt. Tiszta "boldog" lettem azonnal. :D

  Recon666 10 éve 5

 • T28 nehézpáncélos


  T28

  A T28 egy óriási harckocsi, úgynevezett szuper nehéz harckocsi volt a második világháború idején. Eredetileg a német Siegfried vonal áttörésére tervezték, hatalmas 105 mm kaliberű löveggel rendelkezett. A tank teljesen felszeret súlya (short tonns) 95 tonna volt. Alapállapotban 86 tonnát nyomott.

  Fő fegyverzete, mint írtam egy 105 mm kaliberű ágyú volt, de rendelkezett könnyű fegyverzettel is. Később két újabb típusa is megjelent a T29 és T30 személyében. Ezek már emberibb súllyal rendelkeztek, az előbbi 64 az utóbbi pedig 65,8 tonnát nyomott.

  Videó

  UI: Békés, Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánok!

  Recon666 10 éve 10

 • Honda motorok az F1-ben

  Az első twin-turbós Williams nagyon brutál. :Y

  Recon666 10 éve 2

 • DVI-HDMI hangátvitel tv-re Nvidia kártyával.

  Ebben a bejegyzésben azt fogjuk megnézni, hogy egy DVI-HDMI kábellel hogyan tudjuk átvinni a hangokat a Tv-re.

  Elsőnek is Csatlakoztassuk a videokártyát a tv-vel. Esetemben a videokártyába megy a DVI csatlakozó, a tv-be pedig a hdmi.

  Ati vga kártyával már van egy hasonló cikk.

  Ha csatlakoztattuk tv készülékünket a videokártyához, akkor küldjük ki a képet a tv-re. Ha ezzel megvagyunk nyissuk meg az Nvidia Control Panelt. Ott a megjelenítő panelnál kattintsunk a Digitális hang beállítására. Ha ott megjelenik a tv készülékünk nyert ügyünk van. Ha megjelent a készülék menyünk a Windows hangbeállítások módosítására.

  Ott pedig, nálam alól válasszuk ki a tv készüléket, (ami nálam "Samsung" néven jelenik meg) és kattintsunk az alapértelmezett gombra. És ezután a tv hangszórón keresztül szól a hang, ha mindent jól csináltunk.

  Recon666 10 éve 2

 • V. PH! desktopverseny - végeredmény

  Ismét megrendezzük a hagyományos PH! desktopversenyt, idén már az 5. alkalommal!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Élő közvetítés 10 éve 208

 • Hydrografikus fóliázás

  :Y

  Recon666 10 éve 10

 • Queen Mary 2 száraz adatok

  Recon666 10 éve 0

 • Titanic belfast

  Egy érdekes cikk, talán mást is érdekel rajtam kívül. :)

  Link

  Recon666 10 éve 2

 • Csernobil árnyéka

  1986. április 26: egy dátum, amelyet az emberiség kollektív emlékezete sosem fog elfeledni.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Tudástár 10 éve 513

 • Kultúra

  Egy "kis" szünet után ismét ráfekszek egy "kultúra" rovatos cikkre. Mostanában sajnos kevesebb időm jutott erre, de igyekszem pótolni. Annyit elárulok, hogy nem hajós lesz, de érdekes. Kicsit összetett a téma, lehet beletörik a bicskám. :D

  Recon666 10 éve 4

 • Téli kabát?

  Lassan eljön a tél, és a hideg nekem pedig új kabátot kellene vennem.
  A helyzet, hogy nem nagyon találtam nekem megfelelőt, ezért esetleges ajánlatokat szívesen veszem.

  Olyan 10-20k közt gondoltam, eddig talán ezt tetszik a legjobban:

  Valami hasonló kellene. :) :R

  Recon666 10 éve 33

 • Elhagyatott bánya

  Ezeket a gépeket egykor vasércbányászat során használták egy Moszkvához közeli bányában. Vasérccel töltötték meg a vasúti kocsikat.

  A bánya azonban kimerült és bezárták, azonban ezek a hatalmas gépek még évekig álltak itt magányosan, rozsdásan, nem kis látványosságot szolgáltatva a környékbelieknek. Ma már egyetlen gép sem található meg ezen a helyen. Egyes források szerint eladták őket Kínának, míg mások szerint a környékbeliek hordták el az évek alatt elemenként a sok fémet, hogy eladják.

  Forrás: ikszde

  Recon666 10 éve 7

Hirdetés

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.