2020. szeptember 29., kedd

Gyorskeresés

Egy cigi ára!

Írta: | Kulcsszavak: kéregetés . cigi

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Bár már egy régi történet, de számomra minden olvasáskor úgy tűnik, mintha tegnap történt volna.

Éppen túl voltam a banki ügyleteimen és haza felé tartottam. Az elmaradhatatlan cigivel a kezemben értem oda a villamosmegállóhoz. A szemben lévő megálló padjánál három, hát eléggé hajléktalan külsejű alak üldögélt. Egyszer csak az egyik oda jött hozzám, és kért egy szál cigit. Volt időm közelebbről megnézni, és gyorsan meg is állapítottam, hogy nagyon látszik már rajta, az évek alatt elfogyasztott alkohol hatása.
Mondtam neki egyből – kedvesen -, hogy nem adok. A „miért nem adsz?” kérdésre a szokásos szó volt a válaszom: Elvből!
Persze az emberkénk nem találta kielégítőnek a választ és tovább faggatott. Egy-két mondat után egy kicsit előrébb mentem, jelezve, hogy befejeztem a diskurzust. Akkor én a villamos megálló elején voltam, a többi ember a vége felé kezdett csoportosulni. Az illető tovább folytatta a faggatásomat, az a rohadt villamos meg csak nem jött. Ajánlott már pénzt is a cigiért, de tartottam magam az elveimhez és nem adtam neki.
Megrögzött bagósként tudom, hogy milyen borzalmas az, ha az embernek nincs mit szívnia. Ezért megpróbálok mindent megtenni annak érdekében, hogy sose fogyjon ki a készletem, és ne keljen mástól kérnem. Az olyan megalázónak érzem.
Szó szót követett, de az álláspontok nem akartak közeledni egymáshoz. – Vágd már orrba! Mit szarakodsz vele! – hangzott a másik oldalról. Nem vagyok egy beszari ember, a 185 cm-es magasságomhoz kilencven egynehány kiló is tartozik. Szemmel láthatólag nem egy súlycsoportban vagyunk. A kezemben lévő táskában pár ezer forintocska is lapult, valahogy ez a táska átkerült a bal kezembe. Míg morfondíroztam a várható eshetőségekről a kiabáló is áttért erre az oldalra. Persze ő is elkezdte a maga kis műsorát. Neki is elmagyaráztam, hogy nem adok senkinek semmit. Látszólag megértette, és ezzel el van intézve gondoltam, de tévedtem. A tévedésem jeléül kaptam egy szép jobbost az államra. Ekkor már elgurult a gyógyszerem. Egy jobb egyenessel elküldtem aludni, és azzal a mozdulattal ráléptem a torkára. – Mi a k…. a…. bajod van? – üvöltöttem, közben figyeltem fél szemmel a kollégáját, nehogy hátulról meglepjen. És ekkor érkezett meg a mentő angyalom!
- Mit akarsz te kisgyerek! – hallatszott a hátam mögül egy jól megtermett bariton hang. Hátra néztem, és egy háromajtós tükrös gardrób állt ott, szemmel láthatólag égett a tettvágytól. A két szemtelen alak, hanyatt-homlok menekült a villamos síneken. – Segíthetek valamit? – szólt a szekrény. – Most már nem. – válaszoltam, és ő beszállt a már zöld lámpánál álló autójába és elhajtott.

Másnap a Stadionoknál mikor egy srác próbálkozott nálam, és kért egy szál cigit, nagyfokú önuralomra volt szükségem, hogy egyből szájon ne vágjam.

Hozzászólások

(#1) ollie


ollie
(MODERÁTOR)

Tanulság: a dohányzás káros az egészségre. :)

****

(#2) waccamár


waccamár
(aktív tag)

nah már előre várom azokat a hsz-eket, hogy jujj de rosszul tetted, meg nincs önuralmad, meg mittom, mondják majd a kis báránykák akik inkább megveretnék magukat minthogy védekezzenek.. jól tetted amit tettél, nem is tehettél volna mást. (látom is a bárány-hsz-t: arrébb is álhattál volna). Tőlem is szoktak cigit kérni, csak én nem dohányzom, és mikor mondom hogy nincs, mindenki úgy néz rám hogy hú de köcsög vagyok, meg sóher, egyszerűen fel nem fogják hogy van olyan ember aki nem cigizik..

(#3) Tzombi válasza waccamár (#2) üzenetére


Tzombi
(csendes tag)

Mindent megpróbáltam, hogy lerázzam magamról. Legalább is azt hiszem. Igazán illedelmes is voltam, egy bizonyos pontig. Nem szeretem az erőszakot, és ha lehet, elkerülöm messzire, de itt már másról volt szó. Ahogy ezek a tagok fel voltak pörögve, és az emberi közönyt is figyelembe véve, akár ki is rabolhattak, leüthettek volna. Senki nem állt volna oda megvédeni. Ezért is furcsállottam a ''kigyúrt állat'' színre lépését, akinek azóta is hálás vagyok.
Ezt a cigi kérést már egy párszor megjártam. Akkor a haveromnak is egyet, meg az ő haverjának, stb.

Amióta kikapcsolom lefekvés előtt a mobilom, azóta utólérhetetlen vagyok az ágyban....

(#4) bullseye


bullseye
(addikt)

én is imádom, amikor csak egy cigit kérnek, és amikor mondom, hogy bocs, nem dohányzom, akkor úgy néznek, mintha valami koszovói tömeggyilkos lennék. pedig csak asztmás vagyok, és nem akarok tüdővizenyővel megdögleni :)
persze ez sem érv, egy ragadósabb kéregetőnek is a ezt válaszoltam a ''de miért'' kérdésére, de lazán nyomta tovább, hogy de azért neki csak adhatok már egy szálat...

'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

(#5) #54715584


#54715584
(törölt tag)

engem mindig akkor talalnak meg, mikor telleg az utso cigit szivom, sot, volt olyan is, hogy latta az urge, hogy kidobom a dobozt, de azert odajott kerni, hogy ugyan biztos van meg nalam egy dobozzal...
volt amikor meg be is szoltak, hogy milyen kemeny vagyok...hat a 60 kilommal vasagyastol nem hinnem, de tudok hatarozott lenni...
azt meg kifejezetten utalom, mikor veletlen ranezek vkire, es maris megindul felem, hatha van nalam apro, cigi, stb...

(#6) t1


t1
(addikt)

bocs de ez vicces

(#7) Tzombi válasza #54715584 (#5) üzenetére


Tzombi
(csendes tag)

Viszont határozottan el tudsz futni! :))
Csak az bosszant, hogy nekem kellemetlen, az ő baromságuk. Meg egyáltalán, az ember már nem tud lemenni nyugodtan az utcára az ilyenektől.
Az én történetemnek egyetlen haszna volt csak, hogy azóta közterületen nem, vagy csak nagyok körültekintően gyújtok rá.

Amióta kikapcsolom lefekvés előtt a mobilom, azóta utólérhetetlen vagyok az ágyban....

(#8) bargeszt


bargeszt
(tag)

Az óvatos rágyújtást én is ismerem jól. Ha körültekintő vagy akkor is kell 4-5 perc míg elszívod a cigit. Rendesen izgultam néha hogy ne jöjjön senki. Nagyon kellemetlen mikor valaki erőszakoskodik.
Néha azt szoktam mondani, hogy én is úgy kértem, vagy hasonló, de vannak akiket nem lehet lekoptatni. Álláskeresésben meg munkában lennének ilyen bulldog természetűek akkor nem kellene kunyerálniuk.

(#9) #54715584 válasza Tzombi (#7) üzenetére


#54715584
(törölt tag)

hehe :D eddig nem kellett futni, csak hatarozottan mentem tovabb, de hiaba mondom elore, hogy nincs vagy nem adok, meg utanam is jonnek :(

(#10) Crystalheart


Crystalheart
(senior tag)

Tőlem folyton kérnek cigit, pedig csak egy viszonylag kicsi városban, Vácon szoktam járni. Úgy tűnik, a bőrszínemről meg a karikás szememről az jön le nekik, hogy bagózom... Na meg rocker cigi nélkül hogy néz már ki, gondolják biztos. :DDD Bár egynél többször még sohasem ismételték mega kérdést, pedig én sem vagyok egy monstrum a max. 65 kilómmal ;)

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.