2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Budapesti HiFi üzlet ügyfélkezelés.(Storytime)

    Kis sztori, nem is igazán velem történt, Én csak szem és fültanúja voltam a dolognak.
    Illetve, bár nekem az eddigi vásárlásaim pozitívak voltak, nem tudom szeretnék-e a jövőben itt vásárolni, ha ilyen az ügyfélkezelés akkor, ha valami "gond" van.

    Betértem egy Budapesti HiFi üzletbe, már sokadszorra, mert elég sok dolgot vettem itt.
    Most épp egy fejhallgatóért mentem, de gondoltam előtte azért megnézem stb.

    Eközben történt, hogy egy enyhén frusztrál úriember lépett az üzletbe.
    Az asztal mögött ülő hölgyhöz lépett egy kis dobozzal és kezdte mondani, hogy a tegnapi nap érkezett meg neki ez a termék, de a jobb oldali kimenetén nincsen semmilyen hang.

    Erre a hölgy kedvesen mondta neki, hogy garanciális ügyintézésre terméket csak akkor tudnak átvenni, ha előtte azt az Ő online garanciális bejelentő oldalukon bejelenti, kap egy RMA számot és akkor azzal be lehet hozni. DE nem baj, ha ezt nem végezte el, ezt itt is meg tudja.

    Persze az Úr hamar a Hölgy tudtára adta, hogy szó sincs itt garanciális ügyintézésről, Ő elállni szeretne és át is adta a kinyomtatott elállási nyilatkozatot.

    Ekkor egy nagyon éles hangulatváltás következett be a Hölgynél és cinikus hangon csak annyit mondott, hogy: "Chh, hibás termék esetén nem lehetséges az elálláls, az elállás arra van, hogy valaki nem azt kapta, amit rendelt, pl kék helyett pirosat"

    Folytatás...

    Brndtt00 8 hónapja 21

  • Redmi Note 11 PRO 5G 8 hónap után.

    8 hónappal ezelőtt váltottam Poco X3 PRO-ról Redmi Note 11 PRO 5g-re.

    Kis túlzással, de talán ez az eddigi legrosszabb mobilom.

    Természetesen tisztában voltam vele, hogy bár a Note 11 PRO 5G ugyanaz mint a POCO X4 PRO. ami papíron az X3 PRO utódja(gondolom én), ennek ellenére mégis kategóriákkal gyengébb a hardvere és sok minden másban is visszalépés. De úgy voltam vele, hogy amire Én használom, arra talán több, mint elégséges.

    Utóbbi 8 hónap rávilágított arra, hogy sajnos nem, nem így van.

    Nem tudom, hogy a 2xKryo 660 Gold + 6x Kryo Silver 660 cpu, az Adreno 619, esetleg az UFS 2.2 felelős ezért, vagy ezek összessége, de sokszor az átlag használat is nehézkes ezzel a telefonnal.

    Ha a Spotify+Chrome megy egyszerre sokszor bármilyen 3. app, amit megnyitok akkor van, hogy másodpercekig nem nyílik meg az app, ezalatt teljesen irreszponzív az egész, aztán amikor megnyílik utána egész jó.

    Vagy, ha Youtube premium megy a háttérben vagy PiP módban, akkor az egész telefon vonszolja magát csak, minden sokkal lasabban nyílik meg sokszor másodpercekig lefagy.

    Amit még előszeretettel csinál, hogy Youtube shortok és vagy IG Reel-ek nézése közben a videó egyszer csak 10fps-sel indul el, a hang tökéletes, de a videó nagyon lassan döcög, ilyenkor ez egy app újraindításig így is marad. (Oké, erre van megoldás, ne nézzek ilyeneket)

    Folytatás...

    Brndtt00 9 hónapja 7

  • Redmi Note 11 Pro 5g átlátszó hátlap. (Mert miért ne?)

    Nem egy tutorial, inkább csak egy "Note" magamnak, de alapvetően nem egy nehéz művelet.

    Hátlap le: ehhez érdemes jól felmelegíteni a hátlapot, majd egy tapadó koronggal és egy "pry tool"-lal leszedni a hátlapot.

    Majd az üvegről óvatosan eltávolítani a fóliát, amely a színét adja.
    (Érdemes megjegyezni, hogy ez a színes fólia adja a hátlap "laminácóját", így ha összetörik semmi nem fogja összetartani az üveget ki fognak esni belőle a szilánkok)

    Majd visszaragasztani a hátlapot. Én erre B7000 ragasztót használtam.

    Extra: Legelső alkalommal amikor szétszedtem akkor a középső keret eltávolítása közben elszakítottam az NFC-t, ami után úgy döntöttem kivágom a helyét és így látszik alatta a réz hűtés. Többet akartam kivágni, de a középső keretben vannak az antennák, sajnos csak ennyit tudtam antennák bántása nélkül.Nem lett annyira jó, amennyire gondoltam, de már nincs visszaút.

    Brndtt00 10 hónapja 7

  • Canon EOS 100D: Közeli képek.

    Canon EOS 100D-vel készült közeli képek.
    Canon 18-55 f3.5-5.6 kitlencsével. RAW+Lightroom.

    Brndtt00 1 éve 0

  • Poco X3 Pro -> Redmi Note 11 Pro 5G (Szubjektíven)

    Körülbelül 9 hónappal ezelőtt váltottam iPhone Xr-ről egy Poco X3 Pro-ra, amit azóta sem bántam meg, nagyon jó volt az Xr, de valahogy az X3 feature set-je számomra jobban megfelelt.

    Most úgy néz ki az X3 Pro cseréje érett meg egy Redmi Note 11 Pro 5G-re(A.K.A Poco X4 Pro 5G) ami sokak szerint lehet inkább downgrade mintsem upgrade vagy sidegrade, de szubjektív preferenciáim szerint lehet mégse annyira rossz döntés.

    Hasonlítsuk össze a két mobilt:

    Külső:

    Méretre nagyon hasonlít a két készülék. A Note 11 1,1 mm-rel alacsonyabb, 0,7 mm-rel keskenyebb és 1,3 mm-rel vékonyabb. Emellett a Note 11 12 grammal könnyebb. Lényegében elhanyagolható különbségek. Azonban a Note 11 szögletes(ebb) dizájnja nálam abszolút megnyerte ez a szempontot.

    Kijelző:

    Folytatás...

    Brndtt00 1 éve 2

  • iBasso IT00 - Nevéhez hű.

    Disclaimer

    Nem vagyok kifejezetten szakértője a témának, csak leírom a saját tapasztalataim, a saját szavaimmal. Egyetnemérteni ér, ha hibát találsz kérlek jelezd! Az esetleges forgalmazási és egyéb hibákért sorry.

    Bevezető:

    Az iBasso egy kínai HiFi termékeket gyártó cég. Legjobb tudomásom szerint nem kifejezetten régi-régi motorosok, de sokan ismerhetik őket a DAP-jaik, és a hordozható, mobilhoz készült DAC/AMP-jaikrol, azonban jelen vannak az IEM és a fejhallgatók szegmensében is.

    Ezen leírás alanya a gyártó belépőszintű in-ear fülhallgatója amely az IT00 nevet viseli melynek lelkét egy 10mm átmérőjű grafén bevonatú meghajtó alkotja.

    Specifikációk:

    Folytatás...

    Brndtt00 2 éve 0

  • POCO X3 Pro: Pár tesztkép gcam.

    Csináltam pár teszt fotót. Poco X3 Pro készülék. Google Camera 8.2-vel. Sima HDR+ "Point and Shoot" nem állítottam semmit, külön config file sincs, csak "szűz" gcam.

    Folytatás...

    Brndtt00 2 éve 1

  • Sony WF1000XM3 2.5 év távlatából.

    Pár nappal megjelenés után vásároltam címben említett kis eszközt.
    Kicsi? Hát mondjuk a legnagyobb amivel eddig dolgom volt....... mármint TWS :U.

    Lypertek TEVI mellett.

    Hangzásra bár sosem volt az én világom, számomra kicsit sok volt a mélytartomány kiemelése, illettve bizonyos magas hangoknál hajlamos volt "megszisszenni" de minimális EQ-val való utána állítás után egész szerethetővé vált. Amit sajnáltam viszont, hogy csak az alap Bluetooth codec-eket tudja(SBC, AAC) bár, amire én használtam, Spotify hallgatás tömegközlekedésen, oda bőven kielégítő volt számomra az AAC is.

    Amit viszont az első perctől kezdve imádtam az az aktív zajszűrés.
    Rendkívül hatékonyan tüntette el a busz/metró/villamos zajait aminek hála sokkal kisebb hangerő is tudtam élvezni a zenét.

    Gyártó által megadott üzemidő mára jócskán 2.5-3 órára csökkent ANC használata mellett, ha mellé bekapcsolom a DSEE-t akkor ez körülbelül 1.5-2 órára redukàlódik. De még mindig elég arra kis időre ha tömegközlekedéssel utazom. Hatalmas pozitívum viszont, ahogy láttam egy Reddit posztban, hogy nem egy rakétatudomàny az akku csere.

    Folytatás...

    Brndtt00 2 éve 0

  • iPhone Xr -> POCO X3 Pro váltás.

    Disclaimer : Nem egy teszt, csak a saját észrevételeim aminek egy része nyilván szubjektív, kéretik így is képzelni! :R

    Első benyomások: Nagy meglepetés nem ért, akad a családban Samsung és Xiaomi is úgyhogy hozzá vagyok szokva a kezelőfelületekhez. Ami viszont elsőre meglepett az a méret és súly különbség, ezt sokkal jobban érzem, ha nálam van, mint az Xr-t.

    Kijelző : HATALMAS! Elsőre legalábbis ez a benyomásom akadt, de ahogy egyre többet használtam egyre kellemesebb lett, mostanra már furcsa kézbe venni az Xr-t. Kameralyuk miatt sokkal sokkal immerzebb használni az x3 pro-t, sokkal kevésbé zavaró mint a nagy FaceID Notch az iPhone-on.(bár idővel azt is megszoktam, de az utálat nem múlt el) 120Hz-et meg annyira gyorsan megszoktam, hogy már rossz az Xr-en görgetni. Amit viszont észrevettem, hogy dark módban 120hz mellett ha görgeteg, sötét háttéren a fehér betűk hajlamosak sárgás árnyalatot felvenni amíg mozognak. De mivel elvétve használok csak dark módot nem igazán zavar.

    Hardver : Amire én használom bőven elég, ez kimerül social media appokban, TIDAL/Spotify, néha egy kevés Super Auto Pets. Ezeket hiba nélkül teljesíti, és sosem melegedett kényelmetlen szintre. Szerintem az Xr jobban melegedett.

    Folytatás...

    Brndtt00 2 éve 7

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.