2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Tajvan vs. Kína napjainkban

    Néhány gondolat arról, hogy hogyan is alakulnak a tajvani - kínai kapcsolatok napjainkban, és hogyan is érvényesül az „Egy Kína elv”.

    Tajvan zászlaja, háttérben a Taipei 101 épületével.

    Tajvan zászlaja, háttérben a Taipei 101 épületével.

    Ahhoz, hogy megértsük, hogy Tajvan és Kína miért tekinthető többé-kevésbé (inkább többé) két külön országnak, az 1911. október 10. és 1912. február 12. között zajló Xinhai forradalomig kell visszanyúlnunk. Ennek körülményeinek, előzményeinek a taglalása meghaladná azt a szövegmennyiséget, melyet (akár én is) szívesen elolvasnék egy képernyőn, illetve nem is ennek bemutatása az elsődleges célja e fejezetnek, így csupán a főbb mozzanatokat említeném meg.

    Folytatás...

    adlersson 6 éve 1

  • Sharp Aquos S3 testközelből

    Néhány nappal ezelőtt Taipei-ben járva eszembe jutott, hogy lassan az ottani mobilszámlát is rendezni kéne, így rövidesen meg is indultam a Taiwan Mobile egyik üzlete felé. Hozzáértők persze kérdezhetik, hogy miért nem mentem be ez ügyben egyszerűen valamelyik 7-Eleven vagy FamilyMart üzletbe, esetleg miért nem intézem mindezt XXI. századnak megfelelő módon, a Taiwan Mobile appján keresztül. Ezek is járható utak lettek volna, ám, mivel hosszú várakozásra kényszerültem, lehetőségem nyílt megvizsgálni több belpiacos, vagy éppen limitált terjesztésű csodát, így a francia-kínai Sugar S11-et, melyet konkrétan Swarovski kristályok (!) tarkítanak, a már korábban némileg megkapargatott HTC U11 EYEs-t és a Sharp nemrégiben bemutatott Aquos S3-as jószágát (ami nem a mini!).

    Az Aquos S3-at még április 1-jén leplezték le (illetve kezdték teríteni) Tajvanon, mely helyszín annak tükrében, hogy a Foxconn két éve alaposan bevásárolt a Sharpból, talán nem túl meglepő.

    Folytatás...

    adlersson 6 éve 3

  • Xiaomi Mi MIX 2s testközelből

    Egy kellemesen esős hétvégén ismét anyósék és a helyi Xiaomi márkabolt felé vettem utam, ahol a meglepően gyorsan kínálatba került Mi MIX 2s-t is taperoltam egy darabig.

    Remélhetőleg az offline értékesítés valamiféle fejlődését figyelhetjük meg a Xiaomi háza táján, hiszen a döbbenetesen lassan, a bemutatástól számított kb. 3 hónappal értékesítésre került Redmi 5 szériával ellentétben a 2018. márciusában beharangozott Mi MIX 2s már április végére elérhetővé vált a gyártó weboldalán és a márkaboltjaiban egyaránt. Élve a lehetőséggel ismét felkerestem a tajcshungi Mi Store-t, hogy közelebbről is szemügyre vegyem az új jövevényt. Nem akarom/tudnám learatni a Mobilaréna vagy más, hozzáértő(bb) létformák elől a tesztelés babérjait, így ennek tükrében tessék olvasni a továbbiakat.

    A Mi MIX 2s egy mintapéldánya.

    A Mi MIX 2s egy mintapéldánya.

    Folytatás...

    adlersson 6 éve 1

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.