2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Kedvenc netes videóim

    Hát csak nem bírtam ki hogy ne írjak több bejegyzést de miért is fogjam vissza magam ha már itthon vagyok és fekszem vagy 3 hete a derekam miatt. Találkoztam valami eszement és mégis megrendítő videóval és mivel nem az első eset volt ezért úgy döntöttem ide fogom belinkelni azokat amik tetszenek nekem.

    Ezt a bejegyzést is folyamatosan fogom bővíteni de ha már levették az adott videót az adott helyről azt sajna nem tudom pótolni.

    ..........Frissítve bővítve 2010.09.16

    Az alábbi videó egy karbantartó csapat munkájáról készült. Ahogy a címe is mutatja tényleg nem majrésoknak való. Én is szeretek mászni de azért kivert a víz.

    Csak egy átlagos munkanap (már akinek)

    Azt a... ez a nem semmi teljesítmény! Bár happy end van de nem szerettem volna egyik utas helyében sem lenni:

    Leszállás

    Folytatás...

    band1103 15 éve 12

  • Mi a csuda ez a CUDA?

    Nemrég felvetésem után megkértek hogy egészítsem ki ha lehet CPT.Pirk cikkét a CUDA alkalmazásával.
    Szvsz a bejegyzésemnek vannak formai hiányosságai, de nem is rendes cikknek készült. Ez inkább csak egy kis jegyzettömb aminek tartalmát remélem hogy CPT.Pirk alkalmasnak fogja találni arra hogy felhasználja a cikkéhez.
    p
    Figyelem Ez a bejegyzés már a sokadik átírást éli meg ami általában azt jelenti hogy frissítem új tapasztalatokkal, vagy éppen érthetőbbé szerkesztem. Amint újat tanulok azt ide le fogom jegyezni tehát e bejegyzés tartalma bármikor változhat !!!

    A cikk ezen része nem IT szakemberekhez szól csak azoknak akik szeretnének bármilyen HD tartalmat lejátszani de még nem hallottak, vagy nem eleget a CUDA-ról.

    Ugye azt már tudjuk hogy ha szeretnénk hogy a videokártyánk dogozzon a CPU helyett ahhoz olyan VGA vagy IGP kell aminek a GPU-ja tartalmaz VPD-t (Video Processing Device) mivel alapesetben ez végzi a HD filmek dekódolását. Az AMD/ATI saját VPD fejlesztését UVD-nek, az nVidia a sajátját pedig VP-nek nevezte el de különböző GPU magok különböző fejeltségű VPD-t tartalmazhatnak amelyeket a gyártók számozással különböztetnek meg. Pl.: UVD1;+;2;2.2 illetve VP1;2;3
    Ezek az egységek a GPU magon belül találhatóak de csak egy kis területét alkotják a GPU-nak. Mi lenne ha a GPU minden porcikáját használatba lehetne venni erre a célra (is)?

    Folytatás...

    band1103 15 éve 11

  • Gigabyte 78G-DS3H - ha venni akarsz

    Vettem egyet és kipróbáltam. Teljesség igénye nélkül egy kis magánteszt következik....

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Teszt 16 éve 32

  • 78G-DS3H magánteszt

    Vettem egyet és kipróbáltam. Teljesség igénye nélkül egy kis magánteszt következik....

    Már van teszt itt a PH!-n az S2H-ról. Az alapjaiban megegyezik ezért aki nem olvasta még annak ajánlatos elolvasnia ennek a lapnak a kisöcséről szóló tesztet a [78G-S2H]-ról.
    Főleg a személyes tapasztalataimat olvashatjátok majd. További részleteket, amikbe nem megyek bele a Gigabyte nagyon jó honlapján találhattok [itt].

    ÉÉÉÉs igen! megvan a ram és a táp is és elkezdem összepakolni az uj rendszeremet :DD !
    Kezdjük!

    - Alaplap: GA-MA78G-DS3H (rev. 1.0) F3
    - CPU: AMD Athlon 64 X2 4000+
    - Ram: Corsair Dominator 1066 CL5 (TWIN2X2048-8500C5D)

    Nézzünk szét a lapon.

    Folytatás...

    band1103 16 éve 11

  • Fejlesztés II. - álmok

    Ahogy egyre több Ph! hsz-t olvasok egyre jobban megcsap a tuning vágyak szele. Eddigi kerek agyamat lassan már tornádóként formálja kockaalakúvá :DDD . Na de én gondolkodó, tudatos szellemi lény vagyok(legalább is szeretném ezt hinni) és ki próbálom söpörni azokat a vágyakat az agyamból amelyekre valójában nincs is szükségem. De nem mindet :D .
    Olyan lapot vettem amin egy jó kis Radeon HD 3200-es van. Valódi hw-s HD gyorsítással. Nade a GPU többre is képes lenne ha lenne saját memója (sideport). Így nincs más hátra mint a rendszer ram tuningolása. Bár a 4000+ -osomnak nem kell az 1066-os ram de az IGP-nek nem árthat ha gyorsabb a memó. Ha meg gyári 1066-os és még brutalis hütőbordái is vannak akkor talán még külön tuningolni is lehet. Jó lenne 1200 főlé hajtani őket! Talán így már ki tudom majd hajtani a GPU-t rendesen. Talán. Nem tom. 1 biztos! Az öszerakást jó kis tuning fogja követni az alapoktól teljesen a max-ig amiről próbálok majd részletesen beszámolni.

    band1103 16 éve 2

  • Végre fejlesztés!

    Nemrég volt egy 1700+-os Athlonom és nagyon szerettem. Egy Titan hütővel, Abit-os alaplappal és 512 MB memóriával vettem boltból. Nagyon örültem neki, mert zsír új volt és kiadtam érte 75 ezret! Régen volt.

    Azóta teltek azt évek és sehogy sem volt rá pénzem hogy fejlesszem csak ép 2 éve mikor is megvettem az alaplap álltal támogatott legnagyobb CPU-t. Egy 2800+ Bartont. Olcsó volt meg használt.

    Állások és munkahelyek jöttek mentek és elhalványodni látszot a remény hogy lesz valaha nekem is egy X2 CPU-m :((( . Nemhogy X4 :DDD
    Nade manapság megválltozni látszódnak a dolgok. Fix munkahely (relatíve) magas fizetés és fejlesztési gondolatok szálták meg csöpp agyamat. Sikerült egy kis pénzmagot felhalmoznom a spájzban de nem sok mindenre elég annyi manapság. 50 ezerből kell "generácíóválltást csinálnom. Mivel kevés a zsé' ezért ugy döntöttem hogy veszek egy egész bika, ídőtálló kis lapot jó felszereltséggel de persze nem a premium kategoriából. És a pénz fele el is megy majd errel. Ezek után a lehető legkissebb CPU-t veszem bele, persze BOX-osat mert egy jó hütő is meg van 5k (ha már pízt adok egy coolerért az legyen vagy 1 kiló réz és vagy 10 decibeles persze ilyet ennyiért nem kapok de megérné az árát). Na de ha az alaplapot a jövőre építem akkor a jövő ramomat is most kéne megvenni! A jövöben sem lesz sok fölös pénzem hogy 2x vegyem meg a ramot.

    Folytatás...

    band1103 16 éve 9

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.