2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Néhány adat Japán, a G7 és a félvezetőipar háza tájáról

    A japánok imádják a számokat, így megfelelő helyen keresvén gyakorlatilag bármiről találhatunk statisztikákat, melyek közül ezúttal a Belügy- és Távközlési Minisztérium (総務省, sōmu-shō, Ministry of Internal Affairs and Communications) által közreadott egyik efféle jelentés került szemeim elé a nippon.com jóvoltából.

    Ezen jelentés a japán kutatás-fejlesztésre áldozott pénzekről, azok GDP-hez viszonyított arányáról szól, mely 2017-ben (a jelentés által vizsgált utolsó évben) potom 19,5 billió yenre, azaz nagyjából 177,7 milliárd USA dollárra rúgott. Ez (legalább) 10 éves csúcsot, a japán bruttó hazai termék 3,48%-át és egyben 3,4%-os növekedést jelent az előző évhez képest. Mindezen sikerhez a cégek 13,8 billió (kb. 125,6 milliárd USA dollár), az egyetemek és más kutatóintézetek 3,6 billió (kb. 33 milliárd USA dollár), a non-profit szervezetek pedig 1,6 billió yennel (kb. 14,6 millárd USA dollár) járultak hozzá.

    Folytatás...

    adlersson 5 éve 0

  • Baidu Yun / Baidu Felhő

    UPDATE - 2023.01.29.

    A felhőt - valószínűleg tudatos tervezéssel -, használhatatlanul kényelmetlenné, idegőrlővé tették. A fájlok letöltéséhez sok esetben alapból kell egy felhasználó, de ilyenkor is legfeljebb csak egyesével lehet letölteni a fájlokat. Ha viszont megpróbálnánk így, egyenként letölteni, akkor 3 percenként CAPTCHA kóddal kell szívni, korlátozva van, hogy legfeljebb hány párhuzamos letöltésünk lehet egyszerre és ha túl sokáig maradunk egy mappában, akkor frissíteni kell az oldalt, mert az "lejárt". Ilyen suttyó módon próbálnak rákényszeríteni, hogy használjuk az adathalász asztali kliensüket, melyet kifejezetten nem ajánlok, mert lehetetlen megszabadulni tőle.

    Viszont ha egy egész mappát akarunk egyben letölteni, vagy "túl nagy" (nagyobb mint 50MiB) egy fájl, akkor ahhoz sajnos kliens is kell. Ennek ellenére, kliens és felhasználó birtokában sem túl jó a helyzetünk, mert ráadásul még a letöltési sebesség is rendkívül gyatra, pár MB-ra is perceket kell várni. Nekem kb. egy 1GiB-os pakk letöltése is órákba telt. Iszonyat hektikus az egész, sz*rrágó módon, egy ingyenes fájlmegosztóhoz hasonló módszerekkel próbálnak pénzt kisajtolni a felhasználóból alapvető funkciókért. Sajnálom a kínaiakat, hogy (elvileg) ez számít az egyik legjobb hazai fejlesztésű felhőjüknek.

    UPDATE VÉGE

    Folytatás...

    adlersson 5 éve 12

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.