2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • IAA 2017 Frankfurt

    Voltam olyan szerencsés, hogy idén kijutottam az idei frankfurti autószalonra. azt tudni kell, hogy a kétévente megrendezésre kerülő frankfurti Nemzetközi Autókiállítás (Internationale Automobil-Ausstellung) a világ egyik legjelentősebb autókiállítása.
    Egy napra mentem, reggel 7-kor indult a repülő a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, körülbelül 90 perc repülőút után szálltunk le Frankfurtban.
    Maga a kiállítás óriási területen fekszik, lényegében esélyem nem volt alig több mint 6 óra alatt bejárni, de amit tudtam megnéztem. A tömeg óriási volt, az, hogy beüljek pár autóba szinte lehetetlen volt, de azért néha sikerül bepattannom pár, a közönségnek érdektelen járműbe.
    De beszéljenek a képek helyettem, nem vagyok riporter :)

    (némelyik kép elfordítva jelenik meg a böngészőben, sorry)

    Az AMG Project One a színfalak mögött:

    A BRABUS nem csak az új S osztályt hozta el, rengeteg klasszikus autó is itt volt, tökéletesen felújítva:

    Folytatás...

    kovbandi82 7 éve 6

  • Iphone audio lejátszása OpenWRT és Shairport Sync segítségével

    Megfogalmazódott bennem a gondolat, hogy az Iphonem hangját kellene valahogy a Hifin lejátszani, lehetőleg vezeték nélkül. Mivel van itthon OpenWRT-s eszközöm, és olvastam már valahol, hogy USB hangkártyával lehet hangot kicsikarni belőle, ez irányban kezdtem el keresgélni, és szerencsére sikerrel is jártam.
    Megtaláltam az u.n. Shairport Sync nevű szolgáltatást, ami elméletileg megfelel erre a célra. Fel is raktam a szükséges csomagokat:
    - shairport
    - shairport-sync

    Miután ez megvolt, megnéztem, egyáltalán maga a szolgáltatás fut-e már. Újraindítottam az eszközt - jelen esetben egy BananaPI M1 OpenWrt Chaos Calmer 15.05.1 (suste build) - elindítottam a Zene alkalmazást, és ezt láttam:

    Folytatás...

    kovbandi82 7 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.