2020. április 3., péntek

Gyorskeresés

Hosszútávú időjárás-előjelzés

Írta: | Kulcsszavak: időjárás . hosszútávú

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Korán beköszönt a tavasz!

A december hónap az idén igen változékony időjárású lesz. Többször is várható havas csapadék. A hónap első napjain még 10 fok körüli enyhe idő várható, de a napok múlásával egyre hidegebb lesz. Tizedike táján már fagypont alá süllyed a hőmérséklet, de ekkor egy meleg front érkezésével megenyhül az idő egészen 22-éig. A jelek szerint a karácsonyunk fehér lesz, de az év utolsó napjai megint enyhébbeknek ígérkeznek, mint a sok évi átlag, és az új esztendő táján is 5 fokos, viszonylag enyhe idő várható. Az új év első napjain azonban beköszönt az igazi tél. Havas, csapadékos időjárásra számítsunk 8-12-e között, valamint 23-a táján. A dunai szél igen erős lesz a hónap első hetében.

2008. január – március időszakra

JANUÁRBAN nem várható olyan hideg idő, mint ahogy megszoktuk. A nappali hőmérséklet 0 és 10 fok körüli lesz, csak reggelenként mutat majd a hőmérő higanyszála fagypont alatti értékeket. A hónap vége felé esedékes lesz egy néhány napos enyhe léghullám betörése, amikor hirtelen 20 fokra is felmelegszik az idő. Leghűvösebb időre 5-e és 23-a táján számítsunk, ekkor a reggeli hőmérséklet -5 fok alatti lesz, de a nap folyamán fagypont körüli értékeket fogunk mérni. Ebben az időszakban havazásra számítsunk. A melegebb időszakokban esős lesz az idő, a reggeli hűvösség miatt az utak csúszósak lesznek.

A FEBRUÁR hónap hidegnek ígérkezik sok hóval. Már a hónap elején a hőmérséklet rohamosan csökken és az egész hónap folyamán fagypont alatti hőmérsékleti értékekre számítsunk. Február derekán esedékes lesz egy nagyon rövid felmelegedés, de a hőmérséklet hamar visszaesik, viszont a hónap végéig megindul egy felmelegedés, amely majd folytatódik a következő hónapban is. A hőmérséklet ilyen alakulása folytán a hónap folyamán minden valószínűség szerint sok hó fog leesni. A reggelek hidegek lesznek -8 fok körüli hőmérsékleti értékekkel és nappal sem fogunk érezni jelentősebb felmelegedést. A légáramlások főleg északiak és északnyugatiak lesznek, 5-10-e között a kellemetlen kossava, a dunai szél fogja megkeseríteni napjainkat.

MÁRCIUSBAN az elmúlt évekhez képest nagyon kellemes időjárás várható. Már a hónap elején kellemes tavaszi időben lesz részünk, 10-e után pedig valódi tavaszi idő várható 20 fokos meleggel. Ötödike 5-e és 25-e táján betör ugyan egy hűvösebb léghullám, de az egész hónapra az enyhe, napos idő lesz jellemző déli és délnyugati légáramlásokkal.

Előzmény

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.