2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • 14 fejhallgató gyorstesztje

    A minap meghallgattam 14 fejhallgatót, amit magunkkal vihetünk egy utazásra. A kérdés: melyiket érdemes?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 11 éve 76

  • 14 fejhallgató gyorstesztje egy bevásárlóközpontban

    A mai napon (2012.10.25) elmentem a Mammut II-ben található Saturnba, mert 50%-os árleszállításokkal kecsegtettek. Momentán hivatalosan még Saturn, de már MM logók láhatók mindenütt, és vörösben úszik a bolt. Ennek az egésznek pedig semmi jelentősége nincs a továbbiakban. Leértékelt árukat nem találtam, ellenben felpróbáltam az összes fejhallgatót, ami érdekes lehet azoknak, akik utazáshoz keresnek megoldást.

    A zenei forrás minden esetben a Cowon D2-esem volt, ami szerintem még ma is sorolható a felső-középkategóriába. Másik állandó útitársam egy Beyerdynamic DT231PRO, ami tapasztalatom szerint nagyjából megfelel a Beyerdynamic DT 235-nek. Ennek a karakterét szeretem, illetve otthon használok egy Sennheiser HD250 Linear II-t (Asus Xonar Essence STX-ről). Emellett előszeretettel járok olyan rendezvényekre, ahol ki lehet próbálni fejhallgatókat (akár fórumtársakkal magán találkozó, vagy nagyban szervezett PH!ejhallgató találkozó, vagy "külsős" rendezvény / bemutatóterem). Nem vallom magam audiofilnek, nálam sokkal több tapasztalattal rendelkező fórumozók is koptatják a billentyűzetet a témához kapcsolódó topikokban, és ezt a szót nem is szeretem.

    Folytatás...

    DBAtti 11 éve 19

  • 4. ProHardver fejhallgató találkozó

    4. ProHardver fejhallgató találkozó – DBAtti szemével

    Álljon itt néhány gondolat a 4. PHejhallgatós találkozó kapcsán, hogy, valamilyen nyoma is maradjon az ott tapasztaltaknak, mert a szó elszáll, az írás elmosódik, a gondolat elfelejtődik (Grétsy Úr biztosan örülne, ha ezt olvasná), de egy PH! logout bejegyzés örök.

    A 4. fejhallgató találkozó 2012.03.03-án került megrendezésre a Zuglói Művelődési Házban, avagy Cserepesházban. A szervezést ezúttal fi:zi’k vállalta magára. A közösség így régóta (~december vége) formálódó fejhallgatózási igényeit végre ismét kielégíthette.

    DAC-ok, erősítők, első benyomások

    Eredendően azért indultam a találkozóra, hogy megnézzem mire képes a Sennheiser HD 250 Linear 2-m (továbbiakban csak Linear, vagy HD250) a FiioE10 társaságában, mint lehetséges továbblépés a jelenlegi Audigy ZS kártyámhoz képest.

    Folytatás...

    DBAtti 12 éve 10

  • Kis decemberi fejhallgató szeánsz

    INTRO

    A teszt szövege teljes mértékben az én szubjektív véleményemet tükrözi a felsorolt termékekről, kenőpénzeket, termékeket, egyéb juttatásokat nem kaptam a cikk írásáért :N , csak önszorgalomból, magam szórakoztatására, és a TI örömötökre írtam ezt a kis szösszenetet a tapasztalataimról.

    Contaxg-nak hála az ünnepek előtt (2011.12.22) meghallgathattam egy Shure SRH240-et, a Beyerdynamic DT235-öt az én Beyerdynamic DT231PRO-mal, egy Beyerdynamic DTX910-et és egy Beyerdynamic DT880-at (600 Ohm). Így összeírva eléggé Beyeresre sikeredett a találka. Gondoltam leírom a tapasztalataimat, hátha valaki kedvet kap az adott típusokhoz, illetve kérdés volt már régebb óta, hogy a Beyer 231PRO és 235 közt milyen különbség fedezhető fel.

    Hosszú BKV-zást és kis környéki bolyongást követően végül megtaláltam a nomono székházát, ahová az előre megbeszéltek szerint ketten mentünk aznap hallgatózni. Az utvonaltervező oldal kissé túlbecsülte a BKV képességeit, így én érkeztem utoljára. Szívélyes fogadtatásban részesültem, majd rögtön bele is csaptunk a lecsóba, a fejhallgatók már elöl sorakoztak, Fauno fórumtárs lelkesen kereste köztük az igazit hordozható lejátszójához / mindenes kategóriában.

    TESZT I.

    Folytatás...

    DBAtti 12 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.