Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  Xbox Series X|S (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-03-11 12:19:40

LOGOUT.hu

Üdvözlünk az Xbox Series topikjában

Lenyitás után a az Első lépéseket és a Gyakran ismételt kérdéseket olvashatjátok, teljes összefoglaló közben készül.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#129751) negyven2 válasza persil (#129740) üzenetére


negyven2
veterán

A nagy bemutató után volt egy interjú, ahol elmondták, hogy még Series X-en is, sokkal többet tud a játék mint 30 fps (átlagban valami 40-60 között volt?), de ők inkább választották a 30-at mint, egy instabilabb framerate-et. Igen a 40 lehetett volna opció, de lehet ott is akkor még benézet sokszor 40 alá.

Az 1700 szendvicses dolog, meg csak egy példa volt akkor is, mert azért bár furcsán és hülyén hangzik, de a creation engine azért nem rossz fizikai számításokban, mega hátérszimulációkban. Vagy lehet ezek megvalósítása jó, csak rosszul bánik az erőforrásokkal. Lehet ezen javítottak most, vagy ezen javítottak most jobban.

.LnB: manapság meg elég nehéz meghatározni azt, hogy mi a "befejezett" játék és mi nem. Mármint ez így nem igaz, mert lényegében az a befejezett játék amit a fejlesztő, kiadó annak tart. Egy Breath of the Wild esetében, ha nem folytatásként jött volna, a Tears of the Kingdom-ban lévő tartalom, hanem folyamatosan adták volna hozzá, akkor a Breath of the Wild-ra is rá lehetett volna mondani azt, hogy az sincs befejezze, és félkészen adták ki?

Igen, ebben az esetben más a helyzet, de azért nem egy Cyberpunk szintű probléma volt itt. Azért ha nagyon leegyszerűsítjük a dolgokat, manapság már a sima single player játékok esetében is bevett szokás az, hogy kvázi live service-ként működnek. Vagyis a megjelenés után sok évvel már-már, kvázi egy másik játék lesz belőlük, a sok átalakítással bővítéssel. Persze ezt a legtöbb helyen early access-nek hívják (lásd BG3).

“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”

(#129752) elder troll


elder troll
senior tag

Korlátozással kapcsolatban szeretnék segítséget kérni.

Vettem ajándékba nagybátyámnak és autista fiának egy Series S 1TB-os gépet (+ Elite 2). Tisztában vagyok vele, hogy az 1TB-os modell nem javallott, de gyakorlatilag új állapotú volt, és jelenlegi helyzetben bőven jó volt 239€-ért másfél év garival.

Szóval próbáltam korlátozni a gépet, hogy a gyerek ne tudjon beállításokat módosítani és játékokat letörölni (pc-n nagyon szeret törölgetni mindent is a c: meghajtóról). Jelenleg pin kód van beállítva, de valakinek be kell lépnie a fiókra pin kóddal, hogy tudjon játszani a gyerek. Van jobb megoldás ennél?

Próbálgattam, hogy mi történik többszöri pin kód majd ezt követően jelszó elrontása után. Gyakorlatilag zárolta a fiókot, Diablo 4 miatt rajta van a saját fiókom is (nyilván az apjáén kívül), és nem szeretném, ha zárolná a gyerek az ms fiókom.

Szóval milyen olyan megoldás van tartalomkorlátozásra, aminél nem zárolhatja a gyerek a többi fiókot?

Milyen "ütésálló" szilikon tokot érdemes venni a kontrollerre?
A gyerek szereti dobálni a tabletet, telefon, és kb mindent, ha valami felbosszantja. Próbálom a lehetőségeimhez mérten belenevelni, hogy a kontrollerrel ilyet nem csinálunk, de azért egy "hundert prozent behindert" gyerek esetén nem olyan egyszerű ez. Nyilván már be van tárazva még egy gyári kontroller vész esetére.

Illetve milyen módon lehet eltüntetni 12 éves limit mellett a nem 12-es karikás játékokat?
Ha nem látná pl.: Diablo 3-4-et, akkor nem is akarná elindítani. Nyilván előtte nem játszunk ilyenekkel, de biztosra veszem, hogy a nem neki felrakott játékokat is el szeretné indítani.
Szerintem kreténség a javából, hogy egy korlátozott fióknál is mutat minden telepített játékot. Sajnos itt üt vissza, hogy "incelek" programoznak, és még képen sem láttak gyereket.

Egyelőre még csak ismerkedés fázisban van a gyerek a géppel, vagyis otthon még nem is láthatta, nálam nyomtunk egy kis Lego 2K Drive-ot. Egyelőre még csak a szülőket tanítom be a gép használatára, és próbálok minden eshetőségre felkészülni.

[ Szerkesztve ]

(#129753) Döglött Róka válasza elder troll (#129752) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Ezt próbáltad?
Xbox family settings: peace of mind for parents | Xbox

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#129754) elder troll válasza Döglött Róka (#129753) üzenetére


elder troll
senior tag

Köszi a linket, ránézek majd, de pontosan ezt szerettem volna elkerülni, hogy órákon át videókat meg leírásokat nézegetek úgy, hogy jelenleg nem férek hozzá a géphez. Szóval gyűjtenék némi infót, és a következő látogatáskor tesztelném. Tisztában vagyok azzal, hogy többen élnek itt a fórumon ilyen lehetőséggel, és tapasztalt szülők tanácsait és válaszait várnám a feltett kérdésekre.

[ Szerkesztve ]

(#129755) Döglött Róka válasza elder troll (#129754) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Ha megnyitod a linket, akkor látnád hogy mobilappról van szó. Feltenni 3 perc, kipróbálni 2.
Nem hiszem hogy annyira bonyolult a dolog, elvégre analfabéta szülőknek is tudniuk kell használni.

Az infót meg belinkeltem. Ez az oldal nem egy regény, de ha neked ez órákba telik akkor várj valakire aki majd a szádba rágja. :)

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#129756) beyruth82 válasza negyven2 (#129751) üzenetére


beyruth82
veterán

A cyberpunkkal se volt komoly szintű probléma. Túl nagy volt a hype és az elvárás. Én 1 hónappal megjelenés után pc-n jatszottam ki 2x egymás után. Kb 3-4 mellékküldetésnél volt olyan, hogy nem jelent meg mondjuk egy parancs gomb ami a továbbjutashoz vagy a küldi befejezéséhez kellett, így a kb 1-2 perccel azelőtti automentést újra kellett töltenem és siman meg tudtam csinálni. A cyberpszicho 17 db mellékküldijéből egyetlennél volt, hogy valami miatt nem lehetett végigcsinálni. Ez is csak az első végigjátszás során jött elő. Aztán rá 1 évre 2x xboxon játszottam ki akkor meg olyan bugok voltak , hogy nagy ritkán egy-egy a földön heverő 1528. hamutálcát vagy töltényt vagy tárgyat amiből amúgy is volt már kismillió vagy szemét volt nem tudtam felvenni mert nem jelent meg a parancsgomb, hogy felvesz. Hát ez aztán tényleg hatalmas bug. 😂
Nagyon fel lett fújva az egész. Ma az évtized legjobb játékainak kikiáltott 5-8-10 éves legendás gameknél több bugot tapasztalok mint a cyberpunk 2 évvel ezelőtti xboxos verziójánál.

[ Szerkesztve ]

(#129757) Moby válasza beyruth82 (#129756) üzenetére


Moby
addikt

Egész komoly videókollekciót csináltam a kisebb-nagyobb bugjaiból.
De annak a játéknak továbbra is a legnagyobb gondja, hogy az amit bemutattak, amiről beszéltek, amit igértek, és ami megjelent, az köszönőviszonyban sem volt egymással. Egy totál másik játék jelent meg. És ezt már soha senki nem fogja patchelni, mert ezen nincs mit.

(#129758) icemad válasza elder troll (#129752) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Ez a magyar nyelvű leírás: [link]

A mobilos app tényleg egyszerű. Lényegében 2 fiók kell a gépre minimum. Egy a szülőnek, egy a gyereknek. A szülő meg az appon keresztül állíthat mindent a gyereknek.

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#129759) Wesder válasza Moby (#129757) üzenetére


Wesder
félisten

Nyílván a Phantom Liberty DLC-vel se lett az amit igértek, de egy jó játék lett belőle.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#129760) Moby válasza Wesder (#129759) üzenetére


Moby
addikt

Mire az jött, már keveseket érdekelt ez az egész, teljesen érthető okokból. És jól is van így. Amivel pofánköpték megjelenéskor a játékosokat, azért sajnos ez jár. Az én személyes véleményem szerint olcsón megúszták így is, szal nincs okuk panaszra. Máshol ettől kevesebbért porig égetik a stúdiókat.

[ Szerkesztve ]

(#129761) beyruth82 válasza Moby (#129757) üzenetére


beyruth82
veterán

Igen én is így gondolom, hogy ez volt a fő gond.

(#129762) elder troll válasza Döglött Róka (#129755) üzenetére


elder troll
senior tag

Később ránézek mindenképpen. Viszont naivan azt hittem, hogy 4 kérdésből talán kaphatok választ egy fórumon. Tudod, ez egy olyan hely, ahol valaki kérdez, és jó esetben választ is kap.

A videóban és leírásban szereplő "fícsör"lista nem életszerű jellemzően az eset speciális léte miatt. Ha képes lenne a gyerek akár csak írásban kommunikálni, akkor nem is lett volna kérdésem.

(#129763) Döglött Róka válasza elder troll (#129762) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Tudod ez egy olyan hely, ahol nem gyakori az eseted. Szerintem annyira speciális a szitu hogy vagy kibogarássza a szülő magának mit tehet, vagy nem hagyja magára mikor játszik.

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#129764) icemad válasza elder troll (#129762) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Ha megy az angol, akkor esetleg a supportot érdemes megkeresni, hátha tudnak valamit mondani. Sajnos ez tényleg elég speciális eset.

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#129765) elder troll válasza icemad (#129758) üzenetére


elder troll
senior tag

Nem az angol leírással volt bajom, abból is azt hámoztam ki, hogy az eset speciális léte miatt nem életszerűek egy érdemi kommunikációra képtelen gyereknél. 4 kérdést tettem fel, de valszeg túl sok volt a rizsa körülötte.

Kérdés 1:
A jelenlegi pinkódnál van jobb megoldás, hogy ne tudjon módosítani beállításokat és törölni játékokat?

Vegyük ki a képletből, hogy nem tudok németül egy hónappal a költözés után, és nem tudnám megtanítani a szülőknek a német nyelvű applikációra.

Kérdés 2:
A gyerek ne tudja letiltani a többi fiókot, létezik rá megoldás?

3 fiók van a gépen, jelenleg többszöri pinkód elütés után jelszót kérnek, és jelszó elrontása után zárolja a fiókot.

Kérdés 3:
Milyen "ütésálló" szilikon tokot érdemes venni a kontrollerre?

Nyilván nem applikációból fogjuk megoldani, de azt gondoltam volna, hogy vannak bevált típusok ezekből is.

Kérdés 4:
Milyen módon lehet megoldani azt, hogy a korlátozott fiókkal ne látszódjanak a magasabb korhatár-besorolású játékok?

12 évesre korlátoztam a fiókot, de látszik az összes diablo is. Ha nem látja, akkor biztosan nem akarja elindítani. Nem látom reális esélyét annak, hogy ezt applikációból meg lehessen oldani, ha ennyire idióták voltak már alapból is, hogy nem tüntették el.

[ Szerkesztve ]

(#129766) Döglött Róka válasza elder troll (#129765) üzenetére


Döglött Róka
veterán

3.: Ha dobálja, mindenképp, az is tompít az valamit.
4.: A telepítetett játékok látszanak, a boltban hideolja elvileg automatikusan.

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#129767) ratcache válasza elder troll (#129765) üzenetére


ratcache
aktív tag

átérzem a problémát, bár nem mész vele sokra :(
más okból ugyan, de szintén kommunikációképtelen gyerekkel nálunk főleg a 4-es pont volt problémás, de nem találtam rá megoldást, a letöltött játékok mindenképp látszanak. accountot fel lehet oldani végső esetben és nem véletlenül van itthon 6 kontroller sem :B
a mi megoldásunk végül a közös, kontrollált játék lett, de jogos ellenérv, hogy nem minden esetben járható út.
végül külön Xbox lett. azóta csak az ajánlók idegelnek ki az új dash-en, viszont az alapprobléma is megoldódott enyhült...

(#129768) elder troll válasza Döglött Róka (#129766) üzenetére


elder troll
senior tag

Még nem dobálta, de "vendégségben" volt. Bátyám gyerekeinél szerzett tapasztalatom próbálom átültetni, ők cfw switch-et kaptak, így nyilván a joy-con repült a sarokba az első mario "nem időben ugrás" után. Ott úgy oldottam meg a hide-olást, hogy a kezdőképernyő mennyiségének megfelelő nekik való játékot indítottam és zártam be, hogy ne legyen szem előtt a diablo. De unokatesó mindent feltérképez idővel, így idővel megtalálná ezeket. Kezdésre mindenképpen felügyelettel játszhat csak, de próbálok felkészülni minden eshetőségre.

#129767 ratcache
:R
Eleinte mindenképpen csak akkor játszhat, ha ott vagyok. De azt gondolnám, hogy idővel a szülőket is be tudom vonni egy kicsit, így pl az apjával tolhatnának minecraft dungeon-t (pegi7 diablo klón, igen, tehenes pálya is van). Nálam az anyjával játszottak Lego 2K Drive-val, és még a teraszon is az anyja kacagását hallottuk. Próbálkozom, idővel szeretném, ha segítség nélkül is elboldogulna. Idővel meggondolandó a két gép,de még a "beszoktatás" sem kezdődött el igazán.

[ Szerkesztve ]

(#129769) homerhamm


homerhamm
addikt

Azt tudtátok, hogy a Shadow of the Tomb Raiderbe a pincér szoknyája matyóhímzéses? :)

[ Szerkesztve ]

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#129770) F_Peter válasza homerhamm (#129769) üzenetére


F_Peter
őstag

Nem egyszerű megkülönböztetni a Maja és matyó hímzést. :)

(#129771) persil válasza F_Peter (#129770) üzenetére


persil
nagyúr

Pont akartam irni. :R

Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html

(#129772) Moby válasza F_Peter (#129770) üzenetére


Moby
addikt

Mivel a matyókat, és majákat is az ufók tanították meg hímezni :DDD

(#129773) F_Peter válasza Moby (#129772) üzenetére


F_Peter
őstag

És így már értjük Pataky úr öltözködését is.

(#129774) homerhamm válasza F_Peter (#129770) üzenetére


homerhamm
addikt

Hogy mi?

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#129775) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

(#129776) negyven2 válasza homerhamm (#129774) üzenetére


negyven2
veterán

Az, hogy XDefiant május 21-én jelenik meg. Nem csak a maja naptár alapján... vagy majd meglátjuk, hiszen 3 hét a Ubi időszámításban sok idő!

“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”

(#129777) Wesder válasza homerhamm (#129774) üzenetére


Wesder
félisten

Mit nem vasérc? Pedig magyarul írta.

I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.

(#129778) Moby válasza homerhamm (#129774) üzenetére


Moby
addikt

Mexikóban vannak. Ott ilyen a népviselet(maya kultúra). Mit nem ért? :)

(#129779) negyven2 válasza Wesder (#129777) üzenetére


negyven2
veterán

Nem igazán szeretek szinkronos filmeket nézni, idézni... de:

Ponyvaregény - "Hogy mi?"

Amúgy ez a film is idén lesz 30 éves!

“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”

(#129780) homerhamm válasza Moby (#129778) üzenetére


homerhamm
addikt

Huipil

Most már mindent értek. :(((

[ Szerkesztve ]

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#129781) Tasunkó válasza homerhamm (#129769) üzenetére


Tasunkó
senior tag

mayaros.

Kérek egy számot a jútútú

(#129782) negyven2


negyven2
veterán

Ha szeretnétek jegyeket nyerni és élőben nézni a Június 9-ei Xbox Show-t, akkor itt a lehetőség:

Xbox FanFest | Xbox

A FanFest-tagok részt vehetnek a FanFest-nyereményjátékban, ahol esélyük nyílik jegyeket nyerni egy Los Angeles-i premier eseményre, illetve egy ingyenes utazást is nyerhetnek, hogy eljussanak oda. Vegyél részt a nyereményjátékban, és ha szerencsés vagy, találkozzunk Los Angelesben, ahol megnézheted az Xbox Games Showcase eseményét (majd a következőt: [REDACTED]), közvetlenül a mozivásznon!

USA-n kívül csak a fődíjat lehet megnyerni, ahol ki is utánzatnak téged és egy másik személyt Los Angeles-be, ahol el is szállásolnak titeket egy hotelben (4 nap 3 éjszaka), pluszban kaptok Uber/Lift kupont, meg költőpénzt is!

“I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”

(#129783) Tasunkó válasza homerhamm (#129780) üzenetére


Tasunkó
senior tag

hungarian injected pueblo indians lacoste

Kérek egy számot a jútútú

(#129784) homerhamm válasza Tasunkó (#129783) üzenetére


homerhamm
addikt

:DDD

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#129786) turho válasza icemad (#129785) üzenetére


turho
addikt

Jobbulást... Igen, ezek az igazi gondok :(

Eladó dolgaim, XBOX játékok és kieg., ultraritka high End ACR ISOSTATIC RP-400 mk2 hangdoboz

(#129787) Phoen|x válasza icemad (#129785) üzenetére


Phoen|x
őstag

Jobbulást!

Go Gunners!

(#129788) Redneck


Redneck
veterán

Tettem egy újabb próbát a Hellbladedel, de a második főellenségnél töröltem a bomlott elméjű lányka kalandjait. Nem az én világom. :(

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#129789) beyruth82 válasza Redneck (#129788) üzenetére


beyruth82
veterán

Én is így voltam vele. Megpróbáltam 2x de én már az elején abbahagytam. Nem éreztem rá az egyedi stílusára.

(#129785)icemad

Szerintem mindenkit aki régebb óta jelen van itt. Velük együtt én is jobbulást kívánok! :R

(#129790) modflow válasza Redneck (#129788) üzenetére


modflow
veterán

Szerintem pattintsd vissza a csepp jánykát, még nem késő! :D

[ Szerkesztve ]

(#129791) Redneck válasza beyruth82 (#129789) üzenetére


Redneck
veterán

Szép a grafika és van hangulata, de totál statikus. Az 1.2km/h futás, a folytonos pofázás/suttogás elég idegesítő benne.

modflow:
Végül nem töröltem, csak kiléptem. Megnézem a tüzes bosst újra, mert valami belassítós csapással le lehet győzni.
Alap ellenfelek ellen nem nagy szám a harc, de a bossfightok souls-szerű mechanikáját (és en bloc a stílust), nem kedvelem.

Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

(#129793) Döglött Róka válasza Redneck (#129791) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Pedig a narratíva lényege pont az, hogy a bipoláris csaj magával beszél folyamatosan, plusz a játékmenethez is hozzátesz.

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#129794) persil válasza Döglött Róka (#129793) üzenetére


persil
nagyúr

Nem bipolaris, az teljesen mas.

Ezt leszamitva egyetertunk, pont az a lenyege az egesz, rengeteg ad pluszban a jatekhoz a "folytonos pofazas/suttogas".

[ Szerkesztve ]

Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html

(#129795) Döglött Róka válasza persil (#129794) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Akkor pszichózis, egy hülyeség. Köszi :)

[ Szerkesztve ]

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#129798) Pumi Powa


Pumi Powa
csendes tag

Sziasztok!Egy kis segítség kellene.Idáig egy haverommal osztottam meg a gpu előfizetésemet ami lejárt.Ha veszek megint akkor azt meg tudom osztani több ismerősömmel?Tehát ha.beaktiválom az én profilomra,ők pedig beállítják saját otthoninak az én profilommal.Idáig oda-vissza a haverral homoltunk ezt meghagynám de a fiamnak a konzoljára is megengedi az én profilomat my home beállítani?Ne kelljen neki bejelentkezni mindig az én profilommal ha gp játékokkal akar játszani.

[ Szerkesztve ]

(#129799) Döglött Róka válasza Pumi Powa (#129798) üzenetére


Döglött Róka
veterán

Csak egy home konzolod lehet

Ikea Tafjord, Kínai indukciós töltő, Victorinox Traveler, 10 Tojás M (3 már hiányzik),Rádiós ébresztőóra piros kijelzővel, Varta akkutöltő

(#129800) dj79 válasza Pumi Powa (#129798) üzenetére


dj79
senior tag

Egy konzol lehet home konzol, tehát nem.

Útvonal

Fórumok  »  Konzol játékok  »  Xbox Series X|S (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.