2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Giottos MTL 9371B - Az állvány

    Két évvel ezelőtt az egyik legdrágább hobbit sikerült megtalálnom, amit úgy hívnak, hogy fotózás. Valaki megragad ott, hogy vesz egy vázat egy kit objektívvel és el van vele amíg az szét nem esik valaki pedig mindig az újat a jobbat keresi. Na most én az utóbbi csoportba tartozok. Magába szippantott a dolog.

    Két három hónapja vettem egy ismerősömnek egy állványt 25.000 forint értékben. Márkát és típust direkt nem írok. Az ismerősöm nagyon boldog volt, hogy egy nagyon jó állványt sikerült megvásárolnia egy vagyonért. Az ő rendszerét egyébként szépen megtartja állvány, viszonylag stabilan. Ekkor már tudtam, hogy nekem nem ebben az árkategóriában kell nézelődnöm. Ez nekem gyenge és valahogy nem az jött le róla, hogy időtálló és atom stabil állványt tartanék a kezemben. Persze, elkapott a gépszíj és nekem azonnal állvány kell. Na most ez Magyarországon szinte lehetetlen. Bár lehet csak én voltam és vagyok béna. Sikerült egy olyan állványt kiválasztanom ami teljesen megfelel a céljaimnak.

    Folytatás...

    JohnyBlue 11 éve 19

  • Az éjszakai fotózás izgalmai

    Tegnap este nem tudtam elaludni így, úgy döntöttem, hogy elsétálok fotózni. Mivel elég hűvös volt az időjárás éjféltájt, így beültem a kocsimba és mentem a fotózás színhelyére. Mint utólag kiderült nagyon helyesen és jól döntöttem.

    -megérkeztem, leparkoltam, kocsi hátulja kinyit, melegebb ruhákat felaggat a testemre, fotó táska keresztbe, cigi gyújtó felső zsebbe, gagyi állvány kiszed s fél kézzel fogdos, kocsi lezár
    -rágyújtok, élvezem a csöndet, körbejárom a kiszemelt „ojjektumot”, a kihalt tér látványa hat az agyamra, fejemben megjelennek az elkészítendő képek körvonalai
    -cigi elnyom, csinálok pár képet az ötletem igazolására, felszerelés beállít, közbe hangokra leszek figyelmes…

    A parkoló irányából négy enyhén-nagyon illuminált fiatalemberre leszek figyelmes. Végig kavar az agyamon a gondolat, hogy ott a kocsi, de úgy vagyok vele, hogy buliból jönnek hazafele hangosak és mivel túl sokat ittak ezért mennek neki a kukának. Próbálok a kitűzött célra összpontosítani, de nem megy a dolog. Valami zavar. Áhh, a fenébe is hagyom az egészet, inkább megyek haza és alszok tovább.

    -felszerelés összerak, elindulok a kocsi fele, ők is elindulnak a gépjármű irányába, szedem a lépteim egyre szaporábban, ajtó kinyit cuccok behánynak, én is bedobom magam.

    Folytatás...

    JohnyBlue 13 éve 35

  • Itt az új iPad !!!!

    Mit is mondhatnék. Ma (most) bemutatták az iPad 2-őt. Ami a kinti nagytudású emberek szerint. Amazing :B
    Én úgy érzem maradok az első generációs iPadomnál.
    Az apple weboldalán már az árak felől is lehet tájékozódni.

    JohnyBlue 13 éve 15

  • XBMC Commander az iPadon

    A kis 500 forintos kínai távirányítómat bedobtam a fiók aljára amikor ezt az applikációt megláttam. Szinte az összes létező XBMC irányító progit felkutattam és próbálgattam de szerintem ez az amiért érdemes pénzt kiadni.

    Kezelőfelülete szerintem kellemes és letisztult,illetve nagyon kézreáll az egész.

    Csináltam pár képet működésközben.

    [link]
    [link]
    [link]
    [link]
    [link]

    JohnyBlue 13 éve 1

  • XBMC az iPadon

    Este nagyon unatkoztam, gondoltam megnyomogatom már egy kicsit az iPadot.

    Sikerült felrakni egy teljes értékű XBMC-t az iPadra.

    Nagyon állatul működik rajta. Gyorsan a HTPC-s SMB megosztásokat felmountoltam neki. Természetesen tökéletesen kezelte a meghajtókat. Az avikat (xvid, divx) röccenésmentesen játsza, előre és hátra tekerés kulturát ahogy azt megszoktuk.
    mp3 és FLAC lejátszás ahogy azt várja az ember. HD filmekből párba belekukkantottam, na azokat már nem igazán szerette! Bár hazudnék ha azt mondanám, hogy nem játszotta le! Ugyanis simán lejátsza, csak egy baj van. Mégpedig az, hogy ha beletekerek kilép az XBMC főmenűjébe. Ebből az a tanulság, hogy a filmet nem tekerni hanem nézni kell.

    A felhasználói felület 1:1 ben ugyanaz mint azt már megszokhattuk. A beállítások elején egy kicsit furcsán néztem, hogy banyek nem működik a görgetés effektus. Azaz nem tudom húzogálni a "filmeket" le s fel. Gyors googlézás után kiokosítva tudtam kezelni a le s fel mozgatást. Annyi a titka, hogy oldalt a csúszka rejtve van. Azt kell megfogni és húzni vonni.
    Viszonylag sok média tartalom van a HTPC-n megosztva, így amikor pl. belépek a divx mappába amiben van vagy 6-700 film és ráncigálom akkor szaggat egy picit a mozgás. Remélem ezek majd azért orvosolva lesznek.

    Ha valakinek kérdése van szívesen válaszolok.

    Működésközben...

    Folytatás...

    JohnyBlue 13 éve 12

  • A hangerő és a szomszéd....jahh meg én...

    Délután végeztem a melóban utána irány be a boltba papírfecni alapján gyors vásárlás, utána irány haza mert oldalborda délutános és enyém az egész kecó! Nopersze nem kell semmi olyanra gondolni :) csupán csak lazulni akartam egészen este tízig. Ehhez minden feltétel adott volt. Jó zenék, Kohári pincészetből jófajta borok tömkelege és egy közepes minőségű és teljesítményű sztereó berendezés jahh és egy csendes téglafalú társasház.

    Móka indul, szoba átrendez, ital bekészít, sztereo bekapcsol, ipad kézbe vesz, és hátradőlés. Elsőnek egy kis lightos Sister Bliss mjuzakot toltam be, alig ment le az első track csengetnek.... no fene, ki ki fene. Szomszéd gyerek tombol, hogy így nem tud létezni mert egy állat vagyok. Na mondom f.sz. bor nem mehet pocsékba, zene megy tovább, de mondom nem akarom felboszantani jobban valami tényleg kulturált japán népzenét raktam be. Erre megint csengetnek... röhögve megyek ki ki, persze megint a szomszéd... kapcsoljam ki mer zavarja! Mondom miben backi? Aszondja nem tudja a házimoziját élvezni!!!!

    Na mondom a pusztulat fogjon el. Adok neked. Terrordrome V. betol 70% hangerőn és elmentem a kocsmába inni egy sört. 1 órája jöttem haza, zenét hallgatok ugyanúgy mint szerettem volna de most láss csodát csendben van és nem tombol.,,, :)

    JohnyBlue 13 éve 21

  • Imaginarium

    Nagyon nagy várakozással tölt el a Nightwish új albumának megjelenése. Így szinte majdnem mindennap felkukkantok az oldalukra. Erre ma azt látom, hogy az új album valamikor ebben az évben fog megjelenni, és 2012 ben egy szerintem igen spéci zenés, videós anyaggal fognak minket meglepni.

    Bővebben:

    Eredeti cikk.
    Magyar cikk.

    JohnyBlue 13 éve 0

  • Az index

    Annó amikor az autómat megvettem 2004 áprilisában a kereskedő megkérdezte milyen extrákat kérek bele. Mondtam neki, hogy egy légkondi jó lenne bele. Megoldották szépen s ügyesen, ami azóta is hűti a testemet ha melege van. Egy bő féléve figyeltem fel arra a jelenségre, hogy a kb 10 millió forinton felüli vagy a legalább 3 literes motorral szerelt gépjárművek indexei nem működnek a forgalomban. Ami szerintem nagyon veszélyes és idegesítő. A minap egy sörözés alkalmával megosztottam a pultossal eme észrevételemet aki már mondta is a választ. Igen, a pultosok nagyon tapasztaltak válaszadás terén. A válasz mégpedig az, hogy a fent említett gépjárműveken az index lámpa megléte az extrák kategóriába tartozik. Mivel a tulaj spórolni akar azért mert magyarok vagyunk így a csippantós központi zár beszerelődik és az indexre már nem marad lóvé.... Jelzem 2011 et írunk, minden fejlődik s gyorsul ami nagyon jó és szép, de azért nekünk is kellene fejlődni a korral ... a technikával... vagy nem ?

    (elnézést kérek mindenkitől előre is akit ezzel a kis bejegyzéssel megbántottam volna, de utálom ha valaki nem indexel)

    JohnyBlue 13 éve 2

  • Mindennapi betevőmet add meg nékem internet.

    Reggel 04:20….. ébreszt a telefon, gyors fürdés, borotválkozás, reggelizés, utána persze az elmaradhatatlan cigaretta. Közben már azon jár a fejem, hogy húúú melóba mit fogok ma hallgatni. Ugyanis van egy nagyon, de nagyon rossz szokásom, amit már sokan kifogásoltak. Ami az lenne, hogy a melóhelyen nyolc órában csak egy albumot hallgatok. Vagy bizonyos mennyiségű zenét fülelek. Szóval irány a munkahely, kocsiban morfondírozok milyen stílusú zenét kellene ma leszippantani az internetről, persze csak és kizárólag meghallgatásra. Ma reggel mivel már igen jó idő volt (csak -7) így már a nyárra gondoltam, ebből kifolyólag csak és kizárólag régifajta fülledt zenéket lehet majd hallgatnom ;]

    Irodába bepottyantam, gépet benyomtam, a lent felsorolt zenei remekműveket leszippantottam és egész nap vigyorogtam :D

    [link]

    [link]

    [link]

    [link]

    JohnyBlue 13 éve 0

  • Meine Musik

    Egyik nagyon nagy szerelmem a hardcore. Tudom ez ma már nem éppen egy trendi műfaj meg ilyenek de mondjuk erre én nagy ívben teszek. Szeretem és kész…, hogy miért is ? Nem tudom. Talán mert jó? Vagy kevesen hallgatják és emiatt tűnök különcnek? Vagy csak polgárpukkasztás végett? Vagy túl sok pénzem van (volt) mélynyomókra? Vagy imádok Air Maxx-ben táncolni? Találgathatok még napestig de akkor se fogok rájönni, hogy mitől van, hogy szeretem ezt a elektronikus tánczenei műfajt.

    Talán azért mert ha betolom a playlistembe pölö ezt a kis (Supersonic Hardcore File 01) lájtos válogatást akkor megjön a kedvem mindenhez, energiát kapok és beindulok mint egy félbolond. Egyszerűen visz, sodor a tempó, megállíthatatlanul nyomul. Néha már-már ordítani lenne kedvem, de nem azért mert olyan rossz, hanem azért mert annyira felpörgök, hogy vagy kiugrok a világból vagy kiordítom magamból. Hasonlóan meredt szemű reakciókat szoktam látni futball szurkolók arcán.

    Egy kis ízelítő mjuzak a jutubról.

    Folytatás...

    JohnyBlue 13 éve 4

  • Csendet akarok!

    Sajnos az egész család sorozat, film és zene függő. Ebből adódóan a HTPC-ben levő háttértár már most is igen nagy. Jelenleg 3db 1,5 terrás ecogreen hdd kerreg a masinában. Tavasszal ezt a területet növelni fogom 8 terrára. Ami már 4db HDD-t feltételez.

    Az addig rendben van, hogy ezek a HDD-k nem annyira zajosak, de azért szó mi szó, lehet a hangjukat hallani. Ebből adódóan elhatározásra jutottam. A masinát le kell paterolni a pincébe, hogy ott zörögjön. Ma megvolt a főpróba. Megosztottam a meghajtókat windows 7 alatt, és a MacBook-on levő XBMC-be pedig beállítottam. Amikor ez összeállt lehurcoltam a gépsast a pincébe bekapcsoltam és irány a hálószoba. MacBook felébreszt, XBMC indít. Hálózati meghajtókat látja. Első teszt. Mp3 lejátszás, tökéletes. „sima avi” lejátszás, tökéletes. Na mondom próbálok egy 720-as tömörítésű HD filmet is… hátha… erre a pofám leszakadt mert röccenés-mentesen lejátszotta. Azt elfelejtettem írni, hogy az adatokat természetesen wifi-n keresztül adagoltam a gépnek.

    A minap értesültem arról, hogy a második generációs Apple TV-re is fellehet rakni az XBMC-t így vásárolni fogok egyet és végre csend lesz a szobában.

    Folytatás...

    JohnyBlue 13 éve 7

  • Vezeték nélkül könnyebb? Avagy drót vagy nem drót :-)

    Sokat morfondíroztam, hogy a lakásom másik szobájába hogyan tudnék audio jelet továbbítani, falfúrás nélkül és ilyen „barbár” dolgok nélkül.

    Mindig is lusta voltam, ha ilyenre kellet vetemednem. Falat átfúrni, körbe vezetékezni mindent, szőnyeg alatt vezetni a kábelrengeteget és még sorolhatnám napestig a kábel elvezetési módokat. Ezek számomra nem jó dolgok. Éppen ezért is nincsen sok pont egyes hangrendszerem, mivel ha a kábelezésre gondolok elsírom magam. Így csak valami „speciális” megoldás maradt.

    A helyszín egy átlagos téglafalú 2 szobás lakás. Egyik szobában van a Hi-Fi a másikban televízió és a HTPC (a félreértések elkerülése végett a szobákban más dolgok is vannak). Addig nincs is baj, amíg a tv-s szobában vagyok, mivel ott a tv hangszóróin keresztül áradnak felém a zenék és a filmek hanghullámai. Viszont, ha a másik szobában szeretnék zenét hallgatni egy pohár borral a kezemben, akkor előtte ki kell, hogy írjam egy CD-lemezre. Eddig ez így működött, de a minap lejött a köd, mert nem találtam a kedvenc Tátrai Tibor albumomat. Akkor eldöntöttem, hogy a HTPC-t össze kell valahogy hozni a HI-FI-vel. Próbaképpen kihúztam egy sima árnyékolt kábelt kb. 20 méter hosszan.

    Folytatás...

    JohnyBlue 13 éve 4

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.