Hirdetés

2023. február 1., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • HP ProBook és az eGPU! (1. rész)

  Sziasztok!

  Kezdet:
  Szerintem mindenki volt már úgy, hogy egyszerűen megunta azt, hogy mindig kompromisszumokat kell kötnie laptopok terén! Nehezen érti meg az ember, hogy miért kell eldöntenem, hogy mire szeretném használni a laptopomat, és ezáltal mennyibe is fog kerül, majd aszerint vegyek egyet. Természetesen ami mindenre jó az Qv@ drága, ami meg megfizethető árban van, ott meg jönnek a faragások, VGA, CPU, vagy esetleg HDD - SSD téren is, de minek mikor van már megoldás ezekre is. Sajnos a gyártok, leginkább a VGA-t szeretik lefaragni, hiszen elég nekik a dedikált VGA, arról már nem is beszélve, hogy elég szépen fogyasztanak, és így már nem annyira tudják azt az üzem időt, amit egy laptoptól elvárnánk. A jó hír az, hogy a mai világban már mindenre van megoldás. Mivel nekem adatott egy remek HP ProBook 450 G5-ös masina, ami elég erős kis hardverrel van ellátva, de természetesen a VGA része mint egy harmat vízcsepp a tengerben, ez nagyon hervasztó tud lenni, főleg ha mondjuk játszani is szeretnél, ezért kisebb olvasgatások, keresgélések után végre eljutottam odáig, hogy megtaláltam ezt a fejlesztési, bővétési lehetőséget, és egyúttal bele is vágjak a projektbe, valamint ha már belevágtam, meg is osszam veletek a történetet..

  Ami nekünk kelleni fog az nem más mint:

  Folytatás...

  Enter65 3 éve 9

 • Egy Sennheiser HD 4.40 BT fejhallgató..

  Sziasztok!

  Kicsit nehéz így az elején elkezdeni, de valahol el kell..ezt is.

  A problémám az az volt, hogy a régi fül hallgatom megadta magát, kábelszakadása van, és szerettem volna helyette egy újat. Itt gondolkodtam el azon, tulajdon képen fül vagy fej hallgatót szeretnék. A füll hallgatóval nekem az volt a bajom, hogy mindig kicsúszott a fülemből, állandóan igazgatni kellet. Hiába cseréltem ki a gumikat, vagy kicsi volt, vagy nem ment bele a fülembe. Nah akkor inkább legyen fejhallgató, de abból is melyik, milyen? :F

  Igaz van a fórumnak egy Vezeték nélküli fejhallgatók, meg egy Vezetékes FEJhallgatók topikja. Nem kellet mást tennem mint eldöntenem milyen fülest szeretnék. Mivel nem nagyon szerettem volna vezetékest, így az hamar kieset, maradt a vezeték nélküliek topikja. Nem egy pörgős hely, de gondoltam be próbálkozok a szakiknál..

  Folytatás...

  Enter65 5 éve 6

 • Solo - Egy Star Wars-történet-re való közös mozizás

  Megjelenés dátuma : 2018. május 24.
  Tervezet helyszín : Budapest - Aréna Plaza IMAX

  Biztos sokan vagytok, akik szeretik a Star Wars univerzumot, rajtam kívül... És biztos, hogy sokan vártátok már, hogy eljöjjön ez a nap is, mikor megint beülhetünk egy remek Lucas produkciós filmre.

  Szeretném össze szedni azokat a Hölgyeket és Urakat, akikkel esetleg szeretnék a filmet közösen megtekinteni és ha lehetőség, igény van rá, akár átbeszélni a részleteket. Ez egyenlőre csak egy igényfelmérés az egész, meglátjuk hányan jövünk össze. (Nyilván egyedül is elmegyek a vetítésre, ez nem fog gondot okozni)

  A film május 24-én jelenik meg, és minden bizonnyal hatalmas lesz az érdeklődés a filmre, így a jegyeket minél előbb le kell majd foglalni (vagy inkább meg kell majd venni, általában ez utóbbi szokott lenni). Ami biztos, hogy lesz Normál, IMAX valamint 3D-s változat, így azt is meg lehet majd beszélni, hogy milyen formában néznénk meg a filmet, melyik napon, melyik előadásra menjünk.

  Jelentkezések jöhetnek a hozzászólásokba. :)

  Folytatás...

  Enter65 5 éve 0

 • I. Bányásztalálkozó.

  Tisztelt Fórum társak, tagok!

  Páran úgy gondoltuk, hogy lehet érdemes lenne egy találkozót szervezni. Szeretnénk ha azok akik kicsit magukénak érzik a topikot, és szeretnék jobban megismerni egymást mind szakmailag, mind pedig emberileg is, hiszen napjaink egy részét mégis csak itt a topikban éljük.
  Adunk segítséget egymásnak és másoknak is. A topik(összefoglalót) szintjét is elég szépen fejlesztjük tudásunkkal valamint jelenlétünkkel is egyaránt.

  A tervezet dátum: 2018.04.14. szombati nap lenne.

  Természetesen a találkozó helyszínét a jelentkezők létszámához is igazítjuk, így több helyszínünk van.

  A jelentkezőket privátban várom!

  Enter65 5 éve

 • Overclock / Undervolt

  Forrás

  Ez egy nagyon fontos része a bányászatnak. Nagyon fontos tudni hogyan kell Overclock-olni valamint Undervolt-olni, azért, hogy jobban tudjuk majd optimalizálni a GPU-nkat a lehető legjobb teljesítményre.

  1. lépésként töröljük le az összes Overklcok-os programjainkat, főként az MSI Afterburnt mert a továbbiakban befolyásolhatja a pontos beállításokat.

  2. lépésként töröljük a Claymore programban a “start.bat” -ban az összes overclock parancsot (-cclock, -mclock, -cvddc, -mvddc) valamint a -tt opciót is.

  3. lépésként állítsuk alaphelyzetbe a GPU-kat, ha már Overclok-oltuk őket, ha nem, akkor hagyjuk alapon.

  4. lépésként töltsük le az OverdriveNtool nevű programot. Ez a egyik legjobb és legmegbízhatóbb program az AMD grafikus kártyák számára.

  Hogyan használjuk az OverdriveNtool-t.
  Ez a szoftver először zavarosnak vagy bonyolultnak tűnhet, de nagyon könnyű használni. A következőkben fogom elmagyarázni:

  Folytatás...

  Enter65 5 éve 7

 • Egy Ryzen gép építése

  A korábbi cikkemben bemutatott, gondosan kiválogatott alkatrészekből immár összeállt az új gépem.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Elemzés 5 éve 68

 • Egy Ryzen gép kezdete

  Egy jó játékgép-konfigurációt szerettem volna összeállítani és ehhez kerestem a megfelelő hardvereket.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Elemzés 5 éve 62

Hirdetés

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.