2024. május 30., csütörtök

Gyorskeresés

Baidu Yun / Baidu Felhő

Írta: | Kulcsszavak: baidu . baidu yun . baidu felhő . kínai felhő . heteroepitaxiális szerkezet

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

UPDATE - 2023.01.29.

A felhőt - valószínűleg tudatos tervezéssel -, használhatatlanul kényelmetlenné, idegőrlővé tették. A fájlok letöltéséhez sok esetben alapból kell egy felhasználó, de ilyenkor is legfeljebb csak egyesével lehet letölteni a fájlokat. Ha viszont megpróbálnánk így, egyenként letölteni, akkor 3 percenként CAPTCHA kóddal kell szívni, korlátozva van, hogy legfeljebb hány párhuzamos letöltésünk lehet egyszerre és ha túl sokáig maradunk egy mappában, akkor frissíteni kell az oldalt, mert az "lejárt". Ilyen suttyó módon próbálnak rákényszeríteni, hogy használjuk az adathalász asztali kliensüket, melyet kifejezetten nem ajánlok, mert lehetetlen megszabadulni tőle.

Viszont ha egy egész mappát akarunk egyben letölteni, vagy "túl nagy" (nagyobb mint 50MiB) egy fájl, akkor ahhoz sajnos kliens is kell. Ennek ellenére, kliens és felhasználó birtokában sem túl jó a helyzetünk, mert ráadásul még a letöltési sebesség is rendkívül gyatra, pár MB-ra is perceket kell várni. Nekem kb. egy 1GiB-os pakk letöltése is órákba telt. Iszonyat hektikus az egész, sz*rrágó módon, egy ingyenes fájlmegosztóhoz hasonló módszerekkel próbálnak pénzt kisajtolni a felhasználóból alapvető funkciókért. Sajnálom a kínaiakat, hogy (elvileg) ez számít az egyik legjobb hazai fejlesztésű felhőjüknek.

UPDATE VÉGE

Biztosan mindenkiben felmerült már a gondolat, hogy mely felhő szolgáltatás lenne a legalkalmasabb számára, hiszen napjainkban már se szeri se száma a kisebb-nagyobb tárhelyet kínáló, különböző funkciókat ígérő felhőknek. A csoportos munkára és a megosztási lehetőségekre kihegyezett Google Drive és a hasonló irány felé tendáló Dropbox mellett a Microsoft-féle OneDrive, a Mega, a Box, a Tresorit, a Yandex és a pCloud is sokak számára ismerős lehet, illetve Schönherz-es diákoknak még a LogMeIn által kínált Cubby is.

Ezek azonban gyakran csak bolhányi tárhelyet és/vagy adatforgalmat kínálnak az alap, ingyenes csomagban, ráadásul engem, mint korábbi Cubby és OneDrive felhasználót roppantul felbosszantott, hogy a Cubby megszűnésével mintegy 75Gb-nyi képet vagyok kénytelen ismét feltölteni, illetve Microsofték OneDrive-os mókolásának köszönhetően a korábbi, megosztott fájljaimra mutató linkek egyszer csak eltűntek, pontosabban azokra kattintva „nem elérhető tartalom” hibaüzenetet kaptunk, holott a fájlok ugyanúgy a helyükön voltak. A növekvő képgyűjteményem és a RAW fájlok megőrzése végett új, nagyméretű felhő felé kezdtem tekintgetni, melyet a kínai Google, a Baidu kínálatában találtam meg a Baidu Yun (百度网盘, bǎidù wǎngpán) személyében.

A Baidu felhőalapú tárhelyének, a Baidu Yunnek a kezdőlapja. A kínai elnevezésben található 百度 a Baidu-t, míg a 网盘 (wǎngpán) pedig „online tárhelyet” jelent.

A Baidu felhőalapú tárhelyének, a Baidu Yun-nek a kezdőlapja. A kínai elnevezésben található 百度 a Baidu-t, míg a 网盘 (wǎngpán) pedig „online tárhelyet” jelent.

A kínai szoftverektől alapvetően mindenki ódzkodik, hiszen kínai hagyományoknak megfelelően teletömhetik mindenféle nemkívánt tartalommal (púpok, nyomkövetők, rootkitek stb.), érthetetlen nyelvű a kezelőfelületük, meg amúgy is, ha valami kínai, az csak arra van, hogy mielőtt tönkrevágja a gépünket, az összes adatunkat ellopja, felhasználhatóvá téve azokat a kínai világuralmi törekvésekhez.

Az eredendően kínai, mármint tényleges kínai cég szellemi tulajdonát képező kütyük azonban egyre gyakrabban bukkannak fel a „nyugati világ” emberének kezében, hiszen elég csak a megannyi, rohamosan terjedő telefongyártókra, a DJI drónjaira vagy a T-Mobile-nál osztogatott Huawei mobil internet USB stick-re gondolnunk. Nincs ez másként az internetes szolgáltatásokkal sem, hiszen, a kínai felhő alapú tárhelyek, így a szóban forgó Baidu Yun vagy az egyébként pocsék antivírussal operáló Qihoo 360 E.Yun 360 c. szolgáltatásai is kiemelkedő méretű tárhellyel csábítják az érdeklődőket. Jelen írás így a Baidu Yun rejtelmeibe kívánja bevezetni az olvasót, kezdve a regisztrációtól, egészen a PC és mobil alkalmazások szolgáltatásaiig.

A Baidu Yun PC kliensének kezdőoldala.

A Baidu Yun PC kliensének kezdőoldala.

A Baidu sok GB-nyi tárhelyet ígérő kánaánjához első lépésként regisztrálni kell magunkat, melyhez, a Google-höz hasonlóan, a Maps és a Baidu Video szolgáltatásokat is megkapjuk, úgyhogy ha szeretnénk kínai drámát élvezni, akkor mostantól ez sem akadály. A regisztrációt könnyedén megejthetjük azon a csekély angol nyelvű felületen, mellyel a Baidu rendelkezik. Ez idáig viszonylag problémamentes, ha csináltunk már legalább 1 (egy) angol nyelvű regisztrációt, akkor biztosan menni fog. További jó hír a felhasználási feltételek rajongóinak, hogy a Baidu változata angolul is elérhető, de hangsúlyozandó, hogy zavar esetén a kínai variáns a mérvadó. Fontos megjegyezni, hogy a Baidu Yun, tehát a felhőszolgáltatás viszont külön feltételekkel is bír, viszont ez már csak kínaiul érhető el.

A regisztrációt követően elhagyjuk az angol nyelvű felületek kicsiny szigetét és belevetjük magunkat a „krix-kraxok” világába. A komfortérzetet növelendő, a továbbiakban (is) megtalálhatóak lesznek a kínai szövegek átírásai is.

A Baidu Yun felhőnk kezdőoldala. (A képre kattintva az nagyobb méretben is megtekinthető!)

A Baidu Yun felhőnk kezdőoldala. (A képre kattintva az nagyobb méretben is megtekinthető!)

Magán a felületen, bár az teljes egészében kínaiul van, könnyedén elnavigálhatunk az egyszerűbb funkciók közt, így bal oldalon az egyes fájltípusok (kép, dokumentum, film, zene, megosztott és törölt fájlok), tárhelyünk mérete és a 2048Gb extra hely igénybevételére buzdító gombot találhatjuk. A felső sávban a saját fájljaink, az ismerőseink által megosztott tartalom és egyéb alkalmazások, pl. nyomtatás felhőből, Facebook-hoz hasonló idővonal stb. közül válogathatunk. Mindezek a képernyő jobb felső sarkában található profil, értesítések, súgó és téma (kinézet) illetve a különféle platformokra szóló kliensek letöltésére szolgáló menüponttal (客户端下载, kèhùduān xiàzài) és a további, fizetős tartalmakat promotáló oldallal egészül ki.

Láthatjuk, hogy egyelőre még csak limitált, mindössze pár Gb-nyi tárhellyel rendelkezünk, így ennek felpumpálásához le kell töltenünk valamelyik mobil klienst. Mivel Kínában nem igazán szeretik a Google Play-t, így Androidos készülék esetén csak innen tudjuk beszerezni az appot. Sokakat elfoghat ugyan az ideg, hogy a kínai app megeszi a telefont hardverestül, ám az alkalmazás nem igényel sokkal több / másabb engedélyt mint pl. a Facebook, egyetlen különösebb kellemetlensége így (egyéb Baidu alkalmazásokhoz hasonlóan) akkuzabáló tulajdonságában rejlik.

A Baidu Yun (Android) mobilalkalmazás kezdőoldala.

A Baidu Yun (Android) mobilalkalmazás kezdőoldala.

A mobilos alkalmazást így érdemes használat után teljesen lelőni, ellenkező esetben battériánk gyors merülését figyelhetjük meg. A desktop alkalmazás használata szintén malware-ek egész tömegét vetítheti lelki szemeink elé, ám rövid szemrevételezés után néhány kellemetlenséggel találkozhatunk csupán. Mac-esektől most elnézést kérek, de csóró vagyok, így csak Windows 7-en tudtam tesztelni a klienst. Alapértelmezésként a program az AppData\Roaming\baidu mappába szeretne települni, és ezt az Istenért sem lehet a Program Files közé küldeni, úgyhogy hagytam, hadd menjen így.

Gyors telepítést követően a fő összetevőket tartalmazó baidu mappán felül a Roamingban egy BaiduYunGuanjia, egy BaiduYunKernel és egy BaiduYunKongMing mappát is létrehoz, illetve nálam a D: partíció gyökerében egy BaiduNetdiskDownload c. mappa is megjelent egy, a meghajtólistában lévő parancsikonnal egyetemben. Korábbi, fórumos beszámolókkal ellentétben nálam nem váltotta le a Google kezdőlapot sem Internet Explorer, sem Firefox esetében, utóbbihoz mindössze a Baidu Yun Guanjia alkalmazás adódott hozzá, mely egy letöltésvezérlő nagy (>2Gb) fájlokhoz (kb. mint a Secure Download Manager). A kínai gyakorlattal élve viszont a Tencentes WeChathez hasonlóan a Spybot S&D ismét adware-t jelzett BaiduBar néven, ám ezeket könnyedén orvosolni lehetett. A Spybot lefuttatása és a Baidu Yun alkalmazás újbóli megnyitását követően a BaiduBar ismét megjelent, ám az ehhez tartozó regisztrációs bejegyzés nem, úgyhogy nem lehet szó túl komoly dologról.

A Baidu Yun ezúttal egy BaiduBar nevű PUP-vel érkezik, igaz ez sem hálózati, sem fájlrendszeri aktivitást nem mutat, a hozzá tartozó regisztrációs bejegyzés pedig egyszerűen törölhető a kliens működésképességének befolyásolása nélkül.

A Baidu Yun ezúttal egy BaiduBar nevű PUP-vel érkezik, igaz ez sem hálózati, sem fájlrendszeri aktivitást nem mutat, a hozzá tartozó regisztrációs bejegyzés pedig egyszerűen törölhető a kliens működésképességének befolyásolása nélkül.

A fájlrendszer és a hálózati tevékenységek mozgatásában szintén nem találunk túl sok gyanús elemet. Az egyetlen szokatlan jelenséget a P2P-szerű hálózati kommunikáció jelentheti, mely így véletlenszerű, nem feltétlenül kínai IP címek közti UDP / TCP forgalomként jelentkezhet. Erre a magyarázat a programba épített BitTorrent kliens, mellyel a torrentben található fájlok letöltése nélkül, filmek esetében pl. streamelés segítségével tekinthetjük meg azokat, de erről lesz szó később, mert ez a lépés kelleni fog a második TB tárhelyhez.

A Baidu Yun által generált P2P forgalom a Windows-féle Process Monitor alkalmazásban.

A Baidu Yun által generált P2P forgalom a Windows-féle Process Monitor alkalmazásban.

Telepítést követően így a Spybot S&D mellett a HijackThis és természetesen a legfrissebb ESET is átnézte a rendszerben történt esetleges változásokat, ám semmi olyan jelét nem találtam annak, hogy az említett BaiduBaron kívül további kéretlen, esetleg veszélyes programok települtek volna. Mindezek tükrében így talán kijelenthető, hogy ami adatgyűjtés folyik, az talán mind a tudtunkkal történik.

Még mielőtt belemennék a főbb funkciókba, kiemelném, hogy mely területeken „tökéletlen” számomra a PC-s alkalmazás. Az első és talán a legzavaróbb az, hogy nincs automatikus fájlszinkronizálás. Ezt hiába is keresnénk, nem lehet bekapcsolni, ez ugyanis már fizetős, ún. „VIP” feature. Ez évi 96 yüan (kb. 4000 forint), mely mellé megnövelt maximális fájlméretet (10-ről 20GB), plusz 2 TB tárhelyet illetve egyéb nyalánkságokat kapunk, ám egyelőre ezt az infinitezimális összeget is csak kínai bankkártyával továbbá más, a PayPalhoz hasonló „third-party” fizetési móddal, AliPay-jel, TenPay-jel stb. lehet kifizetni. Ehhez szorosan kapcsolódik az a tény is, hogy VIP nélkül legfeljebb 500 fájl tölthető fel egyszerre, így ennél több fájlt tartalmazó mappákat kellemetlen volt manuálisan darabolni. Szintén zavaró volt, hogy az asztali kliens zárolásakor (kijelentkezéskor) a bejelentkező felületen már nem lehet speciális karaktert bevinni, hiszen az AltGr és társaira egyáltalán nem reagál.

Ezeken kívül a program helyenként átvesz egyes billentyűkombinációkat még akkor is, ha a kliens csak a háttérben fut. Példának okáért a jelenlegi tajvani billentyűzetemen a „>” jelet AltGr + Z-vel tudnám előhívni, ám ugyanez a billentyűkombináció zárolja az asztali klienst is, így a „>” jel megjelenése helyett a háttérben futó Baidu Yun zárolódott és szakadt meg a feltöltés, míg az AltGr + Z-re továbbra is csak a kliens bejelentkezési oldala jelenik meg, melybe mivel nem tudok speciális karaktert írni, kénytelen vagyok teljesen bezárni és újraindítani. Pozitívum azonban, hogy az ilyen módon félbeszakadt feladatokat a program, újraindítás után automatikusan folytatja.

A zárolt Baidu Yun bejelentkezési felülete.

A zárolt Baidu Yun bejelentkezési felülete.

Szóval megvannak hát a klienseink, nézzük, hogy mivel is állunk szemben. Mint látható volt, automatikus feltöltési lehetőséggel nem igen kell számolnunk, így marad a hagyományos „drag and drop” módszer. Amennyiben Windows intézővel rendezzük fájljainkat, úgy beépülő menüként megkapjuk az azonnali feltöltés lehetőségét, ám ennek is külön hátránya, hogy csak a felhőnk gyökérkönyvtárába lehet vele feltölteni, így mappák esetén jobb, ha manuálisan intézzük mindezt. Szintén érdekes, hogy ugyanez a jobb klikkel elérhető menü Windows-tól eltérő fájlkezelők esetén teljesen hiányzik.

A Baidu Yun azonnali feltöltési lehetősége, pl. a képen is látható Tresorittal ellentétben, csak a Windows intézőbe épül be.

A Baidu Yun azonnali feltöltési lehetősége, pl. a képen is látható Tresorittal ellentétben, csak a Windows intézőbe épül be.

A második ingyen terabájtot előcsalogató funkció szintén elég érdekes, ugyanis a felhő webfelülete és a PC kliens is rendelkezik beépített torrent klienssel, mellyel például letöltés nélkül, streamelve nézhetünk, hallgathatunk változatos jogi állású tartalmakat. Hozzá kell tenni azonban, hogy tapasztalataim szerint a külföldről seedelt torrentek rendkívül lassúak Kínában, így ez a lehetőség inkább belföldi torrentek esetén működhet zökkenőmentesen.

A torrentek hozzáadása és lejátszása azonban elvben rendkívül egyszerű: a szimpatikus trackerről letöltött torrent fájlt töltsük fel, majd kattintsunk a feltöltött fájl nevére. Ekkor listát kapunk a torrentben található fájlokról, azok mentési helyéről a felhőben, illetve természetesen a torrent méretéről is kapunk információkat. A letöltés a „开始下載” (kāishǐ xiàzài) feliratú, nagy, kék gomb segítségével kezdhető meg.

Torrent hozzáadása Baidu felhőnkhöz. A hagyományos kliensekhez hasonlóan itt is kiválaszthatjuk, hogy a torrentben lévő fájlok közül melyeket szeretnénk letölteni a felhőnkbe.

Torrent hozzáadása Baidu felhőnkhöz. A hagyományos kliensekhez hasonlóan itt is kiválaszthatjuk, hogy a torrentben lévő fájlok közül melyeket szeretnénk letölteni a felhőnkbe.

A torrent tartalma ezt követően a fájltípusnak megfelelő gyorsmenükből érhető el, így például film esetén a „视频” (shìpín) menüből érhetjük el letöltésünket, míg maga a torrent fájl továbbra is megmarad a „种子” (zhǒngzǐ) menüben, de természetesen ezt később nyugodtan törölhetjük. Videónkat ezután a Baidu Yun beépített lejátszójával, vagy gépünkre letöltést követően nézhetjük meg, bár nyilván ennek a funkciónak is az adja a lényegét, hogy a felhőnkbe történő letöltést követően az nem foglal helyet a gépünkön illetve könnyedén megosztható mások részére is.

A Baidu felhő videólejátszójával közvetlenül nézhetünk P2P forrásból származó, ismerősök által megosztott jogdíjmentes, családi videókat, anélkül, hogy azokat saját számítógépünk merevlemezére mentenénk. (A képre kattintva az nagyobb méretben is megtekinthető!)

A Baidu felhő videólejátszójával közvetlenül nézhetünk P2P forrásból származó, ismerősök által megosztott jogdíjmentes, családi videókat, anélkül, hogy azokat saját számítógépünk merevlemezére mentenénk. (A képre kattintva az nagyobb méretben is megtekinthető!)

A filmeket egyébként bármely olyan számítógépre is letölthetjük távolról, melybe be vagyunk jelentkezve, így például a munkahelyünkön hozzáadott videókat közvetlenül az otthoni számítógépünk merevlemezére is lementhetjük a felhőn keresztül.

A Baidu példájával élve, madarunk az ázsiai, 14 órás irodai műszakban, a céges nagysebességű internettel, ha szükséges a jogdíjak előzetes megfizetését követően, letöltött filmjeit szinkronizálja otthoni számítógépével / HiSense okos TV-jével, hogy hazaérvén rögtön nézhesse azokat.

A Baidu példájával élve, madarunk az ázsiai, 14 órás irodai műszakban, a céges nagysebességű internettel, ha szükséges a jogdíjak előzetes megfizetését követően, letöltött filmjeit szinkronizálja otthoni számítógépével / HiSense okosTV-jével, hogy hazaérvén rögtön nézhesse azokat.

Képeink szerkesztésére és a videók megtekintésére Flash alapú képszerkesztő illetve videólejátszó áll rendelkezésünkre, mely a HTML5 korában azért valljuk be, nem egy elegáns megoldás. A teszt idejére engedélyeztem is a Flash plug-int, ám rejtélyes okból kifolyólag a képnézegető a betöltést követően sem hozott többet egy üres oldalnál, mely az egész oldal „whitelist”-re helyezése után sem lett jobb, úgyhogy ezt a fícsört nem tudtam kipróbálni (más böngészővel sem). Dokumentumjaink (Word, PDF stb.) szerkesztésére szintén nincs sok lehetőségünk, így mind a netes mind a PC-s klienssel csak nézegetni, forgatni, nagyítani tudjuk azokat.

További szinkronizálási / megosztási lehetőségeket találunk a desktop kliens „功能宝箱” (gōngnéng bǎoxiāng) menüpontja alatt (ez szó szerint „opciók kincsesdobozát” jelent, de maradjunk a „további opciók” fordításnál), mellyel a mobilunkról a felhőbe feltöltött tartalmak számítógépünkre történő azonnali szinkronizálását (手机忘带, shǒujī wàngdài) illetve WiFi hálózaton keresztüli fájlcserét (数据线, shùjù xiàn) állíthatjuk be. Előbbivel a médiafájlokon túl névjegyeket, szöveges üzeneteket is átmenekíthetünk, míg utóbbi pl. a SHAREit-hez hasonló megoldás keretében teszi lehetővé a fájlcserét.

A Baidu Yun beépített fájlcserélőjével számítógépünk és telefonunk közt vihetünk át adatokat WiFi-n keresztül. (A képre kattintva az nagyobb méretben is megtekinthető!)

A Baidu Yun beépített fájlcserélőjével számítógépünk és telefonunk közt vihetünk át adatokat WiFi-n keresztül. (A képre kattintva az nagyobb méretben is megtekinthető!)

Egy felhőnek természetesen elengedhetetlen része a megosztás, mely terén a Baidu Yun ismét több lehetőséget is kínál. A webfelületen valamennyi megosztott fájlunk elérhető a bal oldali gyorsmenüból a “我的分享” (wǒ de fēnxiǎng) menüpontra kattintva, ahol a fájlokon felül azok megosztásainak időpontjáról (分享时间, fēnxiǎng shíjiān), a megtekintések (浏览次数, liúlǎn cìshù), a más felhasználók által a saját felhőjükbe történő mentések (保存次数, bǎocún cìshù) és a letöltések számáról (下载次数, xiàzài cìshù) is tudomást szerezhetünk. Megosztási lehetőségeink tárháza így a hagyományos, közvetlen linkkel való megosztás (publikus), ugyanennek a titkosított, jelszóval védett változata, a Baidu hálózaton lévő barátaink számára történő megosztás, e-mail illetve egyéb, közösségi médiában (pl. Weibo, RenRen, már nem) való megosztásra terjed ki.

Tartalmaink megosztásáról publikus, bárki számára elérhető vagy jelszóval védett közvetlen hivatkozások útján gondoskodhatunk a legegyszerűbben.

Tartalmaink megosztásáról publikus, bárki számára elérhető vagy jelszóval védett közvetlen hivatkozások útján gondoskodhatunk a legegyszerűbben.

Utószóként még a biztonságról ejtenék meg annyit, hogy, amennyiben telefonszámot is beállítunk, úgy a Google kétlépcsős azonosításához hasonlóan, SMS-ben kapott kóddal tudunk csak belépni a tárhelyünkre, amennyiben pl. töröljük a böngésző sütijeit vagy korábban nem használt hálózatról próbálunk meg belépni. Ugyanez az SMS-ben kapott megerősítő kód szükséges továbbá nagyobb volumenű tevékenységek, például nagymennyiségű adat törléséhez, személyes adatok módosításához vagy a lomtár ürítéséhez is.

A PC-s kliensen történő bejelentkezéskor az udvarias madár felhívja figyelmünket a napi legalább 8 pohár víz fogyasztásának fontosságára.

A PC-s kliensen történő bejelentkezéskor az udvarias madár felhívja figyelmünket a napi legalább 8 pohár víz fogyasztásának fontosságára.

Néhány további észrevétel:

- A szerzői jogok védelméről méltán híres Kína értékrendjének megfelelően a Baidu Yun is felhívja figyelmünket, hogy ne töltsünk fel illegális tartalmakat, pornót és hasonló anyagokat...

-... ellenben egyszerű, házilag készített táblázatok, PDF-ek is felszívódtak a megosztást követően...

- ... mely így viszont ellentmond a felhőhöz járó és funkcióit tekintve részben a torrentezés köré épített lehetőségeknek. Tény, mondjuk, hogy pl. a hollywoodi filmek gyakorlatilag zavartalanul, az EU-hoz / USA-hoz hasonló jogi ellenintézkedések terhe nélkül keringenek a kínai videómegosztókon, így elképzelhető, hogy Xi Jinping újévi beszédének 8K 240fps-es közvetítésén kívül esetleg olyan tartalmak torrentes beszerzése sem ütközik jogi akadályokba, melyek a nyugati régiókban igen.

Hozzászólások

(#1) gyu84


gyu84
tag

Lehet valahogy magyar telefonszámmal Baidu fiókot létrehozni?

Én ezen az oldalon próbáltam, de nincs +36, meg semmilyen EU-s előhívó a listában.

Kipróbálnám szívesen, a 100 Gb-os Google Drive-om már lassan megtelik, kisebb szolgáltatókhoz nem akarok regisztrálni, megszűnhetnek bármikor, ez azért meg elég nagy, attól függetlenül, hogy itt kevésbé ismert :)

(#2) adlersson válasza gyu84 (#1) üzenetére


adlersson
aktív tag

Bevallom, nem pörgettem végig a listát, mikor láttam, hogy Afganisztán meg ilyenek is benne vannak, nem gondoltam, hogy pont Mo. marad ki. Viszont anno azt hiszem ez az oldal áthidalta a problémát.

毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。

(#3) gyu84 válasza adlersson (#2) üzenetére


gyu84
tag

Nem megy sajnos, kínai hibaüzenet szerint: "Rendszerhiba, szünet, próbálkozzon késóbb" (系统错误,休息一会儿,请您稍后再试) :D
Később még megpróbálom, hátha :)

(#4) adlersson válasza gyu84 (#3) üzenetére


adlersson
aktív tag

Mondjuk ilyesmihez jobb ha hozzászoksz, ha sikerül használnod. Én bekapcsoltam a két lépcsős azononosítást, belépskor néha órák telnek el, mire megjön a (lejárt) kód.

毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。

(#5) Gerasz


Gerasz
aktív tag

Érdekes cikk, nekem mondjuk ennyi erőfeszítést nem érne, hogy a jól ismert szereplők mellett a Kínai Kommunista Párttal is megoszthassam az adataimat. A világpolitikai egyensúly megteremtésére való szándékod azonban dicséretes.

(#6) adlersson válasza Gerasz (#5) üzenetére


adlersson
aktív tag

Nincs itt semmiféle erőfeszítés. Legalább is nem több, mint egy Dropbox regisztrációjakor.

Meg tudod, "ismerd meg ellenséged"... És ha valaki, akkor én elsők közt szántanám be a jelenlegi kínai vezetést. Meg sokakkal ellentétben nemcsak odahányom, hogy "Huhú... Kínai sz*r", hanem megpróbálom érdemben is alátámasztani, ha tényleg az.

Másrészt a fogyasztási trendek azt mutatják, hogy a többséget nem érdekli, hogy honnan van, ellenben a Kínával kapcsolatos tudásuk kimerül abban, hogy "Szemét, militáns USA csak szétver mindent... Ezek az áldott kínaiak meg bezzeg beborítanak minket mannával."

[ Szerkesztve ]

毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。

(#7) quailstorm


quailstorm
nagyúr

Pont a telszámot akartam kérdezni. Én anno szívtam, ha nem lettem volna profi esportoló, életben nem találtam volna egy olaszt, akinek van egy taiwani ismerőse, aki tudott szerezni Mainland China telefonszámot, csak azért, hogy leszedjek egy japán NGC játékot. :DDD

Most meg már vinnyog a baidu, ha belépek, hogy nincsenek védelmi vonalak a fiókomban, de sajna nem is lesznek, mert azzal kicsuknám magam.

Sávszélesség amúgy milyen?
Itt Magyarországon nekem max pár 100KByte/s, de annyira nem volt szörnyű sose, mint egy böngészős valami a Kínai Nagy Tűzfalon keresztül.

Bár tény, hogy én nem vagyok nagy felhasználó, csak néha letöltök.

[ Szerkesztve ]

(#8) adlersson válasza quailstorm (#7) üzenetére


adlersson
aktív tag

Felfelé talán 0,5Mbps, lefelé volt már 1 mega körül is, de érdekes, hogy egyik sem Kínán belül jött össze.

毋捌食過豬肉,嘛捌看過豬行路。

(#9) Krisz1000 válasza adlersson (#8) üzenetére


Krisz1000
tag

Kedves Adler! Köszi a posztot. szeretném megkérdezni hogy mi a státuszod most és egyáltalán ezzel a szolgáltatással? Én csak egy regisztrációt szerettem volna néhány fájl letöltése miatt. Még egy tampermonkey szkriptet is kipróbáltam ahol a githubon panaszkodnak hogy havonta megváltoztatják a baidut, nyilván Ezért is. nem működött vagy nem is fog már. Esetleg van valami ötleted hogyan lehetne bejutni? csak egy sima regisztrációt szeretnék csinálni, nincs szükségem tárhelyre. :W :W :W explicit nem enged semmilyen regisztrációt ha az ország nincs a telefonszám listájukon, Magyarország pedig nincs.

sokan panaszkodnak arra is hogy sikeres telefonos regisztráció után szüntették meg az elérésüket akár napok vagy hetek eltelte után.

Válaszod köszönöm.

(#10) Krisz1000 válasza quailstorm (#7) üzenetére


Krisz1000
tag

Ha már ezt így leírtad, nekem Esetleg leszednél valamit? :D

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.