2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Ryzen feat. Nvidia

    Hosszú idő után térek vissza a laptopok világából az asztali gépek közé egy erős, felső-középkategóriás géppel.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 5 éve 43

  • Notebookvadászat, avagy élet a ROG-on túl

    Olcsó húsnak híg a leve? Nos, nem feltétlenül, ezért az összegért kívánni sem tudtam volna jobb gépet magamnak.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 9 éve 93

  • :)))

    Zseniális. :D

    capulet75 11 éve 0

  • Avatár! :)

    Ezúton is mégegyszer köszönöm Tamoo mesternek.

    capulet75 11 éve 4

  • S.T.A.L.K.E.R - Lost Alpha

    Interjú dezodorral, a Dezowave csoport vezetőjével a Shadow of Chernobyl Lost Alpha kiegészítőjéről.

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 11 éve 67

  • Hosszú aksiidő vagy komoly játékteljesítmény? Mindkettő!

    Az élet úgy hozta, hogy laptopra kellett váltanom az asztali gépet. Itt szögezném le, még az elején, semmit sem értek a notikhoz. Emiatt volt is szájhúzás rendesen, az a teljesítmény amit én elvárok egy géptől, notiban csillió forint, számomra lagalább is megfizethetetlen.
    Egyetlen komoly alternatíva jött szóba, a Lenovo Y580-as, i7QM procival szeret változata. Ám az élet (és a hírhedt sárgacsekkterror) itt is közbeszólt, 150.000 forintom maradt erre a célra. Vakartam is a fejemet rendesen, mi tévő legyek? Ennyiből aligha kapok rendes noteszt, még használtan sem nagyon.
    Elkezdtem kutatni a PH! adatbázisaiban,napokig olvasgattam a teszteket és a topikokat. Megakadt a szemem egy érdekes alternatíván,az AMD hibrid crossfire rendszerén. Jelen esetben arról van szó, hogy a dedikált vga-t megtámogatják a processzorba integrált grafikus mag teljesítményével. Ennek a technikai részleteit nem írom le, nem is igazán merültem ebbe a részbe még bele. Akit érdekel talál róla kismillió cikket.
    Szóval, az általam választott gépsárkány az ASUS N53TA modellje. Fizikai négymagos processzor, négy gigabájt ram, 750GB-os HDD, és a HCFX, az AMD Radeon ® HD 6720G2 2GB DDR3. Bónuszként mellédobtak egy Bang & Olufsen hangrendszert.

    Folytatás...

    capulet75 11 éve 2

  • Ejny-bejnye.

    Nem lehet mostanában jó áron, sőt, semmilyenen sem 5870-et kapni az apróban.A korrekt teljesítményű AMD kártyákat nagyon gyorsan elviszik, a nvidia meg értelmetlenül drága. :(((

    capulet75 12 éve 5

  • Resurrection

    Kibeleztem és eladtam a "régi" 775-ös rendszert. Vérzett is a szívem érte, nagyon erős összeállítás volt. De haladni kell a korral, a Giga EP45T UD3LR lap helyére egy Maximus3 formula került, a Q9550 pedíg egy i7 860 váltotta. Természetesen ebbe a kombóba már nem kerültetett bele a 4x1 gb CellShock 1800-as tuningbajnok ramok, nem jött volna ki a procival még a gyári 1,8v-os feszültség sem. Itt jött a képbe a G.Skill 2x2 gb-os 2300 mhz-es rampárja, méltó utodként ezek is mennek mint a disznó. A vga maradt az előző konfigból, hova cseréljek le még egy 5870 vaporX-et? A monitorom is másik lett, noha az ACER G243HQ hihetetlenül tetszett és a minőségre se volt panasz, de szívesen lecseréltem az ugyancsak ACER GD245HQ-ra. Ez már 120 hetzes meg 3d meg minden. Perifériákat nem váltottam, a Deathadder nagyon jó kis egérke, a G35-ömet meg tuti nem cserélem le semmi másra. Ami még változás lesz ( már úton van felém ) az a procihűtést érinti. A Thermalright Ultra Extreme 120 blokkot váltja ugyanez, immáron teljesen rézből. Ha megjön adok a procinak rendesen.

    capulet75 13 éve 0

  • Cooler Master Cosmos S kicsit másképp

    Abit NF7s 2.0, barton 2500+ ,2x512/400 ram, Asus Geforce 4800TiSE, amit követett egy 256-os Abit 9600XT...

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 13 éve 69

  • Ilyen is van ma magyarországon.

    Vásároltam a PH! hardveraprojáról egy Logitech G35 fülest másfél hónapja.Igen meg vagyok vele elégedve hisz nagyon szépen szól,dolby digital,7.1 és nagyon kényelmes.10 napja azonban miközben levettem a nyakamból elpattant az a műanyag henger ami a hangszóró részt köti össze a fejpárnás résszel ( nem tudom ennek mi a hivatalos neve ).Eléggé elkeseredtem hisz a fizikai sérülésre nem vonatkozik a garancia,hiába van meg a garlevele valószínüleg elküldenek melegebb éghajlatra ha visszaviszem.
    Ez egyébként is jó szokása néhány hazánkbeli kereskedésnek,mindenáron megpróbálják elkerülni a gariztatás lehetőségét.Gondoltam hátha lehet hozzá alkatrészt rendeli,így hát felmentem a gyártó honlapjára.Az alkatrészek menüpont alatt nem találtam a kis műanyag elemet így hát felhívtam a kiirt telefonszámot és előadtam a fennáló problémát,kérvén hogy intézzenek már nekem egy ilyen kis akármit.A telefonos operátor nagyon kedves és pozitív hozzáállású úriember volt és azonnal csinált egy ügyiratszámot.Megkért hogy fotózzam le a sérült részt és a garlevelet,adjak e-mail cimet és telefonszámot.Többször is biztosított arról hogy mindenképp megpróbálnak segíteni mind ezt olyan kultúrált hangnemben adta elő hogy komolyan meglepődtem.Ez nálunk nem nagyon szokás,inkább leráznak ha tudnak.De menjünk tovább.Miután elkészültek a képek ismét telefonáltam,elmagyarázták miként tudom feltölteni az ügyszámmal ellátott oldalamra.Megkértek hogy egy óra mulva hívjam őket ismét addigra kiderül

    Folytatás...

    capulet75 14 éve 60

  • Zöldek a Vörösek ellen.

    A decemberi értékesitési számok láttán az Nvidia főrészvényesei valószinüleg lila fejjel hivták a fejlesztésért felelős csapatot, hogy ugyan már, mikorra lesz készen az új architektúra? A karácsony előtti 4 hét az éves értékesitési ráta mintegy harminc százalékát adja, és az bizony nem kevés. A zöldek a hirek szerint nagyon komoly fejlesztésbe fogtak, de ez nem jár kockázat nélkül. A legújabb technológiai megoldások kidolgozása együtt jár azzal a kockázattal, hogy,- mint esetünkben is- csúszik a piacradobás időpontja, és ezt egy ilyen helyzetben nem engedheti meg magának semmilyen cég. A vörösök könyörtelenül ki is használják a helyzetüket, az Nvidia szóvivői meg csak arról próbálják meggyőzni a felhasználókat, hogy az Amd előnye jelentéktelen. Pedig valójában ők is tisztában vannak azzal, hogy most már baj van. Csúszik a GF100 rajtja, a gyártó (TSMC) egyenlőre nagyon nagy hibarátával késziti az új lapkát, fogyasztási problémákkal küzdenek, ect. Két eset lehetséges (persze több is, de ezek a valószinübbek). Egy, a legtöbb kiszivárgott negativ hirnek van valóságtartalma és akkor a zöldek tényleg nagy szarban vannak. Nem a csúcskártyákkal kapcsolatban, hisz az első kiadott szériák valószinűleg a felső kategóriát lesznek hivatottak megcélozni,a relative kevés működöképes lapka azokban fog landolni, és egy 100-160 ezer forintos kártyánál senki sem fog a havi plusz ötezres villanyszámlára panaszkodni. Többnyire...

    Folytatás...

    capulet75 14 éve 4

  • Milyen hardvert használunk mi?

    Kis kutatást végzek a itt lebzselő tagok prcesszor és vga állományáról.A hsz-ekben annyit irjatok hogy milyen kategóriájú processzort és vga-t használtok.Nem kell a tipus (pl.E8400) csak annyi hogy core2duó vagy a c2d is elég,de természetesen nem gond ha odairjátok.A vga-nál irjatok tipust,márkát,memóriaméretet.Minél többen adjátok meg ezeket az adatokat a felmérés értelemszerűen annál pontosabb lehet.Nyugodtan ki lehet fejteni a véleményeteket a fejlesztőkről,gyártókól.Tegyétek mind ezt nyugodt hangnemben ha kérhetném,köszönöm.

    Kezd belassulni a válaszok száma,remélem meglesz a 200hsz.Ha itt jártok szóljatok az ismerősöknek is. :R

    capulet75 14 éve 250

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.