2024. július 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Escam QF001 IP kamera Kínából

    Aki hajlandó kivárni a kb. 20 napos szállítási időt és nem retteg a Kínából rendelt eszközöktől, az jó boltot csinálhat!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 8 éve 49

  • IP kamerát kínából! Escam IP kamera Ali-ról

    Sziasztok!

    Egy ideje foglalkozom a piacon elérhető IP kamerákkal, és úgy általában a SmartHome eszközökkel. Egy ideig teszteltem egy drágább D-Link DCS 2330L otthoni biztonsági kamerát, ami akkoriban igen fejlett technikának számított.

    Mára azonban egyre több, kevésbé ismert gyártó tud felzárkózni a nagyobb nevekhez, bizonyos területeken. Először a technikában, ami ugye a felbontásban, és az éjjellátó funkcióban látszik meg először. Utána természetesen a terméktámogatásban, és a szoftveres oldalon. Mára könnyen találunk mindkét területen minden (vagyis a legtöbb) igényt kielégítő megoldást.

    A kiválasztás

    A kamerát nem magamnak rendeltem, hanem egy ismerősömnek. Új építésű társasház teraszos földszinti lakásának nappaliját szeretné megfigyelni, ellenőrizni, éjjel és nappal egyaránt mobil eszközök segítségével. Így fontos volt az éjjellátó funkció, a mozgásérzékelés. Fontos volt még, hogy WiFi-s legyen, és olyan gyártó terméke, ami rendelkezik mobil applikációval, android os-re. Ezek mellett természetesen az ár is döntő szerepet játszott, hiszen 20-40 ezer Ft között itthon is gond nélkül beszerezhető egy ilyen eszköz bármelyik számítástechnikai eszközöket árusító boltban.

    Folytatás...

    CAB85 8 éve 7

  • Sender: Android és iOS képeslAPP

    Készítsd egyedi képeslapot a saját fotóidból a telefonodon, a Magyar Posta pedig kinyomtatva kézbesíti azt!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 8 éve 23

  • Sender! Azaz újra él a képeslap! Android és iOS App!

    Szerintem mindannyian láttunk már előre gyártott, sablon alapján készült képeslapoktól roskadozó polcokat a népszerű nyaralóhelyeken. Küldeni azonban szinte senki sem akar manapság. Pedig biztos sok családtag, rokon örülne egy-egy kedves képnek.

    Megfelelő képeslapot találni viszont már nem olyan könnyű, aztán megírni, ami szintén nem olyan egyszerű egy zsúfolt pulton, postán, nyaralás közben. Aztán jön a sorban állás egy itthoni vagy külföldi postán, ha nem találtunk postaládát, amibe bedobva ezt le is tudhatjuk.
    Létezik erre egy másik megoldás. Alkalmazkodik a mai kor elvárásaihoz, igényeihez, és kihasználja a technika adta lehetőségeket. Csupán internet kapcsolatra és pár darab sajtburger árára van szükség a bankkártyánkon. Lessük meg, hogy mi is ez.

    A Sender applikáció!

    Leegyszerűsítve arról van szó, hogy a szinte mindenki zsebében ott lapuló telefonon vagy tableten lévő képekből néhány kattintással egyedi képeslapot küldhetünk az otthon maradtaknak.

    Folytatás...

    CAB85 8 éve 2

  • Két gépem kis története, mások okulására, avagy miért fontos a táp és az alaplap

    Az előzmények…

    2014 januárjában frissen, körülbelül egy év kihagyás után ismét a kitanult (nem tanult) szakmámban helyezkedem el, egy hazai webáruház IT termékmenedzsereként. Ebből kifolyólag ismét (túl) közel kerültem a tűzhöz, azaz a hardver minden színű és szagú szebbnél szebb képviselőihez. Előtte már építgettem az én kis gépemet, a több műszakos unalmas és kimerítő munka mellett. Volt egy kis FX6300-as processzorom, egy Asrock 970 extreme3 alaplapban, fene tudja milyen táppal, egy Sapphire 6770-es videókártyával, 4gb Hyperx blue memóriával. Semmi extra, nemigazán jellemeztem már akkor sem a mára elcsépeltté és divatossá vált „gamer” gép jelzővel. Ellenben tudta, amire szükségem volt. Kisebb kompromusszumokkal simán ment a Battlefield 4, és az assassins creed akkor (fene tudja melyik) aktuális része. Az új munkával járó rendezettebb munkaidő, és jóval magasabb fizetés, valamint a környezet hamar megtette a hatását, és (majdnem) végeláthatatlan upgrade kezdődött.

    Előszöris, a tápot cseréltem le. Egyrészt már régebbi volt, másrészt kevésbé hatékony. A neten fellelhető számtalan PSU kalkulátor, és saját, valamint mások tapasztalatai segítségével viszonylag hamar meglett nálam a befutó. Egy 600W-os Corsair moduláris tápot választottam. Tudta amit kell, és a muduláris kábelezés már az elején kitétel lett. Csendes és stabil, a 80+ bronz besorolás nekem bőven elegendő volt.

    Folytatás...

    CAB85 8 éve 8

  • Saját ÁSZF-et minden apróhirdetéshez! Vagy hogyis lenne jó hirdetést feladni?

    Sziasztok!

    Ha már (tudom, kissé amatőr módon) belekezdtem ebbe… Elgondolkodtam azon, hogy készítek egy saját, a hardverapro-ra feltett hirdetéseim mögé egy kis offtopic szabvány szöveget. Amolyan privát kis ÁSZF-et. De mindek… És most jön a lényeg, ha hirdetsz, lehet, hogy Te is hasznosnak találod.

    A képek… Felteszek egy hirdetést. Sok hirdetővel ellentétben, megpróbálom a lehető legjobb minőségben körbefotózni az eladandó tárgyat. Több szögből, minden oldalról, ha szükséges. Jó minőségű, megfelelő fényben, statikus, egyszínű háttér előtt, lehetőleg kontrasztos képeket próbálok készíteni. Nem kell fotóstúdióba rohanni egy teszkós egér fotózása miatt, de azért legyen letakarítva az évezredes kosztól, és ne a picasso stílusban megszőtt kanapéhuzaton fotózzuk le. Ez nem egy játék, ahol nyerek, ha megtalálom a meghirdetett terméket a képen. Ne legyen homályos, ne a fészerben/kamrában/barlangban fényképezzünk. Legyen fény, ha lehet természetes nappali, vagy mesterséges. Lehetőleg szórt fény, ne csillogjon. Fotózáskor érdemes ügyelni arra, hogy ha tükröződik a felület, akkor bizony van, hogy a koncentrálástól eltorzult arcunk is lasztik. (sok példa van erre a neten…)

    PL.

    Folytatás...

    CAB85 8 éve 13

  • Miért (ne) kezdjünk PC építő vállalkozásba

    Üdvözlök minden kedves idetévedt olvasót!

    Szeretném azzal kezdeni, hogy ez a "bejegyzés" inkább magamnak szól, de egy ideje már nagyon érik. De mégsem egy jegyzettömbbe írom, ha már adott az internetes szabadság.

    Magamról annyit, hogy már egészen kis(dobos) korom óta foglalkozom számítástechnikával. Az évjáratom 1985-ös, úgyhogy szerencsémre gyerekként végignézhettem a mai közönséget, közösségeket megteremtő írások, fórumok, újságok, neves cikk írók, szerkesztők életét, ha nem is a kezdetek óta, de azét elég korai szakaszuk óta. Mindig vonzott a gamer világ, ott voltam az Earthquake rendezvényeken, akkor még tréfásan gyenge P1-es gépemmel, ami meglepően jól helyt állt a Quake III aréna meccsek alatt, természetesen ultra low grafikával, de ez akkor még nem érdekelt. Ismerek olyan gyártókat, amiknek a nagy többség már a nevére sem emlékszik. Ahogy teltek az évek, a saját gépem, és tudásom is egyre bővült. Egyre gyakrabban építettem gépet ismerősöknek, barátoknak, ajánlás útján egyre többen kerestek meg igényeikkel, kérdéseikkel. Eljött a szakma választás ideje. Nem az informatikát választottam. Mikor erre sor került, a környezetemben még nagyon kezdetleges és drága volt az internet, az informatikai pályát a masszív programozás jelentette annak, aki nem járta alaposan körbe, az akkori üzletek (Qwertí Computer és Mistral például) nem jelentett különösebb életpályamodellt. Megmondom őszintén, én nem tettem.

    Folytatás...

    CAB85 8 éve 22

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.