Hirdetés

2020. október 30., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Nokia 5800 saját kézből II.

  Leszállt a rózsaszín köd...szoftver, hangszóró, kamera, videó a mai menü. Update 04.05: Sajnos az...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 12 éve 37

 • Nokia 5800 saját kézből I.

  Üdv, ki idetévedsz! Megvettem hőn áhított nokia 5800 XpressMusic telefonom, hip-hip hurrá!

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 12 éve 56

 • netőccsé leee

  Most olvastam ezt a kedves hírt: [link]
  A hírado.hu-n található hír szerint az egyetemisták a felelősek az államháztartási hiányért, vagy legalább is közel 40 milliárd veszteséget okozunk a Magyar Államnak azzal, hogy letöltünk filmeket, zenéket.
  Pontosabban az ASVA szerint.
  -mióta tilos letölteni filmet, zenét?

  Hétvégén a Hacktivity Konferencián is elhangzott, bár nem mondták ki egyértelműen, a többség úgy értelmezte, hogy az ASVA egyrész ezeket azért csinálja, hogy elriasszon bennünket, mert lecsuk, meghurcol (több sztorit hallhattunk vasárnap a kis teremben) és több ízben feljelent mindenkit aki ''beletipor'' a lelkiismeretükbe.

  Ez pedig olvasni való, szintén ebből a cikkből másoltam:


  Magyarországon jelenleg az internetes film- vagy zeneletöltés önmagában nem jogsértő, a nyers lemezek árába beépített díj megfizetésével, magáncélra lehet letölteni (és lemezre rögzíteni), de azt továbbítani nem szabad. Ugyanezen okból lehet biztonsági másolatot készíteni például a boltban vásárolt dvd-filmekről is, a másolásvédelmi kód feltörése azonban tiltott.

  Más a helyzet a szoftverekkel: ebben az esetben az illegális példányok puszta birtoklása is jogsértő

  Folytatás...

  ALI_G 13 éve 45

 • Hacktivity 2007

  Idén is megrendezésre kerül, immár 4. alkalommal Magyarországon a Számítógépes Biztonságtechnikai...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 13 éve 14

 • MotoGP, Brno

  Vasárnap volt, 0 óra 1 perc. Indulás Békéscsaba, fel Kecskemét, autópályán Budapesten...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 13 éve 9

 • Ultragáz

  Egy kínai házaspár úgy kívánja egymás és gyermekük iránt érzett szeretetét kifejezni, hogy a gyereknek a(z) @ nevet akarják adni.

  Ez a választás a kínai nyelv esetében különösen szokatlan, hiszen nekik nem hangírásuk van, ezért egy idegen karakter még inkább nehézségeket okoz az anyakönyvezésnél. Ám nyelvileg mégis megvan az okuk a választásra, ha közelebbről megnézzük a dolgot. Mint Li Ju-ming nyelvész a Reuters tudósítójának elmondta, a(z) „@” karaktert a kínaiak gyakran angolosan „at”-nek ejtik, s ez majdnem úgy hangzik, mint a mandarin nyelvben az „ai ta”, amely kapcsolat azt jelenti: „szeresd őt”.

  [kép]

  Li Ju-ming egy sajtótájékoztatón kifejtette, hogy az internet és a külvilág mind erősebb beáramlása a kínai kultúra tradícióit sem hagyják érintetlenül, ezért merülhetnek fel ilyen ötletek. Arról azonban nem beszélt, hogy vajon a hivatalok engedélyezik-e a névválasztást, ugyanis Kínában nemrégiben a kormány hozott egy intézkedést, amely tiltja az arab számok, az idegen nyelvi elemek és szimbólumok használatát a kínai nevek esetében.

  Itt található eredetiben: [link]

  Csak azért raktam fel magamhoz is, mert ez már egy szint.

  ALI_G 13 éve 1

 • Hálózati biztonság #3

  Digitális aláírások : A hivatalos iratokon, okiratokon, szerződéseken egy kézzel írt...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 13 éve 9

 • IT vakáció 2007, Zánka

  Július 22-27 között tartották meg a zánkafürdői Gyermek és Ifjúsági Centrumban az idei...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 13 éve 21

 • Hogyan készül Peking az olimpiára?

  Hát íme :

  1. 200 km vadonatúj metróvonalat építenek ki. (Alig 1 év alatt...)
  2. A vendégek kényelmét csak a fővárosban 810 szálloda elégíti ki.
  3. 800 új parkot építenek.
  4. 2810 autóbuszt cserélnek ki környezetbarát dízel üzemüre. Évente 6 milliárd tonna biodízel üzemanyagot termelnek ki az erre a célra telepített Jatropha-fa ültetvényeiből.
  5. 160 elektromos trolit állítanak forgalomba, amely egy töltéssel 300 km-t tud menni.
  6. Minden bevásárlóközpontban, téren, étteremben kivetítők lesznek, a köztereken óriáskivetítők. A metrókban is látható lesz az élő TV adás.
  7. A lakosságot elkezdték tanítani arra, hogyan kell sorba állni. Minden hónap 11.-én mindenki a sorban állást gyakorolja a rendelet szerint, fokozottan figyelnek a kellő türelmesség és udvariasság betartására.
  8. Az olimpia kabalafigurái az 5 földi elemet szimbolizálják majd, ha valaki tud kínaiul és a figurák kínai nevét összeolvassa, akkor az ezt jelenti : ''Peking üdvözli Önt.''
  9. A kínai kormány elvárja a rendezőktől, hogy száraz olimpiát rendezzenek, holott ismeretes, hogy az augusztus náluk az esős hónap. Megoldás : a tudósok a játékok ideje alatt Peking légteréből 90 km-re elfújják a felhőket. Vegyi rakéták bevetésével teljesíthető ez a feladat, az olimpia ideje alatt 5 speciális repülőgép, valamint különleges rakéták állnak majd rendelkezésre. ( Korábbi sikeres NASA kísérlet alapján. )

  Folytatás...

  ALI_G 13 éve 3

 • Kellesz nekem

  Ezt tegnap kaptam e-mailben, és nagyon szép és szomorú történet és ezért felrakom magamnak ide:

  ''Fizika óra van, én mellette ülök. Nézem a fénylő, bársonyos haját, a gyönyörű szemét, a szép kezét... Ő rámnéz, és mosolyog. De ő nem úgy néz rám, ő csak az úgymond ''legjobb barátom''. Vége az órának, vége a napnak, ő átjön hozzám elkérni a matekfüzetem. Én odaadom neki, ő rámmosolyog, az arcomra nyom egy puszit, és azt mondja, köszi. Én el akarom mondani, hogy szeretem, el akarom mondani, hogy akarom őt, és hogy nem akarom, hogy csak barátok legyünk, de ő nem így néz rám és én ezt tudom. Másnap találkozunk a suliban, mellette ülök, sír...sír, mert szakított a barátjával. Én megvigasztalom, ő átölel...érzem, hogy majd kiugrik a szívem. Egy órán keresztül a karomban fekszik, aztán rám mosolyog, az arcomra nyom egy puszit és azt mondja, köszi. Én el akarom mondani, hogy szeretem, el akarom mondani, hogy akarom őt, és hogy nem akarom, hogy csak barátok legyünk, de ő nem így néz rám és én ezt tudom. Telnek a napok, az évek, látom hosszú talárban, az érettségin, látom, amikor átveszi a bizonyítványát.Ő rámmosolyog. Én el akarom mondani, hogy szeretem, el akarom mondani, hogy akarom őt, és hogy nem akarom, hogy csak barátok legyünk, de ő nem így néz rám, és én ezt tudom. Együtt megyünk a főiskolára, de telnek az évek, és már a diplomaosztón találom magam. Ő még szebb, hosszabb és szebb a haja, az arca, gyönyörű nő.

  Folytatás...

  ALI_G 13 éve 22

 • telefonok, szolgáltatók, petíciók?!

  Az imént olvastam a Panasz a Motorola Magyarországhoz Kolombusz fórumtárs cikkét a levélről...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 13 éve 6

 • Hálózati biztonság #2

  Csapkjunk bele ismét a levesbe, de most már tényleg a téma ''velősebb'' részével foglalkozom,...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 13 éve 8

 • Hálózati biztonság #1

  A számítógépes hálózatoknál az azt hardveresen megvalósító „közegen” kívül rendkívüli...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 13 éve 26

 • Tudományos cikkek

  Összefoglaló cikkek, a szemlecikk és a „normális” cikk összehasonító elemzése A tudományos...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 14 éve 6

 • Számkivetett

  15 szerda. 1 hete vert 5 kidobó péppé, de vigyázva, hogy 8 napon belül gyógyuljanak a...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 14 éve 11

 • VladimirR, itt szojjalbe!

  mondom, kötekedsz még velem, oszt lesz ám hadd el ne hadd.

  ALI_G 14 éve 25

 • Börtönnapló

  BÖRTÖNNAPLÓ

  1. hét

  Hétfő
  Bevittek az előzetesbe. Van itt néhány nagydarab, tetovált rab. Főleg gyilkosok és rablógyilkosok. Elmondtam, hogy nálam találtak egy másolt Corel Draw-t. Elsápadtak, majd tisztelettel arrébb húzódtak. Az egyik felajánlotta, hogy szívesen kitisztítja majd a cipőmet, ha igényt tartok rá. Talán nem is lesz itt annyira rossz.

  Kedd
  Beszélgettem a cellatársaimmal. Az egyik gyilkos elmondta, hogy 5 évet is kaphat, de lehet hogy 3 év múlva szabadon engedik mert hirtelen felindulásból ölt. A másik ittasan elütött egy asszonyt, 3 évet kaphat, de lehet hogy 2 év múlva elengedik, mert a no szabálytalanul közlekedett. Mondtam, hogy a másolt Corel Draw miatt 8 évet is kaphatok, de lehet hogy leviszik 7 évre, mert a saját gyári példányomról készített biztonsági másolat volt.

  Szerda
  Ma kihallgattak a rendőrök. Azt mondták, bizonyítsam be az eredeti CD-vel hogy a Corel az enyém volt. Mondtam hogy a Corel 2, amit nálam találtak, csak diskeken jelent meg, ezért is másoltam CD-re. Azt mondták ne próbáljak trükközni, ok okos rendőrök, ''Mink to-vább-kép- zé-sen is vó-tunk'' (így mondták) és tudják, hogy minden program CD-n jelenik meg.
  Végem van.

  Csütörtök
  Kínozni kezdtek!

  Folytatás...

  ALI_G 14 éve 6

 • Programozási nyelvek, szintek

  Érdeklődés szinten vetem fel, hogy hány embert érdekelne egy kisebb sorozat, melyben bemutatnám...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 14 éve 42

 • Mitac MIO P550 beüzemelés

  Mitac MIO P550 <em> </em> Kedves ismerősöm adta kezembe eme remek készüléket...

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Teszt 14 éve 86

 • start

  startol a köbön a logoutban. Szerencsére azok kevesek között voltam akik még látták az oldalt a teszt fázisban (ha mod kérdi elmondom honnan tudtam meg a címet, de ez nyilvánosan maradjon titok), és grat a fejlesztő csapatnak.

  Ez egy teszt is, hogy hogyan is néz ki ez az egész. Remélem feltaláltom magam és tudok értelmes dologról is írni ha nem, akkor az IQ-m 1/exponenciálisan nő azaz csökken.

  Hát előre!

  ALI_G 14 éve 2

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.