2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Másnap...

    ...szaggat a fej, kavarog a gyomor, torkodban a gombóc, forog a föld. Rohadt tömény, gyűlölöm ezt az állapotot, annyira, hogy egy darabig hanyagolni fogom. Életemben talán ha két-háromszor voltam ennyire másnapos, nehezen viselem. Ki is hagyom ma a BN-t. (Budaörsi Napok)

    Parci 17 éve 3

  • My woman from Tokyo...

    ...a szám szövegével ellentétben nincs csajom Tokióból... de még lehet ;-), péntektől ugyanis ott rontom a levegőt 5-6 napig, a Fujitsu-Siemens jóvoltából. Megkukkantgatjuk egy notebook gyárukat, ilyesmi. Izgatott vagyok, mint egy ötéves hülyegyerek! Sok idő lesz városnézésre is. Hát ezért. Többek között.

    Parci 17 éve 0

  • Hiperkarma

    No, nem az együttes (az sem rossz). Hiszek benne (''hiszek''... elég materialista vagyok, inkább úgy mondom, hogy szimpatizálok a gondolattal), hogy amit az ember elront az életben, azzal újra és újra szembekerül egészen addig, amíg meg nem találja a megoldást rá. Két fő válfaja van ezen eseteknek, ezeket most színes példákkal világítjuk meg:

    A verzió (direkt hatás): amíg meg nem tanulod, hogy nem célszerű egy madarakkal teli villanydrót alatt megállni, addig időről-időre sz@ros lesz a kabátod. (Ha egyszer megtanulod és arrébb mész a tömött megállóban, másé lesz sz@ros. Mindjárt más, sokat fejlődtél! Teszteljétek az 56-os villamos moszkva téri rajtjánál...)

    B verzió (indirekt hatás): ha rászoksz, hogy pofozod a nálad gyengébbeket, előbb-utóbb megbüntet az élet azzal, hogy gyengébbnek nézel valakit, aki nem az, és iszonyatosan elvernek. Visszakapod az egészet. Ha ártasz valakinek a haragoddal, ha bántasz valakit, előbb-utóbb megéled ugyanezt a túloldalról. (Vagy ez olyan, mint az Igazságos Mátyás király, csak a mesében van..?)

    Folytatás...

    Parci 17 éve 0

  • Megvolt: esztergomi aquapark

    Kicsi Hentessel ma megjártuk az esztergomi aquaparkot, majd utána a párkányi hidat, benyakaltunk egy-egy magnumot, lementünk a folyóhoz, aztán haza, ahol legurult egy Kilkenny -- nem vittük túlzásba, na! :-)

    Az Aquapark elég jó volt, és bár egy igazán forró medencét (amibe ráadásul be is férünk) hiányoltam, volt helyette kinti normál medence, ahol úszó mozgást végeztünk. Sikerült átúsznom egy levegővel, ettől úgy 10 percig borzasztó keménynek éreztem magam. Még egy kinti medence volt, az melegebb, egy felfekvős résszel és némi ülőssel. Mindkét részén időnként nyomták a vizet, szóval lehetett masszíroztatni magad.

    Hatalmas fless volt, amikor még full újoncként a medencében szerettünk volna kicsit kifeküdni a felfekvős részre, de sajnos nem volt annyi hely a már ott tanyázók között, hogy egymás mellett elférjünk. Mivel a többi emberke elég szellősen lapult, megkértem a mellettem lévő nőt, hogy kicsit húzódjon arrébb. Ő pedig egész egyszerűen nemet mondott. Azt hittem, rosszul hallok, vissza is kérdeztem. Erre mutatta, hogy épp egy fúvókazónán fekszik, hamarosan elkezdik nyomni a vizet és ezért nem megy arrébb (ezt ezen a ponton még nem tudtuk). Így már értelmet nyert, amit mondott, de mi eleve nem azért akartunk odamenni, ezért megkértem, hogy akkor amíg nem jön a vízsugár, legalább addig engedjen oda minket. Nos, újfent nem volt a válasz.

    Folytatás...

    Parci 17 éve 6

  • Hangulatindex

    Milyen a kedved most?
    5

    Parci 17 éve 13

  • Te mit csinálnál egy mozi helyett?

    Az eredeti terv szerint pénteken söröztünk volna egyet lájtosat négyesben húgommal, az Ügyvéd úrral és Kicsi Hentessel, de végül Kicsi Hentes a laborban maradt inkább, sörözés helyett inkubálni, 7.66-os PH!-jú oldatot készíteni, 10 mikronos metszetet mosni, szárítani, ilyesmi. Hármasban söröztünk tehát.

    Az eredeti terv szerint pénteken este a sörözés után megnéztük volna kettesben a 300 című tocsogósos-kaszabolósosat. A Blogger ezt előkészítendő bement Kicsi Hentesért a laborba (aki onnan már fél 8 körül ''vigyél innen haza!!!!'' segélykiáltásokat hallatott), hogy majd onnan együtt induljanak megnézni az ominózus filmet. Kilenc óra körül járunk...

    ...negyed tizenkettőkor Kicsi Hentes és a Blogger finoman szólva is qrva fáradtan végre elindultak a laborból. A mozinézegetés - ebből kitalálhatóan - elmaradt. Helyette a Blogger ezen időpontig oldatot készített, 1000 millis pipettával szipuzott, centrifugákat nézegetett és egyéb kamu módokon segítette Kicsi Hentest a munkájában. Látott kísérlet alatt álló egeret, rengeteg vegyi fegyvert és egyéb borzalmakat. Egy pillanatra meg is szeppent egy kicsit.

    Élménydús este volt, annyi szent. Közelebb hozta a Bloggert saját munkájához... :-) És Kicsi Hentes munkájához... :-)

    Parci 17 éve 0

  • Aktuális lelki summa

    Napi szintű pincsogást, nyafogást már jóideje nem prezentálok, aminek fő oka, hogy alapvetően elég jól vagyok. Először maradtam tök egyedül in my life, egyben akkor költöztem el otthonról szintén tök egyedül, a munkában sem találtam a helyem, összejöttek a dolgok, full padló, edzetlen voltam. Baromira ígérem, hogy a következő izmos szakítást már fél kézzel nyomom... :-)

    Hosszú, unalmas leírás

    Úgy döntöttem, időszakosan összefoglalom a ''hol tartok'' kérdést, mert magamnak - és talán másoknak is - infó. A szakításom óta eltelt négy és fél hónap, de éveknek tűnik ez az idő. Tapasztalatban mindenképp, szűz terepen ugye könnyű nagyokat lépni. Soha nem éreztem korábban, hogy bármennyire is bölcs lennék. Mostanában egyre több szituációban érzem ''öregnek'' magam, egyre gyakrabban látok embereket körülöttem, akik még előtte állnak egy csomó olyan dolognak, amin túl kell lenniük, le kell győzniük, much better said, el kell fogadniuk. Azt is jobban meglátom, hogy én kevés / tapasztalatlan vagyok még valakihez, valamihez. Minden nagyképűség nélkül mondom ezt, és annak tudatában, hogy én is csak egy stációjában vagyok a nagybetűs életnek épp, nem érkeztem meg tehát sehova, csak a mögöttem lévő kilométerek szaporodnak.

    Folytatás...

    Parci 17 éve 3

  • Véletlen negatív nap

    Először is, kezdjük azzal, hogy ma szar nap van. Vannak ilyen napok, ez is ilyen. Valami front minden bizonnyal, de a lényeg, hogy ennyire negatív hónapok óta nem voltam. Már várom az edzést és az estét, az majd felvidít. Egyébként gyorsan verifikáltam pár másik emberkénél, és mindenkinél ez a helyzet, szóval globális az ügy (ergo időjárás).

    Tehát: tegnap délután véletlenül összefutottam exem öccsével. Jó srác nagyon, kicsit el volt kenődve, rossz volt szomorúnak látni. Szar egyedül, ebben maradtunk. Ez elég igaz, bár személy szerint egész másképp értem már ezt, mint alig pár hónapja (igazából nem szar, az élet eeelég jó, csak párban még jobb -- inkább így helyes).

    Aztán... ma elugrottam az Infoparkba ebédelni húgommal, ahol véletlenül összefutottunk egy volt osztálytársával, aki épp azon kesergett, hogy holnap megy Párizsba, és semmi kedve hozzá. Kérdeztem, hogy meló, konferencia, ilyesmi? Nem, kilencen mennek, öt napra, várost néznek, pihennek. Ja, ebből 5 lány, akiből 4 szingli, és csinosak! És mindehhez nincs kedve... hát, nem igazán voltam alkalmas személy a vigasztalására...

    Természetesen jött a sorsszerű kérdés, hogy ''nincs kedved elmenni helyettem?''. Nos... ezt nem tudom kifejteni, de passzoltam a dolgot.

    Folytatás...

    Parci 17 éve 7

  • goto 100

    100 - ez a századik postom
    200 - ennyi idős a Becherovka (alig van már a literes üvegben...)
    300 - ezt a filmet fogom hamarosan megnézni

    Szerettem volna valami marha ünnepélyes, jubileumi írást így századiknak, de sehogy sem akart összeállni. Nos, így sikerült. Előre a 200-ig!

    Parci 17 éve 3

  • Totál kár

    Ezt is megéltük: [link]

    Recenzió

    Pár ponton belekötnék a cikkbe. Egyrészt, amit a fogyasztásról ír, hülyeség, tapasztalatból mondom. Városban, dugóban, klímával simán bepuszil 16 litert, de pályán nem 14-16 litert eszik, hanem 10-et. Stabilan, fixen. Téli gumaccal 11-et, na.

    A szelephézagolásban igaza van, a belsején valóban látszik a 15 év, de messze nem annyira, mint bármilyen más kocsiban: döbbenetes az anyaghasználat, tuti valami űrtechnikával génkezelt bőrt tettek bele. Rezgés: ki kell cserélni a motortartó gumibakokat és megszűnik, szintén tapasztalat. Illetve nálam elég volt ennyi, szerencsére. Ja, kipörgésgátló is van benne, mindegyikben.

    A szerző Saabjához hasonlítani pedig botorság. A megbízhatóság nem egy kategória, de a csend és a ''méltóságteljesség'' sem. Nem egy pályán fociznak, a Saab egy baromi jó középkategóriás kocsi, az LS pedig luxusautó. Újkori áruk között is ott figyel egy kétszeres szorzó.

    No mindegy, jó volt látni a verdám kvázi ikertesóját :-)

    Parci 17 éve 31

  • Nők...

    Egyszerűen nem értem, hogy a nők mit nem értenek azon, hogy nem értjük őket.

    A férfiak úgy működnek, mint egy számítógépes program. Vagy matekfeladat. Vagy bármi, ami logikus ;-]. 1 = igen = igen. 0 = nem = nem. Ha azt mondjuk, igen, az azt jelenti, hogy igen. Ha szeretnénk valamit, megmondjuk (nem számolom a hangosan sóhajtozó, ''mi-van-veled? semmi = találd ki a gondolataim'' feminin mackókat (igen, én is csináltam ilyet (de azért elég kommunikatív gyerkőc vagyok (legalábbis annak hiszem magam)))).

    A nőknél eleve nem működik a bináris számrendszer. Valahogy hangulati/érzelmi módosítók vannak, amik a gyári 1 = igen, 0 = nem relációt eltérítik. Az 1 bármit jelenthet, függ attól, hogy mennyire találtad el, hogy mire vágyik. ''1 = igen, de vedd észre, hogy ez nem olyan igen, mint a múltkor. 1 = igen = talán. Nemigen. Sőt, igazából ez már egy nem. Nem durva nem, de már egy belül szomorú nem. Hacsak nem hódítasz meg. Akkor talán igen = igen.''

    Oké, igen, ez egy ilyen szokásos hímsoviniszta poszt volt, nulla infótartalommal. Ez van. Május 11-én leszek fél éve egyedülálló férfiállat, megünneplem. Mentális fejlődésem fél éves, gazdag, töretlen időszakát celebrálom majd. Ehh... (486)

    :-)

    Parci 17 éve 62

  • Back from the dead

    No, a nagy visszatérés megvolt. A CeBIT-ről, mármint. (ez egy unalmas post lesz, legalábbis annak szánom) Szóval a CeBIT klassz volt.

    Egyrészt, kocsival mentünk -- hogy Rudi szavaival éljek, a Szent Lexus-szal. Jól vizsgázott, belepusziltunk vagy 3000 km-t négy nap alatt, és egyszer sem reklamált. Sajnos elvesztette szűzies mivoltának egy darabját, megszülte első elektromos hibáját egy beragadt vezetőoldali elektromos ablak személyében. Ez egyrészt szomorú, másrészt elég jó, hogy 15 évesen - kop-kop - ez a legnagyobb hibája.

    Az idő szép volt, a német autópálya életveszélyes. De tényleg. Négy emberrel telepakolt, kb 1,1 literes és vagy 20 éves kis Renault tolt le minket a francba, úgy, hogy stabil 160-nal mentünk. El sem hittük, visszaelőztük őket vagy háromszor, csak hogy fotókat csináljunk, hogy ilyen nincs. És mégis volt.

    [kép]
    [kép]

    Folytatás...

    Parci 17 éve 15

  • Boldogság

    Mivel nem kevés biten át rinyáltam blogomban, úgy illik, hogy az ellenkezőjéről is tájékoztassam a nagyérdeműt. Nem történt velem semmi egetrengető, mégis, süt a nap, szép az élet, tökéletesen boldog vagyok. Ez azért elég jó... :-)

    Parci 17 éve 4

  • Lájtkóla

    Light Coke please!
    Kő kóla! Lájtkóla!
    Kökeláj szilvuplé!

    Ez utóbbit Pra Loupban vagy 20x hallottam, és ma beflesselt a metróban. Kökeláj, érted? Na, hát ezért fogok megtanulni franciául... de csak azután, hogy kivégeztem az olaszt, németet, spanyolt és óarámit, esküszöm.

    Parci 17 éve 5

  • Nincs kedvem...

    ...írni mostanában. Blogmélypont, ki kell mondani. Igazából alig haladok a dolgaimmal, plusz rengeteg a program, teendő, buli, mindenféle társasági esemény, és megállapítottam, hogy túl sok időt töltött a gép előtt, csetelek, netezek. Ettől még simán írnám a blogot, de egy ideje nincs meg hozzá az ihlet.

    Azért csak röviden: tegnap kiskutyázós buli volt nálunk, Kicsi Hentes (c) Bioszlaboráns Csajszik tutujgatták ''szerencsétlen'' Betlit (nem én vagyok a névadó...), két percre nem állhatott a lábára, mert valaki rögtön felvette az ölébe. Nos, Betli jól tolta, még csak alig pár hónapos, és simán rámászott mindegyikükre ;-]

    (A bulit egyébként egy frankó dugulás előzte meg, húgom párjával váltott műszakban pumpáltuk a lefolyót, nyakig kakásak voltunk. Nem sikerült végül megoldanunk, pedig még görényért és csodapumpáért is elmentünk az Auchanban, de persze csak bóvlik voltak. Legközelebb majd jobban meggondolják a szülők, hogy vajon érdemes-e egy kajazsírral teli edényt beqrni a mosogatóba...)

    Ma rövid kirándulás Nagy Szénásra, volt némi sár, de az idő fantasztikus volt. Egy agresszív kismalac-jellegű néni kardozott velünk, hogy nem vihetjük a kutyákat az erdőben, de aztán végül egy útelágazásnál kicseleztük és soha többet nem láttuk... talán szelektálódott valahol... mindenesetre a trükkel szerzett nyugalmat egyikünk sem bánta túlzottan :-)

    Folytatás...

    Parci 17 éve 8

  • Blogparadoxon

    Egy olyan netes én-blog, mint amilyen Parci bá'-é is, nem lehet mindenek felett őszinte, mert azért a nagyon személyes, a közeli ismerőseimet (akik egyben blogom olvasói is sokszor) érintő dolgokról nem igazán lehet beszélni. Ez van, kicsicsókák, maradunk felszínesek, illetve megpróbálunk letáncolni picit az érzelmi szálról.

    Egyébként pedig éljenek a nők, sokáig, ma övék a világ!

    Parci 17 éve 7

  • Web 2.2 Symposium logoutos szemmel

    Sok-sok ismert név mellett mi is részt vettünk ezen a rendezvényen ( [link] ). A konferencia...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 24

  • Megvolt: Karlovy Vary

    A Fantastic Four visszatért Karlovy Vary-ból (német nevén Karlsbad, de maradjunk az eredetinél), nem kevés élménnyel gazdagodva. A város meseszép, dombokkal körbezárt völgyben fekszik, színes házakkal, kedves folyóval, szép utcákkal.

    Innen indult hódító útjára a Becherovka, pontosan 200 évvel ezelőtt, és innen látják el vele a világot a mai napig. Teszteltük, aktívan. Tizenkét gyógyforrás található a városban. Őket is teszteltük. Itt készül a híres karlsbadi oplatky (ostya), ettük is kétpofára. Pár km-re fekszik tőle Krusovice, ennek megfelelően itt is szemtelenül olcsó ez a sör. A legjobb sör (Cerny, of course, és az olcsó = 93 Ft, boltban, üvegbetéttel együtt, 0.5L). Ideális kirándulóhely, hibátlan (100%-os) szállásunk volt, szentségtörés gyanánt egy Gere and Weninger 2003 Phoenix Cuvée is elkísért minket, szóval az egész szuper, szuper volt. Szombaton havazott, vasárnap tavasz volt, a Lexus készségesen dorombolt alattunk oda- és hazafelé.

    Az utazás egyetlen szépséghibája az volt, hogy túl hamar véget ért. Meg hogy hiába hozom le a csillagokat is az égről, kápráztatom ilyen utakkal, a lyány csak nem akar felolvadni. Evvan. Remélem hamarabb észhez tér :-), mint hogy lemaradjon rólam ;-).

    Hibátlan volt az egész, és ez a lényeg.

    [kép]

    Folytatás...

    Parci 17 éve 10

  • összefüggéstelen gondolatok hömpölygése

    igazából vagy 20 kilobejtnyi (ha ezt olvasod, kedves x és egy névvel együtt jelzed nekem, vendégem vagy egy sörre :-)) gépelnivaló kavarog a fejemben, de rájöttem, hogy nem fogom tudni fogyasztható egységbe kovácsolni őket. mondjuk nem is kell, itt igazán nem vagyok holmi műfaji korlátok közé szorítva. a másik, hogy biztos mindenkinek marhára unalmasak már a lelki ömlengéseim. én is unnám másét ;-], de az enyémeimmel szemben elfogult módon nyitott vagyok... no wonder.

    most épp a maneater megy, ugye már a cím is ''aktuális'', de egy ''rohadt nők!'' állapotban a you wish you never ever met her at all refrén is odaüt.

    viszont legalább sikerült summázni tényleg egy-két dolgot, szépen, tisztán. (amiket már vagy 100x leírtam, szóval semmi új) egyrészt, belátom, hogy kellett az elmúlt négy hónap tokkal-vonóval ahhoz, hogy most olyan szemléletem legyen, amilyen. nyilván lokális állapot, de lényegesen kevesebbel is beérném, mint amivel nem is olyan rég még ''rendelkeztem''. ebből már következik, hogy legközelebb nem szenvednék éveket azon, hogy felvállaljak-e egy életre valamit, ami tök jó. minden ilyen félsz elmúlt belőlem. 10 évnyi párkapcsolatok alatt az ember nem is tudja, hogy mennyire nem triviális dolog ez az egész, hogy mennyire örülnie kéne neki. meg nem is beszélt eleget másokkal, hogy lássa, hogy milyen problémáik vannak, és hogy ehhez képest a saját kapcsolatában lévő hibák nevetségesen kicsik.

    Folytatás...

    Parci 17 éve 0

  • The big search

    Egy haverom mondta nekem épp ma (ő is Parci-blog-függő :-)), hogy olvasván a blogomat rájött, hogy mennyire utálja igazából a párkeresést, hogy unja már a saját szövegét, mindig elölről kezdeni, meg egyáltalán.

    Elgondolkodtam ezen. Mondjuk túl sokszor nem voltam ilyen helyzetben, mindig jöttek maguktól a dolgok és aztán sok-sok évig tartottak. Talán épp ezért, vagy ennek ellenére, de a lényeg, hogy teljesen egyetértek vele. Egyetlen percét sem élvezem igazán ennek a fene nagy egyedüllétnek.

    Ami jó dolgokat csinálok, azt mind lehet párban is, ráadásul egy csomó egyéb dolog is kedves eseménnyé válik úgy. A lakás csinosítgatása, főzés, vásárlás apró meglepikkel, dvdrentezés, ilyesmi. Ezek egyikéhez sincs túl nagy humorom egyedül.

    Lokális mélypont van. Shit happens.

    Parci 17 éve 2

  • The Sorrow

    [kép]
    Sad. So sad.
    I am The Sorrow.
    Now you will experience the sorrow of those whose lives you have ended.


    Persze Snake-kel ellentétben én nem öltem meg senkit. De, ... (now I will experience...)

    Parci 17 éve 0

  • Destination: Karlovy Vary

    [kép]
    Húgommal épp a szállást intézzük, hétvégén meglátogatjuk az ismert cseh várost. Igen, mindenki kért már ostyát, és igen, viszünk azért fürdőruhát is. Meg melegítünk a sörözőkre és helyi látványosságokra, of course... :-)

    Parci 17 éve 12

  • Coupé, ahogy kell

    Nem vagyok és szerintem soha nem is leszek Audi-fan, ha lenne rá keretem sem költenék ennyit autóra, de ettől függetlenül az új A5/S5 coupé valami egészen szépen néz ki kívül-belül. Le a kalappal, gyönyörű, kívánatos, dögös! WOW!

    Itt lehet kuksolni: [link]

    Parci 17 éve 2

  • Kisfürkész, kiscserkész

    A tegnapi napon bővült a család, Forgács ló, Gracus + Fürkész kutyák és Sapka + Kiskesztyű csincsillák mellé csatlakozott Kisfürkész, apja fia. A tegnap este még hangos sírással telt, ma azonban felfedezte az erő sötét oldalát a kis lurkó, vadul kommandózik a kertben és a lakásban is, párszor már a nagyokkal is szembeszállt (majd rájön, hogy erre még gyúrnia kell pár évet...). Kiköpött apja, mert pár alig nagyobb egy macskánál, már úgy fekszik, hogy feje a küszöbről lóg le, miközben minimum 2-3 tereptárgyhoz préseli magát. És természetesen ugyanúgy fekszik le, mint a fater: valami hülye módon összerogyik, nagyot koppan és elhallgat. :-)

    [kép]
    [kép]
    [kép]
    [kép] (a haj a húgomé, a kéz az enyém)

    Parci 17 éve 1

  • Aktuális tetszik-nemtetszik: február 24

    Tetszik: Ő! Óóóóóóó........... :-)

    Tetszik: Red Hot Chili Peppers - Parallel Universe
    Tetszik: Travis - Side (igen, már anno is tetszett... :-))

    Nem tetszik: Deja vu című filmnek álcázott borzalom. Egy sima, buta, nem-gondolkodós akciófilmet szerettem volna kapni így betegen (nem voltak nagyok az elvárásaim, tényleg), péntek éjjel, ehelyett valami olyan álcsavaros, álizgalmas, álromantikus, álfilmet kaptam, hogy alig bírtam végigülni. Pfúújjj...

    Nem tetszik: egy hete beteg vagyok, félig-meddig, de egyre jobban köhögök. Legyűröm a hétvégén, mert utoljára, amikor a köhögés gyűrt le (anno, 15-16 éves koromban), akkor hónapokig hörghurutos voltam, és egyben véget is ért a ''profi'' tájfutó karrierem, meg egyáltalán, a futó karrierem.

    Parci 17 éve 0

  • A PROHARDVER! történelme - 2

    A PROHARDVER! (illetve akkor még Plusabit ) fejlődése nem állhatott meg, keopsz és...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 8

  • Pár dolog, ami változott

    (kezdek a címekkel gondban lenni... no mindegy)

    Bő három hónapja költöztem be a belvárosba. Korábban soha nem volt a 3 alap adónál több tévécsatornám, most van megszámlálhatatlan. Ehhez képest még életemben nem néztem ilyen kevés tévét. VH1 megy néha, de pocsék egy csatorna az, amikor először az exemnél láttam 3 éve, tök tetszett, néztük is sokat, de mára totál lekvár lett. Játszanak 10 slágert, azokat rotálják, egy-két óra után már ismétlődik (hasonlóan az HBO-hoz, ami 10 filmet rotál... f@sz@...). A zenék között meg idióta sztárpletykákkal akarják szórakoztatni a népet. Kiöregedtem már ebből, bakker.

    Ugorjunk egy nagyot, változott a viszonyom a családtagjaimmal is, a húgommal például iszonyú jóban vagyunk, utoljára még kisgyerekként volt ilyen jó a ''kapcsolatunk''. Csomó közös program, meg egyáltalán, ha nem találkozunk, akkor is dumálunk telefonon, követjük, hogy mi van a másikkal, illetve a társaságaink elkezdtek összekeveredni. Nem kellett volna hozzá, de a párkapcsolatom vége indukálta a változást.

    Meglepő módon az aktívabb sportolás is akkor indult be, amikor beköltöztem. Meg a bulizás. Szóval úgy az élet, nagyjából... :-)

    Parci 17 éve 7

  • Still my precioussss...

    [kép]

    Parci 17 éve 26

  • Megvolt: Van Gogh kiállítás

    Nagyon röviden úgy lehetne összefoglalni, hogy sokkal nagyobb a hype körülötte, mint amit ezek a képek indokolnának. A nagy képei közül alig volt itt egy-két darab, sőt, talán csak egy. Volt ezzel szemben sok rajz, meg jól volt dokumentálva minden.

    Érdekes volt, de az egész 2 terem, és inkább kiegészítő Van Gogh-túraként jó azoknak, akik ismerik az egyéb műveit, mint első ismerkedésre. Ja, és csütörtök nap közben is ezren voltak.

    Parci 17 éve 13

  • Jó bor, rossz bor

    Ez a lány egy tündér!

    Erre én megitatom egy ihatatlan Mayer-féle villányi 2004-es Remete Cuvée-vel. Tescóban vettem, jó volt az ára, de valami nem gromek ezzel a borral. Mayer bácsit nagyon kedvelem, jók a borai, nem hiszem, hogy ilyet vállalna, ugyanakkor nem egy szétesett bor volt (amit mondjuk rossz tárolás idéz elő tipikusan), egyszerűen volt egy marha szar, tartósítószerszerű utóíze. Még maradt a palackban, szívesen szétosztom :-)

    Túlzok persze, ennél rosszabb bort sose igyunk, de nagyságrendekkel többet vártam. Az este viszont nyugis, klassz volt. Képnézegetés, zenehallgatás, utazásokról álmodozás, eccerűvacsi, ilyesmi.

    ''Milyen a kedved most? 5 pöttyre szavazok'' :-)

    Update: mindig megrémülök, hogy én vagyok borsznob, de nem, lakótársam nem bírta meginni a fél pohárnyit, amit kitöltött magának. Maradjunk annyiban, hogy megpusztult a bor valamikor az elmúlt 2-3 évben mégis, sajnos. Ez van, 2300 rosszul elköltött forint.

    Parci 17 éve 8

  • Az igazi düh

    Amikor először elkezded megtapasztalni, hogy a szülők nem értenek már, hogy képtelen vagy egyről a kettőre jutni velük, hogy hiába magyaráztok egymásnak, hiába próbálsz valami számodra egyértelmű dolgot átadni, egész egyszerűen nem fogják fel. És amikor rájössz, hogy nem is lesz már erre megoldás, hogy az egyetlen megoldás, ha elszakadsz, és azokra a - folyamatosan csökkenő mennyiségű - dolgokra koncentrálsz velük, ahol még értitek egymást.

    Amikor egy - komoly - ex-barátnőddel jutsz ugyanide, legalább annyira elkeserítő. Hiszen ő jobban ismer jó eséllyel, mint bárki, mégis, már képtelen megérteni téged (és nyilván te sem érted őt), akármennyit beszélsz vele pár dologról, egyszerűen nem értelmes számára, amit mondasz.

    Igazából kevés dühítőbb dolog van, mint amikor nem értik meg az embert, hiába próbálkozik a legjobb tudása szerint kommunikálni.

    Parci 17 éve 0

  • Elvágyódás

    Egy ideje érlelődik bennem a gondolat, miszerint le akarok lépni majd külföldre, hosszabb időre. Fél évre, egy évre, két évre, ahogy sikerül. Nem feltétlen egy helyre, a bolyongás, mászkálás az igazi cél, de persze kialakul, hogy mire van lehetőség. Nem egyedül, az nem én volnék, egy társsal megyek majd. A leendő társammal. Talán összejön ez az egész, most vannak ebbe az irányba mutató jelek. Ami rajtam múlik, azt megteszem, igyekszem úgy szervezni az életem, hogy így alakulhasson, és még akkor is legyen PH!, meg Logout, amikor aztán hazatérek :-)

    Parci 17 éve 19

  • Zanza - február 19

    Zsuzsi-nap volt ma. Jegyezzük meg jól, fontos név ez Parci-bá' számára.

    Aztán: jó virágot adtam ajándékba, pedig nem volt sok támpontom ám! Ment még nyalóka, azzal - remélem - szintén betaláltam (ez mondjuk könnyebb volt), a szlovák ostiepokot pedig mindenki szereti.

    Megnéztük a ''Konyec - az utolsó csekk a pohárban'' című filmet, egész jópofa volt. Tetszett, kicsit lassú volt, de nagyon aranyos!

    Más, kockulás: megjött a Nikkor 18-200mm VR lencséééém! Ez egy csoda. A képminősége korrekt/elfogadható, viszont a kényelem, amit nyújt, pótolhatatlan. Egyetlen lencse, stabilizált, nincs cserebere, és bár jóval nehezebb, mint a kitobi, azért cipelhető.

    Thom Hogan írja egyébként a Nikon D40-ről, többek között: Excellent Image Quality. State of the 6mp art. Enough said. Nos, igen, ennyi. Ha nagyvezír leszek, mindenkinek jár majd egy, alanyi jogon, egy 18-200mm VR obival.

    Mi van még? Megvettem magamnak a fullos MGS3 Subsistence játékot, gyönyörű szép. Intézem már a Portable Ops-ot is, és ha lesz egy kis időm, jön a Twin Snakes is. Ezekkel valahogy kihúzom az MGS4 megjelenéséig...

    Két kövér hangfal hiányzik még a nappaliból, meg át kell fúrni egy polcot, és akkor végre összeáll a hifi/házimozi. Nagyon sokat hallgatok zenét mostanában, a dvd-játékos tud mp3-at is (régi darab, nem triviális, de tudja), szóval az lesz az igazi kánaán.

    Folytatás...

    Parci 17 éve 2

  • Félelem és reszketés Chopokon

    A cím ezúttal helytállóbb, mint legutóbb, ugyanis a Pra Loupban töltött 9/10 pontos (hogy miért nem 10 pont, azt majd egyszer kifejtem) síelős vakáció után Chopok déli oldala kőkemény, véres küzdelem volt. Számomra, persze.

    Pár alapvetés:
    0. Nem tudok síelni.
    0. 160 centis, tök puha carving léccel és tök laza sícipővel még annyira sem...

    1. A Tátrában létezik jó idő, de alapvetően mindig szar idő van.
    2. Chopokon leginkább kétféle pálya van: fekete és még feketébb.
    3. Mondtam, hogy nem akarok lejönni a Siratófalon!

    Szóval a szlovákok egyrészt marha keveset fejlesztenek... az első nap eleve úgy indult, hogy a lerohadt felvonó mentén szépen felcaplattunk full sífelszereléssel. Már azelőtt remegtek a lábaink, hogy elkezdtünk volna síelni. Aztán, a raktrak és hóágyú fogalmakat totál nem ismerik. Oké, most volt 2 méter hó, tehát a kikapart részeken kívül azért volt hol csúszni. De hogy a pályákat miért bízzák a jó öreg anyatermészetre, miért nem képesek rendben tartani egy ilyen helyen, az nem teljesen világos. Végül pedig ott volt a felvonónkénti 20-40 perces sor. Nevetséges.

    Folytatás...

    Parci 17 éve 20

  • Érzelmi tanulságosság

    Ma délelőtt futólag találkoztam T-vel (ex), este - a másfél éve történt szakításunk óta először! - találkoztam és hosszan beszélgettem P-vel (exex), késő este pedig telefonon beszéltem Zs-vel (:-?). A mai nap érzelmileg nagyon-nagyon tanulságos volt, bár még nem igazán tisztáztam le a tapasztalatok egy részét.

    Egyébként titeket is idegesít, ahogy Shakira nyekereg az MTV unplugged számokban?

    Parci 17 éve 6

  • Valentin-napi csoki a BKV-tól

    Valentin nap ezentúl a BKV-nál is a szerelmesek és a szeretet napja. Ebből az alkalomból a megajándékozzuk utasainkat. A Nagykörúton az egyik Combino villamoson az érvényes jeggyel vagy bérlettel utazók piros szívvel díszített csokoládét kapnak ellenőreinktől.

    Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság


    Ez mekkora már! :-))))))))))))))))))))))))))))))

    Parci 17 éve 2

  • Az egyetlen cézár

    Netpincéééééééééééér! Végre beizzítottam, és jön az első adag Cézár salátám a Theo Papától. Gyermekeim, aki ezt még nem próbálta, nem tudja, milyen az igazi cézár saller.

    Döbbenet finom, nem is hasonlít alternatív megoldásokhoz, és durván kétnapi adag. Nem vicc, legalább egy fél, de szerintem inkább egy egész csirkemellet elhelyeznek benne, a szósz pedig valami egészen brutális. Nem olcsó, de étteremben még drágább egy ilyen saláta, és meg sem közelíti ezt a színvonalat.

    Beraktam mellé egy fehérborban érlelt kacsahúsos pennét is, ma áldozunk a kulináris élvezetek oltárán. A háttérben szól az RHCP, süt a nap, tetszik egy lány (illetve tetszik vagy ezer, de ő nagyon), most minden jó.

    Parci 17 éve 12

  • Megvolt: Babel

    Kedvelem Inárritut, kedvelem Gael García Bernalt, igazából Brad Pittet és Cate Blanchettet is, de ez a film alulmúlta minden várakozásomat. Egész egyszerűen unalmas volt, és a mondanivalója sem teljesen világos (számomra), illetve ha az emberi sorsok törékenységéről akart szólni, vagy a gyerekek iránti szeretetről, azt mind lehetett volna fele ennyi idő alatt lényegesen jobban bemutatni. Ahogy azt meg is tette már számtalan rendező, számtalan filmjében.

    Újat nem mondott a Babel, viszont azt jó hosszan, az első egy óra után kétségbe voltam esve, hogy még mennyi ideig fogok a moziban ülni. Kár érte(m).

    Parci 17 éve 0

  • Status que?

    Emberek, létezik olyan, hogy egy lány, akit nem olyan régóta ismersz és nagyon tetszik, tök sokat találkozik veled (majd minden szabadidejében), egész napos programokra is eljön veled kettesben, foglalkoztatják a dolgaid, jól érzi magát melletted... egyszóval minden gromek, de mégsem akar tőled többet ''barátságnál'' (úgy, hogy közben azért folyamatosan udvarolsz, közeledsz, tehát vágja a szándékaid)?

    Jó volna időnként érteni a női logikát, egyesek szerint mi sem triviálisabb, de akik ezt állítják, mind nők. Ehh... :-)

    Parci 17 éve 26

  • Mi fontos az életben?

    Az egészség. A lehetőség, hogy élhetsz, remélhetőleg ''zavartalanul''.
    Most terjed wiw-en: [link]

    Őszinte részvétem, átérezni sem tudok ekkora fájdalmat. Borzalmas, akkor is, ha emberek százmillióival történnek borzalmasabbnál borzalmasabb dolgok. Azok is azok. Mindig gondoljunk erre, ha éppen blogban nyafogjuk el a fél világnak tulajdonképpen pitiáner szerelmi bánatunkat...

    Parci 17 éve 13

  • A PROHARDVER! történelme - szerverzióink

    Jelen írás a szervertörténelmünkön szalad végig, a kezdetektől a napjainkig, szóval egyfajta...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 32

  • Kirándulás

    Szombaton gyönyörű idő volt, ma is az lesz. Tegnap, amikor kirándulni mentünk, ugyan végül nem esett, de tipikus téli-szürke volt minden, kicsit ködös is (de nem olyan dögös-ködös, csak pont annyira, hogy ne lehessen szépen messzire látni)...

    ...ez most egy ilyen nyávogós post lenne, de nem az. Az idő ellenére a tegnapi nap szebb volt, mint bármelyik szomszédja... :-)

    (egy off élmény tegnapról: Hűvösvölgyből indultunk, van ott egy ősi büfésbodega, kb. üvegtigris szintű. Kirándulótársam ivott valamit, én pedig enni akartam. Gondolkodtam, hogy mit kérjek, majd félhangosan mondtam neki/magamban, hogy ''eszem egy hotdogot, tuti vagy 10 éve nem ettem''. A sorban (mert volt sor! :-)) előttem álló lány széles mosollyal visszafordult, hogy ''ugye?! Én is hotdogot eszem, pont ezért, nem is tudom, mikor toltam utoljára''! Jópofa élmény volt.)

    Parci 17 éve 0

  • Csoporttalálkozó

    Pénteken tartottam egy szűkebb (mert hogy sokan nem jöttek el... :-)) találkozót a volt közgázos csoporttársaimnak (26-osok voltunk). A megjelent öt emberből négy házasodik, vagy házas, illetve jön a gyerek, vagy már van. A meg nem jelentek közül többen már a második gyereket várják...

    ...és mindenki mondta, hogy hát eszükbe nem jutott volna, hogy ne én lennék, aki majd először házasodik. Persze volt alapja, hiszen az egyetem kezdetekor összejöttem P-vel, akivel aztán egész egyetem alatt együtt is maradtunk, sőt, el is jegyeztük egymást. Így lesznek elsőkből az utolsók. Nem bánom (most már), hogy így alakultak a dolgok, de egy kicsit fura volt azért látni, hogy most már lassan a spektrum másik végén képezem az extrém kivételt.

    Legurítottunk egyébként végül hárman négy üveg bort és pár unicumot, szóval a szombatomat is determináltam nagyjából. Mókás szituáció volt még, hogy az egyik volt csoporttársam, és jelenlegi lakótársam közös tulajdonsága, hogy mindketten a húgom exei, és ezt ki is sütötték egymásról. Nem volt gáz, én pedig remekül mulattam (nem a kárukon, tényleg nem volt gáz).

    Jópofa este volt, na!

    Parci 17 éve 1

  • A PROHARDVER! történelme - a kezdet

    Jóideje szerettünk volna egy cikksorozatot összeállítani a PROHARDVER! első csetléseiről,...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 17 éve 127

  • Hunter again

    A mai felismerés, hogy én vagyok a hunter!

    Parci 17 éve 0

  • A PROHARDVER!-jelenség

    Lassan a napi nyavalygási dózisom mellett firkálni fogok a PH!-ról is, ha már közel hét éve gyúrjuk... Racecam küldte át nekem ezt a [link] -et az imént, óriási erőt adott. Tök jó, hogy ilyen közösség épült egy hardveroldal köré, az egyik büszke szülőként dagad a mellem!

    Parci 17 éve 3

  • The light side

    Minden éremnek két oldala van. Most már nem csak értem, hanem érzem is, amit egy korábbi lenyúlt bölcsességben találtam, miszerint: valaminek a vége egyben egy tök új dolog kezdete is.

    Amióta három hónapja elvesztettem a párom, csupa olyan dolog történik velem, ami korábban soha. Nem volt túl sok barátom, most van. Alig csináltam programokat magamnak, most egy hétre előre el vagyok úszva mindig. Alig próbáltam ki új dolgokat, most mást sem teszek. És szinte minden tetszik! (Már a korcsolya is iszonyúan bejött, de a síelés valami egészen szuper dolog. Ugyanaz a fantasztikus érzés, mint a szörf.) Korábban ugyan örültem a jó dolgoknak, de mostanában a legapróbb dolgok is képesek boldogságot okozni. Szinte bármi.

    Fura, hogy ez ugyanaz az állapot, ami kapcsán akár pár napja is még az ablakon akartam kiugrani. Kémia, atomok, hát a rossebb tudja...

    Parci 17 éve 0

  • Haunted

    [She] Wants to be a hunter again
    She wants to see the world alone again
    To take a chance on life again
    So let her go...


    Amikor két napja ez a gyönyörű, tökéletes, ám valahol fájdalmat okozó szám megy a fejedben, akkor egyetlen jó recept van, trust me. Ez pedig: Metallica - Creeping Death :-]]

    Kemény amúgy, ahogy a bő 15 évvel ezelőtti kedvencek szövegét fejből tolja az ember, míg manapság két egymást követő Salsa alaplépést képtelen megjegyezni... ;-]

    Parci 17 éve 0

  • Mínusz végtelenből plusz végtelenig

    Kaptam mailt, kaptam mailt, kaptam mailt, kaptam mailt, KAPTAM MAILT!

    Kevés nap volt az életemben, ami annyira szarul indult, mint a mai. És most boldog vagyok, boldog vagyok, boldog vagyok, boldog vagyok, boldog vagyok, boldog vagyok, boldog vagyok, boldog vagyok, boldog vagyok, boldog vagyok, boldog vagyok, boldog vagyok, boldog vagyok, boldog vagyok, boldog vagyok, boldog vagyok, boldog vagyok, boldog vagyok, boldog vagyok, boldog vagyok, boldog vagyok, boldog vagyok, boldog vagyok, BOLDOG VAGYOK BAZMEG!

    (nemmondommegmiért...)

    Parci 17 éve 28

  • Miért jó utazni?

    Ezer okból. Az ember kiszakad a megszokott életéből, és egy másik világba csöppen. Megszűnnek az otthon tipikus problémák, helyüket más ''problémák'' veszik át (mit és mikor együnk, mit nézünk meg ma, este nekiinduljunk-e újra a városnak, satöbbi). Tényleg egy új világba kerülünk, a maga új szabályaival.

    Új embereket ismerünk meg, új dolgokat látunk, kipihenjük magunkat, felfrissülünk, feltöltődünk. Közhelyek, de nagyon igazak.

    A mostani síelésre is igaz volt mindez, ráadásul duplán. A szobatársam is jó sok fájdalmat hagyott itthon, jó volt látni, ahogy pár nap után átszokott az új világra, és ha nem is maradéktalanul, de megkönnyebbült. Abszolút egyetértek azzal a szemlélettel, hogy az utazásra költött pénz mindig bölcs döntés. Remélem, hogy a jövőben egyre többször szünetel majd a blogom ilyen okok miatt. :-)

    Gyorsan írok is egy nagyratörő listát az álomcéljaimról:
    - El Camino, végig
    - Inka ösvény, végig
    - Új Zéland
    - Tibet
    + Olasz észak-közép kisvárosok, azaz Assisi, Padova, Ravenna, Verona, Pisa, Siéna...
    + Görögország, Törökország
    + Barcelona again, Róma again, Párizs again, bármilyen mennyiségben

    Parci 17 éve 13

  • Aktuális nekemtetszik: február 4

    Hermann Hesse - Rosshalde

    Tibcsi, most már vágom, hogy miért ezt a könyvet ajánlottad :-). Nagyot mosolyogtam, amikor a végére értem, köszönöm. Hiába, jó dolog, ha az ember volt irodalomtanára antikváriussá (is) avanzsál.

    Dido - Hunter

    Sláger, mindenki ismeri, leszarom. Pont úgy fut a hideg a hátamon, mint anno a Sting - Stolen Car hallgatásakor. Ami viszont azóta elmúlt belőlem. Olyasmi lehet ez, mint amikor találkozol egy régi szerelmeddel... iszonyú melegség tölt el, ha újra látod (hallgatod), de már nem fut a hideg a hátadon. Imádom a Stolen Cart a mai napig, de már nincs meg ez a borzongás. Megszoktam a számot. Fura dolgok ezek.

    Síelés

    Akarok menni eztán, sokszor. Igazából speed freak vagyok kicsit, a szörfben is ezt élveztem. Beállok a síelők táborába, ha jut még nekem hely.

    Parci 17 éve 2

  • Félelem és reszketés Pra Loupban

    ...avagy a blogger visszatér. Egyben!

    Tehát: a spontán blogpihenő egy spontán jött síelésnek volt köszönhető. Szerda este szólt húgom, hogy a szűk társaságából az egyik lány lebetegedett, pénteken indulnak síelni és üres a helye. Összejött.

    Síelni ugyan alig tudok, de az egész annyira spontán alakult, hogy már csak ezért sem volt semmi negatív előérzetem. Pra Loup (Marseilles-től 250 km-re) csodálatos hely, igazi síparadicsom, körben az - egyre kevésbé - havas Alpok, hosszú, igényes pályák, korongos, beülős, kabinos felvonók, hütték ezerrel. Nagyon hangulatos volt, és bár kvázi senkit sem ismertem, végül jól összeszokott a társaság.

    Utolsó este például kirúgtunk a hámból, étteremben vacsoráztunk, ahol újfent merő spontanitásból legurult egy 12 egységes csigatál! Ha valaki egy éve azt mondja, hogy kagylót, csigát és egyéb csúszómászófolyó organizmusokat fogok fogyasztani, kiröhögöm. (kemény vagyok, mint Csoki a babettán... :-))

    A második napon Nóri, Lala és Barbi lehoztak egy piros pályán, effektíve összef.st.m magam, helyenként irreálisan meredeknek tűnt. Külön kértem őket, hogy könnyű úton menjünk le (muszáj volt velük mennem, már nem emlékszem, hogy miért), ellenkező esetben lemegyek a kabinos felvonóval. Nem lesz gond, jött a válasz -- ezen a ponton tudtam, hogy megszívtam, de már nem lehetett visszafordulni.

    Folytatás...

    Parci 17 éve 0

  • Adásszünet

    A blog jövő vasárnap estig szünetel, mert közben a szerzőt mindenféle klassz, ámde netmentes élmény éri (minderről fél napja szerzett tudomát, tehát rettenet spontánok vagyunk). És nem, nem használja a tekknikát, nem fog műholdról blogolni, infraoptikán biteket passzírozni, meg egyéb kretén, elszállt blogbarom dolgokat művelni.

    Ez van, kicsicsávók, akinek nem tetszik, jocókázzon más blogokra.

    Parci 17 éve 0

  • Hangulatmódosítók

    Pár dolog, ami óriási hatással van az ember hangulatára.

    1. Időjárás. Brutális, hogy mennyire, de ezen ugye nem tudunk változtatni, adottság.

    2. Fáradtság. Figyeljétek csak meg, hogy a sok negatív gondolat akkor jön, amikor éjjel már tök kimerült az ember. Alvás, és másnap (ha nem is rögtön reggel...) azért sokkal jobb a helyzet.

    3. Kellesz-nemkellesz. Hű de fontos! Nem érdemes túl sok időt tölteni olyan emberrel (ellentétes nemű egyedekkel (homóktól megint szori...)), akik bejönnek / kellenek neked, de akiknek te nem jössz be / nem kellesz, és ezt valamilyen formában a tudatodra is adják.

    Egyszerűen rombolja az embert.

    Ugyanígy, ha egy csinos lánynak udvarolsz, és ő akár csak egy picit is partner ebben, rögtön megint jó a hangulatod, férfinak érzed magad. Hangulat alatt itt sok dolgot lehet érteni egyébként. A lényeg, hogy oda adj (bármilyen téren, legyen az barátság, testiség, szerelem, akármi), ahol vevők rá. Máshonnan tiplizz bátran, és ha tudsz, ne nagyon nézz vissza. Nagyon kevesen vannak annyira rendben magukkal, hogy hosszabb távon is kibírják a folyamatos elutasítást. Az emberek 99 százalékának rövid úton lerombolja az önbecsülését, hangulatát.

    Ui: Tudatmódosítók. Direkt nem írtam őket. Bulizás közben jót iszogatni klassz dolog, de önmagában a drog rossz, az alkohol rossz, érteeem? Tényleg.

    Parci 17 éve 12

  • Whoa! (Nelly)

    :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

    (mivel sokan nem értik a címhez illesztett rendkívül szar humort, most még tovább is magyarázzuk: Nelly Furtado egyik albuma hallgat ''Whoa, Nelly'' névre...)

    Parci 17 éve 0

  • Hetvenhárom

    Újabb egy kiló leugrott, de most már szerencsére nem azért, mert görcsben a gyomor. Eszem, bár jóval kevesebbet, mint régebben, de eszem normálisan, csak mozgok is mellé.

    Ja tényleg, gyurma: mell: 8 kg, delta: 6 kg, hát: 7.5 kg, tricepsz: 6 kg, bicepsz: 8 kg. Ezek egykezes súlyok és a széria legalja, aztán 2 kg-onként emelkedik per széria. Nem, nem akarom túlzásba vinni (amitől még úgy is rohadt messze vagyok), de mázlis vagyok gének tekintetében, és ezt most szeretném kihasználni.

    Társas salsát is elkezdtem, de továbbra is járni szeretnék a magánórára, amíg az alaplépés nem válik ösztönömmé. Tegnap demóztak a tanárok egyébként kubai és los angelesi salsát is, hát örülök, hogy a kubait csinálom, a másik sokkal nehezebbnek tűnt. Ez sem könnyű, de tényleg egy elég impulzív, erotikus tánc. Cool :-)

    Este déjá vu volt, azaz Old Man's + Deák Bill. Jó volt, bár abszolút túl tömött az a hely. Meg most már detoxikálni is kéne egy-egy nap, mert bár bírom, biztos nem jó dolog azért konstans részegnek lenni.

    Folytatás...

    Parci 17 éve 0

  • Borbarátság

    Tegnap legurult, ebben a sorrendben:

    - Szekszárdi Kékfrankos, 2003, Fekete pincészet
    - Villányi Cabernet Franc, 2003, Jekl pincészet
    - Szekszárdi Cabernet Franc, Barrique, 2002, Domaine Gróf Zichy pincészet

    Hozzá négyféle sajt. Hárman voltunk erre, az fejenként egy üveg, meg is van most a hatása. A borokból csak az utolsót nem ismertem (komoly volt), a másik kettőt én magam hoztam Villányból, kipróbált darabok és nagyon finomak is voltak.

    Bocsánat, nem finom, hanem (tudományos, borsznob arcot vágok épp) ''fűszeres-fahéjas íz, amelyet aztán átvesz a mély cseresznye, kevés meggy, míg végül lecsengésében lágy csokoládé, mazsola, szilva, kényelmesen elnyúlóan''. Jáááááájj, ez nem én vagyok... :-)

    No, szóval ''hogy milyen borokat szeretek?'' - ''a jó borokat szeretem!'' - ''vöröses, kétezerhármas, villányi-szekszárdi régiós, cabernet franc és/vagy sauvignonos''.

    Parci 17 éve 0

  • Izgatottan várva

    Tipikus élmény, biztos mindenki átélte már párszor. Szóval megbeszélsz egy számodra fontos, ellentétes nemű személlyel (hacsak nem vagy meleg... :-)) valamit, ami involválja*, hogy egy adott napon felhívjon, vagy írjon neked...

    ...és onnantól számolod a napokat. Akárhányszor megcsörren a telefon, jön a postás (a régi szép idők, ugye...) pulzus és adrenalin az egekben, meg ilyesmi. Persze ez kamaszkorban jellemző leginkább, de épp ezért jópofa dolog, amikor egy felnőtt ember azon kapja magát, hogy épp megint gyerekké vedlett.

    Ráadásul a mai, kommunikációban intenzív világban ez az adrenalin-bomba nem naponta egy-kétszer jön, hanem - legyen mondjuk email vagy mobil a közeg - akár napi 10-30-50-szer. A hülyegyerek meg ész nélkül nyomkodja a ''fetch new mail'' gombot, vagy sasolja a mobilját. Cool :-)

    (* szarsznob dolog ezekkel a magyarul helytelen, felvágós az angol izékkel nyomulni, de most szarsznob kedvem van. Senki nem mondta, hogy jófej volnék.)

    Parci 17 éve 0

  • Darts

    Tegnap egy másik szórakozóhelyre is mentünk, volt nagy darts-ozás és csocsózás. Csocsót már nyomtam sokszor (full amatőr vagyok, bár tegnap volt egy még full amatőrebb is nálam, ilyet is rég láttam :-D), de darts-ot csak hébe-hóba.

    Jópofa volt, de hosszútávon unalmasnak tűnt kicsit. Szóval még nem fogott meg, ellentétben mondjuk a korcsolyával. Azért adok még neki esélyt.

    Tudtátok egyébként, hogy mindennek van topikja a PH! fórumban? A darts-nak is, itt: [link]

    Parci 17 éve 0

  • Péntek esti láz

    Négy unicum és öt sör után blogolni merész dolog, de azért bepróbálkozgatok a helyesírással. Szóval jó mulatság volt nagyon, most értem haza (ez pedig csak jót jelenthet). Megint megismertem pár új embert, sőt, most először a társaságba jött egy srác, akit szintén az elmúlt két hónapban ismertem meg, de tök máshonnan. Jó nagy ''kicsi a világ effekt''. Nyílogatunk kifelé, olybá fest.

    Egy - nem olyan kis - párkapcsolati utódráma sajnos beárnyékolta a mulatságot, de azért ettől függetlenül jó volt. Fura látni, hogy mennyi ember küzd ugyanazokkal a problémákkal. Még furább, hogy kívülállóként az ember úgy tudja, hogy hogy segítsen, de persze amikor saját magáról van szó, fogalma sincs, hogyan tovább (egyébként igazából van...).

    Szóval kezdtünk a Közgáz mellett vmi helyen, ahol volt csapolt Staropramen, aztán onnan átmentünk a Corvin mögé vmi jó nagy helyre, ahol már zene és tánc is volt. Húgomék kihullottak (hiába, a párkapcsolat, ugye... ;-]) hamar, de maradtunk még páran azért. A helyek nevéről fogalmam sincs (West Balkán az utóbbi, nyilván, de ezt már utólag írtam ide...), túl sokat ittam már addigra.

    Folytatás...

    Parci 17 éve 0

  • Finom paradicsom!

    Ma ettem finom paradicsomot! Térdre, magyar!

    Ilyen az elmúlt 5-6 évben nem nagyon adatott meg, erre ma, a saját hűtőmből unott pofával elővettem egyet, és döbbentem. A paradicsom a legfinomabb zöldség, ez ténykérdés. Illetve az volt. Az utóbbi években lehetetlen volt találni finom, lédús, érett, zamatos paradicsomot. Tudod, azt, amit régen simán paradicsomnak hívtak, és amit bárhol is vettél, ezt a jó ízt kaptad.

    Még mindig el sem hiszem, hogy ez megtörtént most velem! Apró örömök, ugye. Valaki szeret odafent (idelent is manifesztálódhatna lassan... türelmes vagyok, türelmes vagyok, türelmes vagyok b+) .

    Apró üröm az örömben, hogy nem valami jó kis lelőhelyet találtam, hanem simán vettem egy adag szar paradicsomot a lokál CBA-ban, itt van már vagy 2 hete hűtőben, de ugyanúgy néz ki, mint az első nap (ebből is látszik, hogy ezek már valami egészen más zöldségek, mint anno). Erre befinomodott. Véletlenül, ez az egy.

    Such is life.

    Parci 17 éve 18

  • Ki lennék?

    Ha állat lennék, delfin lennék.
    Ha hajó lennék, egy balatoni vitorlás lennék.
    Ha évszak lennék, az ősz lennék.
    Ha evőeszköz lennék, villa lennék.
    Ha zene lennék, egy bizonyos Sting / Seal / Deep Purple szám lennék.
    Ha autó lennék, egy nagy fehér Lexus lennék.
    Ha bor lennék, Jekl-féle 2001-es Tercett Cuvée lennék.
    Ha sör lennék, Krusovice Cerny lennék.
    Ha sportág lennék, tájfutás lennék.
    ...

    De hogy ki vagyok..? Talán egyszer rájövök. Addig folytatom a sort.

    Parci 17 éve 0

  • Salsa először

    Ma megvolt az első - egyelőre magán - Salsa-órám. Nos... hát... nem könnyű. A tanárnéni nagyon kedves volt, és alapvetően elégedett is, de kb. úgy éreztem magam, mint egy rozsdás robot. Sosem volt erősségem a tánc, és most sem éreztem úgy, hogy bármit is jól csinálnék. Persze nemes küzdelem ez, nem adom fel, állítólag tényleg mindenki meg tudja tanulni, ''csak'' akarni kell.

    Kedden mindenesetre megnézem az Oktogon tánciskolában ugyanezt csoportosan is, Andi (tanárnéni) azt ígérte, megpróbál keríteni mellém valakit.

    Laza tánc, laza, ide-oda mozgó csípővel, laza térdekkel, ''pumpálós'' lépésekkel. Legközelebb szerintem bedobok két felest kezdés előtt, hátha úgy menni fog... :-). (Igen, valóban megpróbáltam újfent megideologizálni a piálást...)

    Parci 17 éve 8

  • A sport

    Körülbelül 16 éves koromig aktívan sportoltam. Tájfutottam, egész komolyan, a legjobb szezonomban majd' minden versenyemen érmes voltam. Aztán egyrészt egy tüdőgyulladás kiütött a versenyezésből egy évre, másrészt a gimnázium is jól a fejemre nőtt. Egyetem alatt sem változott a helyzet, tehát bő 10 éve nem sportoltam rendszeresen semmit (rendszertelenül szoktam futni, még ritkábban túrázni).

    Nem vagyok igazán hízásra hajlamos, de az utóbbi időben már én sem voltam elégedett magammal. Magánéletem alakulása nyomán eldobtam 5 kilót, és szerencsére nem jött vissza azóta sem. Viszont közben elkezdtem rendszeresen sportolni (igaz, csak most fut fel az egész). Egyelőre heti kétszer gyúrunk Gy. barátommal, heti egyszer pedig korizunk (mikor ki jön). Jön majd még legalább heti egy futás.

    Tegnap úgy alakult, hogy a rendszeres kondi mellett egy korcsolyázás is beficcent, ráadásul egy iszonyat szar korit kaptam (onnan is tudom ezt, hogy ma jót kaptam, és ég és föld a kettő). A szar kori mellékhatása, hogy izomból kell tartanod magad, mert a kori nem fogja a lábad rendesen, meg nyomja. Szóval elfáradtam, nem kicsit, nagyon, aztán rohantam kondizni, ahol megsemmisítettük magunkat, nem kicsit, nagyon.

    Folytatás...

    Parci 17 éve 0

  • Kisfürkék alszanak

    [kép]
    Most alszom, Luke... használd az Erőt, de hagyj békén!

    [kép]
    Hájka! Yoda az előbb kicsit goromba volt, de nézd el neki, már marha öreg... :-)

    Parci 17 éve 1

  • Sum ma: január 15

    Korcsolyáztam 2 órát késő délután, középszar korit kaptam a kölcsönzőből, ennek megfelelően jól lefárasztott. Amint vége lett, rohantam edzeni (gyúrás), ahol konkrétan meghaltam.Aztán kijöttem a szülőkhöz Solymárra (mostanában alig járok ki, most sem tudnék csak két hét után hétvégén talán, inkább ma kinyomultam, holnap úgy is csak délben van dolgom először)... hát, alig bírtam tekerni a kormányt... :-)

    Itthon legurult egy Szemes pincészetből származó, 2001-es Cabernet Sauvignon. Szóltam Tucinak még időben, hogy dekantálja, szóval minden készen állt, mire hazaértem. Nagyon rendben volt, de azért hozzá kell tenni, hogy apám és én is többet vártunk, kicsit karcos volt. A - feltehetően jóval olcsóbb - 2003-as Mayer üti, szerencsére van még belőle egy palackom.

    Spiritualizáltam is ma, korizás közben. Az utóbbi 1-2 napban valahogy a ''spirituális visszafejlődés'' gondolata foglalkoztat (miért ne, nincsenek szabályok, legalábbis egyelőre ebből indulok ki... ha nincs választásom, azt úgy is észre fogom venni). Szóval a mostanában aktuális varázsszó a kötődés. A tényleg szoros kötődés hasonló a birtokláshoz. Ha valaki nagyon kötődik, akkor képtelen elengedni kötődésének tárgyát. Az az igazság ugyanakkor, hogy számomra egyelőre ez az egyik legjobb, legboldogabb érzés. Kötődni valakihez, aki szintén kötődik hozzád.

    Folytatás...

    Parci 17 éve 0

  • Bakonycsernye

    Jó hely, nekem biztos öregebb napjaimban jutna csak eszembe ide költözni, de hát a vendéglátóim öregebbek is nálam ;-). A paprikás csirke szuper volt, a hangulat jó (bár igazán mindent megtettem, hogy elrontsam... just kiddin'), a gyerkőc tündéri. Van bizonyítékom is:

    [kép]
    [kép]
    Megjegyzem, olyan szél volt az autópályán, hogy a nem kicsi autómat kis híján lefújta róla 140 km/órás tempónál. Lényeg a lényeg, kellemes hétvége volt, a meghívást ezúton is köszönöm, jó volt, úgy ahogy volt!

    Parci 17 éve 0

  • Megvolt: Casino Royale

    Kövezzetek meg, de bitangul tetszett a film. Nem vagyok semmilyen szinten James Bond fan, többnyire jópofa akciófilmek oszt szevasz. Ez is az, de nekem iszonyúan bejött Daniel Craig, mint Bond. Sokkal ''taplóbb'', mint a régebbi főszereplők, ezt tökéletesen példázza az a rész, amikor a pincér megkérdezi tőle, hogy keverve, avagy felrázva kéri-e a piáját, amire azt válaszolja, hogy ''jajj, ne fárasszon már, csak adja ide''. Mekkora jó volt már ez!

    Cserébe viszont nem valami sármos ''nyálgép'', tényleg kicsit paraszt az elit világban. Egy kőkemény akcióhős, akiből tényleg simán kinézed, hogy szétveri valaki fejét egy vécécsészén.

    Kellemes film volt, egész jó humorral, jó Bonddal. Nem unatkoztam, ami egy ennyire lerágott csont esetében nem is olyan triviális dolog.

    Parci 17 éve 0

  • Lenyúlt bölcsességek - elengedés

    ...a legnehezebb dolog ELENGEDNI... hogy miért? Ezt mindenki átélte már, több-kevesebb kivétellel, persze mindenkiben más-más élménnyel párosul ez a dolog. Elengedni. Ilyenkor a legtöbbünknek az lebeg a lelki szemei előtt, hogy valakinek elengedi a kezét, vagy lefonja élete értelméről ölelő karjait... igen, ez is benne van. A gond ott van, hogy a fizikai elengedéssel gyakran nem párosul a lelki oldal... úgy érezzük, bár elengedtük a másikat, mégis egy darabot elvitt a lényünkből...

    Itt kellene egy kis önvizsgálatot tartanunk...

    Meg kell kérdeznünk magunktól, SZERETEM, vagy BIRTOKOLNI AKAROM a másikat? Ez egy komoly, és nehéz feladat!... Sokan nem képesek, sőt nem is hajlandóak végig gondolni, vajon mi is köti össze őket IGAZÁN a párjukkal! Egyszer, egyetlenegyszer érdemes szembenézni magunkkal...hatalmas változásokat hozhat, fejlődésünkben mind fizikailag-szellemileg és lelkiekben!

    Mert aki SZERET, csak az képes elengedni, hisz azt szeretné, hogy a másiknak jó legyen, és nem azt, hogy őt boldoggá tegye! Tulajdonképpen erre csak az képes, aki szereti és ismeri magát, hisz csak akkor tudja a másikat igazán szeretni! Nem mondom, hogy nem fáj, mert hazudnék... de mi is fáj valójában? Nem rám mosolyog azzal a helyes arcával, nem az én kezemet fogja az utcán, nem hallhatom a hangját annyiszor, nem engem, nem én... Te is hallod? Hallgasd! Nem ENGEM, nem NEKEM, nem ÉN... és hol van Ő?

    Folytatás...

    Parci 17 éve 7

  • Lenyúlt bölcsességek - birtoklás

    Valójában semmit sem birtokolsz, csak őrzöl egy darabig. S ha képtelen vagy továbbadni azokat, akkor azok birtokolnak téged. Bármi legyen is a kincsed, úgy tartsd a markodban, mintha vizet tartanál. Mert ha megszorítod, eltűnik. Ha kisajátítod, tönkreteszed. Tartsd szabadon és örökre a tied marad.

    Ez a birtoklás-elengedés téma most saját helyzetemnél fogva is nagyon foglalkoztat, elmélkedem majd még rajta sokat.

    Parci 17 éve 1

  • Bejön-nemjönbe

    tetszik: Nelly Furtado - Maneater

    nem tetszik: Vylyan, 2004-es, Cabernet Franc. Hihetetlen, de nem volt jó ez a bor. Nem vártam 2003-as szintet, de azért ennél illett volna sokkal jobbnak lennie. Pedig egyetértek Tucival abban, hogy a villányiak igazából a Cabernet Franc-ban erősek, nem a Cabernet Sauvignonban, amit sok éven keresztül toltak ezerrel (azért azt is megiszom bármikor...). Épp ezért vártam sokkal többet.

    tetszik: az aktuális időjárás. Kövezzetek meg érte, de szeretem ezt az enyhe, szinte tavaszias időjárást. Normális esetben alig 2 hétig tart ez, mert aztán jön a dögmeleg, erre most januárban is kapunk belőle! Persze, a globális felmelegedés + szélsőségesedő időjárás nem jó dolog, lokálisan lelkendezem csak.

    tetszik: az új Chello reklámok, amiből nálunk is futott undorító layer. Szerintem nagyon eltalálták ezzel a faszival (biztos híresember én meg bunkómarci vagyok, hogy nem vágom), van pár szar, de összességében nagyon ütnek. Szeretem a szellemes reklámokat. Jó ritkák cserébe.

    tetszik: az életem, most, meglepő módon. Pedig legtöbbször fájdalmas, de mégis, valahogy, magam sem értem.

    Parci 17 éve 14

  • Zanza

    Jó kis borozást nyomtuk mostanáig hárman, igaz, a borok maguk marha szutykok voltak. Hogy hogy lehet egy szekszárdi, 2003-as, carbernet sauvignon + kékfrankos cuvée szar, azt nemtom, de ihatatlan volt. A másik, 2002-es céges bor sem volt egy nagy etwas. Mindegy, nyomtunk hozzá sajtot és jól dumáltunk, hülye nőkről, életről, munkáról, mindenről. Ilyenből még sokat, abban maradtunk.

    Más: egyre több privát kapok, illetve egyre többen írtok így vagy úgy a blogos dolgokra. Nagyon köszönöm, tök jól esik. Pedig ezek csak az unalmas kis önző gondolataim (tényleg).

    Megint más: ma is voltam gyúrni, de túl könnyen ment. Nem azért, mert erős vagyok, hanem mert minden bizonnyal rosszul csináltam a mozdulatok egy részét. No mindegy.

    Végül: J., J., Á., L., Gy., A., köszi, hogy vagytok! :-)

    Parci 17 éve 0

  • Tizenhárom jó tanács az élethez

    Szégyen rám nézve, hogy nem tudtam, de ''The DJ'' nevű fórumtársunk felvilágosított, hogy a múltkori lenyúlt bölcsességlista (lásd előzmények lent) eredetileg Gabriel García Márqueztől származik (neki sok dolgot elhiszek, nagy író). Álljon tehát itt eredetiben, a maga teljességében (megjegyzem, sokkal jobb a megfogalmazás, jópár pontba így már nem kötnék bele). Brutális lista, nagyon-nagyon igaz, lényegretörő, pontos.

    1. Nem azért szeretlek, aki Te vagy, hanem azért, aki én vagyok melletted.

    2. Senki sem érdemli meg könnyeidet, aki pedig megérdemli, az nem fog sírásra késztetni.

    3. Csak mert valaki nem úgy szeret Téged, ahogy Te szeretnéd, az még nem jelenti azt, hogy nem szeret Téged szíve minden szeretetével.

    4. Az igazi barát a kezedet fogja, és a szívedet simogatja.

    5. Akkor a legelviselhetetlenebb valaki hiánya, mikor melletted ül, és tudod, hogy sosem lehet a tiéd.

    6. Sose felejts el mosolyogni, még akkor sem, amikor szomorú vagy. Lehet, hogy valaki beleszeret a mosolyodba.

    7. Lehet, hogy csak egy ember vagy ezen a világon, de valakinek Te jelented magát a világot.

    8. Ne vesztegesd idődet arra, aki nem tart Téged érdemesnek arra, hogy Veled töltse.

    9. A sors talán azt akarja, hogy sok nem megfelelő emberrel találkozz, mielőtt megismered az igazit, hogy mikor ez megtörténik, igazán hálás legyél érte.

    Folytatás...

    Parci 17 éve 19

  • Az élet megtalál

    Nagyon fura fószer ez az Élet. Időnkét porba tapos, hogy aztán újra felemeljen, majd megint ledöntsön, és így tovább.

    Persze, vannak, akiket sosem tapos és még sokkal többen, akiket meg eltapos, lelki dolgokon eleve csak az ér rá elmélkedni, akinek megadatik egy normális élet. Jusson ez azért eszünkbe, amikor épp önsajnálunk, mert kontinensnyi emberek vannak olyan helyzetben, hogy bármilyüket odaadnák, ha ''csak'' lelki nyomoraik lennének.

    Félreteszem most viszont a furdaló lelkiismeretet, írni eleve csak olyasmiről tudok (fogok), ami körülöttem zajlik. Tehát, kulcsszó a nyitottság. Ha sok emberrel ismerkedsz, sokfelé jársz-kelsz, sok dolgot csinálsz, rengeteg eseménynek lehetsz részese. És mindennek megnő az esélye. A szerelmeknek, ideális pár megtalálásának, munkalehetőségeknek, új barátoknak, mindennek. Nagyon megéri nyitottnak lenni, ráadásul a többi nyitott emberrel is jót teszel, újabb win-win szituáció.

    A napokban a wiw-en bejelöltem egy régi családi ismerőst (illetve a családi ismerős idősebbik lányát, aki boldog anya három gyerekkel). Néztem, hogy ''kit ismerhetek'', előbukkant, bejelöltem. Majd kaptam egy levelet tőle, hogy nincs-e kedvem valami tök új dologhoz, máshoz, mint amit eddig csináltam. Életem épp a feje tetején, szóval írtam neki, hogy én most mindenre nyitott vagyok, miért is ne.

    Folytatás...

    Parci 17 éve 5

  • Pusztító harag

    Iszonyatos erő, az ember úgy érzi, bármit megsemmisít vele. Eszköz, amit nem szabad használni, de ami el tud annyira hatalmasodni, hogy már nem tudod megfékezni. Szerelmi bánatra tökéletes és tipikus reakció (a segítségével lekerül a mennyből a volt párod eszményképe), de sok esetben többet lerombol benned, mint kellene. Embere válogatja, hogy mennyire tud hatni rá. Ami engem illet, nagyon.

    [kép]
    Lehet haragból weboldalt csinálni? Lehet.
    Lehet haragból óriási teljesítményeket elérni, sportban, prg-ben, bármiben? Lehet.
    Lehet haragból bármekkora károkat okozni? Lehet.

    Épp ezért nem szabad élni vele. Mert a fejedre nő.
    Szerencsére nem vagyok haragtartó típus (érzed az iróniát?). Van még esélyem.

    Parci 17 éve 0

  • Vers us

    Idegen tollak, de ékesek. Személyes aktualitásuk jelenleg minimális.

    --------------------------------------------------------------------

    a bú és a bánat
    lenyisszant hófehér szárnyat
    a földhöz ragaszt

    a szagokat olajos konzerv festi meg
    arcok homlokok és mind rideg
    rám az ősz csupán legyint

    megemel és elenged a kedv
    a szív dobbanni újra elfelejt
    kihűlt teát öntök ki megint

    mosoly kéne nagy piros pipacs
    meg ölelés jó meleg szivacs
    de napjaim lekésik a tavaszt

    --------------------------------------------------------------------

    Néha menekülök minden elől, néha meg várok.
    Néha mindent adnék valakiért, de magam küldöm el.
    Néha akarom, hogy mindenki jöjjön, de becsukom az ajtót.
    Néha elalszom a telefonon, mert senki nem felel.

    Néha kinézek az ablakomon, nem történik semmi.
    Rögtön lehúzom a redőnyöket, nem jön aki kell.
    Néha fékezném az álmaimat, de ez az ami száguld még,
    és most jó lenne, ha itt lennél és magaddal vinnél.

    --------------------------------------------------------------------

    Elég nagy súly van a lelkemen,
    Mégis azt hiszem, ha tudnám, hogy miért
    Talán könnyebben elviselném.
    Túl vagyok rég a varázshegyen
    De ha visszamész, nem találod meg
    Amiért volt, amiért lesz.

    Ne is keresd többé, hogy miért

    Parci 17 éve 0

  • Aktuális nekemtetszik: Bakony

    Hétvégén megyek a Bakonyba, több okból.

    Egyrészt, mert a házigazdámnak halvány lila fingja sincs róla, hogy milyen egy rendes autó, ezért kénytelen vagyok odamenni és mutatni egyet. Másrészt, inni fogunk, ami önmagában is egy jó dolog. Harmadrészt, valami azt súgja, nem fogunk unatkozni egy másodpercet sem.

    Snitt.

    Más: tök véletlenül épp az előbb belefutottam Petőfi Sándor ''Zöld Marci'' című versébe. Idézek egy részletet:

    ''Rátermett a táncra Marci, nem tanulta;
    De őtőle sokan tanulhattak volna.
    Betért a csárdába, ha szólt a muzsika,
    S szilaj kedvvel amugy magyarán megrakta.

    Nem kivánkozott ő Bakony erdeibe,
    Oda csak a félénk tolvaj rejtezik be,
    Bokrok közé búvik, onnan ugrik elő,
    Ugy ragadja torkon, aki arra menő.''

    Parci 17 éve 0

  • Aktuális nekemtetszik: a bagoly

    Ezt SamJoe blogjából nyúltam, bejön:

    Elmennek az egerek a bagolyhoz:
    - Figyusz, Uhu, gáz van! Mindenki bánt minket, védekezni nem tudunk, és a tökünk tele van már ezzel a helyzettel. Mit csináljunk?

    Erre a bagoly:
    - Hát, váljatok sündisznókká! Azokat senki sem bántja!
    - Ööö...Izé... és hogyan váljunk sündisznókká?
    - Leszarom. Én stratégiai kérdésekkel foglalkozom.

    Parci 17 éve 0

  • Hangulati hullámok

    Just when you thought it's over... not quite, not quite. Ha egy szakítás után lerajzolnánk a hangulati grafikonunk (x tengely az idő, y a hangulatod), akkor egy erősen hullámzó folytonos függvényt kapnánk, amely - jó esetben, de azért ez a tipikus - regressziós egyenese szigorúan monoton növő.

    Tehát hangulatunk hullámzó, de azért alapvetően hosszabb intevallumon nézve javuló tendenciát mutat.

    Pár szemléletes kép egy párkapcsolat végéről (egy részük átvett gondolat):
    1. Hogy lesz egy érzésnek végleg vége? Egyszer csak eltörik benned valami. Kilukad a ''lelked/érzéseid tartálya'', és elkezd folyni, ürülni. Ilyenkor még lehet rátölteni. A tartály azonban egy ponton kiürül, és ezzel meg is szűnik.

    2. Megtalálni azt a kulcsot a párod lelkéhez, amely a legbelső ajtót is nyitja, rengeteg időt igényel, sőt véleményem szerint nem kevés szenvedést is. Van olyan állapot, hogy megvan a kulcs, de már nincs ajtó, amit nyisson (lásd egyes pont)!

    3. Van olyan állapot, hogy szerelmes vagy, csak még nincs meg az alanya.

    Ha két, a fentieket már átélt, és ilyenformán sérült ember találkozik és egymásba szeret, az nagyon klassz dolog. Ahogy újra meg tudsz bízni valakiben, és leengeded lassan és óvatosan a teljes ''páncélzatod'', noha már nem is reméltél hasonlót. És ahogy tudod, hogy amit akkor kapsz, az egy nagyon törékeny, vigyázandó, csodálatos érték.

    Parci 17 éve 1

  • Playstation Parci

    Az Xbox360 egy jó gép, korrekt áron, jó timinggal.
    Az M$ executionje kb. tökéletes volt.
    A Sony annyit agonizál, hogy azt leírni sem lehet.
    A PS3 drága, nem hozzáférhető, kiforratlan hardver.

    De, gyermekeim, ez egy érzelmi kérdés. A Sony-t azóta gyűlölöm, hogy volt pár hifi cuccom tőlük. És azóta imádom, hogy vettem egy PS2-t és játszottam a Metal Gear Solid 2-vel. Ennyi. Felőlem ott rohadhat meg a zixbox a boltok polcain.

    A Metal Gear Solid 4-gyel játszanom kell, ez axióma.
    Nekem PS3 kell, dettó.

    (Update: a fórum hozzászólásokat olvasva úgy látom, sokan nem értitek :-). Playstation. Pont.)

    Parci 17 éve 12

  • Lenyúlt bölcsességek

    Találtam ezt a nyálas listát valahol, némelyik elemével tudok azonosulni, úgyhogy kicsit megvágom, kijavítom a helyesírási hibák 90 százalékát és leközlöm jól.

    2. Csak mert valaki nem úgy szeret ahogy elvárod, nem jelenti azt, hogy nem szeret szíve minden szeretetével.

    4. Az a legrosszabb, ha úgy hiányzik valaki, hogy mellette ülsz és tudod, hogy nem lehet a tiéd.

    6. A világnak te csak valaki vagy, de valakinek te vagy az egész világ.

    7. Ne pazarold az időd olyanra, aki nem akarja az ő idejét rád fordítani.

    8. Találkoznunk kell néhány ''rossz'' emberrel mielőtt találkozunk az igazival. Úgyhogy amikor végül találkozunk az illetővel, tudni fogjuk, hogy hogyan legyünk hálásak.

    9. Ne sírj azért, mert vége, mosolyogj, amiért megtörtént.

    10. Mindig lesznek emberek, akik bántanak, úgyhogy amit tenned kell: bízni és még óvatosabbnak lenni, hogy kiben bízol legközelebb.

    12. Ne erőltess semmit, mert a legjobb dolgok akkor történnek, amikor a legkevésbé számítasz rá.

    13. Boldog 3,3-ik x-et, Joe!

    Emlékezz: bármi történik annak oka van!


    Néhány kiegészítés: az, hogy bármi, ami történik, [valami felsőbbrendű] okkal történik-e, jó kérdés. Ilyen apró szinten nem igazán, véleményem szerint. Egy párkapcsolatot el lehet cseszni mindenféle felsőbb rendezőelvek nélkül is.

    Folytatás...

    Parci 17 éve 12

  • Lexus Parci

    ''Mondtam! Én megmondtam!'' :-)
    (figyelem, az írás leginkább nekem élmény, unatkozni fogsz -- én szóltam...)

    Valamikor tavaly tavasszal vettem a kocsit (lásd előző írás), mert bár csak kíváncsiságból néztem meg akkor, de rögtön rabul ejtett (azért egy hónapig gondolkodtam rajta). Többek között azzal, hogy 14 éves kora ellenére minden működött (és működik rajta), és persze a tökéletes csenddel, ami a szekérben honolt. Alapjáratot nem hallod, de városban 50 km/óra sebesség mellett, kb 1400-as fordulatszámmal hangtalan lehet suhanni vele.

    Aztán pár hónap használat után ez a döbbenetes csend valahogy már nem volt meg, kellemetlen rezonanciát éreztem elölről, de igazából nem volt evidens, hogy mi ez. Egyáltalán nem értek az autókhoz, tegyük hozzá, illetve most tanulom, így még pontosabb. Megmutattam szaki ismerősöknek, az előző tulajnak, de mindenki hülyének nézett, nem hallottak különbséget.

    Jómagam a motortartó gumibakokra gyanakodtam, 14 év pont olyan kor, hogy szinte tutira megpusztuljanak a gumi alkatrészek. Mint utólag kiderült, igazam lett, bár megnézték és hibátlannak találták. Két hónapja mégis megadta magát a bal oldali tartó. Ma lett cserélve, mindkettő (a váltótartó is megvolt pár hónapja), és mondhatom, egy új autóval gurultam ki a szervizből. Hihetetlen, amit ez a kocsi művel közel 260e km és 14 év után!

    Wow, happy vagyok, nem kicsit, nagyon! :-)

    Parci 17 éve 0

  • Nikon Parci

    [kép]

    Parci 17 éve 0

  • My precioussss...

    [kép]

    Nos, szerelem + pár híján az ember igyekszik máshol keresni a boldogságot. Ez itten a Nagy Fehér Szekér, másnéven Lexi, egy LS400-as. 5 méter, 1.8 tonna, 250 lóerő, 4 literes V8-as motorral, minden földi jóval, 14 évesen. És még sokáig hűséges társam lesz. Szeretem :-)

    (* a boldogságot persze mindenben érdemes megtalálni, nem pótcselekvés az sosem. Ha egy autó, vagy bármilyen más tárgy, tevékenység, akármi boldogságot tud adni, örülni kell neki. Pártól függetlenül, of course. Ez a nagy pénzfaló benzintemető mindig mosolyt csal az arcomra, imádom. Igen, még jobban szerettem, amikor a párommal együtt mentünk vele. De tőle függetlenül is klassz, egy jó döntés volt.)

    Parci 17 éve 5

  • Gracus kutyus

    [kép]

    A család első számú golden retrievere, Grace, azaz Gracus. Közel 11 éves, szuka. Gyerek voltam még, amikor hozzánk került. Sajnos újabban egyre fáradékonyabb, úgy alszik, mint akit fejbevertek, puskával sem lehet felkelteni. Rohadt dolog az idő, minden és mindenki elmúlik benne.

    Szuper élete van, a szülők gyakorlatilag minden évben egyre jobban kényeztetik a dögöket (van egy háziszerelme, Fürkész, golden retriever kan, közel 8 éves). Van is egy tábla a bejárati ajtón, hogy ''this house is owned and operated solely for the convenience of THE DOG''.

    Lol. Inkább a gyerekeiket kényeztették volna így anno ;-]

    Parci 17 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.