2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • CPU és VRAM-limit: I7 920 + GTX 560

    Sokszor olvastam már CPU-Limitről és a játékok VRAM használatáról. Kíváncsiságból megnéztem mi a helyzet!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 13 éve 102

  • CPU és VRAM-limit: I7 920 + GTX 560

    Számtalanszor találkoztam CPU-Limittel kapcsolatos megjegyzésekkel a fórumokon valamint arról, hogy manapság nem elég 1gb VRAM a játékok megfelelő futtatásához. Mindezek arra késztettek, hogy kiderítsem mi az igazság. Ebben a cikkben az ezekkel kapcsolatos téves megállapításokat próbálom helyretenni példákon keresztül valamint próbálok segítséget nyújtani azoknak az embereknek akik arra keresik a választ, hogy vajon érdemes-e olyan videókártyát vásárolni amelyen a gyártó csak 1gb memóriát helyezett csak el. Emellett próbálok azoknak is tanácsot adni akik nem szeretnének teljesítménytől elesni azért mert azt hiszik, hogy a processzoruk húzása nem fog számottevően beleavatkozni a játékok menetébe hiszen úgyis nagy felbontáson játszanak ahol elviekben nincsen CPU-limitünk. Csapjunk is bele!

    A teszt nagy része Full-Hd felbontásban készült, általában próbáltam arra törekedni, hogy minden beállítás maximumon legyen viszont egy-két esetben (a memória kérdésnél) ettől eltértem, hiszen felesleges olyankor néznem a memóriahasználatot mikor a játék a videókártya behatároltsága miatt már amúgy sem fut megfelelően.
    Emellett kétféle processzor beállítást eszközöltem az egyik az alap amikor a turbo móddal 2,8Ghz-n futott a processzor a másik esetben pedig 3,8Ghz-n futottak a magok. A HT bekapcsolt állapotban volt az egész teszt alatt.

    1. Teszt: CPU

    Folytatás...

    Myth 13 éve 12

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.