2017. július 26., szerda

Gyorskeresés

Hirdetés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Mindenegybenblog új neve

  Most vettem észre, hogy a Facebookon lehet javaslatot tenni egyes oldalak nevének és kategóriájának megváltoztatására. Ha megváltoztatjuk egy oldal adatát, az nem változik meg rögtön, hanem egy úgynevezett függő listára kerül. Én próbából betaláltam egy régóta üldözött oldalt a dologgal: a Mindenegybenblogot :)

  Íme az én név és kategória ajánlatom. :)


  Javasoljátok ti is! Lehet, hogy a Facebook moderátorai elgondolkodnak rajta, hogy ez az igazság :D

  btz 1 napja 1

 • A BKK online rendszere

  Rádió beszélgetés egy IT szakemberrel és BKK vezérigazgatójával a 18 éves feljelentett "etikus hekker" ügyéről.

  Itt hallgatható meg a beszélgetés
  33:00 perc hanganyag. [Soundcloud]
  (Az első pár perc áttekerhető)

  btz 1 napja 3

 • Hogyan lehet több millió publikus ip címem?

  Hogyan lehet minden egyes hálózati eszközömnek (PC, Tablet, Teló, IP kamera) egyedi ip címe, amit NAT-olás és DDNS használata nélkül elérek?

  Mint tudjuk az IPv4 címek elfogytak, a szolgáltatók manapság, ha nem NAT-olnak, akkor is maximum egy publikus IPv4 IP címet adnak egy felhasználónak (ami rendszerint dinamikus, azaz bizonyos időközönként teljesen más címet osztanak ránk), a helyi hálózati eszközeink rendszerint NAT mögé szorulnak, azok eléréséhez port továbbítási (port forwarding) szabályok írására van szükség.
  Az IPv4 címek elfogyása miatt (is) találták ki az ipv6 címzést, ami nem csak hosszúságában tér el az elődjétől. Szerencsére egyre több szolgáltató biztosít ipv6 címet (és mellé egy vagy több címtartományt, szubnetet) a felhasználóknak, de mit tehetünk mi, ha a szolgáltatónk épp nem biztosít ilyet? Erre találták ki az úgynevezett tunnelbrokereket, ami egy publikus ipv4 végpont segítségével ipv4-be csomagolt ipv6 forgalmat biztosít nekünk. Mivel a forgalmazáshoz egy publikus ipv4 végpontra szükségünk van, ezért a szolgáltatónk által nem lehetünk NAT-olva. Ha NAT-olva vagyunk, akkor kérni kell a szolgáltatónkat, amennyiben tud, biztosítson egy publikus ipv4 címet.

  Folytatás...

  btz 2 hete 6

 • HowTo: IPV6 bevezetése wifi bridge router mögötti gépeknek

  A hálózat:
  Már régóta használok másodlagos routert, ami wifi kliensként csatlakozik az elsődleges routerhez. Mindkét routerre vannak kötve vezetékes kliensek, illetve mobilok és tabletek is csatlakozhatnak mindkettőre (a másodlagos routerre egy külön accespointal lehet rácsatlakozni, nem a saját wifijét szórja, az csak a bridge kapcsolatot szolgálja ki). Az elsődleges routerem internet szolgáltatótól ipv6 címet kap a WAN oldalára és ipv6 /48-as prefixet, amit a hálózatom LAN oldalának adhatok ki, így nincs NAT-olás, a kapcsolódó eszközeim közvetlenül elérhetők az internet "másik" oldaláról, egyedi fix ipv6 cím alapján. "/48-as" prefix-et kapok a szolgáltatótól. Ez azért lényeges, mert a bejegyzésben felvetett probléma is csak akkor oldható meg, ha te is rendelkezel subnetelhető prefixel. Természetesen nem fontos /48-al, /56 is elég lehet.

  A probléma:
  Az IPV6 címzés sajnos nem ment át a relayd, pseudobridge pároson, így a router2-re kapcsolódó klienseknek nem lehetett IPV6 címet adni. Szerettem volna, ha azok is kapnának hatos IP címet. Elkezdtem kutakodni, hogy mit tehetnék ez ügyben, talán van valami relayd6 csomag, ami megoldja a problémámat. Sajnos nem így történt. Inkább csak ilyen fórumokba futottam bele:

  Folytatás...

  btz 1 hónapja 2

 • Telekomos IPv6 ip cím tesztelés

  Üdv!

  Elsősorban Telrkomos előfizetésesek és feltöltőkártyások segítségét kérném.
  Tudnátok tesztelni mobilon (mobilnettel, lte vagy akár 3G), hogyha kikapcsoljátok a készüléketeken a mobil adatforgalmat úgy, hogy kikapcsolás előtt van ipv6 ip címetek, majd visszakapcsoljátok az adatforgalmat, akkor visszakapjátok az ipv6 címet, van e ipv6 címetek? Ezt ellenőrizzétek többszöri ki/be kapcsolással. Ezután ugyan ezt kéne tesztelni repülőgép üzemmód ki/be kapcsolással úgy, hogy ezalatt a mobiladatfogalom kapcsoló bekapcsolt állapotban van. A válaszban mellékeljétek a készülék tipusát és oprendszerét, amivel teszteltetek.

  Előre is köszi!

  btz 1 hónapja 8

 • VPN szerver ipv6 ip cím kiosztással

  Régebbi leírásom alapján összerakott openwrt-s TP-Link routeren futó virtulális magánhálózati (VPN) szerveremet beállítottam, hogy ipv6 ip címmel is kiszolgáljon

  Nekiáltam megkeresni, hogy az openvpn konfigurációs állományát mivel is kéne kiegészítenem az ipv6 működésre bírásának érdekében. Rögtön az Openwrt wiki openvpn oldalának ipv6-al foglalkozó részére jutottam. A leírtak szerint beírtam mindent a konfigurációs állományba. Heppy voltam, hogy VPN-en keresztül van ipv6 címem az openvpn kliens telefonomon történt elindítása és a connect gombra történő koppintás után. De hogy miért is legyen egyszerű az élet, az egész nem ment. Hiába volt ipv6 cím, használhatalan volt, pedig a leírást követtem.
  Megézem az interfészeket az Openwrt Luci felületén. Látom hogy a VPN és a LAN interfész is ugyan azt a címet kapta meg, amiből már látszott, hogy ez problémás lehet.

  Folytatás...

  btz 1 hónapja 2

 • Tűzfal alap, Ipv6 forgalomhoz - Openwrt

  Jegyzet:
  Ezeket engedélyezzük input és forward esetében is
  echo-reply
  echo-request
  destination-unreachable
  packet-too-big
  time-exceeded
  bad-header
  parameter-problem
  neighbour-solicitation
  neighbour-advertisement
  router-solicitation
  router-advertisement

  btz 1 hónapja 0

 • Okos óra

  (+vizsga kérdések :DD )

  btz 2 hónapja 18

 • Hogyan csináljunk magunkból komplett h...lyét szolgáltatónk előtt?

  Avagy a HGV.hu ma megjelent sületlen cikke.

  Így kiderítheti, hogy becsapja-e a netszolgáltatója címmel jelent meg ma a HGV.hu oldán eme tudományos jellegű tech cikk, ami bemutatja, hogyan leplezhetjük le szolgáltatónk ádász csalásait, amit ellenünk folytat! Biztos nagyon szakmai és érdekes lesz. Na mondom kiváncsi vagyok erre a nagyszerű objektív oknyomozó írásra. Rákattintok a linkre, erre mit kapok? Hát ezt! A testmy.net nevű webizét! Használjuk ezt a jól bevált Speedtest.net helyett, mert azt olyan sokan használják, nyilván nem azért mert messze a legpontosabb mérési eredményeket produkálja, mégha nem is egy hiteles mérő. Adjunk esélyt ennek is. Nézzük mit tud. Lefuttatom a kombinált (le és feltöltési sebességemet is lemérő) opciót. Az eredmény?


  Siralmas! Átver a szolgáltatóm a 30 megabites csomaggal!

  Na jó mérek egy újat.

  Folytatás...

  btz 3 hónapja 9

 • A fickó, aki saját iPhone 6S-t épített

  [Video]

  Scotty Allen volt sziliciumvölgyi mérnök, ma világutazó, kínában járt ,Shenzhenben, ahol a helyi piacon vásárolt alkatrészekből saját 16GB-s iPhone 6S-t készített. Az egész folyamatról videóra vette. Mindössze 300 dollárba kerültek az alkatrészek. Állítása szerint, aki végignézi a videót és megfelelően kitartó és türelmes, az maga is tud saját okos telefont összerakni piaci alkatrészekből.

  btz 3 hónapja 15

 • Bemutatjuk a Száva tornyot!

  Az előző bejegyzésben a Telekom hálózatüzemeltetési központját ismerhettük meg a TheVR csapata által készített videóból. Most pedig a Száva tornyról tudhatunk meg érdekességeket. Erről szól a TheVR Overview második része.


  Az 1988-ban épült torony Magyarország 3. legmagasabb épülete


  Agregátor. A szolgáltatás nem állhat le.


  A szerver termek mára szerver szekrényekké zsugorodtak


  Vajon ez miféle harckocsi? :))

  Folytatás...

  btz 3 hónapja 1

 • IPv4 lan címmel rendelkező kamera elérése IPv6 címen

  Van egy ipkamerám, nem ipv6 kompatibilis. Vannak ipv6 címeim, amik publikusak, így egy publikus ipv6 címmel rendelkező routerről szerettem volna elérni az ipcamot. A sima port forwarding nem működött, "[IPV6-RouterIP]:+kameraport" (nálam ez az 50003-as port) beírására nem történt semmi (gondoltam is, hogy ez nem lesz elég). Ezért kerestem egy csomagot hozzá, ami linuxos/openwrt-s routerre telepíthető. Hamar találtam is egyet. A neve Socat. Installáltam a routerre, majd terminálon kiadtam a következő parancsot:

  socat TCP6-LISTEN:50003,fork TCP4:192.168.1.53:50003

  Ezzel a routerem ipv6-os címére és 50003-as portjára érkező tcp6 csomagokat ipv4 tcp csomagokra fordítva továbbítja az 192.168.1.53 helyihálózati ipv4 cím 50003-as portjára (ez az ip kamera belsőhálózati ipv4 címe és portja).
  Így már sikeresen elérem az ipv4 only kamerámat ipv6-al is.
  Sajnos, ha a terminált bezárom, akkor megszűnik a továbbítás. Találnom kell valamilyen másik lehetőséget. Már ki is néztem a tayga csomagot, nat64-hez, talán ez végső megoldás lehet.

  Ha van ötleted ipv4 only eszköz ipv6 címmel való elérésre, akkor várom a kommentedet odalent! 👇

  btz 3 hónapja 10

 • Ismerd meg a Telekom hálózati és üzemeltetési központját

  A Magyar Telekom hálózati és üzemeltetési központjába a TheVR látogatott el.

  A TheVR Overview első részében azt néztük meg, hogy mi áll a Telekom hatalmas hálózata mögött. Hogyan készülnek fel Telekom kollégái a különböző hibákra és hogyan oldják meg őket.


  A Telekom hálózati és üzemeltetési közpobtja - Telekom SNOC


  Ahány csatorna, annyi settopbox :)

  btz 3 hónapja 6

 • Szupergyors Internet Projekt - Kerekasztal beszélgetés [VIDEO]

  [ITB&T konferencia 2017]
  Hol tart most a SZIP azaz a Szupergyors Internet Projekt? Tartható e a 2018-as vállalás? Milyen célokat kellene szolgálni a Digitális jólét programnak? Ki mit gondol a Digitális Jólétprogram megvalósításának ráeső részéről? Ki mit vár a programtól? A Digitálus jólét program szerepe az oktatásban. Szó esik még a HTMR, azat a Hálózatfejlesztés Támogató Monitoring rendszerről.

  Ezekre a kérdésekre kaphatunk választ az alábbi videóból.

  Résztvevők:
  Debreceni Győző - KIFÜ
  Kövesi Gabriella - Magyar Telekom
  Kőrösi Gábor - Telenor
  Budai J. Gergő - Invitel Csoport
  Bancsics Ferenc - BM
  Solymár Károly Balázs - NFM

  Deutsch Tamás felvezető beszéde a kerekasztal beszélgetés előtt:
  - A DJP azaz Digitális Jólét Program előrehaladása
  - Az eddig elért eredmények
  - Milyen változásokat fog hozni
  - Mi lesz az elkövetkezendő másfél- két évben
  - Kormányzati célú hálózatok fejlesztése
  - Az internetezés költségeinek csökkentése
  - Digitális kompetenciák kérdése
  - Digitális Startup stratégia
  - Digitális agrár stratégia

  Folytatás...

  btz 4 hónapja 0

 • 30 megabit/s figyelő - Az NMHH vezetékes gyorsjelentéseiből - 2017.03

  A 2017 tavaszától induló Európai unió által és hazai fortásokból támogatott hálózat fejlesztés aprobójából, úgy döntöttem, hogy figyelemmel kísérem az NMHH általi vezetékes gyorsjelentésben a 30 mbps képes előfizetések terjedését

  Immáron második alkalommal írok ilyen jellegű bejegyzést (Az első itt olvasható), nézzük mi változott azóta.

  2017 januárra a 30mbps sebességre képes internetelérések aránya 62.9%-os lett, ez 0.3%-os növekedés az előző hónap adatához képest.
  Az optikai (FTTx) kapcsolatok száma 518-ezerről 527-ezerre nőt.
  Tovább folytatja mélyrepülését az xDSL technológia. 767-ezer előfizető kapcsolódik ezen a technológián az internethez. Ilyen alacsony értéket 2013-ban mutatott utoljára az xDSL mutatója.

  Ennek a blogbejegyzésnek a hozzászólás részében felrakom a régebbi NMHH által készített statisztikákat is, hogy még szemléletesebbek legyenek a változások, és hogy, egyhelyen megtalálható legyen.

  Folytatás...

  btz 4 hónapja 17

 • A Hálózatfejlesztést Támogató Monitoring Rendszer projekt befejeződött

  Befejeződött a HTMR projekt 3. üteme.

  Befejeződött a "Hálózatfejlesztés Támogató Monitoring Rendszer" elnevezésű projekt alkalmazás fejlesztésének harmadik üteme. A 2,54 milliárd forint uniós forrásból megvalósuló teljes fejlesztés célja egy országos, térinformatikai alapú, elektronikus hírközlési nyilvántartás létrehozása. A projekt közvetlenül támogatja a Szupergyors Internet Programot, és jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy 2018 végére Magyarországon minden olyan háztartás részére, amely ezt igényli, elérhetővé váljon a legalább 30 Mbps sebességű internetkapcsolat.
  2016. szeptemberében zárult a projekt első két üteme. Ekkor készült el a működéshez szükséges teljes hardver infrastruktúra, átadásra kerültek a főbb szoftverkomponensek. Most pedig a 3. ütem is lezárult.
  2017 januárjában zárult le az alkalmazásfejlesztés harmadik üteme, melynek keretében két szoftvermodul: a „Kiviteli tervezés és kivitelezés felügyelete”, valamint a „Stratégiai tervezés és riportálási alapadat interfész” fejlesztése és tesztelése történt meg.

  Folytatás...

  btz 5 hónapja 1

 • Egy router két internet kapcsolat, két LAN hálózat.

  Hogyan készíthetünk egy routerből két internet és két LAN hálózatot kezelő szerkezetet, úgy hogy egyik LAN hálózat az egyik, a másik LAN hálózat a másik internet hozzáférést használja?
  Ezt sikerült némi küzdelem árán megvalósítanom egy Openwrt-t futtató routeren.

  A két internet elérés pppoe kapcsolaton valósul meg. Mindegyikhez külön LAN tartozik.

  Két WAN:
  wan és dwan néven. Mindkettő külön publikus, dinamikus ip-t kap.

  Két LAN:
  Dlan helyi hálózati ip cíne 192.168.4.1
  Lan helyi ip címe 192.168.1.250.

  Itt a képernyőmentés a 2WAN 2LAN interfészről.
  Látható, hogy a dlanra csak wifivel lehet kapcsolódni. A LAN nevezetűhöz már a négy vezetékes port valamelyikével is. Vlan beállítással megvalósítható lenne, hogy az első kettő port a LAN nevezetűhöz a hármas-négyes port a DLAN nevezetűhöz tartozzon. De nekem elég volt ha a dlanhoz csak wifivel kapcsolódhatok.

  Mellé a tűzfalazás. Látható, hogy mindkettőt azonos mintára állítottam be. Álcázás, MSS a wanokon.
  Dlan, Lan zónákból szabad a továbbítás a társ pppoe wanok felé.

  Folytatás...

  btz 5 hónapja 2

 • Virtuális magán hálózat szerver házilag (Home VPN)

  Úgy döntöttem, hogy létrehozok, egy virtuális magán hálózatot (VPN-t), hogy el tudjam érni az otthoni fájljaimat sftp-n (és úgy amblokk az otthoni cuccaimat, mint kapmerák stb), úgy mintha az otthoni LAN-omon lennék. Jó lenne, ha az otthoni net elérésem ip címével tudnék kapcsolódni a netre, akkor is, ha egy idegen ingyenes hotspoton vagyok.
  Egyenlőre ennyi az igény. Neki is állok a megvalósításnak és ezt megosztom veletek. Egyrészt, hogy ti is tanuljatok belőle valamit, másrészt, ha én vagyok láma valamihez, tudjatok segíteni.
  Openwrt-s routerrel fogom csinálni. Openwrt-n bevallom még csak egyszer csináltam ilyet, de remélem menni fog ezúttal is. Kezdjük!

  Openwrt, Openvpn alapokon készítem el a szervert, ezért ebből a kezdőknek szóló írásból indulok el:
  [OpenVPN Setup Guide for Beginners]

  A profibbaknak itt található tananyag. Ez pedig itt egy közepes szintűeknek való leírás.

  Folytatás...

  btz 5 hónapja 44

 • Vendég wifi accesspoint routeren Openwrtvel

  Van egy routerem, amire LAN-on gépek kapcsolódnak, de a wifi része nem volt használva, ebből a kihasználatlan rádiós részből egy vendégeknek szánt hotspotot csináltam. A neten fellelhető sok írás, hogyan is kell beállítani, de mind olyan esetet mutat be, amikor a router a wan-on kap netet, nálam viszont a LAN-on kapja a net elérést a router, a fő router egy szolgáltatói digitális elosztó eszköz, erről kapja LAN-on a netet ez a router, így némi módosításra van szükség az eredeti leíráshoz képest.

  Itt található az Openwrt wiki oldalán a beállítás menete, ebből indultam ki, ehhez képest módisítottam a beállításokat, hogy ezzel a switch módú routerrel is működjön.

  1. Ugyan úgy mint a leírásban olvasható, létrehoztam a wifi beállítások alatt egy wifi elérést, ami egy külön interfészen kap helyet. Ez a Guest nevű interfész. Látható, hogy a hálózat résznél a LAN-t nem jelöltem be csak a Guestet. Ezzel létre is jön ez a LAN-tól különálló interfész.

  Folytatás...

  btz 5 hónapja 0

 • Tracert Telekomos kábelnetről

  Üdv!
  Akinek Telekomos kábel netje van, az nyomna egy " tracert bix.hu" vagy "tracert dev.openwrt.org" parancsot (windowson parancssorból vagy linuxon terminálban lehet kiadni ezt a parancsot) és a parancs kimetét (eredményét) elküldené PM-ben?
  Előre is köszi a segítségeteket!

  btz 5 hónapja 4

 • 30 mbps figyelő - 2017.02 NMHH gyorsjelentésből

  A 2017 tavaszától induló unió támogatott hálózat fejlesztés aprobójából, úgy döntöttem, hogy figyelemmel kísérem az NMHH általi vezetékes gyorsjelentésben a 30 mbps képes előfizetések terjedését

  Immáron 62,6% a 30 mbps-re képes előfizetések száma. Az optikai elérések száma decemberben 512ezerről 518ezerre nőt.
  Decemberben 781ezerről 771-re csökkent a Dsl előfizetések száma, ami már több mint egy éve nem látott mélyrekord. Talán elkezdődött a technológia kihullása?

  Kapcsolódó bejegyzések:
  Minimum 30 mbps mindenkinek
  Szupergyors Internet Program
  Szupergyors Internet a Telekomnál
  Szupergyors Internet az Invitelnél

  Folytatás...

  btz 5 hónapja 6

 • Szupergyors Internet Program az Invitelnél

  Az Invitel oldalán már megtalálható, hogy egyes településeket milyen technológiával fognak lefedni a Szupergyors Internet Program keretében.

  Ajkai járás >> Békési járás >> Dunaújvárosi járás >> Gyulai járás >> Jászberényi járás >> Makói járás >> Gyulai járás >> Mezőkovácsházai járás

  Folytatás...

  btz 6 hónapja 30

 • Szociális internet csomag

  „A Digitális Jólét Alapcsomag márciusban jelenik meg a szolgáltatók kínálatában, ára legalább tizenöt százalékkal alacsonyabb lesz a jelenleg elérhető legolcsóbb internet-előfizetési konstrukció áránál – mondta Deutsch Tamás budapesti sajtótájékoztatóján.

  Tájékoztatása szerint az alapcsomag védjegye januártól él, a használatára vonatkozó pályázatot január végén várhatóan kiírják, és az elbírálás után a tervek szerint februárban valamennyi – a feltételeket garantáló – szolgáltatóval megkötik a védjegyhasználati szerződést.

  A vezetékes Digitális Jólét Alapcsomag minimális letöltési sebességének másodpercenként 4 megabitnek (Mbps) kell lennie, a garantált letöltési sebesség pedig 1 Mbps lesz.

  A mobilinternet alapcsomag letöltési sebessége számszerűen nem meghatározott, de a védjegyhasználati szerződés előírja, hogy az igénybe vehető szolgáltatást legalább 4G technológián kell biztosítani, megfelelő hálózati lefedettség esetén. Ezeknél kedvezőbb feltételeket biztosíthat egy szolgáltató, rosszabbat viszont nem – hangsúlyozta a Digitális Jólét Programért felelős miniszterelnöki biztos.

  Folytatás...

  btz 6 hónapja 6

 • Ingyen Moziklub!

  Telekom hír:
  December 3-4 0:00 -24:00 között minden IPTV és Interaktív Sat TV illetve regisztrált TVGO ügyfél, korlátlanul kölcsönözhet a MoziKlub mappában található filmekből.

  >>>> További TV/Internet szolgáltatói hír és információ

  btz 7 hónapja 0

 • Ma éjféltől Spíler TV a Telekomon!

  A Telekom TV2 csoportal folytatott tárgyalásának köszönhetően, éjféltől elérhető a SpílerTV a telekom kínálatában!

  A Spiler TV a TV2 nem rég indult csatornája, férfiaknak szóló témákkal, benne sportal. A csatornát jövőévől tervezték bevezetni, de úgy néz ki, hogy ezt több mint egy hónappal előre hozták. A Spíler sokak által várt csatorna, így mostmár elérhető a T kínálatában is.

  További internet és TV szolgáltatói híreket ITT olvashatsz!

  btz 7 hónapja 0

 • Újra Telekom Black Friday 25-27 között

  BlackFriday 25-27 között

  Telefonok:
  Huawei P8 39.800 Ft Move M (Részletre is)
  Samsung Galaxy S6 32 GB 59.800 Ft Move M (Részletre is)
  Huawei Y6 14.990 Ft Domino csomagban
  Honor 7 39.800 Ft Move M (Részletre is)
  HTC Desire 825 39.800 Ft Move M (Részletre is)
  Samsung Galaxy S7 79.800 Ft Next S (Részletre is)
  Samsung Galaxy S7 edge 99.800Ft Next S (Részletre is)

  Televíziók:
  Samsung 80 cm-es Full HD Smart TV (UE32K5500) 79.990 Ft
  Samsung 101 cm-es Full HD Smart TV (UE40K5500) 99.990 Ft
  Samsung 121 cm-es Full HD 3D Smart TV (UE48H6400) 129.990 Ft
  LG 123 cm-es Full HD Smart TV (49LF632V) 129.990 Ft

  Nyomtató

  HP DJ3635 nyomtató 14.990 Ft

  Laptop:
  Asus X554 notebook + 4G USB modem 69.800 Ft Net & Roll L (Részletre is)

  Folytatás...

  btz 8 hónapja 18

 • Internet és TV szolgáltatók hírei

  Létrehoztam egy Facebookos oldalt, amiben Internet TV szolgáltatók és társaságok (Telekom, Digi, UPC, Invitel, TARR stb) híreit gyűjtöm. Ha mást is érdekel a téma, esetleg lenne megosztanivalója a témában, akkor várom szeretettel az oldalon.
  Fő téma az internet, illetve TV és mobil piac hírei, információi.

  btz 8 hónapja 2

 • Szélessávú internet fejlesztés

  - interjú Kövesi Gabriellával a Hírközlési Érdekegyeztető Tanács elnökével a szupergyors internet fejlesztésekről

  Az elmúlt időszak legnagyobb eredményének Kövesi Gabriella azt az országos hálózatfejlesztési programot tartja, amelynek köszönhetően minden magyar háztartásban elérhetővé válik a 30 megbit/sec-os szélessávú internet. A program pályázatainak értékelése lezajlott, amelynek az eredményei már megtekinthetőek. Ezek után kezdődik meg a tényleges munka.
  A programmal párhuzamosan mobilhálózatok fejlesztése is zajlik, így a kormányzat várhatóan tartani tudja az Európai Unió felé vállalt 2018-as határidőt.

  Folytatás...

  btz 8 hónapja 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.