2016. október 27., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Első autó: Pipa !

  A mai napon már hivatalosan is az enyém lett és róhatom vele az utakat (kecskemétiek vigyázzatok). :))
  Nagyon örülök az új szerzeménynek, sikerült garázst is bérelni mellé, így nem fog az esőn megrohadni. A kötelező alkatrészek cseréje még hátra lesz, gondolok itt az olajra, gyertyákra és a többire.

  [link]

  Féklámpával még el kell vinnem szerelőhöz, mert folyamat világít, de ez valszeg csak fékfolyadék szint miatt lehet, kollegáméknak ugyan ilyen van, nekik ez volt a probléma forrása.

  [link]

  Folytatás...

  h3lios 4 hónapja 39

 • Auto update

  Mivel unalmas a műszak és lett pár szabad percem így gondoltam írok 1 kis összefoglalót, hogy mi is történt a jogsi megszerzése után, ugyanis lassan meglesz életem első saját autója.
  Autó szempontból itt logout-on is kérdezősködtem, hogy milyet vegyek, mekkora motorral stb.
  Végül egy 1.6-os benzines G Astra mellett döntöttem, amit 1 kereskedésből fogok megvenni.
  Ismerőssel 2x voltunk átnézni az autót, első alkalommal sajnos csak szakadó esőben volt alkalmunk megnézni, ami közel sem ideális körülmény 1 autó átnézésére. 2. alkalommal megvolt a próba út is, illetve külsőleg is jobban szemügyre tudtuk venni. A festésen természetesen van 1-2 karc, nyomódás, de ez egy 16 éves autó esetén teljesen normális, alánézve sehol nem láttunk rozsdát, javítás nyomokat, szerkezetileg nem volt sérült az autó. Csomagtartó kárpit alatt sem rohadt, tehát kasztni szempontjából rendben van a dolog. Az autó egy Olasz tulajdonosé volt és külföldről lett behozva, 130k km van benne, ami biztos, hogy nem valós adat, viszont az állapota nagyon jó a korához képest.

  Folytatás...

  h3lios 5 hónapja 7

 • Aurovízió ! - SAVED by Ukraine

  Még ugyan nem dőlt el, de valszeg Ausztrália fogja nyerni a 2016 os Eurovíziót, ami szerintem kicsit azért vicces lesz, tekintve, hogy egy teljesen más kontinens a világ teljesen másik részén. DE, amit szeretnék megjegyezni az az, hogy az előadók fele csontig lerágott, már befutott előadók által tolt meleg számokat énekel, ami már mindenkinek a könyökén jön ki. Semmi egyediség nincs benne, a végén pedig a jó szomszédok faszán egymásra szavaznak. Ezt a szemetet nem tudom miért kell minden évben megrendezni.
  Kb. minden évben meg lehett hallgatni a top slágereket szarabb szöveggel és szarabb hanggal. Hozzáteszem, hogy abból a 10 sec-ből nem tűnik annyira szarnak az idei magyar előadó, de ez nekem továbbra is nagyon kevés.
  A valaha volt legjobb akkor is Lordi marad, ha valami ilyesmit egyáltalán be mer valaki próbálni, akkor arra azt mondom, hogy már megérte, de addig ezeket a langyi szarokat inkább tartsák meg maguknak.

  Nem követtem az elmúlt 3 év versenyeit, mert ezek a medvedisznó kutya embernél (koncsita) már olyan szintet értek el nálam, ami nézhetetlen. Nektek mi a véleményetek erről az egészről ?

  Nyilván tudom politika, amibe nem szeretnék belemenni, de szerintetek vannak még valamire való előadók a mezőnyben ? Én az elmúlt évekből 1-2 -t tudnék kiemelni amik tetszettek és az örök favorit Lordi marad.

  Folytatás...

  h3lios 5 hónapja 33

 • WP 10 hiányosságok.

  Egy rövid szösszenet csak arról, hogy az általam nem éppen szimpatizált rendszer milyen hiányosságokkal küzd, amiket a rövid "kapcsolatunkban" tapasztaltam.

  Szolgáltatónál nyilván ügyfeleknek adunk el ilyeneket is, most konkrétan WP 10-es Lumia 550-ről van szó.
  Alapelvárás, hogy a régi telefonról a neveket mentsük át. Eddig ezzel a WP 8.1 alatt nem volt gond, mert mehettett minden a SIM-re onnan meg csak 1 sima Import és ott is virítanak a nevek.

  Ezen a csoda rendszeren / telefonon viszont az importálás nem lehetséges bizonyos feltételek esetén, mert ugyan a nevek látszanak, hogy ott vannak, viszont megjelenni nem jelennek meg a kapcsolatokon belül.

  A problémát az okozhatja, ha a régi / új telefonon fent van a Viber, mert az annyira belenyúl a kezelt névjegyekbe, hogy a WP ezek után már "biztonsági" okokból nem képes kezelni ezeket a másolt kontaktokat. (Ezt Microsoft területi képviselő mondta, nem én találtam ki).

  A lényeg, hogy a régi és az új telóról is törölni kell ezt az appot (What's UP is bekavarhar) és aztán az SD kártyára mentve lehet áthozni a névjegyeket és ezeket már engedi megjeleníteni a telefon.

  Azért azt halkan jegyezném meg, hogy ezt 1 területi képviselő, aki naponta ezt a rendszert használja és ismerteti 1 óra alatt tudta kivitelezni az üzletben.

  Folytatás...

  h3lios 8 hónapja 24

 • Autóvásárlás 2.0

  Ahogy a cím is mutatja elérkezett az idő, hogy megvásároljam az első autómat, amivel remélhetőleg meg tudom szerezni az alap rutint a közlekedésben.

  Sok típus közül nézelődtem, Swift új verziója, G Astra, Fiat Stilo, VW 4-es Golf, de ismerősök tapasztalata (szerelők) és netes vélemények alapján úgy néz ki, hogy a G Astra lesz a befutó.
  Mégpedig egy 1.4-es benzines változatban. Lehetőség szerint 5 ajtósat szeretnék, mert sokkal kényelmesebb ,mint a 3 ajtós kivitel és árban sem kerül sokkal többe.

  Azoknak akiknek van ilyen autó a családban, esetlegesen saját maga is ilyet hajt mi a véleménye róla ?
  Nem szeretnék sokat rá költeni, mert első autóra fölösleges is lenne. Jó állapotút nézek, mert annak nincs értelme, ha megveszi az ember 500-ért és a felújítás után 900 lesz a vége.

  Árban vételárat illetően olyan 600-750 körül nézelődök, hogy maradjon pénz az átírásra, esetleges javításokra. KM állást illetően (úgyis visszatekerhetik) nem ártana 200-250 közöttit nézni.
  Illetve vásárláskor mik azok a dolgok, amikre tipikusan figyelni kell, mind az autót illetően, mind pedig az átírással kapcsolatos dolgokat illetően ?

  Még nem csináltam ilyet és mivel nincs autó a családban ezért tapasztalatunk sincs, ezért nem árt majd jól felkészülni.

  Folytatás...

  h3lios 8 hónapja 33

 • Jogosítvány szerzés update: 2.0

  Gondoltam írok egy kis szösszenetet arról, hogy hogy állok a jogsival, hiszen korábban már volt egy ezzel kapcsolatos bejegyzésem.

  Akkor arról számoltam be, hogy sikeresen meghúztak az első forgalmi vizsgán.
  A helyzet az, hogy azóta sikerült még 1x megbukni saját hibámból adódóan figyelmetlen voltam és ezen el is ment a vizsga.

  A helyszín a következő kereszteződés volt:
  [link]
  A képen látható pirosan bekeretezett részek azok a tényezők amire figyelnem kellett volna. Nem hangzott el utasítás, tehát egyenesen kellett "volna" továbbhaladnom a pirossal jelölt szakaszon. Hiszen a főút ebben az esetben kanyarodik.

  A probléma nálam az volt, hogy a két kék ellipszissel jelöl biciklis az út szélén haladt előttem. Annyira beparáztam, hogy teljesen rájuk koncentráltam. A nagyobb gond az volt, hogy egyenesen következett 1 zebra, záróvonal meg miegymás, tehát egy elég bonyolult kereszteződés.

  [link]

  Folytatás...

  h3lios 9 hónapja 21

 • Star Wars - The Force Awakens (SPOILER!)

  Sokak kedvenc űreposzáról lesz most szó, méghozzá a legújabbról, a régóta várt "folytatásról".

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 10 hónapja 1226

 • Tömeghisztéria a bevásárlás...

  Csak egy rövid szösszenetet szeretnék arról írni, hogy mennyire elkorcsosult társadalomban élünk mostanára.
  Vásárlási szokások személyenként eltérők lehetnek 1 dolog azonban sokakban közös: a lustaság. Rengeteg ember az utolsó pillanatokra hagyja a karácsonyi / szilveszteri nagybevásárlást. És a munkából eredő és a tömeg miatti stressz bizony az ilyen utolsó pillanatokban szabadul rá a szerencsétlen áruházban dolgozó emberekre.

  Tapasztalatokat írok le, ugyanis már több, mint két éve az egyik Auchan üzletsorán lévő szolgáltatónál dolgozom és nap, mint nap látom mi zajlik az áruházban és természetesen nálunk is.

  Előbb az előbbiről írnék. A December a keresekedelemben dolgozóknak általában a poklok pokla szokott lenni, hiszen ilyenkor rengeteg vásárló lepi el az áruházakat, hiszen több napos (úristen meghalunk mind) zárvatartás következik ilyenkor.
  Nálunk az Auchanban gyakorlatilag december 1 -től 31-ig tömegek vannak bent minden nap és tele bevásárló kocsikkal távoznak a kedves delikvensek. Ezzel nem is lenne baj, ha normális időpontban tennék meg. Itt nem a normális emberekkel szeretnék foglalkozni, hanem azokkal akikből minden jóérzés hiányzik.

  Folytatás...

  h3lios 10 hónapja 41

 • StarWars - Force Awakens

  Mint ahogy azt a fenti cím is mutatja sokak kedvenc űreposzáról lesz most szó. Méghozzá nem is akármelyik részről, hanem a legújabbról a régóta várt "folytatásról".

  Előre szólok, hogy az egész story-t le fogom spoilerezni, ugyanis elmesélés következik. Aki még nem látta a filmet az innentől NE olvasson tovább !

  Filmünk ott kezdődik, hogy egy idősebb ember (Lor San Tekka), valamint egy fiatal vadászpilóta (Poe Dameron) egy esti jelenetben egy kis Jakku-n lévő faluban beszélgetnek. Az öreg átad egy térkép részletet Poe-nak, amin nem más található, mint a remeteként élő Luke Skywalkernek a tartózkodási helye. Viszont természetesen a beszélgetés nem tart sokáig, mert megjelennek a rosszfiúk, akik mostantól nem a Birodalom katonái, hanem annak utódszervezetének a New Ordernek harcosai.

  Folytatás...

  h3lios 10 hónapja 20

 • A tanuló vezetők élete bizony szopás....

  Hosszú idő után először írok blog bejegyzést, de ez már kikívánkozott belőlem.
  Legutóbb is olvastam valakinek a topicját, hogy ki hogyan viszonyul a tanuló vezetőkhöz. Ki türelmesebben - ki egy kicsit durvábban.

  Én is a tanulók táborát erősítem, ugyanis tavasszal kezdtem a Kresszel, nyáron pedig már autóban ültem. 21 évesen kezdtem, ami a mai világban már idősnek számít, mert már ahogy töltik be a 18-at teszik is le a vizsgát sokan. Nekem erre anyagiak miatt nem volt lehetőségem, de már 2 év melózok fix állásban és idővel azért szépen összegyűlt a pénz a jogsira és nemsokára az autó ára is meglesz.

  Olyan szempontból nem volt egyszerű a dolgom, hogy a családban senkinek nincs autója sem jogsija, tehát a gyakorlási lehetőségeim nagyjából 0-ra korlátozódtak. Akkor ültem először a volán mögött, amikor elkezdtünk vezetni az oktatómmal.
  A mai világban eltörölték a rutin vizsgát (legnagyobb baromság), de szerencsére Kecskeméten ahol vezetek van tanpálya és ott tudtam az első "lépéseket" megtenni. 2 órát csak ott vezettem, valamint a 3.-at is ott kezdtem meg és csak aztán mentünk ki a forgalomba.

  Úgy érzem, hogy ez egy alapnak jó volt a továbbiakhoz. Már túl vagyok a szükséges óra és kilóméter számon, sőt 1 sikertelen forgalmi vizsgán is.
  Sajnos idiótákkal vannak tele az utak és aznap is sikerült kifogni 1-et.

  Folytatás...

  h3lios 1 éve 51

 • Autó vásárlás előtt - Vigyázat NOOB kérdések !

  Sziasztok !

  Most jutottam el oda 2 év meló után, hogy elkezdtem csinálni a jogsit 21 évesen és bár korábban is lett volna rá lehetőség nem érzem úgy, hogy el vagyok késve vele.

  És ha már ez megvan akkor utána nekünk hatalmas segítség lesz egy autó, szóval valamit venni kell. :D
  Nagyon sok szempont alapján lehet nézelődni, nálam igazából a megbízhatóság és a szervizelhetőség lesz a főbb kérdés, ugyanis nem szeretnék rá a későbbiekben vagyonokat költeni.

  Az árkategória amiben nézelődök 500.000-től kb. 7-800.000 Ft -ig terjed, ebbe mindennek bele kell férnie, tehát ha esetleg kell a műszakinak is.

  3 lehetőség van amiket nézegettem már a neten.
  Opel Astra - 1999-2000-es évek eleje
  VW Gold 4-es sorozat
  Ford Fiesta - Szintén a 2000-es évek elejéről

  Ezek közül nyilván a Golf lenne e legjobb, viszont árban ezek a leghúzósabbak is és nem igazán találtam keveset futottat e keretemen belül.

  Folytatás...

  h3lios 1 éve 85

 • Hearthstone segítséget kérek !

  Sziasztok a játékkal és a Battlenettel kapcsolatban lenne pár kérdésem.

  Az első és legfontosabb, ami miatt ez a post is készül, hogy nem tudom miért nem enged barátot felvenni a Battlenet.
  Nekem logikusnak tűnik, hogy az ADD Friend menüvel beírom a nevet és meg is vagyok. Viszont senkit nem talál azok közül akit keresek. Gondoltam arra is hogy lehet a régió beállítással van baj, de amennyire én tudom mindenki az európain tolja akiket keresek.

  A másik kérdés magával a játékkal és a kártyákkal kapcsolatos.
  Még nem olyan sok boostert nyitottam ezért kevés kártya áll a rendelkezésemre. Nagyon sokat azért szopok, mert az ellenfelem Legendary / Epic lapokat pakol ki amikkel egyszerűen nem tudok mit kezdeni. Erre a legjobb példa Ysera. Mágusként, ha nincs nálam polymorf kb. adhatom is fel a meccset, mert nincs az az isten, hogy leüssem azt a dögöt.

  Ha nem muszáj nem akarok 100 eurókat költeni a játékra (azt már megtettem steamen cs:go skinekre (epic fail)).
  A kiegészítő szárnyakon kívül nem szeretnék lapbázisra többet költeni, mert nagyon random a dolog.

  Arénázni éri meg az elejétől, vagy 100 aranyanként venni a boostereket. Ha pedig utóbbi melyiket a két lehetőség közül. Egyelőre nem szeretnék Mech -es decket, viszont ebben a kiegészítőben is vannak jócskán hasznos lapok a többi kaszt számára.

  Folytatás...

  h3lios 1 éve 3

 • PC szakértők HELP !

  Sziasztok, akik egy picit jobban értenek a számítógép alkatrészekhez azokhoz szólnék most első sorban.
  Lassan gépfejlesztés előtt állok, és ezzel kapcsolatban kellene 1-2 tanács, tipp.
  Jelenleg az egyetlen szempont a rendszer a stabilitása és hogy CS:GO-ból minél több FPS-t tudjak kihozni ésszerű keretek közt.
  Nem tudom a játék a szentháromság melyik elemét kevesli jelenleg, de érdekes dolgokat produkál.

  -RAM-ból 4 GB van 1333 Mhz -es kiszerelésben
  -Proci Intel i3: 3220
  -VGA: Sapphire HD7770 1Gb.

  (Alaplap: Asus: P8H77-VLE)

  Nagyjából jelenleg 120-30 FPS megvan fixen, viszont néha-néha map függően hajlamos leesni 90 köré, ami nem túl vidám.

  A gépet kb. 3 éve raktam össze összeválogatva az alkatrészeket, azóta nem igazán követtem a piacot, az viszont szemet szúrt, hogy RAM-ból most szopás van. Mivel kijött a DDR4 a DDR3 kb. a duplája, mint annó volt, és a DDR4 meg még mindig drága...
  Ebből 8-16 Gb- elég lehet, úgy gondolom nincs szükség még 16-ra sem.
  A proci szintén nem egy könnyű (olcsó) kérdés, mivel a jobb i5-ösök 60-70 körül szaladgálnak. (csak új jöhet szóba).
  A videó kártya szintén egy olyan összetevő, ami nem olcsó mulatság.
  A tápom FSP 400 Wattos, ami szépen teszi a dolgát, de ha proci csere lenne valszeg cserélni kellene azt is. :)

  Folytatás...

  h3lios 1 éve 12

 • Korszakvég: Hobbit - Battle of Five Armies SPOILER!

  Egy korszak lezárult gyerekkorunkban a Harry Potter sorozattal és a Gyűrűk Urával, búcsúzunk Középföldétől.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Elemzés 1 éve 86

 • 2014 -es év legnagyobb és legviccesebb szívásai

  Külön kedvencem a 2:10-nél és a 14:10-nél látható srác. ;]

  h3lios 1 éve 4

 • Szóval akkor vasárnap nincs meló.

  Eljött a nap, megszavazták a marhái (ellene vagyok), hogy vasárnap ne dolgozhassanak a kereskedelemben az emberek.
  Akit érdekelnek a részletek, azok számára itt egy cikk: [link]
  Én nagyon ellene vagyok, mivel nálunk otthon egy perccel sem leszünk többet "együtt", mivel apán fusizik, anyám meg időseket gondoz, szóval nekünk ez semmit nem ad, leginkább csak elvesz.
  A hétköznapokon kell bepótolni a kieső időt, ami nálunk nem lesz kevés, mivel nem 8 órás beosztásban dolgoztok, ahol amúgy is szabad lenne a vasárnap. Arról nem is beszélve, hogy ezeken a napokon se tudunk semmi érdemit csinálni, hiszem még 1 moziba se tudsz elmenni, mert azok is zárva lesznek

  Nektek mi a véleményetek róla ?

  h3lios 1 éve 207

 • Düh kezelés, kinek mi jött be ?

  Sziasztok !

  Már jó régen írtam ide, nagyjából amióta megvan az új meló nem igazán van időm böngészni a logout-ot, pedig a közösség szuper. Már jó egy éve az egyik itthoni szolgáltatónál dolgozom főállásban, ami nálunk 12 órázást jelent.
  Rengeteg ember átmegy egy műszak alatt és némelyikkel eléggé türelmesnek kell lenni, hiszem nem egy nehéz eset van. Eddig hála istennek nem is volt ezzel semmi gond, hiszen a beszélőkém elég jó, nagyjából mindenből kibeszélem magam ha kell.

  Viszont a probléma itt jön, hogy a melóban kiadni feszültséget nem lehet, itthon viszont igen.
  Kb. március óta kezdtem el barátok hatására Counter Strike- al játszani, amit már régen is rengeteget toltam.
  Előtte sandbox és f1-es játékokkal játszottam, tehát ott sok "stresszhatás" nem igazán ért.
  Itt viszont már más a helyzet. A játékot magát szeretem és személyes véleményem, hogy elég jó is vagyok benne. Azonban egy dolog visszatart a fejlődésben, ez pedig nem más, mint a "dühkitörések". Ezek egyre egyre durvább szinten jönnek, néha már nem is értem magamat, hogy mi a sz.rt idegeskedek egy hülye játékon ?
  Szóval a címben feltett kérdésre szeretnék itt válaszokat kapni. Ti mit tudnátok hasonló helyzetben ajánlani ?
  Az olyan válaszokkal kíméljetek, hogy akkor hagyd abba. :C :DDD

  Folytatás...

  h3lios 2 éve 32

 • Hobbit 2, avagy könyvből filmet

  Szubjektív élménybeszámoló és elemzés Peter Jackson legújabb filmjéről, a Hobbit 2. részéről. SPOILER!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Elemzés 2 éve 55

 • Xbox360 Controller: Challange Completed !

  Sziasztok, mint azt az előző írásomban megemlítettem szeretnék venni egy ilyen csodát.
  Szerencsére azóta sikerült is beszerezni a kiszemelt példányt, illetve egyet a sok közül. :)
  Alapból "zsinórosat" szerettem volna, de mivel elég drága (13k a közeli boltokban) ezért úgy döntöttem lemondok róla.
  Azonban a mai nap a szerencse rám mosolygott, mivel melóhely előtt beugrottam az auchanba szétnézni. Ránéztem azért hátha van vezetékes, természetesen nem kaptam. Amikor mentem kifelé megakadt a szemem 1 pulton szétnéztem és mit ad isten ? Hát nem egy Windows Edtion van előttem. Na mondom ezt megnézem magamnak, mert alapból ez érdekelt volna jobban (Wireless). Már sóhajtoztam, hogy ez biza drága lesz, de aztán látom, hogy akciósan lehet megkapni (gondolom karácsony utáni árú kisöprés).
  Végülis 8000 ezer forintért megvettem és jelentem, hogy múúúúkodik. :DD

  Ugyan alapból fordítva raktam be az egyik elemet (FAIL), de végül sikerült beüzemelni.
  Nem igazán voltam controlleres, mert csak a gagyi kínai verziókhoz volt szerencsém, de azt azért tudtam, hogy a box controller király cucc.

  Folytatás...

  h3lios 2 éve 18

 • Technikai segítségkérés ! Box360

  Sziasztok egy gyors kérdésem lenne. Szeretnék vásárolni egy XBox360 kontrollert, de nem tudom hogy vezeték nélküli, vagy klasszikus változat legyen.
  Természetesen PC-hez szeretném használni, ezért szeretnék előnyöket és hátrányokat hallani mindkét verzió mellett.
  Ha netán a wireless verzió mellett döntök, akkor a csomagban kapok usb-s kábelt, vagy valami vevőt, amit a gépbe rakva tudom használni ?
  Kicsit ciki, de nem értek hozzá. :B Azt tudom, hogy vannak olyan egerek, ahol csak egy kis USB-s vevőt kell bedugni a gépbe, de itt ez nem tudom hogy működik.
  Árban nagyjából mind1, hogy mennyi lenne 15k -ig mehetek el, amibe mindkettő belefér.
  Továbbá, ha a vezeték nélküli mellett döntök mennyit bír ki az aksi, valamint, ha az usb-n keresztül csatlakoztatom a géphez kap rajta keresztül áramot ?

  Nagyjából ezekre a kérdésekre szeretnék választ kapni. :)
  Előre is köszi a segítségeket ! :R

  h3lios 2 éve 12

 • Hobbit 2, avagy hogyan nyújtsunk 1 könyvet trilógiává ! SPOILER

  Sok idő után ismét írok egy kis véleményt ide, mivel ez a film megér annyit, hogy összeszedjem a gondolataim és mindezek után püföljem a klaviatúrát jó fél órán keresztül. :)

  Előre szeretném leszögezni, hogy az írásomban a film konkrét jeleneteire fogok kitérni, tehát aki még nem látta az csak a saját felelősségére olvasson tovább. Szóval, korrekt fórumozóhoz híven ki is dobom a SPOILER feliratot, mert senkinek sem szeretném elrontatni a mozis élményét.
  Szeretném leszögezni, hogy a könyvet nem olvastam, így kizárólag a filmről tudok véleményt nyilvánítani.

  Vágjunk is bele, és vegyük át a filmet az elejétől kezdve.
  A legelső dolog amit meglátunk Peter Jackson, ami humoros megoldás. Már a gyűrűk urában is cameo-zott, tehát ez a szemfüles rajongóknak nem lehet újdonság.

  A következő jelenet egy rövid visszatekintés amiben megtudjuk, hogy Thorin hogyan is találkozott Gandalffal és hogy miért akarja visszaszerezni Erebort. Ennek a jelenetnek a későbbiekben nem lesz nagyobb jelentősége, igazából az első filmhez tartozó kiegészítés.

  Folytatás...

  h3lios 2 éve 23

 • Egy új munka kezdete

  Nos mint a cím is mutatja új munkát találtam és ez nem más, mint az egyik hőn áhított állás az egyik hazai szolgáltatónál értékesítő.
  Sikeresen megfeleltem 2 kör interjún és ezek után sikeres felvételt nyertem.
  Ami ugyan egyenlőre névleges, mivel még sok vizsga és tanulás áll előttem. Első körben kaptam egy 80 oldalas kézikönyvet amit a jövő hét végéig be kell vágnom, aztán vizsga belőle. :D
  Ezzel kapcsolatban fordulok a PH nagy "családjához", hogy ilyen belépő vizsgákkal kapcsolatban milyen tapasztalatok vannak ? :D
  Mennyire szőrszálhasogatóak a kérdések, illetve hogy mennyire veszik ezt szigorúan. (szép piros szolgáltató).

  h3lios 3 éve 1

 • Esti unalom, avagy rajzoljunk paintben telefont !

  Mint azt a cím is mutatja a "művem" célja csakis az unalomoszlatás volt.
  Valamint a délután megfogalmazódott bennem 1 gondolat, ami pedig a következő: " Miért is ne lehetne 1 okos telefonnak mindkét oldalán kijelző.

  Nos, ebből az ötletből született meg a SONY Xperia: Double

  Itt megtekinthető nagyobb méretben is.
  Elég érdekesen hangzik az egész, ezért el is magyarázom a készülék működését.
  A felhasználó előkapja a telefont, megnyomja az unlock gombot (egyben power gomb is) és a kamera szenzor 1 pillanatra bekapcsol, csekkolja, hogy melyik kijelzőt kell aktiválni és már meg is történt a kijelző feloldása. Erre azért van szükség, hogy ne kelljen külön lock gomb a "hátoldali" kijelzőhöz.

  Ha már a hátoldalnál járok, itt lenne a fő kamera amely a nagyobb felbontású képekért lenne felelős, de mivel itt is található 1 kijelző akár videó chat-elés közben is lehet király a képminőség.

  Folytatás...

  h3lios 3 éve 5

 • Napi zene

  A napokban böngésztem a neten és belefutottam a következő számba:

  Persze a Nightwish-t már rég óta ismerem és szeretem is a számaikat, de nekem valahogy kiesett az új énekessel közös korszak. :)

  A régi kedvencem tőlük:

  h3lios 3 éve 6

 • Mit érezhetett ?:D

  A jó öreg Jackass :C

  h3lios 3 éve 6

 • Az első csók.

  :DDD :C

  h3lios 3 éve 4

 • Super Creepy Asian Man - Gentle Man paródia

  Ezt szerintem nagyon eltalálták, komolyan mondom ilyen igényes paródiát még nem láttam. :D :DDD

  h3lios 3 éve 0

 • FRIENDZONED

  A címben olvasható a tartalom is.
  Nyárindításként a legjobb. :DDD

  h3lios 3 éve 4

 • Macskák... :D

  :DDD

  Itt találtok egy extrém verziót, csak extrém idegzetűeknek !

  h3lios 3 éve 0

 • Challange Completed

  h3lios 3 éve 4

 • OKJ vizsga

  A holnapi nap folyamán elkezdődik ennek az évnek a lezárása, ami nem más mint az első OKJ-s vizsgám.
  Egészen pontosan informatikai hálózatépítő és -üzemeltető képesítésem lesz, ha az összes vizsgát sikeresen teszem le.
  Holnap ennek az első szakasza lesz a következő vizsgákkal:

  1. Office + angol
  2. Projektmenedzsment
  3. Munakszervezés
  4. LAN, WAN

  Az első pont az érettségin megéltekhez hasonlít (Word, Excel és társai), ezekkel hadi lábon állok, mert minden alkalommal képes vagyok előhozni egy olyan szoftver hibát, amit még a tanár sem ért.
  Az angol része nem lesz gáz, röhejesen könnyű szinten van az angol.

  A projekt mind írásban, mint gépen közepes kihívás lesz, mivel az év során elég komolyan tanultam ezt a tárgyat, reményeim szerint nem vesztek sok pontot, legfeljebb a szoftverrel lesz 1 kis harcom.

  A munkaszervezés lesz a legrosszabb az egészben, ugyanis az év során 1 percet nem szántam a tanulásra. Azonban a korábbi vizsgák kérdései és válaszai alapján egész szépen felhoztam a tudásomat ezzel a tárggyal kapcsolatban, és remélhetőleg sikerül elegendő pontot szerezni.

  Folytatás...

  h3lios 3 éve 0

 • Eurovízió 2013 - Magyarország ismét égni fog

  Mint az a cím is mutatja nem igazán szimpatizálok a kedves, delikvensünkkel.
  Nem a dallal van a baj, bár a nyálas sz.rok helyett lehetne már egy kicsit bevállalósabb is valamelyik előadónk.
  Felolvasni én is fel tudok egy szöveget, és még meleg külsőt is fel tudok venni hozzá ami "hitelesebbé" teszi.
  A tavalyi előadó erőtlen volt, de legalább angol nyelven énekelt.
  Persze tudom, hogy az egész politika, de az idei húzástól már a hányinger kerülget. A kis drága Svédül szeretne énekelni... Ennél benyalósabb húzást nem is lehetett volna meglépni (ugye Svédország rendezi az idei dalfesztivált).

  Nektek mi a véleményetek az idei indulónkról és magáról az egész rendezvényről ?

  h3lios 3 éve 366

Hirdetés

Copyright © 2000-2016 PROHARDVER Informatikai Kft.