2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

IT vakáció 2007, Zánka

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Július 22-27 között tartották meg a zánkafürdői Gyermek és Ifjúsági Centrumban az idei...

[ ÚJ TESZT ]

Július 22-27 között tartották meg a zánkafürdői Gyermek és Ifjúsági Centrumban az idei Microsoft IT vakációt, ahol a teljes ellátás mellett napi 4 órában készítették fel a kizárólag egyetemistákból álló nyaralni és tanulni vágyókat. A lényeg, hogy választható MCP vizsgára készítettek fel turbó tanfolyamon. Adtak hozzá könyveket, én pl 70-536-osra jelentkeztem és természetesen olyan könyvet is kaptam, ez a C# .NET Framework 2.0 - Application Development Foundation. Sima angol nyelvű 1000 oldalas könyvecske, érezhetően USA picra íródott primitív nyelvezetű szakkönyv.

Vasárnapi délutáni érkezés és regisztráció után jöhetett a becsekkolás. 2 A4-es papírt kaptunk, az egyiken az időbeosztás és a térkép volt megtalálható, míg a másikon további időpontok voltak felsorolva és 35-ös bold betűmérettel, hogy tilos az alkohol birtoklása és fogyasztása is, valamint 11-kor takarodó. No comment. Az üdülő területe óriási, a mi 110 emberünkkel a staff-osok szerint kis halak voltunk, de mégis egy teljes épületet töltöttünk meg.


[kép]


[kép]


10 ágyas szobába helyeztek el, 2 haverommal és szaktársammal szerencsére egy szobába. Gyors lementünk a partra fürcsizni egyet a kellemes Balatonba, majd mentünk a kantinba vacsorázni, közbe még beikattuk a Welcome előadást, ahol a staff-osokkal ismerkedhettünk. Szép kis menza volt, borzasztó kajákkal és mindez 5 napon át, hisz az MS teljes ellátásra foglalta a szállást. A hét vége felé érdekes módon már értelmes kajákat is adtak.


[kép]


Hétfőn reggel 8:40-kor kezdődött az előadás. 3 óra elmélet, elég pörgősek voltak, mert kevés volt az idő az anyagra, majd jött egy 1 órás gyakorlat. Kiadtak egy elég hosszú házit ami az előadás anyagának elmélyítését próbálta elősegíteni. Természetesen harmonizált a könyvvel és szeirntem klappolt is minden, tetszett az előadás, érthető volt.
Este elmentünk a szobatársakkal a Sunshine Bisztróba (nem nevet!) ami az egyetlen kocsma volt ami még nyitva volt. 2 sört (mostantól kávénak írom, hisz csak így mertük említeni, ugyanis komolyan hazaküldhettek volna, ha elkapnak) ittunk kollektíven. Gyorsan összeröffent a társaság, látszik, hogy kockák vagyunk. Szerencsére a 11 órás Shut Down-t nem vették komolyan, de nem is késtünk sokat.

Kedden délután az előadás 1-től kezdődött. Reggeli sima hideg volt, aminek örültünk is, hisz azt nem lehet elrontani. Délig ellézengtünk, majd megint előadás. Egyre nehezebb volt követni őket, hisz kezdtek komolyabban belemelegedni a témába. Volt 3 gimnazista köztünk akik az 536-ot választották, ők már kezdték nagyon elveszteni a fonalat. Megint adtak házit, de már kicsit könyebb volt, és nem három oldalas, hanem csak egy oldalasra sikeredett. Egészen teljesíthetőnek éreztük. Este megint elmentünk kávézni, majd disco. 10 körül értünk oda és mintha megfagyott volna a levegő, ugyanis 14 év volt addig az áltag életkor. Én 11-kor leléptem, de a többiek nagyobb része maradt, mint utóbb kiderült 11:30-kor csörgött a pizsi a fiataloknak és utána jó volt a buli.

Szerdán szintén 8:40-kor kezdődtek az előadások. Itt már volt olyan óra amikor csak bágyadtan bámultunk a projektorra, hisz 40 fok felett lehetett a 2. emeleten és a 3 ventillátor mintha visszafelé forgott volna a hőségben. De túléltük. Délután elmentünk röplabdázni, ami nagyon jó volt a gémberedt testünknek. Este volt még CS 1.6 verseny (és egyéb versenyek, amire nem jelentkeztem), persze rangsor nem volt, csak fun játszma.

Csütörtökön délig szinte semmire nem volt erőnk, előadáson is erőlködni kellett, hogy odafigyeljek és éreztem, hogy testemen vizsgaidőszakos tünetek kezdtek jelentkezni. Este persze elmentünk még kávézni, éjfélre én visszamentem és tanultam még egy kicsit, mert pénteken 8:40-től kezdődött a vizsga. Olyan 2-kor dobta le az agyam a szíjat.


[kép]


Pénteken gyors reggeli, majd irány a suli, ami egyébként évközben egy középiskola a tábor területén. 90 perc, 45 kérdés. 20 perc múlva átjön az egyik előadó, hogy a szomszéd teremben az egyik srác 100 %-osra írta. Kicsit lelomboló volt, hogy én 70 perc múlva áltam fel és szánalmas 33 %-os eredményt dobott a gép. Témakörönként az emberek első 50 %-a kapott MCP vizsgakupont és könyvet. Nálunk azt hiszem 45 % környékén volt az utolsó kupon.


[kép]


Összességében én úgy érzem, hogy sokat tanultam és szeretnék kövőre is elmenni erre a táborra, mert jó volt a hangulat, jó emberekkel ismerkedtem meg, szép a hely és nem utolsó sorban jövőre csak jobb kaját kaphatunk...

Utólag hozzátettem pár jellemző képet a táborról és bocsi a kép minőségért, egy Motorola V6-tal csináltam, majd lekicsinyítettem, de dob egy kicsit a feelingen.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.