2024. május 30., csütörtök

Gyorskeresés

Ducky Feather bemutató

Írta: | Kulcsszavak: zaied . ducky . feather . egér . gaming . bemutató . pixart pwm 3389 . rgb . huano . plug and play . pnp . driverless . Milyen egeret válasszak?

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A Ducky egy 2008-ban alapított, tajvani székhelyű, mechanikus billentyűzetek gyártására specializálódott cég, és klaviatúrái a kellemes minőséget képviselik az egyszerű földi halandók közt. A teszt alanya a vállalat első szimmetrikus, pehelykönnyű egere, a Ducky Feather (Blue Edition).

Csomagolás

A csomagolást nem gondolták túl, a doboz stílusa hű a márkához, benne pedig a rágcsáló, egy qucik start guide és egy nagyobb méretű csere teflontalp található.

Összeszerelési minőség

Első tapintásra azt mondtam volna, hogy a ház felső részének anyaga PBT, viszont utánanéztem, és ki volt írva mindenhova, hogy ABS. Az oldalsó gombok simább felülettel rendelkeznek, mint a főgombok, de nem fényesek.

Tömeg, kábel, talpak, forma

Formailag gyakorlatilag egy régi Zowie FK2 másolatról beszélhetünk, így a fizikai dimenziói ugyancsak ahhoz hasonlatosak: 124 mm hosszú, 59 mm széles és 36 mm magas. A periféria kábel nélkül 65 grammot nyom a mérlegen, amibe még belefért egy igen egyedi, többzónás RGB világítás is. Paracord kábele van, viszont egy kicsit merev, de nem annyira vészes, mint egy korábbi Xtrfy-nál (M4/M42).

A patkány teljesen szimmetrikus, így mindkét oldalán van két gomb, viszont nem tudjuk őket egyszerre használni; választani kell a bal- vagy a jobbkezes üzemmód között.

A PTFE tappancsokat nem mondanám kimagasló minőségűnek, inkább átlagosak – például a Razernél láthatunk efféléket.

Driver

A ketyere drivermentes, maximálisan Plug and Play alapon működik. Az alján található, dedikált gombok segítségével állítható a LoD (alacsony/közepes/magas), a polling rate (125/500/1000 Hz) és a cpi fokozat, amely meghatározott lépésekben kalibrálható.

A világítást a DPI + 4-es gomb megnyomásával lehet állítani, és a következő effektek közül választhatunk:

– Színhullám
– Lélegző
– Ciklus
– Eső
– Interaktív
– Halo
– Tűzijáték
– Aurora
– Statikus
– Egyedi
– LED-ek kikapcsolása

Sajnos az egyedi mód kifogott rajtam, nem pontosan értettem a működését a hiányos leírás miatt. Pedig zónánként állítható, még a logó is négy részre van osztva, ami a PnP cincogóknál nem túl gyakori.

Mérések

A motorháztető alatt egy PixArt PMW3389DM szenzor található.

Zavaros a követés, lehet látni más 3389-es egereknél szebbet is. Meghibásodás nincs, a 4,5 - 5 m/s-ot szépen hozza (többet is – Synthwave).

Látszik, hogy jitter 3200 cpi alatt nincs, 6400-nál is csak minimális, és angle snapping sincs.

A mérések SkyPAD Glass 2.0 egérpadon az OxyPlot MouseTester v1.5.3-as verziójával, valamint Microsoft Painttel készültek.

Konklúzió

A teszt eredménye meglepett, mert jobbra számítottam, ellenben kinézet, forma és anyaghasználat tekintetében remek darab a Feather. A zavaros követés nem éppen gyakori jelenség a 3389-nél, itt mégis sikerült ezt összehozni, s bár olyan minimálisnak számít, hogy jóformán csak a grafikonon látszódik (tényleg, in-game jót lehet vele lőni – Synthwave), de jelen van. Ettől függetlenül csak ajánlani tudom még a nagyjából 20 000 forintos kiskereskedelmi áron is, ellenben aki atom pontos egeret keres, az lehet, hogy jobban teszi, ha inkább másfelé nézelődik (nyugi, ligázhatsz vele akár div1-ben is, "papíron" rosszabbnak látszik, mint amilyen valós felhasználásban – Synthwave).

lektorálta: Synthwave

Hozzászólások

(#1) ribizly


ribizly
veterán

:C
Tök jó látni, hogy olyan gyártók is beszállnak az egér business-be, amelyek más téren (billentyűzetek) bizonyítottak.

Köszönjük a tesztet!

|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|

(#2) Zaied válasza ribizly (#1) üzenetére


Zaied
addikt
LOGOUT blog

Főleg akkor jó látni, mikor a végeredmény is kielégítő :)) .

Nincs mit.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.