2024. április 13., szombat

Gyorskeresés

Nagyobbacska Bluetooth Hangszórócska

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Erős-okos keddi mennydörgés

Avagy reflektorfényben egy Tronsmart Force Pro.

Üdv ismét, jó nagy szünet után. Kampó bemutatójára reagálva, teljesítem hozzászólásom ígéretét, íme az én bluetooth hangfalam.
Volt mindenféle hordozható zajkeltőm, azt kell mondjam ez eddig a legjobb. Nekem a zene a szenvedélyem, és elég gyakran előfordul, hogy szeretném bárhol hallgatni, lehetőleg élvezhető minőségben. A minőség viszont együtt jár a méretnövekedéssel, de nem mindig életszerű lavórnyi hangszórókat, mázsás erősítőket, kilométernyi kábeleket magammal hurcolászni, hogy tudjak zenét hallgatni.
Van ahol nincs is áram, másutt meg nem illik hatalmas, letaglózó hangorkánnal dübörgő hangtechnikával megjelenni.
Tehát, kell valami akkumulátoros, tatyóba dobható cucc, amiben van annyi kraft, hogy pár embert jókedvre derítsen, és mindezt élvezhetően, lehetőleg sok órán keresztül tudja abszolválni.
Volt egy LG PK5 hangszóróm, nem volt túl nagy, de a méretéhez viszonyítva jól szólt, és ami a legfontosabb, nem akart többnek látszani vagyis hallatszani mint ami.
Nem erőlködött a pincemély basszusokkal, úriember módjára meghúzott egy határt, kiadott magából annyit amennyire képes volt, de semmi többet. Egészen addig nagy megelégedéssel használtam, amíg a targonca véletlenül át nem rongyolt rajta. Azóta nem teszek a földte ilyesmit.
A kis LG utódjául választottam a Tronsmart-ot. Nem akartam felülni a JBL vonatra, és túl sokat sem költeni, így sok videó, vélemény, teszt után esett erre a választásom. Kicsomagoltként, olcsón jutottam hozzá, 28 ezer forintért, körülbelül két éve.

Már a csomagolásán látszott, hogy nem lehet bóvli: egy nagy fehér dobozban érkezett meg, amiben a készülék mellé kaptam még egy szütyőt, egy akasztót, és egy töltőkábelt is.
Miért választottam ezt?
Több oka is van. Egyrészt, bődületes akkumulátora van: 10 ezer milliamperes. Másrészt, teljesen más hangszórókészlet dolgozik benne, mint a legtöbb hordozható hangszóróban. Két textil dóm magassugárzót is tartalmaz, ami igen ritka ebben az ársávban. Elvileg 60w teljesítményű, de ezzel én úgy vagyok mint a használtautó kilométerszámlálójával. Kezelőszervei egyszerűek, sötétben is könnyedén kitapinthatók, de baromi erősen kell nyomni őket.

Elöl - hátul szinte egyforma, eléggé snassz, de mondhatjuk letisztultnak is:

Szeretem, hogy nincsenek diszkófényei, és lökött női hang, meg béna JBL utánzatú rendszerhangok helyett kellemesen, ízlésesen bugyborékol és sípol.
De ami a legjobb, az a hangzás. Oké, elfogult vagyok, de ha a dimenzióit nézem, erősen feszegeti a fizika törvényeit. Ugye a mély hang. Az ilyen hosszú hullámú izé, amihez nagy levegőt kell megmozgatni, és sok energia, nagy membrán, nagy membránmozgás kell hozzá.
Erre fel itt ez a tégla, és úgy dübörög mint egy hathengeres IFA. A 7 centis hangszóróival. Noooooormáááális????
Ha a pofájára fordítom, rendesen ugrálni kezd mint valami nikkelbolha. Jó, azért nem rázza össze a vitrinben a poharakat, de élvezhetően, bőkezűen pumpálja az ütemeket. Nagy hangerőn sem esik kétségbe, kicsit visszább veszi a basszusokat, és jókedvűen ordít. A magassugárzók miatt meglepően jól adja vissza a szimfonikus zenét is, és a podcast- ek is érthetően szólalnak meg, nem csak hömpölygő, érthetetlen masszaként. Néha auxon keresztül összekötöm a tévével, sokkalta kellemesebb, élvezhetőbb így a hang.
Harminc százalékos hangerőn, öt órás üzemeléssel, három naponta kéri a töltőt.
Azér' az bitang nem?
Ezenkívül még tud mást is: van rajta USB bemenet, kártyaolvasó, 3,5 jack aux, még NFC is. Támogatja a Bluetooth APTX, SBC, HD Audio szabványt, meg még vízálló is.

Ezért a pénzért ajándék volt.
De mint mindennek, ennek is megvannak a hátrányai.
Kezdem azzal, hogy dögnehéz. Másfél kiló. Hurcolászni még nem tragédia, de nadrágra akasztani nem szabad, hacsak nem akarsz még feltűnőbb lenni. Aztán kényes az elhelyezésre: hátul vannak a passzív membránok, érdemes valamilyen fal elé állítani, akkor tud dübörögni igazán. Ezenkívül még egy rossz szokása van: húsz százalékos töltöttség alatt félpercenként sípol.
De nem ám szolidan, nem, még a zenét is lejjebb halkítja olyankor! Roppant idegesítő, viszont hasznos, mert kíméli az akkut.
Így, két év aktív használat után nem tudok több hátrányáról, nem vált recsegőssé, és az akku sem degradálódott észrevehetően. Gumírozott borításának köszönhetően egyszerű tisztítani, így mindig, mindenhol nálam van. Motorszerelésnél, a melóban, a kertben, mindenhol. Nem mondom, hogy megéri a mostani árát, de aki szereti a zenét, nem akar sokat költeni, és talál használtan, az hallgassa meg, egy próbát megér.

Hozzászólások

(#1) pusszycat


pusszycat
nagyúr
LOGOUT blog

Nekem egy JBL Charge 5 van. De amióta megláttam a Tronsmart Bang Max-ot már bánom, h megvettem szinte egy árban van és hát a Bang Max az más kategoria.

Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB

(#2) Jack Hunter


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog

Ebben az ársávban, ha már tényleg buli hangfalat keresünk, akkor kipróbálnék egy aktív PA hangfalat, Bluetooth vevővel. Nagy hangnyomás, méretes woofer, dübörgő basszus garantált.
Pl itt van ilyesmi:
[link]

Nem hallottam eddig erről a Bang Maxról, de utánaolvastam, komoly cuccnak tűnik, meghallgatnám.

[ Szerkesztve ]

(#3) pusszycat válasza Jack Hunter (#2) üzenetére


pusszycat
nagyúr
LOGOUT blog

Parancsolj. [link]

Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB

(#4) Jack Hunter válasza pusszycat (#3) üzenetére


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog

Nem rossz, de élőben még jobb lenne. :)

(#5) Luck Dragon válasza pusszycat (#3) üzenetére

Én azt hittem, hogy a macskák nem szeretik a hangos dolgokat . :DDD

A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

(#6) pusszycat válasza Luck Dragon (#5) üzenetére


pusszycat
nagyúr
LOGOUT blog

Csak szeretném. Laknak alattunk, felettünk, mellettünk, szembe. Nem tudom hallgatni maxon. Kinéztem egy Panasonic 2000 W hifi-t, nincs sok értelme megvenni. :(

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB

(#7) Jack Hunter válasza pusszycat (#6) üzenetére


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog

Ha nem irritál, akkor nézz körül a fejhallgatók között. Hasonló cipőben jártam én is így, szerencsére nem sokáig. Mostani Panasonic cuccokról már így, látatlanban is lebeszélnélek, sajnos sokat romlott a minősége.A 2000w sem mérvadó. Igazán hangos zenére tudok ajánlani egy pár zenekari, PA hangfalat, leginkább passzív kivitelt. Azt már meg tudod hajtani egy alig használt modern internetképes házimozi erősítővel, online zenehallgatáshoz, de külső eszközre is csatlakoztathatod. A hangfalak speakon csatlakozójához meg lehet kapni banán átalakítót, és máris van egy all- in rendszered.
Persze előtte érdemes valami garázst, vagy kertes házat újítani, mert valószínű, hogy a szomszédok nem örülnének a vitrin átrendezésének :DDD

(#8) pusszycat válasza Jack Hunter (#7) üzenetére


pusszycat
nagyúr
LOGOUT blog

Azért fejhallgatóval nem olyan, nem döngeti a hátad, nem érzed a dobot a hasadban. :DDD

Samsung Galaxy S9 Plus & Xiaomi Mi 10T 8/128 GB 5G Cosmic Black & Mi 11 Lite 5G 6/128 :)) Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB

(#9) Jack Hunter válasza pusszycat (#8) üzenetére


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog

Teljesen egyetértek, de ezt sokan nem értik meg. Bő 10 évvel ezelőtt amatőr szinten foglalkoztam hangosítással, többek között volt 4 Reloop mélyládám. Na ha azok egyszerre elkezdtek dolgozni, ott volt égszakadás- földindulás. :DDD De ezt nem lehet elmagyarázni, olyan mint a motorozás, ez egy életérzés, amit át kell élni. Ezért is néznek rám furán, amikor megpróbálom átadni az élményt, nem tudják, miről beszélek, mert az emberek nagy részét nem érdekli a zene. Vannak, akik a wattok bűvöletében élnek, mások a modern külsőt és megjelenést helyezik előtérbe, és sokan vannak úgy, hogy csak zörögjön valami. Nem értik, mert nem tapasztalták meg, milyen is az, amikor tényleg jól szól valami, és libabőrös leszel egy zenétől. :(

(#10) [K2] válasza Jack Hunter (#2) üzenetére

Kicsi cégünk nagy rendezvényeinél használunk két ilyet. Az egyik csak erősítővel rendelkezik, a másikban BT/FM/SD is helyet kapott. Nem kell sokat játszani a hangszínszabályzóval, hogy jól szólaljon meg. Szóval nem kell megkínálni BT vevővel, létezik belőle olyan verzió is. Tippre valami D osztályú erősítő dolgozik benne, mert nagyon nem melegszik.
Meg is találtam ugyanott: [link]

[ Szerkesztve ]

"Sum ergo cogito; cogito ergo dubito" - Jonathan Hepburn

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.