2017. május 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Okos óra

  (+vizsga kérdések :DD )

  btz 2 hete 18

 • Hogyan csináljunk magunkból komplett h...lyét szolgáltatónk előtt?

  Avagy a HGV.hu ma megjelent sületlen cikke.

  Így kiderítheti, hogy becsapja-e a netszolgáltatója címmel jelent meg ma a HGV.hu oldán eme tudományos jellegű tech cikk, ami bemutatja, hogyan leplezhetjük le szolgáltatónk ádász csalásait, amit ellenünk folytat! Biztos nagyon szakmai és érdekes lesz. Na mondom kiváncsi vagyok erre a nagyszerű objektív oknyomozó írásra. Rákattintok a linkre, erre mit kapok? Hát ezt! A testmy.net nevű webizét! Használjuk ezt a jól bevált Speedtest.net helyett, mert azt olyan sokan használják, nyilván nem azért mert messze a legpontosabb mérési eredményeket produkálja, mégha nem is egy hiteles mérő. Adjunk esélyt ennek is. Nézzük mit tud. Lefuttatom a kombinált (le és feltöltési sebességemet is lemérő) opciót. Az eredmény?


  Siralmas! Átver a szolgáltatóm a 30 megabites csomaggal!

  Na jó mérek egy újat.

  Folytatás...

  btz 1 hónapja 9

 • A fickó, aki saját iPhone 6S-t épített

  [Video]

  Scotty Allen volt sziliciumvölgyi mérnök, ma világutazó, kínában járt ,Shenzhenben, ahol a helyi piacon vásárolt alkatrészekből saját 16GB-s iPhone 6S-t készített. Az egész folyamatról videóra vette. Mindössze 300 dollárba kerültek az alkatrészek. Állítása szerint, aki végignézi a videót és megfelelően kitartó és türelmes, az maga is tud saját okos telefont összerakni piaci alkatrészekből.

  btz 1 hónapja 15

 • Bemutatjuk a Száva tornyot!

  Az előző bejegyzésben a Telekom hálózatüzemeltetési központját ismerhettük meg a TheVR csapata által készített videóból. Most pedig a Száva tornyról tudhatunk meg érdekességeket. Erről szól a TheVR Overview második része.


  Az 1988-ban épült torony Magyarország 3. legmagasabb épülete


  Agregátor. A szolgáltatás nem állhat le.


  A szerver termek mára szerver szekrényekké zsugorodtak


  Vajon ez miféle harckocsi? :))

  Folytatás...

  btz 1 hónapja 1

 • IPv4 lan címmel rendelkező kamera elérése IPv6 címen

  Van egy ipkamerám, nem ipv6 kompatibilis. Vannak ipv6 címeim, amik publikusak, így egy publikus ipv6 címmel rendelkező routerről szerettem volna elérni az ipcamot. A sima port forwarding nem működött, "[IPV6-RouterIP]:+kameraport" (nálam ez az 50003-as port) beírására nem történt semmi (gondoltam is, hogy ez nem lesz elég). Ezért kerestem egy csomagot hozzá, ami linuxos/openwrt-s routerre telepíthető. Hamar találtam is egyet. A neve Socat. Installáltam a routerre, majd terminálon kiadtam a következő parancsot:

  socat TCP6-LISTEN:50003,fork TCP4:192.168.1.53:50003

  Ezzel a routerem ipv6-os címére és 50003-as portjára érkező tcp6 csomagokat ipv4 tcp csomagokra fordítva továbbítja az 192.168.1.53 helyihálózati ipv4 cím 50003-as portjára (ez az ip kamera belsőhálózati ipv4 címe és portja).
  Így már sikeresen elérem az ipv4 only kamerámat ipv6-al is.
  Sajnos, ha a terminált bezárom, akkor megszűnik a továbbítás. Találnom kell valamilyen másik lehetőséget. Már ki is néztem a tayga csomagot, nat64-hez, talán ez végső megoldás lehet.

  Ha van ötleted ipv4 only eszköz ipv6 címmel való elérésre, akkor várom a kommentedet odalent! 👇

  btz 1 hónapja 10

 • Ismerd meg a Telekom hálózati és üzemeltetési központját

  A Magyar Telekom hálózati és üzemeltetési központjába a TheVR látogatott el.

  A TheVR Overview első részében azt néztük meg, hogy mi áll a Telekom hatalmas hálózata mögött. Hogyan készülnek fel Telekom kollégái a különböző hibákra és hogyan oldják meg őket.


  A Telekom hálózati és üzemeltetési közpobtja - Telekom SNOC


  Ahány csatorna, annyi settopbox :)

  btz 1 hónapja 6

 • Szupergyors Internet Projekt - Kerekasztal beszélgetés [VIDEO]

  [ITB&T konferencia 2017]
  Hol tart most a SZIP azaz a Szupergyors Internet Projekt? Tartható e a 2018-as vállalás? Milyen célokat kellene szolgálni a Digitális jólét programnak? Ki mit gondol a Digitális Jólétprogram megvalósításának ráeső részéről? Ki mit vár a programtól? A Digitálus jólét program szerepe az oktatásban. Szó esik még a HTMR, azat a Hálózatfejlesztés Támogató Monitoring rendszerről.

  Ezekre a kérdésekre kaphatunk választ az alábbi videóból.

  Résztvevők:
  Debreceni Győző - KIFÜ
  Kövesi Gabriella - Magyar Telekom
  Kőrösi Gábor - Telenor
  Budai J. Gergő - Invitel Csoport
  Bancsics Ferenc - BM
  Solymár Károly Balázs - NFM

  Deutsch Tamás felvezető beszéde a kerekasztal beszélgetés előtt:
  - A DJP azaz Digitális Jólét Program előrehaladása
  - Az eddig elért eredmények
  - Milyen változásokat fog hozni
  - Mi lesz az elkövetkezendő másfél- két évben
  - Kormányzati célú hálózatok fejlesztése
  - Az internetezés költségeinek csökkentése
  - Digitális kompetenciák kérdése
  - Digitális Startup stratégia
  - Digitális agrár stratégia

  Folytatás...

  btz 2 hónapja 0

 • 30 megabit/s figyelő - Az NMHH vezetékes gyorsjelentéseiből - 2017.03

  A 2017 tavaszától induló Európai unió által és hazai fortásokból támogatott hálózat fejlesztés aprobójából, úgy döntöttem, hogy figyelemmel kísérem az NMHH általi vezetékes gyorsjelentésben a 30 mbps képes előfizetések terjedését

  Immáron második alkalommal írok ilyen jellegű bejegyzést (Az első itt olvasható), nézzük mi változott azóta.

  2017 januárra a 30mbps sebességre képes internetelérések aránya 62.9%-os lett, ez 0.3%-os növekedés az előző hónap adatához képest.
  Az optikai (FTTx) kapcsolatok száma 518-ezerről 527-ezerre nőt.
  Tovább folytatja mélyrepülését az xDSL technológia. 767-ezer előfizető kapcsolódik ezen a technológián az internethez. Ilyen alacsony értéket 2013-ban mutatott utoljára az xDSL mutatója.

  Ennek a blogbejegyzésnek a hozzászólás részében felrakom a régebbi NMHH által készített statisztikákat is, hogy még szemléletesebbek legyenek a változások, és hogy, egyhelyen megtalálható legyen.

  Folytatás...

  btz 2 hónapja 17

 • A Hálózatfejlesztést Támogató Monitoring Rendszer projekt befejeződött

  Befejeződött a HTMR projekt 3. üteme.

  Befejeződött a "Hálózatfejlesztés Támogató Monitoring Rendszer" elnevezésű projekt alkalmazás fejlesztésének harmadik üteme. A 2,54 milliárd forint uniós forrásból megvalósuló teljes fejlesztés célja egy országos, térinformatikai alapú, elektronikus hírközlési nyilvántartás létrehozása. A projekt közvetlenül támogatja a Szupergyors Internet Programot, és jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy 2018 végére Magyarországon minden olyan háztartás részére, amely ezt igényli, elérhetővé váljon a legalább 30 Mbps sebességű internetkapcsolat.
  2016. szeptemberében zárult a projekt első két üteme. Ekkor készült el a működéshez szükséges teljes hardver infrastruktúra, átadásra kerültek a főbb szoftverkomponensek. Most pedig a 3. ütem is lezárult.
  2017 januárjában zárult le az alkalmazásfejlesztés harmadik üteme, melynek keretében két szoftvermodul: a „Kiviteli tervezés és kivitelezés felügyelete”, valamint a „Stratégiai tervezés és riportálási alapadat interfész” fejlesztése és tesztelése történt meg.

  Folytatás...

  btz 3 hónapja 1

 • Egy router két internet kapcsolat, két LAN hálózat.

  Hogyan készíthetünk egy routerből két internet és két LAN hálózatot kezelő szerkezetet, úgy hogy egyik LAN hálózat az egyik, a másik LAN hálózat a másik internet hozzáférést használja?
  Ezt sikerült némi küzdelem árán megvalósítanom egy Openwrt-t futtató routeren.

  A két internet elérés pppoe kapcsolaton valósul meg. Mindegyikhez külön LAN tartozik.

  Két WAN:
  wan és dwan néven. Mindkettő külön publikus, dinamikus ip-t kap.

  Két LAN:
  Dlan helyi hálózati ip cíne 192.168.4.1
  Lan helyi ip címe 192.168.1.250.

  Itt a képernyőmentés a 2WAN 2LAN interfészről.
  Látható, hogy a dlanra csak wifivel lehet kapcsolódni. A LAN nevezetűhöz már a négy vezetékes port valamelyikével is. Vlan beállítással megvalósítható lenne, hogy az első kettő port a LAN nevezetűhöz a hármas-négyes port a DLAN nevezetűhöz tartozzon. De nekem elég volt ha a dlanhoz csak wifivel kapcsolódhatok.

  Mellé a tűzfalazás. Látható, hogy mindkettőt azonos mintára állítottam be. Álcázás, MSS a wanokon.
  Dlan, Lan zónákból szabad a továbbítás a társ pppoe wanok felé.

  Folytatás...

  btz 3 hónapja 2

 • Virtuális magán hálózat szerver házilag (Home VPN)

  Úgy döntöttem, hogy létrehozok, egy virtuális magán hálózatot (VPN-t), hogy el tudjam érni az otthoni fájljaimat sftp-n (és úgy amblokk az otthoni cuccaimat, mint kapmerák stb), úgy mintha az otthoni LAN-omon lennék. Jó lenne, ha az otthoni net elérésem ip címével tudnék kapcsolódni a netre, akkor is, ha egy idegen ingyenes hotspoton vagyok.
  Egyenlőre ennyi az igény. Neki is állok a megvalósításnak és ezt megosztom veletek. Egyrészt, hogy ti is tanuljatok belőle valamit, másrészt, ha én vagyok láma valamihez, tudjatok segíteni.
  Openwrt-s routerrel fogom csinálni. Openwrt-n bevallom még csak egyszer csináltam ilyet, de remélem menni fog ezúttal is. Kezdjük!

  Openwrt, Openvpn alapokon készítem el a szervert, ezért ebből a kezdőknek szóló írásból indulok el:
  [OpenVPN Setup Guide for Beginners]

  A profibbaknak itt található tananyag. Ez pedig itt egy közepes szintűeknek való leírás.

  Folytatás...

  btz 3 hónapja 10

 • Vendég wifi accesspoint routeren Openwrtvel

  Van egy routerem, amire LAN-on gépek kapcsolódnak, de a wifi része nem volt használva, ebből a kihasználatlan rádiós részből egy vendégeknek szánt hotspotot csináltam. A neten fellelhető sok írás, hogyan is kell beállítani, de mind olyan esetet mutat be, amikor a router a wan-on kap netet, nálam viszont a LAN-on kapja a net elérést a router, a fő router egy szolgáltatói digitális elosztó eszköz, erről kapja LAN-on a netet ez a router, így némi módosításra van szükség az eredeti leíráshoz képest.

  Itt található az Openwrt wiki oldalán a beállítás menete, ebből indultam ki, ehhez képest módisítottam a beállításokat, hogy ezzel a switch módú routerrel is működjön.

  1. Ugyan úgy mint a leírásban olvasható, létrehoztam a wifi beállítások alatt egy wifi elérést, ami egy külön interfészen kap helyet. Ez a Guest nevű interfész. Látható, hogy a hálózat résznél a LAN-t nem jelöltem be csak a Guestet. Ezzel létre is jön ez a LAN-tól különálló interfész.

  Folytatás...

  btz 3 hónapja 0

 • Tracert Telekomos kábelnetről

  Üdv!
  Akinek Telekomos kábel netje van, az nyomna egy " tracert bix.hu" vagy "tracert dev.openwrt.org" parancsot (windowson parancssorból vagy linuxon terminálban lehet kiadni ezt a parancsot) és a parancs kimetét (eredményét) elküldené PM-ben?
  Előre is köszi a segítségeteket!

  btz 3 hónapja 4

 • 30 mbps figyelő - 2017.02 NMHH gyorsjelentésből

  A 2017 tavaszától induló unió támogatott hálózat fejlesztés aprobójából, úgy döntöttem, hogy figyelemmel kísérem az NMHH általi vezetékes gyorsjelentésben a 30 mbps képes előfizetések terjedését

  Immáron 62,6% a 30 mbps-re képes előfizetések száma. Az optikai elérések száma decemberben 512ezerről 518ezerre nőt.
  Decemberben 781ezerről 771-re csökkent a Dsl előfizetések száma, ami már több mint egy éve nem látott mélyrekord. Talán elkezdődött a technológia kihullása?

  Kapcsolódó bejegyzések:
  Minimum 30 mbps mindenkinek
  Szupergyors Internet Program
  Szupergyors Internet a Telekomnál
  Szupergyors Internet az Invitelnél

  Folytatás...

  btz 3 hónapja 6

 • Szupergyors Internet Program az Invitelnél

  Az Invitel oldalán már megtalálható, hogy egyes településeket milyen technológiával fognak lefedni a Szupergyors Internet Program keretében.

  Ajkai járás >> Békési járás >> Dunaújvárosi járás >> Gyulai járás >> Jászberényi járás >> Makói járás >> Gyulai járás >> Mezőkovácsházai járás

  Folytatás...

  btz 4 hónapja 30

 • Szociális internet csomag

  „A Digitális Jólét Alapcsomag márciusban jelenik meg a szolgáltatók kínálatában, ára legalább tizenöt százalékkal alacsonyabb lesz a jelenleg elérhető legolcsóbb internet-előfizetési konstrukció áránál – mondta Deutsch Tamás budapesti sajtótájékoztatóján.

  Tájékoztatása szerint az alapcsomag védjegye januártól él, a használatára vonatkozó pályázatot január végén várhatóan kiírják, és az elbírálás után a tervek szerint februárban valamennyi – a feltételeket garantáló – szolgáltatóval megkötik a védjegyhasználati szerződést.

  A vezetékes Digitális Jólét Alapcsomag minimális letöltési sebességének másodpercenként 4 megabitnek (Mbps) kell lennie, a garantált letöltési sebesség pedig 1 Mbps lesz.

  A mobilinternet alapcsomag letöltési sebessége számszerűen nem meghatározott, de a védjegyhasználati szerződés előírja, hogy az igénybe vehető szolgáltatást legalább 4G technológián kell biztosítani, megfelelő hálózati lefedettség esetén. Ezeknél kedvezőbb feltételeket biztosíthat egy szolgáltató, rosszabbat viszont nem – hangsúlyozta a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos.

  Folytatás...

  btz 4 hónapja 6

 • Ingyen Moziklub!

  Telekom hír:
  December 3-4 0:00 -24:00 között minden IPTV és Interaktív Sat TV illetve regisztrált TVGO ügyfél, korlátlanul kölcsönözhet a MoziKlub mappában található filmekből.

  >>>> További TV/Internet szolgáltatói hír és információ

  btz 5 hónapja 0

 • Ma éjféltől Spíler TV a Telekomon!

  A Telekom TV2 csoportal folytatott tárgyalásának köszönhetően, éjféltől elérhető a SpílerTV a telekom kínálatában!

  A Spiler TV a TV2 nem rég indult csatornája, férfiaknak szóló témákkal, benne sportal. A csatornát jövőévől tervezték bevezetni, de úgy néz ki, hogy ezt több mint egy hónappal előre hozták. A Spíler sokak által várt csatorna, így mostmár elérhető a T kínálatában is.

  További internet és TV szolgáltatói híreket ITT olvashatsz!

  btz 5 hónapja 0

 • Újra Telekom Black Friday 25-27 között

  BlackFriday 25-27 között

  Telefonok:
  Huawei P8 39.800 Ft Move M (Részletre is)
  Samsung Galaxy S6 32 GB 59.800 Ft Move M (Részletre is)
  Huawei Y6 14.990 Ft Domino csomagban
  Honor 7 39.800 Ft Move M (Részletre is)
  HTC Desire 825 39.800 Ft Move M (Részletre is)
  Samsung Galaxy S7 79.800 Ft Next S (Részletre is)
  Samsung Galaxy S7 edge 99.800Ft Next S (Részletre is)

  Televíziók:
  Samsung 80 cm-es Full HD Smart TV (UE32K5500) 79.990 Ft
  Samsung 101 cm-es Full HD Smart TV (UE40K5500) 99.990 Ft
  Samsung 121 cm-es Full HD 3D Smart TV (UE48H6400) 129.990 Ft
  LG 123 cm-es Full HD Smart TV (49LF632V) 129.990 Ft

  Nyomtató

  HP DJ3635 nyomtató 14.990 Ft

  Laptop:
  Asus X554 notebook + 4G USB modem 69.800 Ft Net & Roll L (Részletre is)

  Folytatás...

  btz 6 hónapja 18

 • Internet és TV szolgáltatók hírei

  Létrehoztam egy Facebookos oldalt, amiben Internet TV szolgáltatók és társaságok (Telekom, Digi, UPC, Invitel, TARR stb) híreit gyűjtöm. Ha mást is érdekel a téma, esetleg lenne megosztanivalója a témában, akkor várom szeretettel az oldalon.
  Fő téma az internet, illetve TV és mobil piac hírei, információi.

  btz 6 hónapja 2

 • Szélessávú internet fejlesztés

  - interjú Kövesi Gabriellával a Hírközlési Érdekegyeztető Tanács elnökével a szupergyors internet fejlesztésekről

  Az elmúlt időszak legnagyobb eredményének Kövesi Gabriella azt az országos hálózatfejlesztési programot tartja, amelynek köszönhetően minden magyar háztartásban elérhetővé válik a 30 megbit/sec-os szélessávú internet. A program pályázatainak értékelése lezajlott, amelynek az eredményei már megtekinthetőek. Ezek után kezdődik meg a tényleges munka.
  A programmal párhuzamosan mobilhálózatok fejlesztése is zajlik, így a kormányzat várhatóan tartani tudja az Európai Unió felé vállalt 2018-as határidőt.

  Folytatás...

  btz 6 hónapja 0

 • Jövőre 1 hónappal kevesebb internet díjat kell fizetni

  Csökken az internet havidíjának áfája, így egy évre levetítve 2017-ben, akár egy hónapnyi internet díjat spórolhatunk meg a 2016-os évhez viszonyítva!

  Az internet áfacsökkentéséről tartottak sajtótájékoztatót az Infótér konferencián 2016. November 14.-én.

  btz 6 hónapja 39

 • Verne Thor éjszakai videózás

  Megjött az új Vernee Thor típusú telefonom. Egész jó minőségű videókat készít. Még ez az esti felvétel (vaku nélkül ) is egészen válalható, bár biztos van ennél jobb is. A 36900 forintos árához képest sokat tudó készülék 5"-es HD kijelzővel, 8 procimaggal 3GB RAM-mal, 16GB tárhellyel, Dual Simmel, 4G LTE tudással (B20, 800mhz-n is!), Android 6-al a fedélzetén, ami állítólag 7-esre lesz cserélve hamarosan! Szerintem megérte megvenni.

  btz 6 hónapja 0

 • Internet fejlesztés országosan!

  "Kezdődhet az internet fejlesztés! Minimum 30 megabitet mindenkinek!" című bejegyzésben beszámoltam arról, melyik járásra melyik szolgáltató mennyi összeget kapott! Az alábbi dokumnetumban viszont most megtekinthető településre lebontva, hogy mennyi igényhely lefedendő, mikor kezdődnek a várható munkálatok, illetve mikor fejeződnek be!

  Korábbi Szupergyors Internet Programmal kapcsolatos bejegyzés fórumában sokan kérdezték, hogy konkrétan egy egy településen várhatóak e fejlesztések, viszont az abban található dokumentáció csak járásonként tartalmazott információt arról, hogy melyik szolgáltató mennyi összeget nyert el az adott járásra vonatkozóan. Ebből az új dokumentációból viszont kiderül, hogy településünk várhatja e a fejlesztést, és ha várhatja, mikor?

  Folytatás...

  btz 6 hónapja 172

 • Nem lesz NatGeo a Telekomnál?

  A National Geographic és a National Geographic Wild és a FOX lett a fő áldozata a Vajna csatornáknak a Telekomnál.

  2017-től kezdődően a Telekom nagyszabású csatorna változásokat tervez, aminek keretében bekerülnek az Andy Vajna tulajdonába került TV2 csoport által üzemeltetett csatornák, mint például a sokak által hőn áhított SpilerTV, a Humor+, a Chili, FEM3, Zenebutik, Izaura TV és Kiwi TV. Utóbbi 4 csak a nemrég bevezetett Szuper Családi+HD csomagba kerül bele. Ennek folyományaként a Telekom kínálatában nem lesznek elérhetők a National Geographic csatornái és a FOX sorozatokat műsorára tűző csatorna is kikerül.

  A Dtvnews című online lap beszámol róla, hogy pontosan mik azok a csatornák, amik bekerülnek, kikerülnek, átkerülnek.

  Ami átkerül
  A Családi csomagból az Alapba kerül a Sport1, míg a Szuper Családi HD-ból (valamint a Nagyvilág kiegészítő minicsomagból) a Családiba a Travel Channel

  Ami kikerül
  Az összes programcsomagból kikerülnek a következők: National Geographic Channel, National Geographic Wild, FOX, Baby TV, National Geographic Channel HD, National Geographic Wild HD, MTV Hits, FilmBox Premium, Viasat Nature/History HD és Sky News

  Folytatás...

  btz 6 hónapja 33

 • Gigabiten a Magyar Telekom

  Már a Magyar Telekomnál is elérhető a Gigabites internet sebesség. Nézzük mit érdemes tudni róla.

  Az új lakossági csomag neve Netmánia 1000. 2016. November 2.-ától kerül bevezetésre. Új csomagként van bevezetve, tehát nem automatikus sávszélesség emelés. Aki igényli, annak váltani kell ere a díjcsomagra, új hűségidőt kell vállalni, ha kedvezménnyel akarja igénybevenni. Mint tudjuk a T-nél 2014 óta zajlik egy új számlázási rendszerbe való migrálás. Az új csomagot ebbe az új számlázási rendszerbe migrált ügyfelek igényelhetik csak. Az új díjcsomag csak optikai hálózaton vehető igénybe, műszaki képesség függvényében, sajnos optika esetén sem mindenhhol kiadható.

  A Gigabites internetcsomag sebességének részletei.
  Kínált letöltési sebesség: 1000 Mbit/s
  Garantált letöltési sebesség: 300 Mbit/s
  Kínált feltöltési sebesség: 200 Mbit/s
  Garantált feltöltési sebesség: 50 Mbit/s

  A Telekom kedvezmények nélküli vezetékes internet havidíjai.

  Folytatás...

  btz 7 hónapja 34

 • Hogyan mérjük le internetünk sebességét?

  Az internet sebességünk lemérése egyszerű feladatnak tűnik, mégis sokan nincsenek tisztában a sebesség lemérésének módszereivel, ezért gyakran fals adatokkal szevesülnek. És olyankor ki a hibás? Hát persze hogy a szolgáltató! Ezért úgy döntöttem írok pár sort arról, hogyan is kell úgy megállapítani internetünk sebességét, hogy az még ha nem is egy hiteles adatot hozzon ki eredménynek, de a lehető legközelebb áljon a valósághoz.

  A sebességmérés legfőbb elve, hogy méréskor zárjuk ki azokat a tényezőket, amik a sávszélességünket negatív irányba befolyásolják.
  Az első ilyen tényező a wifi! Ha mérünk, fontos hogy iktassuk ki azokat a lassító tényezőket, amit egy vezetéknélküli kapcsolat eredményezhet. Mert a wifin elérhető sávszélességet nagyon sokminden befolyásolhatja. Ilyen elsősorban a távolság. Minél távolabb helyezkedünk el routerünktől, access pointunktól annál kevesebb az átvihető adatok mennyisége, annál kevesebb a rendelkezésre álló sávszélesség. Ezeken a távolságokon még tovább csökkentik a sávszélességeket a routerünk vagy áccesspointunk és a vevőeszközünk (pl tablet) között elhelyezkedő tereptárgyak, falak, elektromos, elektromágneses eszközök. Nagyban csökkenti még a sávszélességet más wifi eszközök működése, ami zavart kelthet saját eszközeink vezetékmentes kommunikációjában.

  Folytatás...

  btz 8 hónapja 10

 • Itt az első település, amely szupergyors internetet kapott!

  Nemrégi blogbejegyzésben adtam hírt arról, hogy Augusztus elején megszülettek a támogatói döntések a Szupergyors Internet Programban elnyert pénzekről és az Itcafé is beszámolt róla, hogy az internetfejlesztési beruházások már jövő év tavasszal megindulhatnak, de ma a Dtvnews beszámolt róla, hogy az Invitel már átt is adott egy Európai Uniós támogatásból épült hálózatot a makói járásban található Óföldeák nevű településen.


  Ófőldeák temploma. Itt a hívek valószínűleg még gyorsabb netért imátkoznak :)

  Az Invitel lett az első cég, ami a GINOP-3.4.1-2015 pályázatokon elnyert összegből nagysebességű internet hálózatot fejleszett és adott átt a Széchenyi 2020 Program keretében még Szeptember 21.-én.

  Folytatás...

  btz 8 hónapja 33

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.