2024. április 22., hétfő

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • COVID-19 statisztikák

  Mindenki a koronavíruson pörög manapság, persze ez nem meglepő. Nekem az nem tetszik, hogy mindenhol a kumulált eseteket mutatják be a grafikonokon, az pedig mindig csak nőni fog. Szerintem ez így nem túl informatív, folyamatosan erősíti a világvége-érzést az emberekben. Pedig azért nem olyan nagy szám ez mondjuk a spanyolnáthához viszonyítva. Jelen állás szerint eddig igazoltan minden 9000. ember kapta el a koronavírust a világon. Nyilván csak annyi fertőzést tudnak igazolni, amennyit tesztelnek, de még ha megszorozzuk tízzel vagy százzal, akkor sem kapunk hatalmas számot. Akár még ezeknek a brit tudósoknak az elmélete is helytálló lehet. Azt sem ismerjük, hogy a vírus tüneteinek a súlyossága milyen spektrumon mozog, hiszen a legtöbb helyen csak olyan emberek jutnak el a tesztelésig, akiket már eléggé zavarnak a tünetek.

  Folytatás...

  Goose-T 4 éve 42

 • Az ideális próbaterem

  Minden zenész szeretne egy próbatermet, ami nem zavar senkit, jól szól minden és jó minőségű felvételt lehet benne készíteni.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 5 éve 38

 • Extrém modderek, figyelem!

  Már tönkrement pár hete, de most jutott eszembe, hogy fel is lehetne ajánlani ezt a jó kis mikrosütőt modding céljára. Február végén költözünk családi házba, szóval akkor biztos ki fogom dobna, ha nem kell senkinek. Szóval itt van ez a jó kis design-mikrosütő, ami teljes egészében szálcsiszolt rozsdamentes acélból készült, nagyon jó kis mikrosütő-PC-t lehetne belőle készíteni. Én nem foglalkozom ilyenekkel, de ha valakinek megmozgatja a fantáziáját, odaadom neki ingyen, csak jöjjön el érte Budapestre, a VIII. kerületbe. Így néz ki:

  Néhány karctól és egy kis kosztól eltekintve nagyon jó állapotban van. A formaterve csodálatos, én is azért vettem meg annak idején, mert nagyon megtetszett. Sajnos mikrosütőként csapnivaló volt, de hátha PC-nek jó lesz még valakinél.

  Goose-T 5 éve 28

 • A magyar internet legviccesebb oldalai

  Időről időre előveszem ezt a két oldalt. Már évek óta nem frissültek, de még mindig hangosan felröhögök, ha előveszem őket és beleolvasgatok. Közkinccsé teszem hát, hátha van még olyan ember aki nem ismerné ezeket:

  Dezsőmail

  Szombat esti láz

  Ti is ismertek ilyen oldalakat?

  Goose-T 7 éve 14

 • "Rossz időre panaszkodnak a sörgyártók"

  Írja az index:

  Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta, a sörgyártók arra számítottak, hogy az idei nyáron 30 millió korsóval, mint egy átlagos évben, vagyis 150 ezer hektoliterrel több sört kellett volna meginnunk.

  Szerintem meg egyre kevesebben hajlandóak meginni azt a trágyalevet, amit a szövetség tagjai gyártanak. Amiből már két-három üveg elfogyasztása is egész napos hasogató fejfájást okoz másnap. Ha tehetem, én is inkább kerülöm az általuk gyártott förmedvényeket, mert akik ennyi fejfájást okoztak nekem (szó szerint!), azokat én nem tömöm tovább a pénzemmel. Inkább veszek magyar kézműves, vagy osztrák/cseh/lengyel/német gyártású kukoricamentes söröket, azoktól legalább semmi bajom nincs. Támogatnám én a magyar ipart, de mindennek van határa. (Mondjuk az is jó kérdés, hogy mennyire magyarok még ezek a sörgyárak.)

  Egészségünkre!

  Goose-T 8 éve 51

 • Konfigjaim a kezdetektől

  Csak hogy meglegyen, összeszedtem egy idővonalra. Néhány dolog már a múlt ködébe vész, lehetnek benne pontatlanságok. Az olyan apróságok, mint a hangkártya, tápegység, meghajtók, billentyűzetek stb. kimaradtak, fene sem emlékszik már azokra. A sárga háttérrel jelölt dolgok a mai napig megvannak.

  Goose-T 8 éve 14

 • Hangfalat építek - rebootolva

  Tavaly úgy döntöttem, hogy építek egy pár hangdobozt, de a donor azóta is ott rohad a szekrényben. Viszont egy fokkal komolyabb projektbe vágtam nemrég a fejszémet, ami szintén hangfalépítés, csak komolyabb komponensekből. Pár hét alatt kialakult a koncepció, és összeállt az alapanyagok listája.

  1. Doboz
  Mivel nincs asztalosműhelyem, ezért inkább kész dobozt vettem. Kezdjük a kályhától a doboz eredetét, bár biztos lesznek benne pontatlanságok. Szóval régen Székesfehérváron mindenféle hangfalat gyártottak különböző cégeknek a Videoton gyárában, de aztán csődbe ment ez a részleg. Ha jól tudom, a Logotech nevű cég részben arra alapozza az üzleti modelljét, hogy a csődbe ment gyárban bent ragadt készleteket felvásárolgatja és kiárusítja. Annak idején legyártottak egy rakat Hans Deutsch tervezésű hangdobozt HD Audio Vario Star néven, amiből aztán nem lett végül termék (rákereshettek az interneten, szinte semmit nem fogtok találni). Na ezeket a dobozokat vettem meg.

  Folytatás...

  Goose-T 8 éve 7

 • Hangfalat építek - 1. rész

  Nagyon régóta foglalkoztat már a hangfalépítés gondolata, csak eddig mindig eltántorított az a sok számolás, mérés stb., amihez nincs igazán helyem, időm és felszerelésem, viszont nélkülözhetetlen egy jó hangfal építéséhez. A napokban viszont megkaptam az égi jelet, hogy nekem mégis kell építeni egy hangfalat: a társasházban, ahol lakom, találtam a kukák mellett kidobva egy leharcolt külsejű Genius SP-HF 1250B hangfalpárt. Ez a hangfalpár az aktív hangfalas topikban hosszú idők óta az ajánlottak között van, szóval jobb alanyt nem is találhattam volna (hacsak nem dob ki valaki egy Mackie monitort például, de ilyen drága cuccokat inkább megjavíttatnak az emberek itthon).

  Hogy lesz ebből hangfalépítés? Úgy, hogy az egyik hangfalat (az erősítő nélkülit) valószínűleg a falra akasztva tárolták, és leeshetett onnan, aminek következtében eltört az előlapja, és letörtek a hangfalselyem rögzítőpöckei, valamint a mélyhangszóró kosarának a rögzítésre szolgáló pereme is eldeformálódott - ennek ellenére tökéletesen szól. Az erősítőt tartalmazó hangfal RCA bemeneteibe pedig beletörtek valamit, és úgy általában is nagyon lepukkant lett szegény hangfalpár, a tulajdonosának pedig már valószínűleg nem volt kedve tökölődni vele. Mindezek ellenére a hangszórók nagyszerű állapotban vannak. Jöjjön néhány kép:

  Folytatás...

  Goose-T 10 éve 5

 • Zene

  Valahogy felötlött bennem Billy Cobham neve, rákerestem, egy videóra ráböktem, aztán csak lestem tátott szájjal, hallgattam és borzongtam. Zene.

  Goose-T 10 éve 0

 • Most már tényleg összeállt (képekkel)

  Két elfüstölt ASRock FM2A75M-ITX alaplap után végre megjelent az ASRock FM2A85X-ITX, és bele tudtam rakni a gépembe. Azóta történt egyéb változás is a konfigban, tételesen:

  1. A tápegységet lecseréltem egy Seasonic SS-300TFX modellre, mert sokkal jobb a hatékonysága a gyári Chieftec DSI-200P-nél.
  2. A processzor hűtésére vettem egy Yate Loon D12SM-12C típusú ventilátort, ami a különleges, 20mm-es vastagságával még pont befér a házba ellenben az átlag 25mm vastag modellekkel (12cm-esek között persze).
  3. Cooler Master GeminII M4 hűtőt lecseréltem egy Scythe Big Shuriken 2 Rev.B-re, ami egész egyszerűen fenomenális.

  Folytatás...

  Goose-T 11 éve 24

 • Tíz éve a Prohardveren

  Kicsit megkésve írom ezt, de nem nagyon volt időm fórumozni az utóbbi időben munkahelyváltás miatt. Szóval 2002 november 26-án regisztráltam, talán a győri Széchenyi István Főiskola D104-es gépterméből (vagy a C100-ból, fene tudja). Nem volt még netem az albérletben, akkoriban ez nem volt annyi kézenfekvő dolog, mint most, ezért csak a suliból neteztem.

  Kis timeline, mi is történt velem 10 év alatt:
  * 2003-ban Zalaegerszegre költöztem, elkezdtem dolgozni, innentől gyakrabban fórumoztam
  * 2004-ben meglett a mérnök-informatikus diplomám az akkor már Széchenyi István Egyetemen Győrben
  * elindítottam a Zegi biznictopikot is ugyanebben az évben, ami a mai napig aktív, bár azóta átnevezték
  * 2005-ben Budapestre költöztem, itt lett már saját net-előfizetésem, még gyakoribb lett a fórumozás
  * 2011-ben megházasodtam, visszaesett a fórumozásom már az ezt megelőző kb. két évben is
  * szakmai pályafutásom során már a negyedik munkahelyet gyűröm, ebből kettőtől magam jöttem el, egytől elküldtek (átszervezés, kiszervezés, leépítés, Lengyelországba vitték a munkámat)
  * lett egy saját informatikai cégem is (na jó, 25% a tulajdonrészem), ami mostanában egész jól prosperál, 2013 pedig már a mi évünk lesz :D

  Há' nagyjából ennyi.

  Goose-T 11 éve 2

 • Frissítve! - AMD A10-5700 fogyasztási értékek

  Nos, pár napja megérkezett a cserealaplap a konfigomhoz, és közben beszereztem egy fogyasztásmérőt, így gyorsan lemértem, mennyi áramot eszik a gépem. A kapott értékekkel én elégedett vagyok:

  Nyugalmi állapotban: 30W (21W)
  Netezés alatt: 40W (28W)
  1080p HD videó lejátszása DXVA gyorsítással: 50W (35W)
  Játék alatt: 90W (63W)
  Abszolút csúcsérték pár másodpercig terheléses teszt indításakor: 140W (98W)

  A zárójelbe tett értékek a gép elméleti fogyasztását mutatják, azaz a tápegységből történő áramfelvételt, amit úgy számoltam ki, hogy konnektorból történő áramfelvételt megszoroztam a tápegység hatékonyságával (0,7). Egyszerűbben fogalmazva ennyit fogyasztana a gép, ha 100%-os hatékonyságú lenne a tápegység.

  Közben megérkezett Kaliforniából a Yate Loon D12SM-12C típusú ventilátorom is, ami igazi megváltás a Cooler Master GeminII M4 vékony sivítója után: bár csak fél centivel vastagabb; a kevesebb, de szélesebb lapát miatt sokkal halkabb és nagyobb a légszállítása. Nem PWM csatlakozós, csak sima 3 tűs, de szerencsére az ASRock alaplapok ezeket is tudják szabályozni. A 2cm-es vastagságával még pont befért a házba, ha azt kérdezné valaki, miért nem vettem 2,5cm vastagot, amikből Dunát lehet rekeszteni itthon is.

  Folytatás...

  Goose-T 11 éve 33

 • Megépítettem: halk, alacsony fogyasztású mini PC játékra is (képekkel)

  Frissítés: fogyasztási értékek itt!

  Amiről írtam korábban, most meg is valósítottam. A ház, a hűtő és a RAM változott, de a lényeg ugyanaz maradt. A következő összetevőket vettem végül:

  * Chieftec FI-01B ház
  * AMD A10-5700 proci
  * ASRock FM2A75M-ITX alaplap
  * Kingston HyperX Genesis 1866MHz 2x4GB memória
  * Cooler Master GeminII M4 hűtő

  Folytatás...

  Goose-T 11 éve 55

 • Energiatakarékos PC-k árusítása?

  Nagyon rákattantam mostanában a mini PC-kre, és elgondolkoztam rajta, hogy vajon mennyire lenne piacképes hangsúlyozottan energiahatékony asztali számítógépeket árusítani. Bár mostanában a notebook a divat, aminek a fogyasztásával nemigen tudnak versenyre kelni az asztali számítógépek, azért ha valaki teljesítményre vágyik, mégiscsak vennie kell egy "dobozt". Aztán vannak a szülők, akik állandóan szidják a gyereket (igen, én is kaptam a fejemre gyakran ~15 éve), hogy "mé' gépezel annyit, a villanyszámlát meg nem győzzük fizetni". Az sem mindegy, hogy egy adott teljesítményt olcsóbban megkapunk asztali konfigurációban, mint notebook formában. Szóval még az is lehet, hogy akad egy piaci rés, ahová talán be lehet pajszerral szorítani az energiatakarékos, mégis jó grafikus teljesítménnyel rendelkező asztali PC-k kategóriáját.

  Namármost. Adott lenne nekem a bürokráciai és az anyagi háttér ilyen PC-k forgalmazásához. Vajon lenne rá kereslet? Hol kellene hirdetnem, hogy elérjem a célközönséget? Elsősorban a Tuskó és társai gazdaságos konfigurációk vásárlói alkotnák a meglátásom szerint a célcsoportot, persze a hipermarketben csak nem ragasztgathatok fecniket, hogy inkább az enyimét vedd, jobban jársz.

  Indulásként ilyesmi konfigurációkra gondoltam, természetesen csakis mini ITX méretben:

  Folytatás...

  Goose-T 12 éve 51

 • Komputer-onánia 2: Trinity mini-PC

  Egyszer már rámjött az álmodozás, persze azt a tervet nem valósítottam meg, építettem helyette egy Brazosos kisgépet, ami kb. akkora, mint egy angol-magyar kéziszótár. Amikor az AMD bejelentette, hogy mostantól ő APU-kat gyárt, felcsillant a szemem, hogy azokból milyen jó minigépeket lehet majd építeni versenyképes játékteljesítménnyel. Bár játékok terén a Brazos sem vall szégyent, főképp a 2006-ban és korábban megjelent játékokban brillírozik, ott is csak inkább 720p felbontásban (nálam lapostévére van kötve ugyebár). A Llano esetében már elkezdtem gondolkozni, hogy legközelebb talán ilyet kéne összerakni, a Trinity bejelentése pedig megadta a végső lökést. Sajnos még nem lehet kapni, de a Trinity modellek közül az A10-5700 kódjelűt néztem ki. Itt van egy kis összehasonlító táblázat róluk:

  Ezt a Tom' s Hardware oldaláról loptam, ebből a jó kis tesztből.

  Folytatás...

  Goose-T 12 éve 10

 • Legénybúcsú!

  Nem, nem magamnak. Az már megvolt tavaly nyáron. Egy nagyon jó barátomnak kellene megszervezni a legénybúcsút augusztusban, és egyelőre eléggé tanácstalan vagyok. Valami ilyesmi kellene Budapest környékén, vagy tömegközlekedéssel jól elérhető helyen:
  * legyen valami vízpart
  * legyen szállás egy éjszakára 10-12 ember számára
  * lehessen oda táncosnőt (IYKWIM) hívni
  * legyen valami aktív kikapcsolódási lehetőség a közelben: gokart, quad, lasertag, céllövölde stb., vagy ha nincs ilyen, akkor valami ötlet, miképpen lehetne házilag valami tuti programot megvalósítani (Guitar Hero felszerelést nem ad valaki bérbe, pénzért?)
  * ne kerüljön 20000-25000 forintnál több pénzbe fejenként
  Valahogy úgy képzeltem el, hogy szombaton reggel elindul a csapat, aztán aktív kikapcsolódás, ebéd, ivás a vízparton grillezéssel, vacsi, táncosnő a szállás magánlakosztályában a leendő férjnek, aztán buli, reggel kelés, mindenki haza.

  Eddig a Velencei-tóra gondoltam, ott viszont elég nehéz szállást találni egy éjszakára. Talán még a Balaton is szóba jöhet, szállás talán lenne, de ott nem tudom, hogy lehet könnyen táncoscsajt szerezni.

  Ötletek?

  Goose-T 12 éve 15

 • Nothing But Speed ROM Defy(+)-hoz

  Egyik Motorola Defy+-ra való custom ROM sem tetszett igazán, ezért összegyúrtam a sajátomat.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 12 éve 45

 • Ez változtatja meg a világot, nem az iPhone

  Vércukormérő kontaktlencsét fejleszt a Microsoft
  - indexről

  Ezt nevezem hasznos technológiai fejlesztésnek, nem a Sirit meg a társait. Pont.

  Goose-T 12 éve 137

 • Összeállt a kép

  1. Ismét mélybe zuhant a forint

  2. Végtörlesztés: 70 milliárdos veszteségnél járhatnak a bankok

  Ti látjátok az összefüggést? A kormány a szokásos botrányos kommunikációval szarrá gyengítette a forintot, hogy utána a végtörlesztéshez marha drágán tudják adni az eurót a bankoknak, ezzel még egy kis plusz bankadót kicsikar a szektortól. Lemegy az egész végtörlesztés-mizéria, bemondják, hogy nem is állunk olyan rosszul, visszaerősödik egy kicsit a forint, és sokkal több eurót tudnak venni a befolyt forintokból, hogy visszatöltsék a tartalékokat. Vagy visszatöltenek ugyanannyi devizát a tartalékba, a különbözet pedig tiszta haszon. Az eddigi elfogadott ajánlatok alapján már 13 milliárd forintot tudnak kaszálni, ha lemegy 300-ra az euró, aminek megvan a realitása. Minden egyes forintnyi erősödés az EUR/HUF árfolyamban 262 890 milliónyi hasznot hoz az államnak. Csak ügyesen kell majd kommunikálni.

  Goose-T 12 éve 4

 • Elfelejtett filmek: Agydrazsé

  Gondoltam, belekezdek egy sorozatba, amiben régebbi, elfelejtett, mégis szerintem jó filmeket fogok bemutatni. Elsőként egy kanadai humoristacsapat, afféle ottani Monty Python, a Kids in the Hall egész estés művéről írnék pár sort, hátha valakinek kedve támad megnézni. A mozi a '90-es évek Amerikáját akarja kicsit kifigurázni, amikor ott már mindenki depressziós volt, pszichológushoz/pszichiáterhez járt és antidepresszánsokat szedett ahelyett, hogy megpróbálta volna saját erőből összeszedni magát. A történet azzal kezdődik, hogy egy gyógyszergyár éppen az anyagi csőd szélén áll, de az egyik tudóscsoport feltalál egy csodaszert: egy olyan antidepresszánst, ami megkeresi az ember agyában élete legboldogabb pillanatának emlékét, majd reprodukálja az érzést, amit akkor érzett és állandósítja. A vezérigazgató azonnal rácsap, és hiába ellenkeznek a tudósok, hogy nem tesztelték még le teljesen, azonnal kiadatja a csodaszert Gleemonex néven. A cég bankot robbant, a mellékhatások viszont csak pár hónap múlva kezdenek kiderülni, itt kezdődnek a bonyodalmak. Többet nem írok róla, nézzétek meg!

  IMDB: 6,4 pont.

  Folytatás...

  Goose-T 13 éve 8

 • Szalagos magnó

  Nemrég volt a harmincadik születésnapom (kemény, b*zmeg, 30), és a nővéremtől kaptam egy magnetofonszalagot ajándékba. Erre a szalagra én dumáltam rá egyéves koromban, egy ZRK Unitra típusú magnóval lett felvéve. El is csodálkoztam, amikor ezt most mondta a tesóm - én már tudtam egyévesen beszélni? Nem csoda, hogy ilyen okos srác lett belőlem.

  A szalag

  Ez most mind nem is lényeges, a fontos az, hogy segítségre lenne szükségem. Van valakinek szalagos magnója, ami még működőképes? Esetleg ha tudnátok ajánlani valami stúdiót, könyvtárat, ilyesmit, ahol digitalizálni lehetne az ominózus szalagot, megköszönném. Ha valaki tud kölcsönadni egy ilyesmi magnót, nagy tábla Milka csoki és sok sör lesz a jutalma.

  A magnetofon

  Goose-T 13 éve 9

 • Visszajöttem

  Király volt a görögországi nyaralás, mindenkinek csak ajánlani tudom. Írni most lusta vagyok, szavak helyett beszéljenek egyelőre a képek.

  Goose-T 14 éve 11

 • Elhúzok melegebb éghajlatra

  Holnap.

  Igen, ide megyünk a párommal, és egy bő hétig fogunk dögleni a tengerparton. A hely neve Sarti, Görögországban van. Eddig még sosem voltam igazi tengerparti nyaraláson, pedig már 29 éves vagyok. Három éve majdnem összejött, akkor vettem is egy fényképezőgépet ennek örömére, de végül lefújták, mert nem jött össze elég ember. Most végre fel tudom avatni a gépet is.

  Goose-T 14 éve 22

 • Új projekt: redőny! - frissítve

  Marha jók ezek az új műanyag nyílászárók, de jó lenne, ha egy kicsit még tudnék javítani a hangszigetelésen. Egyébiránt pedig hamarosan megint itt a nyár, és lassan már hajnal négykor világos lesz megint, ezért nem ártana, ha egy kicsivel jobb lenne a sötétítés is. Van körülbelül 5-6 négyzetméternyi ablakfelületem, ezeket kéne beredőnyözni. Nézegettem a különböző fajtákat, és arra jutottam, hogy nekem alumínium redőny kell, mert sokkal jobb a hangszigetelése. Sajnos szúnyoghálóval nagyjából háromszor annyiba kerül, mint egy alap műanyagredőny, de hát ez van. Szerencsére olyan helyzetben vagyok, hogy nem kell emiatt hitelt felvennem, és hónapokig zsírosdeszkán élnem. :D

  Esetleg van valakinek tapasztalata a különféle redőnyfajtákkal? Van itt redőnyös, aki jutányos áron megcsinálná nekem?

  Frissítés: kb. egy hónapja megvalósítottam végre ezt a projektemet. Nagyon tuti, éjszaka szinte tökéletes sötétségben alszunk, ha pedig a feleségem éjszakás műszakból jön haza a kórházból, akkor ő is annyira be tudja sötétíteni nappal a szobát az alváshoz, mintha még mindig éjszaka lenne. A hangokon is fog még egy keveset, a hőszigetelési potenciálja pedig majd kiderül a következő fűtésszámla-különbözet kiszámolásakor. Amióta megvannak, minden éjszaka lehúzzuk az összes redőnyt, akkor van a leghidegebb.

  Folytatás...

  Goose-T 14 éve 8

 • Kész van!

  Tegnap este végre elkészült a konyhám, ultrakirályság van. Az asztalos szakmunkát mdk01 és kollégája végezte, és nagyon meg vagyok velük elégedve. :) A bútor a konyhagépekkel, szerelvényekkel, villanyszereléssel együtt kb. 900000HUF-ba került. Hullafáradt vagyok a tegnapi nap után, igyekeztem a lehető legtöbbet segédkezni a szerelésnél és a pakolásnál, érzem is most eléggé. Ezért nem is írok többet, helyette képek.

  Goose-T 14 éve 40

 • Célegyenesben a konyhám!

  Tegnap konzultáltam a szakemberrel, és azzal a nagyszerű hírrel fogadott, hogy kész van a konyhabútorom, és szombaton reggel jönnek is beszerelni. Küldött pár képet a bútor majdnem kész, próbából összerakott állapotáról, ezeket ki is teszem. Szerintem ultrakirály lesz, alig várom már. :D Az asztalossal itt a fórumon vettem fel a kapcsolatot először. Na de jöjjenek a képek:

  Frissítés: a fogantyúk pedig ilyenek lesznek, lásd lentebb.

  Goose-T 14 éve 9

 • Vigyétek, ingyen van!

  Már feladtam egy hirdetést, de elég gyér az érdeklődés eddig. Nem férek tőle, pénzt nem kérek érte, csak vigyétek el, mert fogja a helyet! Tökéletesen működik, nincs semmi baja, nem ereget mérges gázokat, nem fog felrobbanni, nem csöpög, nem lop áramot, és INGYEN VAN! Zanussi-Lehel a hűtőszekrény márkája, és van benne fagyasztórekesz is. Nemsokára beszerelik a konyhabútoromat, és nem fogom tudni hova tenni, segítsetek!

  Frissítés: végre elvitték.

  Goose-T 14 éve 32

 • Építsünk konyhát! - 4. rész - Épül

  Megvan a szerencsés asztalos, pontosítottuk a terveket, már javában folynak az előkészületek (méricskélés, tervek pontosítása, anyagok megrendelése, elképzelések egyeztetése). Ha minden jól megy, január végére legkésőbb kész lesz a bútor. Azóta megvettem a maradék gépeket:

  Zanussi ZKT 663 LX

  Zanussi ZHP 615 X

  A sütő megvan már vagy két hónapja, csak még nem írtam róla, Zanussi ZOB 482 XQ:

  A mosogatótálca és a csaptelep még úton van, nem érkezett meg a boltba.

  Folytatás...

  Goose-T 14 éve 7

 • Építsünk konyhát! - 3. rész - Ki vállalja?

  A kérdés adott, árajánlatokat várok. A tervek alant, lesz még egy-két finomítás, de nem jelentős. Minden potenciális kivitelezőt szívesen várok az otthonomba terepfelmérés céljából, előzetes egyeztetés után. Az árajánlatokat privát üzenetben kérem, nem akarok a konkurenciaharc jegyében egymás alá ígérgető jelölteket. Ha asztalos vagy, de nem tudod, miről van szó, akkor az előzményekért kattints ide.

  Frissítés: többen kértek beméretezett képet, itt van:

  Tudok küldeni 3D modellt is kérésre!

  Újabb frissítés:

  Köszönöm az eddigi tanácsokat, ajánlatokat! Sok kérdés érkezett hozzám a mesteremberektől, ezért közzéteszem a részletesebb elképzeléseimet a bútor kivitelezésével kapcsolatban:

  Folytatás...

  Goose-T 14 éve 20

 • Várom a pillanatot

  Van némi lóvém egy befektetési alapban, amit a konyhaépítésemhez fogok felhasználni. Az árfolyam mostanában eléggé ingadozik, de egész jó trendet mutat. Múlt hét péntek óta várom a pillanatot, amikor érdemes lesz kivenni. Szerintetek? Így áll jelenleg:

  Goose-T 15 éve 4

 • Internet a retyón

  Nem tudom, ki hogy van vele, de szerintem jó dolog. Otthon WLAN van, aztán amikor úgy érzem, hogy hosszabb időre kell beülnöm a WC-re, akkor csak fogom a laptopomat, beviszek egy széket, és fórumozgatok, olvasgatom a híreket, amíg el nem múlik a gyomrom háborgása. Királyság. Azon gondolkoztam, hogy be kellene szereznem egy állandósítható laptoptartó alkalmatosságot, hogy ne kelljen mindig széket becipelnem. A mellékhelyiségem egyébként egész nagy alapterületű, és modern szagelszívó rendszer működik benne, ezért nem járják át a kellemetlen szagok a gépemet. Éljen a modern világ! :D

  Goose-T 15 éve 27

 • Építsünk konyhát! - 2. rész

  Nem sok időm volt eddig megírni ezt a bejegyzést, most viszont bepótolom. Amint ígértem, itt vannak a konyhám tervrajzai. Google Sketchup-ot használtam a terv elkészítéséhez, a bejelölt méretek a valóságot tükrözik. Azért kell 2,2m-en meghúzni a felső határt, mert a konyhán átível egy áthidaló betongerenda a plafonon, ami miatt nem lehet magasabbra építeni a bútort. Szerintem azért elég egy 220cm magas konyhaszekrény, és szerintetek? A képek alant.

  Goose-T 15 éve 13

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.