2021. március 5., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • LEGO 75252 - UCS Star Destroyer

  Avagy az univerzum rettegett szürke Dorritója, az egyik legdrágábban kapható LEGO készlet.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 1 éve 63

 • Lego UCS Falcon - 1 hosszú út vége.

  2 évvel ezelőtt postoltam arról, hogy ismét beleszerettem a Lego-ba és, hogy mennyire nagy álom az, hogy beszerezzem a világ akkori legnagyobb készletét. Jelentem: SIKERÜLT !

  Akkor ugyan még csak pletya szinten lehetett hallani az újra kiadásról és vicces is most olvasni az akkori mondataim:

  "Ezek után nyilván minden Lego mániás ember álma a UCS Millenium Falcon, ami az eddigi legnagyobb Lego Star Wars készlet 5100 feletti elemszámmal. 2007 ben adták ki, tehát idén van a 10. évfordulója. Jelenleg 5000 dollár körüli áron lehet venni E-bay-en, amikor kiadták 500 dollár volt a retail ára.

  Idén pletykálják, hogy a SW 40. évfordulójára ismét kiadják a modellt felújított külsővel. Várhatóan 550-600 dollár lesz az ára és fix vevő leszek rá. Helyem ugyan nincs hozzá, hiszen hatalmas készletről beszélünk..
  Ettől a kis problémától eltekintve egy életre szóló élmény lesz, ha sikerül beszereznem belőle egyet."

  1 apró pici probléma volt, mégpedig az hogy nagyon nem 550-600$-ba került. :DDD
  Az újra kiadott verzió 7541 alkatrésszel jelenleg messze a világ nagyobb Lego készlete és ez az áron is meglátszik. Hivatalos forrásból 800$-ért, avagy 250 ezer jó magyar Ft-ért lehet megvásárolni.
  Szerencsére a mostani Black Friday-es akciók miatt azért ehhez képest sikerült jóval olcsóbban megvásárolni.

  Folytatás...

  h3lios 2 éve 5

 • Életem első (és utolsó) Bugattija - Lego 42083

  A cím ennél jobban már nem is tudná fedni a valóságot.
  Ugyanis megvásároltam életem első Bugatti Chiron-ját, viszont ennél közelebb nem fogok kerülni 1 Bugattihoz a közeljövőben.

  [link]

  Ez az autó pedig nem más, mint a Lego (Technic) legújabb 1:8-as Szuperautója a Bugatti Chiron.
  A nemrégiben indult 1:8-as arányú sportkocsik második példányáról lesz majd szó a következőkben, az első kiadás a pár éve megjelent Porsche 911 GT3 RS.

  [link]

  Ezek a modellek első sorban arról híresek, hogy megpróbálják az eredeti autót a lehető legpontosabban megvalósítani Lego Technic formában. Korábban már voltak ilyen méretarányban készült Technic készletek, viszont azok aligha voltak pontosak. Fogalmazzunk úgy, hogy kis szerencsével sikerült felismerni valójában melyik autóról mintázták a készletet.

  További ismertető jelei ennek a szériának, hogy az eredeti autóban található mechanikai megoldások is visszaköszönnek. A porsche esetében egy 3+1 (hátramenet) sebességes váltóról beszélünk, valamint hátsókerek meghajtásról.

  Folytatás...

  h3lios 2 éve 3

 • Jurassic World - Fallen Kingdom

  Gyerekek ez a film ****** jó !
  Aki teheti nézze meg, mert nem fog csalódni, pláne ha látta a korábbi részeket.
  Gyerekkoromban rám is nagy hatással volt az eredeti Jurassic Park. Az a mai napig is 1 mestermű és ugye ki tudná elfelejteni azt a zenei aláfestést ?!

  SPOILER-es leszek, szóval aki nem akar semmibe belefutni az most hagyja abba az olvasást.

  A film cselekménye:

  Megtudjuk, hogy az Isla Nublar (Eredeti Jurassic Park / World) szigete alatt lévő vulkán kitörni készül.
  Az előző részből a főszereplő csaj meg akarja menteni a dínókat, hogy ne pusztuljanak ki ismét, ráadásul ne úgy, hogy élve megsülnek. Tehát a film már itt bedob egy elég komoly és nehéz témát, a veszélyeztetett állatok védelmét. Kérdés, hogy a mesterségesen felélesztett dínókat mennyire tudjuk állatokként kezelni.

  Az első filmből ismert Malcolm a szenátus előtt amellett érvel, hogy hagyják őket meghalni, mert előbb utóbb elszabadítunk 1 olyan genetikus világvégét, amit aztán nem lehet megállítani. (egyébként tökre érthető azok után, hogy ő kishíján otthagyta a fogát az eredeti parkban.)

  Folytatás...

  h3lios 3 éve 18

 • Solo - Just a boring story

  Gyerekek.... Ez valami botrány volt.

  SPOILER-es írás következik.

  Ma beültem megnézni a Solo-t és mit ne mondjak, az előzetes fikaáradat ezúttal teljesen jogos volt.
  Sok filmkritika nem igazán érdekel, mert más az emberek ízlése és engem nem mint filmkritikus érdekel 1 film, hanem mint 1 átlag nézőt.

  Annó az X-men: Apocalypse is egész nézhető volt pedig mindenki ekézte.
  Itt is olvastam, hogy nagyon rossz lett a film és, hogy mélyen az eddigi filmek színvonala alatt van a cucc.

  Engem a Spoilerek nem igazán érdekeltek, a film legnagyobb Easter eggje már megvolt előző héten Redditen, szóval tényleg felkészülten ültem be.
  Lehetett olvasni, hogy mennyi balhé volt a film körül, nem volt egy épkézláb rendező + forgatókönyv, aztán a végén Ron Howard-ra bízták, hogy csináljon ebből a mocsokból 1 értékelhető filmet. Kíváncsi vagyok, hogy mit lehetett volna kihozni ebből az egészből, ha 1 jó koncepció alapján megkapja 1 normális rendező.

  Rengeteg dolog volt, amit most lehetne boncolgatni, de nem mennék bele részletesebben, mert nem volt igazán jó pontja a filmnek. Random történtek dolgok és rohadul látszott, hogy nagyon kevés anyagból kellett összeollózni a végeredményt.

  Folytatás...

  h3lios 3 éve 13

 • Ferrari 8157 - Avagy a valaha volt Legnagyobb Lego Ferrari

  Persze csak kisebb ferdítéssel, ha a Technic készleteket nem vesszük figyelembe. :)

  [link]

  A napokban sikerült egy elég jó vételt csinálnom az egyik Facebook-os csoportnak hála.
  Először nagyon küzdöttem, hogy neem kell ez nekem, inkább spórolnék most másra. Viszont annyira király volt az ajánlat, illetve maga a szett, hogy nem tudtam otthagyni.

  Maradjunk annyiban, hogy a piaci árának kb. a feléért sikerült elhozni.
  Annyit kell tudni a készletről, hogy igen csak ritka világviszonylatban is, mert a Racers vonal már régen megszűnt, tehát utód sem nagyon várható. Annó 100$ környékén lehetett kapni a boltokban, viszont mivel 2008-as készlet, ezért pont idén tölti a 10. évfordulóját.

  [link]

  Maga az autó Kimi 2007-es világbajnok autója, ami tovább növeli az értékét a rajongók számára, hiszen a Ferrari azóta sem nyert egyéni címet.

  Folytatás...

  h3lios 3 éve 4

 • A magyar F1-es közvetítés szégyene...

  Rage ON:

  Szujó mi a francot keres még a kommentátor csapatban ?!
  Hihetetlen, hogy mit művel ez a csávó… Czolnernél és Mezey-nél azt hittem nincs lejjebb, hát hatalmasat tévedtem. Pedig amikor 1 sportautó futamot közvetített Wéberrel a Ringről teljesen elégedett voltam a minőséggel, mert az 1 valóban színvonalas kommentár volt.

  Viszont most érezhetően beleült a tutiba amikor a csapat tagja lett. Gyakorlatilag évről – évre egyre lejjebb adja, ami a felkészülést illeti. Amikor az M4-hez került technikailag és informális szinten is elég jól megvolt, mivel évekig utazott a F1 mezőnyével és bent volt a körforgásban. Ma 2017-ben eljutottunk oda, hogy minden 2. szava 1 hatalmas ferdítés – fölösleges Bulvár Bullshit, amit egy kommentátor technikai sportban nem szabadna, hogy megengedjen magának..

  Az elmúlt 3 év arról szólt / szól, hogy Wéber Gabi javítja ki a ***ségeit. És sok esetben már akkora hülyeségeket mond, hogy már Wéber is idegből üvölt vele, hogy fogd már fel b+, hogy teljesen alaptalanul hozol fel mindenféle légből kapott *** teóriát.

  A technikai tudása kb. megragadt egy 5 évvel ezelőtti szinten és azóta abból a 2-3 infóból él amit Wébertől hallott és folyamatosan azt a pár beakadt mondatot ismételgeti, amire még ezekből emlékszik.

  Folytatás...

  h3lios 3 éve 64

 • Utálsz takarítani ? Kezdj el Lego-t gyűjteni !

  Így kénytelen leszel 2 - 3 hetente takarítani, ha nem akarod elhanyagolni a gyűjteményed... :D

  [link]

  [link]

  Ugyanitt Lego kollekció update.
  Jelen pillanatban ott tartok, hogy nem nagyon maradt hely a szobámban, illetve neki kell állnom spórolni, így nem fér bele túl sok bővítés.

  UCS Falconnak sajnos helyem sincs, illetve elérhetetlen a készlet világviszonylatban. A következő nagy dobásra, amit a legos berkekben pletykálnak egy UCS Star Destroyerre viszont lehet, hogy benevezek majd.

  Polcon kicsit rendezettebb azért a helyzet:

  [link]

  [link]

  [link]

  h3lios 3 éve 4

 • Közúti veszélyeztetés, avagy hogyan tolj le valakit az útról büntetlenül

  A fenti cím tökéletesen tükrözi az itthon uralkodó viszonyokat, valamint a dilettáns rendőri intézkedést.
  Nem titok, hogy dühből írom ezt a postot, mert nevetséges ami az ügyintézést illeti.

  Rövid történet:
  Január 3-án hazafele jövet a melóból az egyik hipermarket parkolóban kishíján letolt 1 Audis paraszt az útról. Dudával jeleztem felé, aztán a parkoló végében félrehúzódva megvárt, majd amikor elmentem mellette ismét rámgyorsított, majd az autóm elején keresztül húzott be a sávba.

  Természetesen az eset után elhajtott, mert ahhoz már nem elég tökös gyerek, hogy megvárja a rendőröket. Rendszám megvolt, rendőri bejelentés megtörtént.

  Erről találtok is 1 Blog postot korábbról az adatlapomon.
  Az ügy februárban folytatódott, amikor a születésnapomon reggel mehettem jegyzőkönyvet felvenni a kapitányságra. Tájékoztattak, hogy amint van fejlemény az ügyben értesítenek.

  Teltek múltak a hónapok, májusban bementem érdeklődni, hogy mi a helyzet az üggyel kapcsolatban. Akkor közölte velem a nyomozást vezető tiszt, hogy még nem fáradt be a tettes vallomást tenni, addig nem tudnak mit csinálni vele.

  Folytatás...

  h3lios 3 éve 91

 • Last Jedi - Snoke eredete ! Lehetséges Spoiler !

  Ahogy a cím is mutatja nagyon erős leak érkezett Snoke eredetéről, amitől teljesen oda vagyok, meg vissza.

  Itt a videó angol nyelven, de írásban is össze szedem azok kedvéért, akik nem tudják megnézni a videót / vagy nem tudnak angolul.

  A fenti youtuber srác 1 rejtélyes embertől kap e-mail-eket folyamatosan kisebb- nagyobb leakekről. A Force Awakens-nél is voltak és most is vannak ilyen mail-ek és eddig mind igaznak bizonyult a későbbiekben. Többek között az is ő leakelte ki korán, hogy Snokenak van 1 rejtélyes cyber kristály gyűrűje. Ez is igaz lett a később merch termékek is bizonyítják a dolgot.

  A lényegve térve, ami miatt valszeg idekattintottatok:

  Snoke lényegében 1 old republic-os időkből származó ősi sith lord. Lényegében 1 force vampire, elszívja az erőhasználók életerejét és ebből táplálja a sajátját, valamint tartja fent a testét az évszázadok során.

  Ő alkotta meg a choosen one próféciát, hogy a Jedi rend folyamatosan fenntartsa magát és legyenek erőhasználók, akiket aztán ki tud használni és elszívja majd az erejüket.

  Folytatás...

  h3lios 3 éve 13

 • Hova drágul még a telefon ipar ?!

  Kicsit csapongó lesz most az írásom, mert az elmúlt napokban - hetekben sokat gondolkoztam a cikkben említett témán.

  Telekommunikációs közegben melózok és napi szinten adok el előfizut / készüléket a vásárlóknak és megdöbbent, hogy milyen árakon jönnek az új készülékek már 1 jó ideje. Viszont az idei évvel 1 számomra teljesen érthetetlen és röhejes szintre emelkedett.

  6. éve használok androidos telefont és előtte is volt más okostelefonom, szóval nem új keletű dolog, hogy a csúcskészülékek elég borsos áron mennek. Emlékszem amikor 5 éve vettem a Galaxy S+ om akkor aktuális csúcsként a Samsungnál az S2-t árulták. Nyilván diákként számomra elérhetetlen volt a 150 ezres vételár és inkább a kistesót választottam előfizuban kb. fél áron. Tehát 5 éve kb. 150-180 ezer forintért ment az androidos piacvezető cég Flagship modellje.

  Jelenleg egy S6-ot használok, ahol végre belátta a Samsung, hogy nem árt prémium anyagokat használni és azóta is fém - üveg kombinációban forgalmazzák a legtöbb highend telefonjukat. Én 2 éve vásároltam a jelenlegi telóm, az aktuális termékciklus közepén. Akkor 185-ért (15k kedvezménnyel) sikerült megvásárolni fél évvel a piacra dobás után.

  Folytatás...

  h3lios 4 éve 81

 • Országos özönvíz + Rettentően buta emberek

  A fenti cím alapján lehet sejteni, hogy a mostanában kialakult jégesőkről / nagyobb zivatarok hatásairól szeretnék beszélni.

  Már az elején leszögezném, hogy nem vagyok meteorológus és a téma szakértője, viszont az önjelölt szakértők + buta emberek kommentjei kiborították a bilit nálam.

  Az egyik nagy hazai hírportál nemrég számolt be arról, hogy Pestet elöntötte a víz a délután jégeső után.
  A kommentszekció tele van a sopánkodó emberekkel, hogy "úristen, globális felmelegedés, meghalunk mind stb." Ott hagytam abba az olvasást, amikor megláttam, hogy valaki Sorost emlegeti...

  Komolyan emberek ?! Ennyire telik 2017-ben ?
  Persze, van globális felmelegedés, mert nem normális, hogy áprilisban még mínuszok vannak és decemberben 20 fok, viszont az, hogy a főváros és más települések tízen éveket visszamaradott csatornahálózata megadja magát egy tavaszi zivatarnak nem ennek tudható be..

  Még meg is hallgatnám ezeknek az embereknek a véleményét, ha nem lenne majdnem minden infrastruktúra 10-20 évet elmaradva a nyugati normákhoz képest. A vonatok pár nedves falevél és 1 kis eső után órákat késnek, valamint naponta ég le egy 30 éves metró... Ezek után még meg vagyunk lepődve, hogy nem bír el a város 1 nagyobb esőt ?

  Folytatás...

  h3lios 4 éve 119

 • Lego 71042 - Silent Mary

  A Legótól rendelt eddigi legnagyobb készletem összerakása: részletgazdag külső + sok és exkluzív figura!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 4 éve 36

 • The Last Jedi - Teaser kibeszélő !

  Srácok, mint azt már sokan tudjátok bemutatták az első hivatalos teasert az idén decemberben érkező SW filmhez.

  Őszintén szólva engem nem kapott el annyira a hype, mint a tavalyi bemutatónál, viszont ez valszeg azért van így, mert szándékosan nem mutattak szinte semmit a filmből, ami viszont 1 pozitívum így több mint fél évvel a premier előtt.

  Nektek mi a véleményetek ? Teóriákkal elő, ki mit gondol a történetvezetésről és a lehetséges cselekményről ?! :))

  h3lios 4 éve 14

 • Király volt a Logan ! De az emberek még mindig retardáltak...

  Hali mindenkinek !

  Most értem haza a Logan-ről, ami 1 nagyon király film volt. Nem nagyon láttam még a többi részét a "sorozatnak", de nagyjából tisztában vagyok az univerzummal. Elég kemény lezárás volt ez, de méltón búcsúztak a színészek a szerepeiktől (Prof, Logan).

  De én most nem erről szeretnék beszélni, hanem az észrevételeimről a mozizással kapcsolatban. Na jó, csak szeretném kiragelni magam, mert kiégtem.

  Kezdjük az elején. Vidéki mozi, nem egy 500 férőhelyes IMAX terem, viszonylag kulturált közönség is volt, DE !
  Ha valaki képtelen hetente fürdeni / ruhát cserélni ne moziba menjen már bakker... Fiatal srác ült mellettem és valami eszméletlen szag élményben volt részem. Szerencsére a film alatt annyira nem volt vészes, viszont kifelé kemény adagot kaptam belőle... Az AIR max, a felnyalt ecset haj, meg az iphone az megvolt emberünknél, de úgy néz ki, hogy ezek mellett már vízre nem tellett otthon.

  Mire ezen túllendültem következett a második "élmény". Aki látta, vagy hallott már róla tudja, hogy a Logan 16-os korhatárral került a mozikba (nem véletlen).
  Teremből kifelé anyuka-apuka ballagnak ki a 7-8 éves gyerekekkel... Nem hittem a szememnek bakker...

  Folytatás...

  h3lios 4 éve 28

 • Minek az embernek ellenség ilyen barátok mellett... :D

  1-2 nagyon gonosz is van köztük.... :D A Bungee -s nagy szemétség volt a srácok részéről. :))

  h3lios 4 éve 4

 • Elkezdtem Orkesztrát hallgatni.. Avagy Star Wars és Jurassic park zenék vegyesen

  Na nem azért, mert lenne bármi közöm a klasszikus zenéhez, hanem azért, mert imádom John Williams munkásságát és elkezdtem a kedvenc filmjeim sound trackjeit hallgatni. Aztán rájöttem, hogy ezek mennyire király dolgok és mennyi ember közös produkciója kell hozzá.

  Pár kedvencem tőle:

  Illetve ami ugyan nem Williams, de szintén nagy kedvenc mostanában:

  Talán magasan a kedvencem az öregtől a Jurassic park főcíme. Talán az a film volt a legnagyobb hatással rám gyerek koromban.

  h3lios 4 éve 4

 • Lego Update !

  A mai napon 2 újabb szerzeménnyel bővült a kollekció. Ezek közül az első és nagyobb szett Krennik birodalmi hajója, a másik pedig egy Creator kollekcióból való repülő. :)

  Utóbbi kollekció még új volt számomra, mert még egyik korábbi eleme sem volt meg. Viszont amikor beszaladtam a shuttle-ért láttam, hogy akcióban volt (15k) ezért elhoztam azt is, mert nagyon pofásan nézett ki.

  Először rögtön vele kezdtem, mert SW-os hajók téren már van tapasztalatom a múltkor postolt gépek miatt.
  Kicsit nehezebb is volt az összerakása, mivel nem voltak számozva a zacskók, ezért egyszerre kellett a 600+ os elemszámmal dolgozni.

  Viszont megérte, mivel a végeredmény mindenért kárpótolt. Nagyon részletes és letisztult a repcsi, különösképp a pilóta fülke. A motorburkolat nyitható, valamint a futómű ki - és be húzható a törzsbe.

  [link]

  [link]

  Folytatás...

  h3lios 4 éve 2

 • Stop a Douchebag, avagy Oroszország krémje...

  Nagyon rákaptam a fent említett netes sorozatra, ahol lényegében paraszt autósok ellen lépnek fel tüntető fiatalok.

  A videókban látható esetekben orosz barátaink túlnyomó többséggel inkább a járdát veszik igénybe az úttest helyett. A normálisabbak visszafordulnak és inkább hagyják veszni az ego-jukat, de a hülyébbek...

  Ha tiltakozik az illető, ahogy a videóban is látható kapnak 1 szép matricát a szélvédőre (vérmérséklettől függően többet is). A vicces az egészben, hogy a rendőr hívással fenyegetőznek, holott csak saját magukat szívatják meg. Mert csak ők a büntethető alanyok az adott szituációban... :DDD

  Kettő kimagasló kedvencem van:

  No. 1: Szerencsétlen nő még hazudni sem tud rendesen, ha ilyen anyám lenne a kisgyerek helyében már rég felakasztottam volna magamat...

  No. 2: Amikor nem te vagy a legnagyobb hal...

  Srácok, csajok !

  Nektek mi a véleményetek ezekről a tiltakozásokról ? Szerintetek mennyire lépnek át 1 határt ezek a fiatalok, vagy teljesen rendben van amit csinálnak ?

  Folytatás...

  h3lios 4 éve 34

 • Egy új korszak kezdete, avagy Lego-ra fel !

  Üdv mindenkinek aki ide tévedt, mivel még erről nem írtam ez 1 új téma lesz a blogomon. :)

  Régen nagyon szerettem a Lego-t és elég sok kisebb - nagyobb készletet kaptam a szüleimtől. Elég kreatív vagyok, szóval menő kis dolgokat hoztam ki belőle, viszont a későbbiekben a legjobb cuccaimat elcseréltem más tárgyakra, ezért szépen lassan elfogytak a használható részek.

  Nyilván eljön az ember életében 1 pont, amikor azt mondja, hogy oké... Ez a cucc bizony gyerekeknek való, miért szórakozzak én műanyag játékokkal, amikor játszhatok a PC-men is ?
  Velem is sokáig ez volt a helyzet viszont 1 magyar videós srác (Sirius) videói hatására kezdtem megint beleszeretni a játékba. Úgy gondolom, hogy ez egy kortalan dolog és sok mással ellentétben megőrzi az értékét és ha netán tizen- évek múlva gyereke lesz az embernek, akkor nekik is tökéletes lehetőséget kínál majd fejleszteni a saját kreativitásukat.

  Mielőtt ismét vásároltam volna valamit, rengeteg youtube videót néztem a témában. Mivel nagy Star Wars rajongó is vagyok ilyen irányban nézelődtem leginkább. Mivel megalomán is vagyok, nyilván a UCS (ultimate collector series) szetekkel szemeztem először. Jelenleg egy párat lehet kapni a piacon amik a következők: Endor, Hoth base, Slave 1, Tie Fighter, Sand Crawler.

  Folytatás...

  h3lios 4 éve 13

 • Nagyon kicsi az a bizonyos kerítés...

  Mivel nem rég volt nekem is hasonló esetem és ennek tükrében még jobban bosszantanak az ilyen vezetni képtelen 0 IQ-val rendelkező emberek:

  Íme 1 kis összeállítás ezekből a videókból..

  Lehet, hogy én vagyok egy sz.r ember, de ezeknek az első oszlopot kívánom, hogy legalább csak magukat öljék meg a lehető leggyorsabban. Ha látnék is ilyen esetet tapsolva és röhögve mennél el mellettük...

  Szerk.: A kaminos buszos esetekben addig jár a korsó a kútra ameddig el nem törik. BMW-s barátunkon 1 türelmetlenebb kamionos úgy átmenne, hogy lemezlovast csinálna emberünkből...

  h3lios 4 éve 34

 • Szívhezszóló levél 1 "audista" suttyóhoz...

  Ha még 1x meglátom valahol a szutykos autódat addig húzom végig a lakáskulccsal ameddig marad rajta 1 ép felület...

  Ma esti Story ugyanis....
  Békésen indulok haza melóhelyemről. Auchan parkolóban ez a suttyó parszt mögülem kivágva elszáguld mellettem. 1 dudát toltam rá, hogy lássa, hogy nem gokartpályán van. Parkoló végében félrehúzódik.. Megvár, lapul mint szar a fűben. Valami huszon pár éves kis anyuci apuci a seggem alá rakja az autót kategória volt. Amikor elmegyek mellette hallom a gumicsikorgást... Emberünk teligázzzal elhúz megint balról. Ezúttal azonban az autóm elején keresztül sikerült besorolni a sávba elém...

  Nem hiszem, hogy emberünk így tervezte a manővert, mert utána hirtelen sietős dolga akadt és távozott.
  Mivel elég önérzetes vagyok természetesen rendőrt hívtam akik felvették a jegyzőkönyvet. Ez a kis takony majd 1 helyszíni bírsággal meg fogja úszni, de súlyosbítja a dolgot, hogy otthagyott, mint kutya a szarát..

  [link]

  Itt pedig az esti randink nyoma...
  Ilyenkor, hogy működik a biztosítóval való ügyintézés. Ki fog keresni kit ?
  Illetve ezzel a köcsöggel majd nekem is szóba kell, hogy álljak ?

  h3lios 4 éve 56

 • Rogue One - Kinek, hogy tetszett ?

  Idén nem tervezek nagy elmesélést írni az aktuális filmről, az majd jövőre lesz esedékes a 8-nál. :)

  Innentől Spoiler Alert ! Szóval ha még nem láttad és érdekel NE olvass továbbb

  Hát gyerekek ez a film valami eszméletlen királyra sikeredett. Aki a SW univerzumot nem csak a Jedik és Sith-ek miatt szereti annak ez a film telitalálat.
  Eszméletlen vizuális orgia volt főleg az utolsó fél óra... Az olyan volt, hogy majdnem ledobtam a hajam. Egyszerűen súlya volt az űrhajóknak és érezted, hogy mekkora monstrum az a csillagromboló ami lebeg pl. a város felett is....

  Viszont nem fogok hazudni a film eleje nagyon vontatott és unalmas volt. Nyilván fel kellett vezetni valahogy, de kb. Jedha felrobbantásáig elég uncsi volt. Onnantól viszont elég durván beindultak az események.
  1-2 logikai bukfenc volt még benne számomra kezdve a Death Trooperekkel. A filmből kiderült, hogy közük nem volt Vaderhez, hanem Krennic testőrei voltak. De kb. semmit nem tettek hozzá a filmhez azon kívül, hogy nagyon fenyegetőek voltak 1 sima stormtrooper-ehez képest.

  Folytatás...

  h3lios 4 éve 8

 • Első autó: Pipa !

  A mai napon már hivatalosan is az enyém lett és róhatom vele az utakat (kecskemétiek vigyázzatok). :))
  Nagyon örülök az új szerzeménynek, sikerült garázst is bérelni mellé, így nem fog az esőn megrohadni. A kötelező alkatrészek cseréje még hátra lesz, gondolok itt az olajra, gyertyákra és a többire.

  [link]

  Féklámpával még el kell vinnem szerelőhöz, mert folyamat világít, de ez valszeg csak fékfolyadék szint miatt lehet, kollegáméknak ugyan ilyen van, nekik ez volt a probléma forrása.

  [link]

  Folytatás...

  h3lios 5 éve 39

 • Auto update

  Mivel unalmas a műszak és lett pár szabad percem így gondoltam írok 1 kis összefoglalót, hogy mi is történt a jogsi megszerzése után, ugyanis lassan meglesz életem első saját autója.
  Autó szempontból itt logout-on is kérdezősködtem, hogy milyet vegyek, mekkora motorral stb.
  Végül egy 1.6-os benzines G Astra mellett döntöttem, amit 1 kereskedésből fogok megvenni.
  Ismerőssel 2x voltunk átnézni az autót, első alkalommal sajnos csak szakadó esőben volt alkalmunk megnézni, ami közel sem ideális körülmény 1 autó átnézésére. 2. alkalommal megvolt a próba út is, illetve külsőleg is jobban szemügyre tudtuk venni. A festésen természetesen van 1-2 karc, nyomódás, de ez egy 16 éves autó esetén teljesen normális, alánézve sehol nem láttunk rozsdát, javítás nyomokat, szerkezetileg nem volt sérült az autó. Csomagtartó kárpit alatt sem rohadt, tehát kasztni szempontjából rendben van a dolog. Az autó egy Olasz tulajdonosé volt és külföldről lett behozva, 130k km van benne, ami biztos, hogy nem valós adat, viszont az állapota nagyon jó a korához képest.

  Folytatás...

  h3lios 5 éve 7

 • Aurovízió ! - SAVED by Ukraine

  Még ugyan nem dőlt el, de valszeg Ausztrália fogja nyerni a 2016 os Eurovíziót, ami szerintem kicsit azért vicces lesz, tekintve, hogy egy teljesen más kontinens a világ teljesen másik részén. DE, amit szeretnék megjegyezni az az, hogy az előadók fele csontig lerágott, már befutott előadók által tolt meleg számokat énekel, ami már mindenkinek a könyökén jön ki. Semmi egyediség nincs benne, a végén pedig a jó szomszédok faszán egymásra szavaznak. Ezt a szemetet nem tudom miért kell minden évben megrendezni.
  Kb. minden évben meg lehett hallgatni a top slágereket szarabb szöveggel és szarabb hanggal. Hozzáteszem, hogy abból a 10 sec-ből nem tűnik annyira szarnak az idei magyar előadó, de ez nekem továbbra is nagyon kevés.
  A valaha volt legjobb akkor is Lordi marad, ha valami ilyesmit egyáltalán be mer valaki próbálni, akkor arra azt mondom, hogy már megérte, de addig ezeket a langyi szarokat inkább tartsák meg maguknak.

  Nem követtem az elmúlt 3 év versenyeit, mert ezek a medvedisznó kutya embernél (koncsita) már olyan szintet értek el nálam, ami nézhetetlen. Nektek mi a véleményetek erről az egészről ?

  Nyilván tudom politika, amibe nem szeretnék belemenni, de szerintetek vannak még valamire való előadók a mezőnyben ? Én az elmúlt évekből 1-2 -t tudnék kiemelni amik tetszettek és az örök favorit Lordi marad.

  Folytatás...

  h3lios 5 éve 33

 • WP 10 hiányosságok.

  Egy rövid szösszenet csak arról, hogy az általam nem éppen szimpatizált rendszer milyen hiányosságokkal küzd, amiket a rövid "kapcsolatunkban" tapasztaltam.

  Szolgáltatónál nyilván ügyfeleknek adunk el ilyeneket is, most konkrétan WP 10-es Lumia 550-ről van szó.
  Alapelvárás, hogy a régi telefonról a neveket mentsük át. Eddig ezzel a WP 8.1 alatt nem volt gond, mert mehettett minden a SIM-re onnan meg csak 1 sima Import és ott is virítanak a nevek.

  Ezen a csoda rendszeren / telefonon viszont az importálás nem lehetséges bizonyos feltételek esetén, mert ugyan a nevek látszanak, hogy ott vannak, viszont megjelenni nem jelennek meg a kapcsolatokon belül.

  A problémát az okozhatja, ha a régi / új telefonon fent van a Viber, mert az annyira belenyúl a kezelt névjegyekbe, hogy a WP ezek után már "biztonsági" okokból nem képes kezelni ezeket a másolt kontaktokat. (Ezt Microsoft területi képviselő mondta, nem én találtam ki).

  A lényeg, hogy a régi és az új telóról is törölni kell ezt az appot (What's UP is bekavarhar) és aztán az SD kártyára mentve lehet áthozni a névjegyeket és ezeket már engedi megjeleníteni a telefon.

  Azért azt halkan jegyezném meg, hogy ezt 1 területi képviselő, aki naponta ezt a rendszert használja és ismerteti 1 óra alatt tudta kivitelezni az üzletben.

  Folytatás...

  h3lios 5 éve 24

 • Autóvásárlás 2.0

  Ahogy a cím is mutatja elérkezett az idő, hogy megvásároljam az első autómat, amivel remélhetőleg meg tudom szerezni az alap rutint a közlekedésben.

  Sok típus közül nézelődtem, Swift új verziója, G Astra, Fiat Stilo, VW 4-es Golf, de ismerősök tapasztalata (szerelők) és netes vélemények alapján úgy néz ki, hogy a G Astra lesz a befutó.
  Mégpedig egy 1.4-es benzines változatban. Lehetőség szerint 5 ajtósat szeretnék, mert sokkal kényelmesebb ,mint a 3 ajtós kivitel és árban sem kerül sokkal többe.

  Azoknak akiknek van ilyen autó a családban, esetlegesen saját maga is ilyet hajt mi a véleménye róla ?
  Nem szeretnék sokat rá költeni, mert első autóra fölösleges is lenne. Jó állapotút nézek, mert annak nincs értelme, ha megveszi az ember 500-ért és a felújítás után 900 lesz a vége.

  Árban vételárat illetően olyan 600-750 körül nézelődök, hogy maradjon pénz az átírásra, esetleges javításokra. KM állást illetően (úgyis visszatekerhetik) nem ártana 200-250 közöttit nézni.
  Illetve vásárláskor mik azok a dolgok, amikre tipikusan figyelni kell, mind az autót illetően, mind pedig az átírással kapcsolatos dolgokat illetően ?

  Még nem csináltam ilyet és mivel nincs autó a családban ezért tapasztalatunk sincs, ezért nem árt majd jól felkészülni.

  Folytatás...

  h3lios 5 éve 32

 • Jogosítvány szerzés update: 2.0

  Gondoltam írok egy kis szösszenetet arról, hogy hogy állok a jogsival, hiszen korábban már volt egy ezzel kapcsolatos bejegyzésem.

  Akkor arról számoltam be, hogy sikeresen meghúztak az első forgalmi vizsgán.
  A helyzet az, hogy azóta sikerült még 1x megbukni saját hibámból adódóan figyelmetlen voltam és ezen el is ment a vizsga.

  A helyszín a következő kereszteződés volt:
  [link]
  A képen látható pirosan bekeretezett részek azok a tényezők amire figyelnem kellett volna. Nem hangzott el utasítás, tehát egyenesen kellett "volna" továbbhaladnom a pirossal jelölt szakaszon. Hiszen a főút ebben az esetben kanyarodik.

  A probléma nálam az volt, hogy a két kék ellipszissel jelöl biciklis az út szélén haladt előttem. Annyira beparáztam, hogy teljesen rájuk koncentráltam. A nagyobb gond az volt, hogy egyenesen következett 1 zebra, záróvonal meg miegymás, tehát egy elég bonyolult kereszteződés.

  [link]

  Folytatás...

  h3lios 5 éve 21

 • Star Wars - The Force Awakens (SPOILER!)

  Sokak kedvenc űreposzáról lesz most szó, méghozzá a legújabbról, a régóta várt "folytatásról".

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 5 éve 1226

 • Tömeghisztéria a bevásárlás...

  Csak egy rövid szösszenetet szeretnék arról írni, hogy mennyire elkorcsosult társadalomban élünk mostanára.
  Vásárlási szokások személyenként eltérők lehetnek 1 dolog azonban sokakban közös: a lustaság. Rengeteg ember az utolsó pillanatokra hagyja a karácsonyi / szilveszteri nagybevásárlást. És a munkából eredő és a tömeg miatti stressz bizony az ilyen utolsó pillanatokban szabadul rá a szerencsétlen áruházban dolgozó emberekre.

  Tapasztalatokat írok le, ugyanis már több, mint két éve az egyik Auchan üzletsorán lévő szolgáltatónál dolgozom és nap, mint nap látom mi zajlik az áruházban és természetesen nálunk is.

  Előbb az előbbiről írnék. A December a keresekedelemben dolgozóknak általában a poklok pokla szokott lenni, hiszen ilyenkor rengeteg vásárló lepi el az áruházakat, hiszen több napos (úristen meghalunk mind) zárvatartás következik ilyenkor.
  Nálunk az Auchanban gyakorlatilag december 1 -től 31-ig tömegek vannak bent minden nap és tele bevásárló kocsikkal távoznak a kedves delikvensek. Ezzel nem is lenne baj, ha normális időpontban tennék meg. Itt nem a normális emberekkel szeretnék foglalkozni, hanem azokkal akikből minden jóérzés hiányzik.

  Folytatás...

  h3lios 5 éve 41

 • StarWars - Force Awakens

  Mint ahogy azt a fenti cím is mutatja sokak kedvenc űreposzáról lesz most szó. Méghozzá nem is akármelyik részről, hanem a legújabbról a régóta várt "folytatásról".

  Előre szólok, hogy az egész story-t le fogom spoilerezni, ugyanis elmesélés következik. Aki még nem látta a filmet az innentől NE olvasson tovább !

  Filmünk ott kezdődik, hogy egy idősebb ember (Lor San Tekka), valamint egy fiatal vadászpilóta (Poe Dameron) egy esti jelenetben egy kis Jakku-n lévő faluban beszélgetnek. Az öreg átad egy térkép részletet Poe-nak, amin nem más található, mint a remeteként élő Luke Skywalkernek a tartózkodási helye. Viszont természetesen a beszélgetés nem tart sokáig, mert megjelennek a rosszfiúk, akik mostantól nem a Birodalom katonái, hanem annak utódszervezetének a New Ordernek harcosai.

  Folytatás...

  h3lios 5 éve 20

 • A tanuló vezetők élete bizony szopás....

  Hosszú idő után először írok blog bejegyzést, de ez már kikívánkozott belőlem.
  Legutóbb is olvastam valakinek a topicját, hogy ki hogyan viszonyul a tanuló vezetőkhöz. Ki türelmesebben - ki egy kicsit durvábban.

  Én is a tanulók táborát erősítem, ugyanis tavasszal kezdtem a Kresszel, nyáron pedig már autóban ültem. 21 évesen kezdtem, ami a mai világban már idősnek számít, mert már ahogy töltik be a 18-at teszik is le a vizsgát sokan. Nekem erre anyagiak miatt nem volt lehetőségem, de már 2 év melózok fix állásban és idővel azért szépen összegyűlt a pénz a jogsira és nemsokára az autó ára is meglesz.

  Olyan szempontból nem volt egyszerű a dolgom, hogy a családban senkinek nincs autója sem jogsija, tehát a gyakorlási lehetőségeim nagyjából 0-ra korlátozódtak. Akkor ültem először a volán mögött, amikor elkezdtünk vezetni az oktatómmal.
  A mai világban eltörölték a rutin vizsgát (legnagyobb baromság), de szerencsére Kecskeméten ahol vezetek van tanpálya és ott tudtam az első "lépéseket" megtenni. 2 órát csak ott vezettem, valamint a 3.-at is ott kezdtem meg és csak aztán mentünk ki a forgalomba.

  Úgy érzem, hogy ez egy alapnak jó volt a továbbiakhoz. Már túl vagyok a szükséges óra és kilóméter számon, sőt 1 sikertelen forgalmi vizsgán is.
  Sajnos idiótákkal vannak tele az utak és aznap is sikerült kifogni 1-et.

  Folytatás...

  h3lios 5 éve 51

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.