2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Elpusztíthatatlan iPhone kábel? - IGEN

    Szégyen és gyalázat, illetve minden képzettebb Android harcos egyik legjogosabb kritikája: "az Apple?! Hát még egy normális kábelt sem tudnak gyártani." Ezzel túl sok mindent nem lehet tenni, mint egyetérteni... Illetve egy dolgot azért tehetünk - elolvassuk a cikket, és (talán) megoldjuk a kérdést. :)

    Ö r ö k r e .

    Nem telik el fél év, és a szép fehér Apple kábelünk először szürke, majd sárga lesz, végül pedig, ahogy az alábbi kép mutatja, egészen extrém külalakot is ölthet.

    Ha már megvan a baj, mert egy használt készülékhez nem új kábelt kaptunk, vagy egyszerűen csak használtuk a kábelünket, akkor 4 dolgot tehetünk:

    1. Veszünk egy olcsó, utángyártott kábelt, és egy poroltót. Viccet félretéve, mindenki saját belátása szerint vesz vagy nem vesz ilyesmit - nekem eddig csak rossz tapasztalataim voltak. Szerencsére semmi sem gyulladt ki, egyszerűen csak egy-két nap után már nem működött a kábel.

    Folytatás...

    Mtt 8 éve 89

  • Pálinkaland

    A családom, mióta az eszemet tudom főz pálinkát, két fronton is. Nógrád megyében régen a nagyszülők mára már csak a nagymama, alma-körte-szilva mindent bele stílusban, Vas megyében pedig van egy örökölt parasztházunk, ott nyáron a család és a másik két nagyszülő nyaralással egybekötve szedik a gyümölcsöt. Itt hol körte, hol szilva, hol sárgabarack készül, ami éppen megfelelő mennyiségben érik. Ha nem jön össze a 200L tiszta gyümölcscefre, akkor itt is a mindent bele fa termése hullik a hordóba.
    Idén olyan 170L körte és 30L egyéb hullott, így ami készült, jó közelítéssel nevezhető körtepálinkának. Mindez nagyon szép és jó, romantikusan home made, éget mint a tűz, mérgez mint az arzén, gyilkol mint Predator, de én ezeket az italokat nem szeretem! Túl erős, túl sok a rossz emlék, annyira jól nincs megcsinálva, hogy gasztronómiai élményt nyújtson, inkább csak üt. Ha éppen egy jobbegyenesre vágyom, megkínálom magam vele, de ilyen ritkán van, szerencsére.

    Aztán egyszer csak, ahogy a pálinkafőzés dátuma közeledett, én meg egy teljesen random YouTube zenei kiránduláson újra megnéztem a Road - Fojts meg a sötétben című alkotását. Mi az a zavaros lötty, ami többször fogyasztásra kerül a videóban, és elég jól látszik 1:38-nál?

    M É Z E S P Á L I N K A

    Folytatás...

    Mtt 10 éve 9

  • 576, többet nem jövök!

    Kedves 576 munkatárs,

    Az elmúlt hetekben a következő bohózat történt meg velem a boltjukban. A használt játékok menüpontban találtam egy Portal 2 játékot XBOX 360 platformra, a webshop szerint volt egy darab raktáron az Euro Parkban. Ezt azonnal meg is rendeltem - december 28-án - személyes átvétellel a Camponában. Olvastam és meg is értettem, hogy a két ünnep között a futárszolgálat leáll, a raktárkészlet tájékoztató jellegű (bár a 'tájékoztató jellegű' kifejezés pontos definícióját meghallgatnám), így bementem és megkérdeztem a Camponában dolgozó munkatársakat - december 30-án - hogy mi a helyzet, megvan-e még a játék, át fog-e érni. Pozitív választ kaptam, miszerint igen, megvan a játék, és január 2 után várható az átküldése, ahogy erről tájékoztattak is az emailben a rendelésnél, további információkkal kapcsolatban majd hívnak. Mivel ez volt az egyetlen, az országban fellelhető ilyen játék, így folyamatosan néztem, hogy a webshop szerint raktáron van-e a termék, illetve a profilomon, hogy mi a státusza, ezekről érdeklődtem is a boltban tett látogatásomkor. Január 2-án végül kikerült a webshopból a játék, ekkor azt gondoltam sínen vagyunk, lassan átér a Camponába. A várakozást január 7-én untam meg, ekkor mentem el ismét a Camponába, és kérdeztem meg, hogy mi a helyzet. Először azt a választ kaptam, hogy természetesen minden rendben, a héten várható a termék, sok volt a rendelés, de azért ránéznek.

    Folytatás...

    Mtt 10 éve 8

  • Megosztom Veletek!

    Régen írtam már - nem csak ide - minden felületre. Ötleteim mindig is voltak, időm is, de valami mégis hiányzott...

    Most eszembe jutott egy olyan félmondat amit nem lehet nem megosztani: Téveszme - Megosztom Veled, mielőtt feleslegesnek tartanám. Vélhetően nem mindenki kedveli, ismeri a stílust, de nagyon nagy zene, egyedi szövegekkel, engem átsegített egy nagyon nehéz időszakon, ENJOY!

    Ide kattintva (is) hallhatod.

    Mtt 12 éve 4

  • Moshi Audio - Moonrock füles

    Hallgassunk iPhone-t piros-fekete kiadású, szappanra tekert, mikrofonos fülessel!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 13 éve 6

  • Mit szeressek?

    Bármit választhatok az iStyleból 17900.- HUF értékben. Egy iPhone fülest mindenképpen kellene szerezni, de ha csak közvetett módon, úgy is jó.

    Mtt 13 éve 13

  • A Packard Bell féle korrektség

    Nemrég szervizben járt a laptopom, méghozzá Csehországban, a tapasztalataimat osztanám meg veletek.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 13 éve 56

  • Ha te lennél én, mit tennél a helyemben?

    Régen írtam bejegyzést, de most van egy kis időm, és egy jó kérdésem is, hát gondoltam kicsit feldobom a hétvégém\hétvégéteket! (:

    Ezúttal telefon ügyben gondolkodom, de mióta beindult körülöttem az élet, nincs túl sok időm cikkeket olvasni, értesülni, fórumozgatni. Van egy iPhone 3G 16GB-s fehér modellem és azt tudom, hogy meg akarok tőle válni - hogy mire váltsak, az a nagy kérdés.

    Ami fontos; a zene, ha nem egy kimondott 'zenefon'-t vennék, egy iPodot mindenképpen bele kell kalkulálni a 'kombóba' + fülhallgatót hozzá! Továbbá a WiFi kapcsolat és a könnyed netezés lehetősége (= nagy méretű és felbontású kijelző) illetve jó lenne Qwerty billentyűzettel megáldott készüléket találni.

    Ellenben nem muszáj hogy Apple legyen, nem muszáj hogy tudjon fotózni, az is jó ha a T-mobile árulja, és nem ragaszkodom ahhoz sem hogy teljesen új legyen. Minderre maximum 80e forintot szánnék!

    All in all, tanácsokat várok, ki mire esküszik, mire nem, s hogy írásom joggal induljon a Logout díj 2011 - 'A legjobb keretes szerkezetű bejegyzés' kategórában, felteszem a kérdést; ha te lennél én, mit tennél a helyemben?

    Mtt 13 éve 15

  • Uhh, mi is a címe?

    Valamikor idén tavasszal láttam moziban egy előzetest egy elég jónak tűnő filmről. Arról szól ha jól emlékszem, hogy egy 18 év körüli srác elviszi az öccsét (vagy unokaöccsét) kocsikázni, de balesetet szenvednek és a kisfiú meghal. Ezután a srác járkál egy erdős részre, ahol találkozik a kisfiú szellemével.
    Körülbelül ennyi maradt meg az előzetesből, esetleg nem tudja valaki a film címét? :)

    Előre is köszönöm a segítséget. :R

    Mtt 13 éve 11

  • Kislányom, HANGOS!

    A történet megértéséhez fontos tudni, hogy a lakásunk különböző elméleti síkok metszése végett úgy rendeződött be, hogy a gép a tévé és a szülői háló ágy is a nappaliba van... Nem megyek bele, hogy miért... :U

    Lényeg a lényeg anyukám korán kel, korán fekszik, húgom pedig újabban északai MSN beszélgetéseket folytat - nem tudjuk kivel. A régi, még Pentium II gépünkből megmaradt billentyűzetet püföli, főleg mióta az informatikatanára gépírni tanítja őt. Na ez annyira HANGOS, hogy nem csak anyukámat zavarja az alvásban, hanem a halk tévénézést is gátolja.
    Mondanom sem kell elegünk lett, hát én mint a család reformere pénzt és időt nem kímélve vásároltam az Auchanban egy ilyet (olcsó, flexibilis, vízálló billentyűzet):

    S lőn máris helyreállt a rend, mert ez olyan halk, hogy nagyon. Persze ahol előny van ott hátrány is, nehéz vele írni, legalábbis szokatlan - állítja húgom. De így jár az aki HANGOS!
    Hát ennyi volt a nagy problémamegoldás, remélem tanulságos volt... :DDD

    Mtt 13 éve 6

  • Mutasd mid van!

    Újabban egész sok videót találni YouTube-on, ha valaki begépeli a 'my setup' kulcsszavakat. A videók lényege annyi, hogy bemutatja az adott illető, hogy mi van a szobájába/íróasztalán, alapvetően műszaki vonalon, persze ebbe néha egész más dolgok is belekerülnek. Nem tudom vannak-e olyanok akik nézegetnek néha ilyen videókat rajtam kívül, de ha például te, kedves olvasó még nem láttál ilyet, hát megmutatom a 'műfaj' egyik eszement képviselőjének bilsta57-nek a videóját.

    (Kattints a képre a videó megtekintéséhez!)

    Akit nem érdekel az angol vagy nem érti az angol 'hablatyolást' pörgessen bele! ;)

    Mtt 13 éve 17

  • Egy egyedi iPhone füles születéséről

    Rövid, tanulságos történet a fülhallgatóimról, és a legújabb jövevényről.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 14 éve 35

  • CableDrop - láttál már ilyet?

    Egy általános problémára hasznos és stílusos megoldás, csak igényeseknek!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 14 éve 34

  • Apple Universal Dock-ot vásároltam...

    Nézzük meg, milyen is a legprofibb dokkoló az Apple-től.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 14 éve 16

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.