2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Legjobb blogbejegyzés találatok

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Witcher 3 helyett Witcher 3

    Ugye? Ki nem látta ezt előre? The Witcher 3: Wild Hunt Fejlesztő: CD Projekt Red Kiadó: CD Projekt Megjelenés éve: 2015 Bolt: Minden nagyobb boltban megtalálható, és már a GOTY változat is aprópénz,...

    Lenry 10 hónapja 10

  • Witcher 3 helyett - Tartalomjegyzék

    - Bevezető - Command & Conquer: Red Alert 2 - Dragon Age: Origins - Middle-Earth: Shadow of War - Halo - Hellblade: Senua's Sacrifice - Half-Life: Alyx - Horizon Zero...

    Lenry 11 hónapja 1

  • Witcher 3 helyett

    Helló, Lenry vagyok, Witcher függő Négyszer játszottam végig a Witcher 3-at. Na jó, valójában kb 3 és háromnegyedszer, mert az első végigjátszás idején még nem jelent meg a Blood and Wine, szóval az...

    Lenry 4 éve 27

  • Witcher 3 helyett Hellblade: Senua's Sacrifice

    Még egy játék, aminek nem tudom megjegyezni a címét Hellblade: Senua's Sacrifice Fejlesztő: Ninja Theory Kiadó: Ninja Theory Megjelenés éve: 2017 Bolt: része az Xbox Game Passnak, fizess elő,...

    Lenry 4 éve 9

  • Witcher 3 helyett Red Dead Redemption 2

    Red Dead Redemption II Fejlesztő: Rockstar Studios Kiadó: Rockstar Games Megjelenés éve: 2018 Bolt: Kb minden nagyobb boltban megtalálható, de nem igazán esik az ára, ha valahol 50 euró alatt látod,...

    Lenry 1 éve 7

  • Witcher 3 helyett Middle-Earth: Shadow of War

    A játék, aminek képtelen vagyok megjegyezni a pontos címét Middle-Earth: Shadow of War Fejlesztő: Monolith Productions Kiadó: Warner Brothers Megjelenés éve: 2017 Bolt: része az Xbox Game Passnak,...

    Lenry 4 éve 3

További legjobb találatok...

Találatok

  • Witcher 3 helyett Witcher 3

    Ugye? Ki nem látta ezt előre?

    The Witcher 3: Wild Hunt
    Fejlesztő: CD Projekt Red
    Kiadó: CD Projekt
    Megjelenés éve: 2015
    Bolt: Minden nagyobb boltban megtalálható, és már a GOTY változat is aprópénz, úgyhogy minden gamernél kötelező darab kell hogy legyen.

    A cikksorozat befejező részének szánom ezt, és most nem is én fogom megírni, nem én fogom ajnározni a játékot, hogy mennyire jó, hanem a többiek. A Witcher 3 topik egyik sűrűn visszatérő eleme, amikor a játékot befejező kollégák megpróbálják betűbe önteni az élményt, amit kaptak, ebből gyűjtöttem össze egy csokorral. Enjoy.

    Folytatás...

    Lenry 10 hónapja 10

  • Witcher 3 helyett The Last of Us

    ... depi end

    The Last of Us és The Last of Us Part II
    Fejlesztő: Naughty Dog
    Kiadó: Sony Computer Entertainment
    Megjelenés éve: 2014 és 2020 (PS4-re)

    Most mindenki azt fogja gondolni, hogy azért írok meg azért játszottam ezzel a játékkal, mert most csinált belőle az HBO sorozatot, pedig csupán véletlen egybeesés. Egyszerűen ezek voltak az első címek, amiket sikerült megvenni a Playstation mellé.
    Még csak nem is tetszett először, de amikor megvettem a PS4-et, és utánaolvastam, hogy mik a must-have alapművek, akkor mindenki hypeolta, úgyhogy annak ellenére megvettem, hogy nem szeretem se a zombis témákat, se a survival-horrort.
    Nem is volt jó bevezető a konzolok világába az első rész, 1-2 óra szenvedés után félreraktam, addigra megjött a Horizon Forbidden West, ami miatt az egész PS4 vásárlásba belevágtam. Ismerős világ, ismerős játékmechanika, sokkal könnyebben belerázódtam a kontrolleres bohóckodásba.
    Aztán szép lassan a végére értem minden másnak, ezek meg ott figyeltek a polcon, ezért kénytelen voltam újrakezdeni őket.
    Nos...

    Folytatás...

    Lenry 11 hónapja 6

  • Witcher 3 helyett Red Dead Redemption 2

    Red Dead Redemption II
    Fejlesztő: Rockstar Studios
    Kiadó: Rockstar Games
    Megjelenés éve: 2018
    Bolt: Kb minden nagyobb boltban megtalálható, de nem igazán esik az ára, ha valahol 50 euró alatt látod, ott kell lecsapni rá.

    Talán ezzel a játékkal sikerült leginkább pótolni a Witchert, addikció szempontjából legalábbis mindenképp. Ugyanazt a tömény ráfüggést okozta, mint anno a Witcher, az asszony már a lópata-dobogásból tudta, hogy "már megint a vadnyugatos játékkal játszol?".
    Arthur Morgan és haverjainak kalandja igazi Rockstar játékhoz méltóan hatalmas, az utolsó csavarig kidolgozott, élő, lélegző világban játszódik, ami engem azonnal berántott. Egyébként is vonz a frontier, az Assassins' Creedből is a harmadik a kedvencem, itt pedig minden megvan belőle...

    Folytatás...

    Lenry 1 éve 7

  • Witcher 3 helyett A Kultúra

    Ez most nem játék lesz, hanem könyv, szóval akinek tl;dr volt a jele az oviban, az nyugodtan lépjen tovább.

    Sokkal kevesebbet olvasok, mint régen, gyerekkoromban rengeteg könyvet elolvastam, rengeteg időt töltöttem a könyvtárban, sokszor ha betegen otthon kellett maradni, oda akkor is bementem (nem is volt rajtam kívül senki délelőtt 10-kor a gyerekrészlegen). Ma már tizedannyit se, sőt, szerintem többet írok, mint amennyi rendes irodalmat olvasok, de azért egy halvány szál megmaradt, a scifié. Egy időben rendszeresen vásároltam a Galaktikát, hogy legalább annyit elolvassak egy hónapban, ami abban megjelenik, de ez is elmaradt.

    A Kultúra sorozatra egészen furcsa módon akadtam rá, korábban sem a sorozatról, sem az íróról nem hallottam soha, bár ez lehet hogy engem minősít... Szóval mindannyian ismerjük a SpaceX-et, meg az ő koncepciójukat a drónhajóra leszálló rakétákról. Tudjátok hogy hívják a két drónhajót? Of course I still love you és Just read the instructions. Hogy tud valaki ilyen hülye nevet adni egy (két) hajónak? És miért?
    A válasz: Iain Banks.

    Folytatás...

    Lenry 3 éve 21

  • Witcher 3 helyett Horizon Zero Dawn

    Horizon Zero Dawn
    Fejlesztő: Guerilla Games
    Kiadó: Sony
    Megjelenés éve: 2017 (PS4), 2020 (PC)
    Bolt: Minden nagyobb boltban megtalálható, Steamen a Winter Sale keretén belül épp' akciós.

    Milyen világokat szeretek? Az érdekes világokat szeretem. A jól kitalált világokat szeretem. Meg amiken el lehet gondolkodni. Egy RPG esetében kiemelkedően fontos a helyszínül szolgáló világ szerepe, a HZD pedig nagyon magával ragadott.

    A keretsztori ugyebár kissé sablonosan indul - én meg innentől spoileresen folytatom - miszerint a megállíthatatlan robothadsereg elpusztítja a civilizációt, de eddig akár egy Terminátor-koppintás is lehetne, azonban a HZD tovább tekerte a potmétert, azzal, hogy mivel itt a robotok biomasszát tankolnak, így az exponenciálisan növekvő robothorda nagyon záros határidőn belül felél mindent a bolygón. Értsd: mindent. Az élet teljes kipusztulása elkerülhetetlen.

    Folytatás...

    Lenry 3 éve 10

  • Witcher 3 helyett Half-Life: Alyx

    Half-Life: Alyx
    Fejlesztő: Valve Software
    Kiadó: Valve Software
    Megjelenés éve: 2020
    Bolt: - értelemszerűen - Steam most épp 50 euróért vesztegetik.

    Le kell szögeznem, hogy a tegnapi napig semmilyen formában nem érdekelt a virtuális valóság, sőt, igazából még most se nagyon. Az Alyx érdekelt volna, mint a Half-Life sorozat éppen 13. éve várt következő epizódja, de hát VR, és egyrészt ugye a technológia se érdekelt, másrészt a szükséges hardverre se akartam költeni.

    A munkahelyemen évek óta vannak különféle headsetek, olcsó Androidos játékszertől a HTC Vive-ig, mert fejlesztenek rá a kollégák, így 1-1 percre kipróbáltam, de vásári parasztvakításnak nézett ki az egész, minimális immerzióval, tudod, amikor kipróbálod és rezignáltan azt mondod, hogy "aha, nagyon jó", és mész vissza a dolgodra, mert hülye bohóckodásnak néz ki, és hol van ez egy jó monitorhoz meg egy egér-billentyűzet kombóhoz képest...

    Folytatás...

    Lenry 3 éve 1

  • Az játékoknak árárul

    Bezzeg az én időmben...

    Idén sokkal több játékkal kezdtem játszani, mint a korábbi években, ez először abból indult ki, hogy a Witcher 3 helyett kellett valami más, mert hát biztos nem csak a CDPR tud rendes játékot összerakni. Mostanra kezd realizálódni, hogy lehet, hogy valójában egy közepes méretű kapuzárási pánik okozhatja ezt, mert hát mit csinál előbb-utóbb egy stabil kapcsolatban élő harmincas fickó? Na ugye...

    Szóval minél több játékot végigjátszanék, amíg van időm ilyenekre. Szerencsére nagyon kevés új játék érdekel, így nem nagyon kell a hardvert fejleszteni, illetve a sokadik Steam Summer Sale-n vannak túl, mire hozzám eljutnak, így túl sok pénzbe sem kerülnek, esetleg részei valamilyen előfizetéses pakknak, mint amilyen az Xbox Game Pass for PC, és mondjuk havi 1390-ért megéri. Bár most, hogy felemelik 3000-re, lehet, hogy lemondom, amint kifogynak az engem érdeklő címek.

    Ez jól működött egész a közelmúltig, amíg el nem kezdtem szemezni a Red Dead Redemption 2-vel. A Rockstar vadnyugat-szimulátora ugyanis nem egy kifejezetten öreg darab, még nincs egy éve, hogy megjelent PC-re, ennélfogva nem is vágják hozzá az emberhez bagóért.
    Na de...

    Folytatás...

    Lenry 4 éve 19

  • Witcher 3 helyett Hellblade: Senua's Sacrifice

    Még egy játék, aminek nem tudom megjegyezni a címét

    Hellblade: Senua's Sacrifice
    Fejlesztő: Ninja Theory
    Kiadó: Ninja Theory
    Megjelenés éve: 2017
    Bolt: része az Xbox Game Passnak, fizess elő, megéri

    Nehéz erről a játékról írni, mert úgy játszottam végig, hogy egyetlen percét sem élveztem. Nem azért, mert rossz lett volna, épp ellenkezőleg: tökéletesen összerakott mű.
    Egy-két órányi játék után világossá válik, hogy itt korántsem a szórakoztatás volt a cél... Ez egy művészeti alkotás, ami felhívja a figyelmet valamire.

    Indítás után egy fiatal nőt követhetünk, ahogy lassan evez egy furcsa folyón, és közben a narrátor elmeséli, hogy Senua a párja lelkét próbálja visszaszerezni a pokolból, a hallgatóság pedig álmélkodva hallgatja, időnként közbeszólva, ahogy Senua halad előre, biztatva őt, vagy kételkedve a döntései helyességében, hangosan ijedezve a harcok közben, vele együtt rettegve az egyre elborultabb környezetben, majd szép lassan kiderül, hogy a narrátor csak Senua fejében létezik, ahogy a hallgatóság is. Talán a világ is.

    Folytatás...

    Lenry 4 éve 9

  • Witcher 3 helyett Halo

    Master Chief

    Halo: The Master Chief Collection
    Fejlesztő: Bungie, 343 Industries
    Kiadó: Microsoft
    Megjelenés éve: 2001-2020
    Bolt: része az Xbox Game Passnak, fizess elő, megéri.

    Egy ideje nem írtam, mert nem egy, hanem rögtön 4 játékot játszottam végig, ugyanis bejött a korai Halo epizódok feltuningolt változatát, illetve az újabb részek PC portját tartalmazó Halo MCC, ami jelenleg a Halo 1, 2, 3 és Reach címeket tartalmazza, de később jön a Halo 3: ODST, meg a Halo 4 még a Infinite megjelenése előtt (ami szintén jön PC-re), meg gondolom egyszercsak lesz Halo 5 is, mert hülyén nézne ki, ha az kimaradna, ha már az összes többi rész játszható Windowson. Mondjuk az már lehet, hogy nem lesz az MCC része.

    Folytatás...

    Lenry 4 éve 4

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.