2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Trans-O-Flex..... Kerülendő Futárszolgálat !

Írta: | Kulcsszavak: Trans . O . Flex . Borzalom

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok,

Most megfogadtam, hogy ha rendelek bárhonnan is , és kiszállítást választom (mert pl. csak az Ország másik feléről beszerezhető valami) akkor rákérdek a szállítást végző vállalat nevére, mert Trans-O-Flex -el többet Soha !

Most is rendeltem olyan forrasztási kellékanyagokat, szereket amik kellenének és 1983 óta létező vállalattól rendeltem be (mert kb. csak itt is kapható) ezzel semmi gond nincs... cégvezető még fel is hívott, hogy sajnálja meg stb... a kérdés felém "lehet futárcéget kellene váltani?" aki a csomagokat szállítja... mondom: Igen! (sajnos ezzel a futárcéggel a korábbi tapasztalataim nem mondhatók jónak..) ennél még a Postai MPL is jobb !

Múlt hét Csütörtökön Utaltam a vételárat + száll. díjat , Pénteken beadták a központi Trans-O-Flex központba (leadták) és azóta semmit nem tudok a csomagról... (malmoznak biztos) ... tehát azért az összegért amit a szállításért fizettem.. bármi más is szóba jöhet és 24 hr -en belül (munkanap) ki is szállítják adott címre !

Kedd van... most telefonálok a Trans-O-Flex ügyfélszolgálatra is... többet nem tehetek ! (de csak azt, hogy ezután messze kerülöm ezt a céget és aki ezt bízza meg a csomag kiszállítással... )

GLS , DPD , MPL amik inkább ajánlottak (saját tapasztalat szerint - sorrend megfelelő)

Kinek volt hasonló tapasztalata ?

L

Hozzászólások

(#1) Kasya


Kasya
nagyúr

En a DHL-t kerulom. Akarhanyszor kerek arajanlatot toluk, mindig 3-4-szer nagyobb arat ajanlanak, mint a TNT, vagy FedEx (int. shipping).

A pelda kedveert: fast shipping (ket napon belul) - France
DHL: 9800 kocsival, 110 000 repulovel
Fedex, TNT: 17000 kocsival, 18000 repulovel

A mult heten mar fel is hivott egy DHL "commercial leader", hogy miert nem hasznaltam a szolgaltatasukat mar egy eve. Mondom, az irracionalis felar miatt es hogy mindig 2-3 ceget kell felhivnom, hogy jobb arat mondjanak (a masik ket ceg egysegesen alacsony arat tud ajanlani erdekes modon). Mint ceg, nem ezt varnam toluk.
Azt mondta erre, hogy hivjam ot egybol es megtargyaljuk...mire csak annyit mondtam, hogy nincs idom alkudozni, mikor masok egybol felajanlanak jobb lehetoseget. Komolyan, hulyenek nezik az embert.

(#2) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Egyszer valami probléma van, aztán ennyi, a továbbiakban elmehetnek az anyjukba? :U

Ok, ha mindig van gond, vagy esetek jelentős részében, akkor tényleg elküldhetők, bár gyaníthatóan nem az egész céggel, hanem csak helyileg van probléma. Én már elég sokat szoktam rendelgetni mindenféle helyről, s sosem volt gond (Veszprém):

Trans-o-flex, GLS, DPD, DHL, MPL, Sprinter, stb

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#3) Winner_hun


Winner_hun
félisten

TOF - általában ők hozzák a rendelt csomagokat. Vidéki címre. Egyszer rendeltem Bp-re, ott volt elég baj, de nagy nehezen megkaptam a csomagot: adott napon nem igazán akart jönni a futár, próbáltam hívni a megadott számot de az nem volt kapcsolható (halott szám volt, nem kikapcsolva). Megadták a számát. Másnap jött a futár, 2 db-os csomagból csak az egyik volt meg - persze, hogy nem arra volt szükség. 3. nap megkaptam mindkét csomagot, utolsó utáni pillanatban.

DPD - na itt volt nagy probléma. Angliából rendelt csomag: csütörtökre kellett volna megérkeznie, nyomkövetés csütörtöki napra írta hogy bekerült az országba. Rendben, semmi gond, valami miatt késik, pont nem érdekel. Pénteken vártam a kiszállítást, semmi. Hétfőn semmi. Kedden rájuk telefonáltam, mire azt az infromációt kaptam hogy tudnak a csomagról de nincs rajta címzés, csak irányítószám. Félre van rakva a raktárban, súly és méretek egyeztek, biztos, hogy az enyém. Pár nap várás után telefonáltam hogy mi a helyzet? Ekkor azt az infót kaptam hogy a kamerák felvételeit nézik vissza. Következő nap kerestek, hogy a kamerafelvételek alapján NINCS Magyarországon a csomag, a címes matrica egy másik csomagon volt rajta. WTF, pár napja még ott volt?! Az ezt követő napon kihozta a futár a csomagot. Rajta volt a címzés, nagy valószínűséggel abban az állapotban ahogy az eladó feladta...

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#4) kmisi99


kmisi99
addikt

Én úgy jártam velük, hogy rendeltem oreot egy külföldi cuccokat árusító boltból, akkoriban még nem volt itthon oreo. Vártam pár napot és semmi. Felhívtam őket, mondták a következő nap jön. Jó másnap semmi, felhívom őket, mondták, hogy a következő nap jön. Megadták a futár számát. Másnap hívom, neki nincs ilyen csomagja, jó felhívom megint a céget, a következő nap jön. Másnap semmi, már a közeli elosztót is hívom.Összesen vagy 20 telefonhívás után írtam a cégnek akiktől rendeltem, és újraküldték GLS el, másnap már meg is kaptam.

(#5) dugo_ válasza lezso6 (#2) üzenetére


dugo_
veterán

Egyszer, mi? :D
https://logout.hu/bejegyzes/domos_2/az_ipon_a_trans-o-flex_es_az_ssd_esete.html
Kommentek között meg még három tucat eset.

(#6) MaxxDamage


MaxxDamage
félisten
LOGOUT blog

Látom vegyes tapasztalatok vannak, a Futár cégeket illetően :D

(#2) lezso6: Igen, ez már a sokadik eset... csak most pont nagyon kellene a cucc... (és ma tudtam meg, hogy ez a cég a szállítással megbízott..) :U /azt hittem a Posta hozza..de tudom, hinni a templomba kell/ ;]

(#3) Winner_hun: Külföldről általában GLS hozza ide (azzal eddig nem volt gondom) pl. Németből DHL , Hungary -ba GLS -nek adja át. Többit általában MPL hozza.... (továbbítja)

Mind1 , ha fizetek (és sok esetben nem is keveset, pl. külföldről való rendelés esetén..) olyan cuccért ami gyorsan kell, akkor szeretem időben megkapni az adott portékát...

-----------------------------------------------------------------------

Mostani esetben említett forrasztási segédanyagok, eszközök voltak rendelve és míg nem érkezik meg pl. folyatószer eltávolító , adott munkám nem tudom elvégezni. :(

L

◄►Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop *i9-10900K @ 5GHz (AIO Water System)*4x16GB=64GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 2080 Super 8GB MXM 200W+ *4x2TB=8TB M2 SSD -_- LG® V30+ ThinQ DS 4/128GB "Blue"►Samsung® S20 Ultra 5G◄SM E80 3.5mm Jack►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►

(#7) twollah1976


twollah1976
őstag

Az esetem a trans-o-flex Hungary Kft.-vel:

Tisztelt trans-o-flex Hungary Kft.!

Próbáljunk már egyeztetni a futárral arról, hogy mikor hozza ki a csomagom.
Ne a kézbesítés előtt 10 perccel hívjon már fel és közölje, hogy "hát akkor én hozom a csomagot".
A XV. kerület másik végében voltam, nem tudok annyi idő alatt hazaérni.
A mai nap folyamán (2016 12. 05.) kb. 16 óráig a szállítási címen tartózkodok.
A többi napokon reggel 8-9-ig szintén a szállítási címen tartózkodok, utána kb. 13 és 16 óra között szintén.

Üdvözlettel: ÉN

Tisztelt Ügyfelünk!

A futár a holnapi nap folyamán kézbesíti a csomagját a megadott címre.
A futárnak nem kötelessége telefonálni, a szállítási címen nem talált senkit a második sikertelen kézbesítés után visszafordításra kerül a csomag a feladónak.
De ez esetben a futár a holnapi napon kiszállítja a csomagját.

Üdvözlettel / Best regards

Tisztelt trans-o-flex Hungary Kft.!

Akkor az Önök hozzáállásával reggel 8 azaz nyolc órától delután 5 azaz öt óráig otthon üljek és várjam, hogy a futár méltóztasson kihozni a KIFIZETETT, MEGRENDELT csomagom?
Arra nem képes a futár, hogy pontosan fogalmazzak "A futárnak nem kötelessége telefonálni", hogy telefonáljon a SZOLGÁLTATÁSUK MEGRENDELŐJÉNEK AZAZ NEKEM, hogy ekkor és ekkor érkezek?
Ezek után felteszem a kérdést, hogy KI KIÉRT VAN?
ÉN MAGUKÉRT AZAZ A MEGRENDELŐ VAGY MAGUK VANNAK A MEGRENDELŐÉRT AZAZ ÉRTEM AKIBŐL MEGÉLNEK?

Üdvözlettel: ÉN

U.i.: direkt írtam nagy betűkkel a fontosabb sorokat.
Sőt, hogy a mondandóm komolyságát még jobban alátámasszam a két kezem középső ujjaival gépeltem a nagy betűkkel kiemelt részeket.

i typed dis shit wit my middle finger
i typed dis shit wit my middle finger
I TYPED DIS SHIT WIT MY MIDDLE FINGER

i typed dis shit wit my middle finger

Másnap kihozták a csomagot, de megint úgy, hogy a futás akkor telefonált amikor a ház előtt áll.
Az volt a szerencsém, hogy még az utcában voltam és vissza tudtam menni átvenni a csomagot.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#8) lezso6 válasza dugo_ (#5) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Azért az kicsit más, hogy sok emberből jópárnak volt problémája, egyszer. Nem a futárszolgálatokat akarom védeni, hanem a hozzáállással van probléma. Ha valamivel beszopod, akkor nem biztos, hogy ez mindenkire igaz. A probléma simán korlátozódhat helyre vagy pár idióta alkalmazottra.

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#9) yerico


yerico
senior tag

GLS egy szemét társaság. Nem értesítenek, hogy csomagom jön, vagy utána, hogy másfél órája átvettem, vagy beesnek reggel 8 óra 05-re, természetesen értesítés nélkül. Volt, hogy rohangálnom kellett a városban a futár után, mert a délután megjelölt időpont helyett délelőtt akart otthon találni, máskor meg simán be se hozta a csomagot, csak megjelölte, hogy nem vettük át (csak négyen voltunk otthon)
DHL is egy mocskos szemét banda, aranyárban dolgoznak, a kapott tájékoztató anyagaikon semmi sem igaz, míg az áfás szolgáltatásukról áfamentes számlát adnak. Értesítés minek, 70 dolláros szolgáltatási díjért nem jár, oszt kuss.
MPL: Csomagot nem akartak kihozni, mert "épp nincs autójuk", menjek be érte én. Hát nem. Máskor 6 üveg borból eltörtek kettőt, és utána ki akarták hozni az utánvétes csomagot, hogy átveszem-e. Simán tüntettek már el csomagot is, külföldi tracking szám mutatta, hogy posta átvette, de ők semmit se tudnak róla, semmiért se felelősek, de hívogassam őket NAPONTA. Ennek volt úgy háromnegyed éve.
ToF pont a héten alakított, egy hónapja rendelt csomaggal egyszer csak beállítottak, természetesen 50K utánvét. Kézpénz nem volt otthon, mondom a futárnak, hogy akkor jöjjön velem, elmegyek automatához. Akkor ő inkább elmegy egy másik címre, találkozzunk ott, mert ő bizony siet. Akkor inkább hozza ki másnap újra. Akkor inkább eljön velem az automatához. Mindez volt vagy 4 perc, elmenni kocsival a 300 méterre levő automatáig.

[ Szerkesztve ]

(#10) Rison77


Rison77
senior tag

Én pont, hogy örülök a Trans O Flex-nek, eddig sose volt velük problémám, sőt a vidéki környékem gondolom a lista szerinti első helyet foglalja el, mert reggel 8-ig bezárólag mindig megkaptam a csomagot. Saját tapasztalatok alapján (csomagpont üzemeltetés) a GLS messze kerülendő, megbízhatatlan. Nem egyszer kellett tartani a hátunk amikor a feladó ügyfelek 2 nap után reklamáltak, hogy címzett még mindig nem kapta meg a csomagot. Persze sok közünk már nem volt a csomaghoz, mert mi átadtuk, de valaki kézzelfoghatót elő kellett mindig venni. Arról nem beszélve, hogy a csomagra írt megjegyzéssel egyáltalán nem foglalkoznak mintha szűrné a szemük azt a részt. A kedvenc alkalmam az volt, amikor kiültem a kertbe, egy 20 percre rá hívott a gls futár, hogy ott járt nálam egy fél perce, nem talált otthon ezért holnap megpróbálná újra a kiszállítást, mondom ne zavartassa magát, hogy ahol ülök már 20 perce perfektül belátni az utcát, és egy darab autó sem haladt el. Kissé megsértődve, feszülten rá fél órára csak kihozta aznap. Én meg azt hittem, hogy ők sokkal jobban járnak , ha mindenáron leadják a csomagot aznap, és nem marad meg holnapra. Ahány cég annyi üzletpolitika, még ez a szerencsésebb, hogy lehet válogatni szájíz szerint.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.