2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • ha én f@szyuppie lennék...

    ...akkor hetente egyszer a starbucksban szürcsölgetném kortyolgatnám a kávémat.

    ...hozzátenném, hogy a kávé itt finom, és ezért jövök, nem másért. (a playboyt is a mélyinterjúk miatt olvasnám)

    ...közben azért kinyitnám az unibody macbookomat, lezseren, és örömmel csodálkoznék rá újra és újra az apró finomságokra, eyecandy-kre, amiket a designerek és steve ad nekem. hogy az elegáns, letisztult, igényes macbookom van értem, és nem én vagyok a pc-mért, mint a tudatlan windows-osoknál.

    ...nagy örömömben elővenném az iphone 4-emet is, és ügyesen írnék egy posztot a blogomba minderről. hogy mekkora öröm nap mint nap kézbevenni ezeket a remek termékeket.

    ...kötelezően bookmarkolnám handrist, angelday-t (bocs: plasztik józsit), az appleblogot, percre pontosan képben lennék bármivel kapcsolatban, ami apple.

    ...este az ágyban egy órát olvasgatnék az ipademen, boldog mosollyal az arcomon.

    ...járna nekem a wired az ipadre, mert az nagyon jó.

    ...előnyként tüntetném fel az ipad hiányosságait, mert amit nem tud, azt azért nem tudja, hogy amit tud, azt viszont nagyon tudja. a multitasking például csak gátat szab annak, hogy igazán koncentrálni tudjak arra, amit épp csinálok. erről is írnék blogbejegyzést. -zéseket.

    Folytatás...

    Parci 14 éve 106

  • Gitzo 001 "Loisir"

    ha a néhai Galen Rowellnek jó volt, nekem is megfelel majd... hell yeah! ;]

    Parci 14 éve 0

  • Nyilvános szoptatás

    örülök, hogy nem vagyunk prűdek, de valahol kapitális tahóságnak tartom azt a hozzáállást is, hogy egy anya magasról leszarja, hogy esetleg van, akit mégis zavar. eleget takar a gyerek... bazz, én úgy fogalmaznék, hogy máshol van az ingerküszöbe. ne álljunk már ki a főtér közepére a piedesztálra szoptatni, de tényleg, lehet ezt csendben is csinálni.

    értem az ilyen szabadságharcok okát, és a vérmes ellentábort sem szeretem. csak azt nem értem, miért kell elvetni a sulykot. ha úgy alakul, hogy etetni kell a gyerkőcöt, és az utcán vagyunk, hát etessük. diszkréten, mert miért akarnánk másképp?

    Parci 14 éve 32

  • The Vampire Diaries

    nem hittem volna, hogy ezt fogom írni (vagy hogy ezzel égetem majd magam), de basszus ez a sorozat jó. nekem legalábbis totál működik egyelőre, pedig mindjárt az (első és egyetlen) évad végére érünk. nem láttam a twilight filmeket, nem is érdekelnek, sőt, általában rettentően gagyeráknak gondolom az egész vámpíros témát.

    ennek ellenére ez egyelőre pörgős, logikus, eseménydús, még talán épp elviselhető mennyiségű a tiniszerelem benne stb. nincs az a marha logikátlanság, ami számos akciódús sorozat sajátja, amikor is hagyja elsétálni a főgonoszt a főhős, meg lerugdalja, de aztán nem öli meg stb. sosem értettem, hogy mekkora barmok írják azokat a forgatókönyveket, hogy miért kell nem életszerű helyzeteket kreálni.

    no, itt nincs ilyen, két másodperc alatt kitörte épp az imént x szereplő y nyakát, amikor kiderült, hogy az nagyon is veszélyes rá nézve. helyes, totál logikus, akkor akadtam volna ki, ha sydney bristow módjára kergetőzik vele egy szobában fél órát... (pisztoly nélkül, de ha van, akkor is csak altatólövedék of course)

    7 pont, korrekt, sok rosszabbat láttam már.

    Parci 14 éve 695

  • Szüreti Sokadalom a Skanzenben

    kb. másfél éve szentendrén lakunk, kiköltöztünk a belvárosból. szeretjük itt, ráadásul egyre jobban. a hétvégén a skanzenben rendezett szüreti sokadalom sem épp a negatív irányba módosítja a szentendréről eddig kialakult képet.

    kb. 4-5 éve lehettem utoljára a skanzenben, és hát az állam leesett a változásoktól. tiszta amerika, konkrétan. profi beléptetőkapuk, hatalmas, kulturált parkoló, parkosított minden, saját (nosztalgia) vasút, mozgássérülteknek is elérhető minden (és voltak is sokan), tök új tájegységek stb. stb.

    a szüreti sokadalom egy kisebb borfesztivál, az északi tájegységben kapott otthont, szerencsére egy kis területen, így kényelmesen elérhető volt az összes pincészet. sajnos a kenyérlángos itt sem volt sokkal jobb, mint bármelyik másik fesztiválon, de mire odaértünk, annyira éhesek voltunk, hogy nagyon is jól csúszott. a gyors ebéd után jöttek a borok. számos, a szürettel kapcsolatos program, vetélkedő, bemutató is volt. ezekre sajnos nem maradt időnk, annyi jó bor volt, hogy a kóstolást vettük előre, mondván, hogy majd az első kör után szétnézünk, de ez az első kör zárás utánig tartott.

    tehát a borok: először is, gyakorlatilag mindenhol a borász állt a pult mögött. és volt ideje rád, annyit beszélgettetek, amennyi jól esett. ennyiben máris tromfolja a budapesti fesztiválok zömét, ahol a nagy tömeg miatt eleve lehetetlenné válik egy kényelmesen hosszú diskurzus.

    Folytatás...

    Parci 14 éve 7

  • Fantastic Mr. Fox

    vááhááááááá! állati jó (báb)film, george clooney voice actingje is pazar, az egész csillagos ötös with flying colors! angolul, szerencsére.

    Parci 14 éve 0

  • Alkesz szülinap

    hivatalos voltam a Művelt Alkoholista szülinapi bulijára (borozására), amiért ezúton is szeretnék köszönetet mondani, nagyon klassz élmény volt! hosszasan beszélgettem például ifj. Franz Weningerrel, Szentesi Józseffel, Losonci Bálinttal, megyünk is majd pincéket látogatni iziben (mindhárom borász hozzáállása és borai igazi kedvenc). komoly dolog volt, hogy ennyi és ilyen borászt összetrombitáltak az Alkeszek, igazi "szakmai" rendezvény volt. mindenki hozott magával 1-2 bort, kb. negyed óránként kóstoltuk a következőt.

    voltak bajaim egyes bennfenteskedő bejegyzéseikkel, és bár a stílus annyira most sem a sajátom, legalább értem a miértjét. tényleg nagyon jóban és közvetlen viszonyban vannak ezekkel a borászokkal.

    remek este volt, örülök, hogy részese lehettem!

    Parci 14 éve 6

  • Fuji F200 EXR

    kifutott típus, de elhoztam az utolsó előttit a nagykerből.

    elég sok komoly gép volt már a kezeim között hosszabb-rövidebb ideig (d40, d40x, d80, d90, d300, e-510, e-520, e-1, e-3), raw fájlok ezreit dolgoztam fel capture nx2-vel, talán fotózni is megtanultam egy picit jobban a kezdeti fogalmatlansághoz képest, így megengedhetem magamnak, hogy egy túrabot végére csavart, 200 grammos kompakttal fotózzak. jpg-ben, természetesen.

    Parci 14 éve 0

  • Sideways kicks ass!

    Tudom, hogy régi film (2004-es), ráadásul borbuziknak kötelező darab, de csak most jutottam oda, hogy megnézzem. Megérte, minden percét. Ilyen egy jó film. A boros vonal is jó, bár részben mellékszál, de még így is. Borbuziknak kötelező darab. :DDD

    Parci 14 éve 4

  • Relatív hőguta

    azon agyalok már évek óta, hogy mennyire relatív dolog ez a kib@szott meleg. amikor skóciában voltunk, és olyan 18-20 fokos tavaszi idő lett pár napra, némi napsütéssel, a helyiek mind pólóban izzadtak, szenvedtek, sóhajtoztak, majd megdöglöttek a melegtől. ezzel szemben ugyanilyen időjárásnál mondjuk barcelonában télikabátban voltak az emberek. öt-tíz fokban mi jól felöltözünk, a svédek jobbára pólóban tolják.

    és hát ugye mindjárt szétverek valamit, annyira a tököm tele van ezzel a qrva meleggel (igazából már a 25 fokot is utálom, kb. az a tűréshatár)... miközben nem egy ország teljes népessége éli az év szinte minden napját akár folyamatosan magasabb hőmérsékletben.

    valahogy át kéne kalibráltatnom magam... 5 fokkal feljebb... télen nyilván jobban fáznék, de felöltözni mindig opció. fuck me!

    Parci 14 éve 34

  • Forlán kicks ass!

    Ritka ellentmondásos volt ez a foci vb. A csoportmeccsek annyira pocsékok voltak, hogy jobbára nem is néztük őket. Dögunalom. Aztán jött a brutál bírói bakik hulláma. Aztán azon kaptuk magunkat, hogy a németeknek drukkolunk, mert latinos (pörgős, támadós, kevés szabálytalanságos) focit játszanak. A németek, érted... Aztán persze az uruk haioknak drukkoltunk, mert a németek nyertek már minden szart, meg gazdag és nagy ország, Uruguay-jal ellentétben (oké, ők is nyertek vb-t kétszer, de igen-igen régen). Mondjuk a Ghána elleni meccsük egy fekete folt volt.

    Ami viszont az egész vb alatt nem változott:
    - a spanyol együttest képtelenség megkedvelni, konkrétan kifejezetten antipatikus Villa, Torres, halálra idegesítő Ramos, Fabregas. egyedül Casillas és Iniesta volt szimpatikus. ja, és olasz-német hibrid focit játszanak (tördelős, hatékony, gépies, unalmas), pfúj...

    - Forlán rettentő komoly csávó, ha uruguay-i kisgyerek lennék, én is Forlán akarnék lenni! Forlán kicks ass!

    Parci 14 éve 2

  • Kick-ass

    apám, ez nagyon rendben van ez a film!
    megalájkolnám fácsén, ha nem rühelleném. egy stabil 7 pontos filmről beszélünk.
    kick-ass kicks ass!

    Parci 14 éve 20

  • A Szent Mosógép

    Ez az LG F-1068QD annyira halk, h a másik szobából már nem hallom, amikor mos. Állat! Hogy 10 év múlva is így tesz majd, nos, az a 10 pontos kérdés. So far so good...

    Parci 14 éve 21

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.