2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Moshi Audio - Moonrock füles

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Hallgassunk iPhone-t piros-fekete kiadású, szappanra tekert, mikrofonos fülessel!

[ ÚJ TESZT ]

A következőkben az új fülesemet mutatnám be nektek, mely az iS**le polcáról került hozzám s lassan 3 hónapja szolgál.
In-Ear kialakítású, egygombos mikrofonos iPhone füles, de ne szaladjunk ennyire előre...

Mi is az a Moshi Audio? A Moshi egy kaliforniai cég, mely szigorúan felső kategóriás Apple kiegészítőket gyárt és kínál, előtérbe helyezve a funkcionalitást és a dizájnt.

A cég fülhallgatókat gyártó részlege a Moshi Audio, melynek eddig két iPhone fülese van piacon, a komolyabb Vortex és a fiatalos Moonrock.

Kezemben a Moonrock. Kezdjük a kevésbé fontos, ám itt előtérbe kerülő külső jegyekkel. A fülhallgató fehér és fekete-piros színösszeállításban kapható hazánkban, de további feltűnőbbnél feltűnőbb színek is léteznek.

Ami a dolog egyedi értékét adja számomra az füles a 'tároló eszköze', egy leginkább szappanra hasonlító kábeldob, mely tökéletesen megvédi a kábelt és a hangszórókat a porosodástól, a sérülésektől és az összecsomózódástól.

Zsebben könnyen elfér, bár kicsit lehetne kisebb is. Ami hibaként felróható az az, hogy kicsit bele tudnak szorulni a fülesek a lyukakba és mivel nincs a kiszedést segítő fülecske (olyanra gondolok mint a bicskákon) így néha a körmünket is használni kell. Sajnos a tok külső részének gumis anyaga kicsit megtapasztja a port, illetve a fehér színű változat elég kényes a koszfoltokra is, mellette szól viszont, hogy jól tisztítható a kábeldob felülete.

Okos dolog az is, hogy a fülhallgató gumiharangok - melyekből szokásosan 3 méretet kapunk - különböző színűek a jobb és a bal oldalon, így nem kell a jelzéseket bogarászni (persze jelzések is vannak rajta) hanem egyből tudjuk, hogy a piros megy a jobb fülbe, a fehér a balba.

A felvevő és számváltó gomb egy apró pattanás szerű bütyök, a nyomáspontja nekem egy kicsit mély, amikor háromszor kell megnyomnom gyorsan egymásután a számok közötti visszalépéshez, akkor, már egy kicsit zavaró.
Ebből a szempontból az eredeti iPhone 3G fülhallgató jobban teljesít.

A kábelen - mely jól eltaláltan 1.2 méter hosszú - érezhető a minőség, nem látható rajta semmilyen gyűrődés 3 hónap után sem, mint például az eredeti Apple füleseken szokott. Persze ehhez erősen hozzájárul az, ha használjuk a kapott tokot.
A gyenge pont talán a kábel és a jack találkozási szakasza, mint a legtöbb fülesnek. Az idő előrehaladtával általában itt jelentkeznek hibák, én ezt csak minimálisan érzem, hogy lehet ott még valami. Erre egyetlen orvosság létezik szerintem, az óvatosság.

Ha vigyázunk a kis készülékre azzal nagyot dobunk az élettartalmán, ha mégsem, még mindig ott van a 2 év garancia.

A "zajról" Neodymium mágnes gondoskodik, 20 Hz - 20 KHz-ig terjedő frekvenciaátfogásra képes.
18 ohm ellenállású és az érzékenysége pedig 97 ± 3dB @1kHz.

A gyártó honlapja szerint ideális Rock, Pop, R&B, Hip Hop, Electronic zenék hallgatására.

Hangzását tekintve leginkább a jó öreg Sennheiser CX-300-hoz tudnám hasonlítani, ugyanis mindet visz. Nem találtam még olyan zenét ami kifogna rajta, pedig szólt már benne a Watch My Dying kőkemény zenéjétől elkezdve Paul Kalkbrenner kellemes muzsikája, de komoly hiányosságot nem éreztem sosem.

A füles hangszórói kicsik, így az erősebb mélyekkel néha kicsit meggyűlik a baja, de az iPhone equalizer segíthet.
Elboldogul a metálos gitárriffekkel ami esetemben mindig sarkalatos pont, és aminek hiánya azonnali eladást jelentett volna. E mellett a kevésbé nagy hangterjedelmet bejáró pop szerzeményeket, illetve a mai populáris stílusok zenéit érzésem szerint könnyedén és kereken adja vissza, ha erős MP3 formátumú számokat vagyunk képesek beszerezni. A gyenge pedig mindenhol gyenge.

További zenei elemzésbe nem mennék bele, sajnos nem vagyok annyira otthon zene téren hogy mindenki számára egy átfogó képet tudjak adni és a hallásomból sem fogok megélni.

Mindent egybevetve ideálisnak érzem mindenkinek, zenei stílustól függetlenül, dinamikus és szép hangokat juttat füleinkbe, nem is várható más egy magát a fentiekben említett módon definiáló cégtől.

Az ára jelenleg 9000Ft az iS**le-ban, amennyit nem ér meg, hiszen tovább keresve a dollár jelenlegi árfolyamán akár 2000 forinttal olcsóbban is beszerezhető.
Úgy viszont már egy jó áron való igényes vételnek gondolom, valószínűleg van ennél olcsóbb iPhone füles is, de hasonlóan okos kialakítású aligha...

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.